- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Bluetooth hangszórók
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz
Djuree #67576 üzenetére
Azzal szerettem volna még kiegészíteni, hogy ahogy mindenkit engem is megvisel ami anyagi téren megy, és mi sem mutatja jobban, hogy eléggé befagyasztottam a LEGO vételem az idén, hogy konkrétan a topicból is eltűntem. Plusz a LEGO "szerencsémre" kevés olyan SW készletet adott ki eddig idén ami annyira érdekel, hogy tuti megvevős.
Nekem se ártana elkezdenem eladni ami nem kell és/vagy több is van belőle.
Meg aztán a turbós Subaru álom megvalósulása elvitte a játékpénz felhasználásának prioritását. Pedig nem is kell rá túlzottan költeni.
-
-
RapaNui1
aktív tag
Nálam a padláson elfér kb 5000 nagyobb doboz az kb 10000 készlet, de szerintem soha nem lesz annyi. Ez nálam olyan mint a ps4 lemezek. Nem gyűjtöttem azt se most sincs talán 2db, mert kijátszottam aztán eladtam, ha meg újra kedvem támadt vele játszani újra megvettem, majd eladtam. Így vagyok a Legoval is. Pár készleten kívül ami a szívemhez nőtt nem tartok meg semmit, de még ezek is mehetnek ha elfogy a hely és más készlet lesz a szívem csücske, aztán ha épp úgy lesz kedvem mint a pickup vagy más esetben újra megveszem, vagy ha nagyon elszállt az ára elengedem. Szeretek építeni, de sírba nem vihetem magammal, évek évtizedek múlva meg ki tudja mi lesz az új arany, annyira azért nem bíznék a Legoban.
-
válasz
HUN_Sector #67594 üzenetére
Ezt amúgy nem volt nehéz itthon megjósolni /visszanézzük a kommenteket jónéhányan írtuk/, hogy itthon a 50 vagy 100k feletti lego-k ilyen gazdasági helyzetben a polcon fognak maradni. Már nagyobb készletek árát is kénytelenek marketen is lentebb vinni, mert nem megy el. És hja amit írsz lego az új arany, csak nemtudom mikor fog sokat érni az amit most bezsákolnak kismillióan..
-
HUN_Sector
őstag
Amióta a csapból is az folyik, hogy a lego az új arany, minden lego analfabéta orrba-szájba veszi. Ez meg egy rettentő telített piacot eredményez. Csakhogy közben a nyakunba kaptunk egy kizárólag MO-t érintő "háborús inflációt" - kacag a vakbelem. Emellé a számtalan csaló (jófogás, facebook) még rátesz egy lapáttal és voálá, be is fagyott a piac.
És én is itt ülök 151 nyilvántartott és ki tudja hány nem nyilvántartott készleten. -
petya86
tag
Péter vagyok, 37 éves, LEGO függő... ahogy látom az előző kommenteket ezt elmondhatjuk még páran
2-3 éve indult nálam komolyabb gyűjtés amikor ráeszméltem arra, hogy kis trüközéssel, akció figyeléssel azért a készletek nagy része elég jó áron beszerezhető különböző akciók, GWP-k mellett. A jelenlegi store-os Alpesi házon nagyon gondolkodtam, ajándékot levonva 48e közelében ez nem hiszem, hogy egyhamar újra lesz (aztán persze majd meglátjuk), és alapvetően tetszik a készlet... de én is most jutottam oda, hogy valahol meg kell húzni a határt. Hiába van Kovácsműhelyem kb 15e-ből, Pirates of Barracuda Bay-em kb 5e-ből, Downtown Diner-em kb ingyen, SC készletek átlag fél áron, helyből nem lett több.
2-3 éve még az volt a terv, hogy minden Modular Building-et megveszek, hiszen évente 40-50e Ft azért nem vészes (GWP-vel még ennyi sem), plusz egy kis apróság ezek mellett. Aztán jöttek a 8 széles SC készletek, amiket ha már elkezdtem, akkor nem lehet "félbehagyni", na meg visszajött ez a kalózós/kastélyos téma akkor ezek is jöhetnek, és kell minden Creator, Ideas, Icons készlet. Micimackó is jópofa, jó lesz családdal együtt építeni. Tallneck? Nagyon tetszett a játék, ikonikus készlet, naná, hogy kell...
Aztán most ott tartok, hogy brickset szerint (legalább) 54 bontatlan készletünk van (polybagtől, Oroszlánlovag kastélyig minden), összesen 28e+ alkatrésszel... most a Pirates of Barracuda Bay-t rakjuk gyerekkel hétvégente, de kb 1-2 órát haladunk hetente, így bőven lesz még 1 hónap mire befejezzük. És ha bármi újat szeretnénk összeépíteni ezekután, akkor valamit szét kell szedni, és tárolni. Panel lakás, korlátozott hely.
