Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

Hoi!

Az utóbbi időben valami gubanc van a systemd illetve a Samba körül, ha telepítek vagy frissítek valamit szinte folyamatosan jön ez a hibaüzi:

Aktiválók feldolgozása: systemd (237-3ubuntu10.9) ...
    Aktiválók feldolgozása: man-db (2.8.3-2ubuntu0.1) ...
    Beállítás: samba (2:4.7.6+dfsg~ubuntu-0ubuntu2.5) ...
    Samba is not being run as an AD Domain Controller.
    Please ignore the following error about deb-systemd-helper not finding samba-ad-dc.service.
    Job for nmbd.service failed because a timeout was exceeded.
    See "systemctl status nmbd.service" and "journalctl -xe" for details.
    invoke-rc.d: initscript nmbd, action "restart" failed.
    ● nmbd.service - Samba NMB Daemon
    Loaded: loaded (/lib/systemd/system/nmbd.service; enabled; vendor preset: enabled)
    Active: failed (Result: timeout) since Sun 2018-12-09 08:36:17 CET; 12ms ago
    Docs: man:nmbd(8)
    man:samba(7)
    man:smb.conf(5)
    Process: 14142 ExecStart=/usr/sbin/nmbd --foreground --no-process-group $NMBDOPTIONS (code=killed, signal=TERM)
    Main PID: 14142 (code=killed, signal=TERM)
    Status: "nmbd: No local IPv4 non-loopback interfaces available, waiting for interface ..."

dec 09 08:34:47 CifuNAS systemd[1]: Starting Samba NMB Daemon...
    dec 09 08:36:17 CifuNAS systemd[1]: nmbd.service: Start operation timed out. Terminating.
    dec 09 08:36:17 CifuNAS systemd[1]: nmbd.service: Failed with result 'timeout'.
    dec 09 08:36:17 CifuNAS systemd[1]: Failed to start Samba NMB Daemon.
    dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: samba (--configure):
    installed samba package post-installation script subprocess returned error exit status 1
    Aktiválók feldolgozása: libc-bin (2.27-3ubuntu1) ...

Van valakinek ötlete, mi a franc lehet ez? :F
    Leállítottam a Sambát frissítés előtt, nem segített. Újraindítottam, megvolt a szokásos autoclean meg autoremove, update, upgrade, de továbbra is fentáll a probléma. A Samba egyébként gyönyörűen működik tovább...

Új hozzászólás Aktív témák