Nem bántam meg egyik készletet sem, de kezdem érezni, hogy ekkora mennyiségben már teher a hely menedzsment is. Eladni elvből nem adok el semmit amit magunknak vettünk. Remélem a gyerek 30 év múlva majd kellemes nosztalgiával tekint vissza ezekre a dolgokra, hiszen nagy részük a közös építés vagy közös játék miatt talán kellemes emlék lesz. -
bobafett
tag
Amíg valamennyire elviselhető árak voltak, sok olyan készletet is vettem, ami megtetszett, több vonalat gyűjtöttem, akár összerakni, akár halmozni. 2 éve húztam be a féket, szinte teljesen, azóta csak az aktuális SW UCS/Modular, meg Brickheadz, mert azok valamiért megvannak mind. A többit szinte teljsen elengedtem, pedig előtte Technic , City, HP, Creator, Ideas, stb, jött, ami jó volt.
Szoktam ezen gondolkodni, hogy ez az árszint jobb-e így Legonak, el tudom képzelni, hogy sok felnőtt gyűjtő döntött a karcsúsítás mellett és bár magasabbak az árak, de jóval kevesebb szettet vesz meg, mint előtte. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy ez öntökönlövés így hosszú távon a cégnek...
-
Llew
senior tag
Ez a felhalmozas, meg birtoklás jó kérdés.
Majdnem egy évet ált dobozban az UCS falcon, igaz annak össze- és kirakáshoz is kell hely. De előtte a kovácsműhellyel is igy voltam. Most meg a nagy var van makd egy éve dobozba.
Erösen meggondolom mit vegyek meg, de sokszor a megvettem, bietoklás kipipálva után egy időre elmúlik az érdeklődés. Vagy közbejön vmi és az miatt uszik.Most jól rábeszéltetek egy Bo Katanra, erre valaki már lerabolta a tescot. Minden mas volt, csak az nem.
-
maross
nagyúr
válasz
manokaj #67588 üzenetére
Ahova ikeas polcot lehetett tenni egymas melle/fole, ott ikeas 4x4-es es 2x4-es polc van
. Szoba egyik felén tv+uloalkalmatossag, masik felén egy asztal tarsasozasra/legozasra, bar utobbit altalaban foldon fekve muveljuk, egy kinyithato matracon. kb 5*6m helység. Klima szuperul allja a sarat telen-nyaron.
-
sb
veterán
válasz
manokaj #67583 üzenetére
Sok polccal a dobozoknak.
@Mauzes
Szerintem értem amit írsz. Én sem rég kezdtem, újoncoknál szerintem sokkal nagyobb a hév ami elviszi, főleg amikor rájön, hogy a megszűnő szetteket már nem tudja beszerezni (bónuszként esetleg a készlethiányos időkben kezdte az ipart...), elkezdődik egyfajta felhalmozás. Írtam, hogy nálunk helyhiány (+gyerekek) miatt sincs korlátlan bontás/építés ill. nagyobb része is úgy lett megvásárolva, hogy tetszik, aztán majd idővel kiderül melyik marad meg ha túl sok lett. És sok lett.Most megy a fejvakarás.
Az új szettek pedig tömegével jönnek és hiába úsztam meg eddig a nagy 100k+-os szetteket, nálam meg a kommerszebb vonal is megy amiből mennyiségileg van sok. Ahogy jelennek meg az új házak már látom hova kerülne a még nem létező és sehol el sem férő városban, kiegészítve a sok BL alkatrészként megvett saját kreatúrákkal. De aztán mostanában sűrűn jön a felismerés, hogy ez miért is lenne jó ha most sincs megépítve egy rakás készlet... és mivel lesz több még egy harmincadik SC, tizedik házikó, nyolcadik állat... semmivel. Jön majd a következő készlet ami szintén jópofa/szép/ötletes lesz.
-
manokaj
tag
válasz
Mauzes #67580 üzenetére
Nálunk a közlekedő lett a lego szoba, de már az is megtelt. Most tervezem a melléképületben a legoszobát. Van egy 8*3 méteres hosszú helyiség amit erre szánok.Most agyalok azon, hogy milyen legyen a kialakítása, plusz fűtés se ártana neki. Ha ez meglenne akkor egy jó ideig jó lennék, és én is tudnék nagyobb szettekben gondolkodni.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Mauzes #67580 üzenetére
Panellakás... 1 dedikált szekrény a Legonak, ami oda kifér az jöhet, ami nem... Így nagyobb készletek eleve kilőve, drágábbaknak (kinek mi a drága mondjuk...) még a gondolatával sem játszom... tudom a határaimat minden téren...
Az más kérdés, hogy hányják kifelé a jobbnál jobb új szetteket... próbálok klasszik SW, klasszikus autók (SC méret) és néhány vidám készlet (kalózhajó, Muppets + Sesame str., néhány téli szett) témáknál maradni... Én kis hal vagyok itt a fórumon... se lób*szó százezres készletek, se befektetés, se halmozás bontatlanul... csak azt veszem, amit összeépítek / kirakok a polcra... nálam ez egy hobbi, nem égek ki legalább
-
válasz
Mauzes #67580 üzenetére
Nahh részemről a következő:
- nekem is kezd sok lenni, úgyhogy ki kell nyitni a fékezőernyőket /impulzusvásárlás off/
- itt még nem tartok, nagyon tetszik csomó új szet is, de az árazás miatt szerencsére sokszor elengedem őket
- ennyire rég még nem legózom, de simán eltudom képzelni, hogy amit nem raktál ki és szépen felment az ára, azt már nem is fogod, mert inkább eladod /főleg ha még csomó más is dobozban van/
- ez az amit én teljesen megszívtam. Mivel a felnőtt készletek érdekelnek így hatványozottan sok hely kellene, ami viszont nincs, így ez erőteljes korlátozásokhoz vezet itthon..Összességében marad a lego, mint hobbi, de biztos, hogy kevesebbet fogok vásárolni /bakancslistás készleteket kizárólag/ illetve simán lehet az, hogy van amit összerakok de idővel eladásra kerül, hogy legyen hely másnak..
-
Mauzes
addikt
Látom mások is nagyon halmoznak, nem csak én. Viszont ez rátok nem hat negatívan a nap végén? Ha teljesen eltekintünk az anyagiaktól, hogy most ez megérte-e vagy sem, én magamon azt érzem, hogy egyfajta "kiégéshez" vezetett, hogy ennyit vásároltam.
- Annyi készletem van, hogy 2 év alatt sem tudom összerakni a meglévő szabadidőmmel.
- A fentiből adódóan eléggé elment a kedvem, hogy újakat vegyek, hiába tetszenek. Sőt úgy általánosságban a vásárlás izgalma teljesen lecsökkent, pedig szerettem régen követni az akciókat, elképzelni vásárlásnál, hogy milyen jó lesz összerakni, stb.
- Csomó szettnek közben komoly értéknövekedése lett, sokkal kevésbé "fun" érzés kibontani egy drágává vált cuccot.
- Amit meg összerakok, azoknak nincs már hely. Nagyon helyigényes ez a hobbi, és akkor a bontatlanok tárolásáról még nem is beszéltem.Lehet tartanom kellene egy kis Lego-sabbatical-t
.
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #67567 üzenetére
Nekem is megvan ez a szett és tényleg jó lett, hozta a régi pick-up-os formákat.
Egyik olyan szett aminek az ára érthetetlen módon elszállt. Valami 50-55k huf körül indult. Aztán egy karácsonyi akcióban 36 rugóért meg lehetett venni. Szintén itt a fórumon dobta be valaki.
Alapárát nem értettem, mert hasonló szettek ilyen 45k Lego shop és kb 35k webshop áron mentek, licensszel együtt.MOC-nak akartam mégegyet.
De videókban megnéztem a diablo-t, a mercit, amik tetszenek és sajnos nem igazán jók a funkciók. A működtetésük banyás. Ez nem hiba, hiszen adott szettből lettek kitalálva, átdolgozva. Szavam nem lehet.
Meg aztán a helyem nagyon elfogyott. Tartalékolok valami másra. -
balint82
senior tag
válasz
Tyler Durden #67577 üzenetére
Nálunk bő egy éve vár az autó arra, hogy beparkolhasson a garázsba, esélyét nem látom
-
-
czanga
őstag
válasz
Djuree #67550 üzenetére
Nem szempont nálam, hogy szem elött legyen, nagyon kevés dolog van kiállítva. Alapvetően számomra a figurák maximum a részét képezik a készletnek, de mégsem a lényegi tényező. Ugyanakkor nem vennék készletet úgy, hogy a figurákat kivették belőle pl.
Aztán ott van az is, hogy az összegyűjtött szettjeim 80+ %-a bontatlan. -
nexus6
aktív tag
tegnap zárás előtt voltam a 17. kerületi tescoban, és minden készlet akcióban volt clubcarddal. kb ÁK áron voltak, fotót nem csináltam (ma elmegyek és lövök párat még időben). talán a közelgő gyereknap miatt jönnek az akciók. múltkor egy minecraftos készletet sikerült harmadáron megvennem, de most nem volt olyan ami megfogott volna vagy ne lenne meg
-
Djuree
félisten
vettem 3 napja egy újságot amiben a női mando van, nem tudom a nevét, de a lényeg hogy otthon kibontottam és csak most tűnt fel hogy törött a háti rakéta, az egyik kis fúvóka le van törve, csak egy hajszál tartja, oké visszaragasztom de akkor is.
-
RapaNui1
aktív tag
Egyszer már megvolt, de nekem annyira bejön, hogy összeraktam újra. A régebbi illetve újabb amcsi filmekben is tetszenek ezek a régi öreg verdák, valahogy megvan a varázsa licenszelt vagy sem nekem nagyon tetszik, meg amúgy is a sorozat része, ráadásul most ha valakit érdekel akcióban 36k-ért látom boltból.
-
Llew
senior tag
Balázséknál a Radio1-en pont a legozásról volt a téma.
Rácsodálkoztak, hogy az embereke mennyit költenek legóra, meg hogy befektetésnek is használják. -
Llew
senior tag
válasz
Throme #67563 üzenetére
A legutóbbi már kifutott. Sajnos. Én alig találkoztam vele valahol. Ott is kb a januárban-februárban kirakott 1 doboznyi, illetve a maradéka volt elérhető. 1 solymászom szerencsére lett. Orkot szerettem volna, de sehol nem volt. Ez a kettő érdekelt ezért nem veszek fél meg egy dobozzal. Orkot persze árulnak többen 4-6 ezerért, de annyiért egyelre nem kellett. Persze mr csak drágább lesz, így kifutás után.
-
Throme
veterán
válasz
Dilikutya #67561 üzenetére
Állítólag elég gyorsan kifut az aktuális zacsis, zsákbamacska széria.
Lehet fogok venni 1-2 figurát, ha majd dobozban jönnek és vége lesz a lutrinak.
Zacsisból csak olyat vettem, aminél garantált volt a tartalma. Nem voltak drágák. Megérte, hogy nem kell eljárnom több helyre és azzal elcseszni időt, hogy tapogatok.... -
Throme
veterán
Nézegettem ezt az új Lego vonalat, a dreamzzz-t.
Hát ilyen ninjago 2 lett, az idősebb mester/tanár és tanítványai leosztás.
Nekem jobban bejönnek a gonosz oldal figurái, mint a csúszómászók.A szettek se rosszak. Nagyon színesek, olyan Friends színorgát kapott, vagy talán kicsit többet is.
Kis kitekintés a castle-space-pirate vonal felé is jó. Mr Oz pólója a space logo-val, vagy kis fekete izék sisakjai az említett témákból (is) kerültek ki.
A cápa hajó vagány, animáció második részében is benne van.Az árazás más kérdés. Olyan szinten vannak, mintha külső licenszelt témáról lenne szó, nem pedig saját....
-
Dilikutya
félisten
válasz
Throme #67560 üzenetére
1600 Ft, és nem is zsákbamacska mint a gyűjthető zacsisok. Ennél többet jelenleg nem ér. Bár nekem a zacsis is csak annyit ér, amennyiért boltban van, aktuális szériáért nem adok egy vassal se többet sefternek, elvből, mégha nekem többet is kell venni hogy biztosan meglegyen ami kell.
-
Throme
veterán
válasz
HUN_Sector #67558 üzenetére
Akkor benéztem, azt gondoltam, hogy komolyabb értéket képvisel az a figura, másfél hétnél.
-
RapaNui1
aktív tag
Lassan kezdek én is árérzékeny lenni az új és jövőbeni készletek árainak láttán de a múltkori lego store akcióból kiindulva nem is fogok rohanni sehova, bőven van idő a rengeteg megjelenő és még dobozban várakozó készletek mellett kivárni a 30-40%-os akciókat mert bizony lesznek, ha eladni akarnak akkor lesznek. Ha nem is a Lego.hu oldalán , de a többi viszont eladónál biztosan. A Daytonát 115 ért vettem, nem tudom az az eredeti árhoz képest jónak számít-e vagy sem, de a sok akciót elnézve lesznek itt még jó árak. Ezt a denevér diorámát is meg fogom venni kiváncsiságból, de nem vagyok hajlandó többet fizetni érte 96 ezer forintnál. Ha majd annyiért lesz megveszem addig meg ráérek, ha nem lesz annyi soha hát majd jön másik, vagy elnyaralom az árát.
-
LÁZ
Topikgazda
mán a terjesztőnél is back in stock a Bo, úgyhogy rendeltem onnan a Sztréndzsel együtt
. Mandót már letudtam korábban
e
-
Throme
veterán
válasz
HUN_Sector #67555 üzenetére
" holnapután"
szerintem engedd el. Mások is olvassák a fórumot -
Mozaart
aktív tag
válasz
HUN_Sector #67552 üzenetére
Láznak kell 3 Mando. Tegnap még legalabbis. Láz hool vagy?
Szerk.: A 10p mar rég letelt. Sebaj megprobaltam. -
HUN_Sector
őstag
Fehérvár intersparban van 8 mandos újság,, 10 stranges. Kell valakinek? Még egy 10 percet vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bluetooth hangszórók
- Elite: Dangerous
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest