-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint82
senior tag
válasz
Napfénysüti #65296 üzenetére
Ez csak egy belső egyedi azonosító a záróragasztóra, az enyémnek is ugyanaz a száma (49O2).
-
sb
veterán
válasz
RapaNui1 #65274 üzenetére
Értem, köszi.
Ez kimaradt nálunk. Pedig gwp itt is akad rengeteg, nagyon foglalkozni sincs időm a hirdetéssel, így főleg nehéz megszabadulni tőlük ha meghirdetve sincsenek. Már majdnem erőt vettem magamon, hogy a tavalyi extra nyuszis cuccokat felrakjam eladásra, ha már szezonja van... erre nem ezeket adják mindenhol ajándékba. -
sb
veterán
válasz
zbundy #65276 üzenetére
Áhh, ne vedd komolyan. Csak annyira vagy mint itt a többség.
Ha már itt tartunk akkor pár fentebbi kérdésre válaszolnék is:
1. Építési videók: mi szoktunk nézni, ötletekhez tök jók. (Mondjuk ami linkelve volt a kérdésnél az épp nem tudom ér-e valamit, abból semmit nem látni.)
2. Rosszul összenyomott kockák: persze, hogy gáz.
3. Sárgulás: most rakott össze a gyerek egy rakás fehér elemet havas rész gyanánt. Rossz ránézni ahogy szórnak az árnyalatok sárgásba. Most néztem, hogy a Boost HUB-ja is tök sárgás. 1-2 éves új készletek. -
beamen
tag
Úgy rémlik, mintha lett volna szó róla korábban de most nem találom:
[40504] kalózból lesz valakinek esetleg eladó? -
balint82
senior tag
válasz
Napfénysüti #65293 üzenetére
Szerintem amúgy nem, de dobsz egy fotót róla?
-
Napfénysüti
nagyúr
Megjött a Winter Chalet, nagyon mutatós szettnek tűnik. Nekem hibátlan dobozzal hozta a DPD.
Van a dobozon egy szám az az lenne hogy hányadik darab a 10000-ből? -
ZsZso
Közösségépítő
Auchan boltba betérős akciós LEGOk: [link]
-
legopingvin
kezdő
Következő dupla VIP-pontos hétvégéről lehet már tudni valamit? Úgy tudom, húsvét környékére szoktak időzíteni egyet, de vajon várható így is, hogy a legutóbbi most volt kb. 1 hónapja?
-
-
Melezor
csendes tag
válasz
Tyler Durden #65244 üzenetére
Én ezen indultam el annak idején, ma se vagyok profi, biztos lehetne csiszolni a tudáson, de ha kell valami meg tudom venni
https://kockagyar.blog.hu/2010/08/26/bricklink_1_resz
-
Mozaart
aktív tag
-
Mozaart
aktív tag
Nekem se kell, mármint MISB-nek elrakom, egy példány már ki van állítva az állványomra. Jó nem lehet mindenkinek 10k figurái rögtön, kicsiben kell kezdeni.
A 212th az csak német/osztrák magazinban van ha jól tudom és nem fogom egy magyartól megvenni, egyszer talán bricklinkről, de más forrásból biztos nem.. -
Neurotoxin
őstag
válasz
Vistaboy #65257 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Közben tovább épül a 42154-és Ford GT. Esténként építem, munka után, jelenleg 11 órám van benne (Még a 4. és 5. zacskók vannak hátra). Amennyire tartottam ettől az 1:12-es méretaránytól, most annál inkább tetszik. A matricák lézerpontos applikálásától már kiakadtam, az útmutató pedig helyenként egészen logikátlan lépéseket tartalmaz, pl a tető rögzítésénél. Ezenkívül van benne kihívás bőven. Így, hogy már kezdenek felkerülni a karosszéria elemei, látszódik, hogy nem lesz kicsi, továbbá, kerekek nélkül is kívánja az ültetést. Eddig egy modot találtam az utóbbi “probléma” megoldására [link] , habár valószínűleg lesznek ennél idővel jobb megoldások is, nem tetszik, mivel folyamatosan terhelve vannak feleslegesen az alkatrészek.Néhány kép, a hátulja állat!
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
Fifaisshit #65279 üzenetére
Itt inkább Friends szettek voltak, 1-2 Minecraft, meg a Hold bázis. El is hoztam egyet, ne hiába legyenek kikepezve a lányok az űrakadémián, az már van egy, de legjobb áron van most az is. A színház is nagyon jó vétel 19990-ért.
-
zbundy
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
Mozaart #65271 üzenetére
Nem szabad bemenni.
Viccből gondoltam beteszek egy full fekete képet, hogy így néz ki egy felelős gyűjtő szobája... de úgy látom nem is lett volna messze a valóságtól.@Llew
Nekem is szakadt sarokkal jött ugyanígy az utolsó adag. Szerencsére nem volt gond, biztos ott a legsérülékenyebb a boríték.
Én most a BL-estől tartok még, az itteni DPD nem szokott a helyzet magaslatán lenni, szinte minden külső doboz szét volt eddig törve valahol, szerencsére a belsők eddig nem sérültek egy kivétellel.@RapaNui1
Jól néz ki, végre másnál is hasonló állatkert mint nálunk.
A vázás nyuszira asszem nálunk is lesz még 1-2 kör beszerzés most, kéne a nagy fehér nyuszi és a két alsó Creator a képedről. Ja, meg a Creator ház is...
(A dobozos csibe/tojás készlet is ajándék volt, azt hol osztják?) -
Mauzes
addikt
-
Nono_ka
csendes tag
Na megérkezett az összes Bricklinkes rendelésem
Szinte mind hibátlan doboz talén 2-nek van az egyik sarka megnyomódva, de az látszik, hogy már csomagolás előtt olyan volt
Most már csak agyalok, hogy maradjon, vagy inkább adjam el
Elég jó áron mennek most -
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
HUN_Sector #65252 üzenetére
mink már fasírtba vagyunk....sose kapok 2 külön rendeléshez 2 ajándékot
@adalbert1: szerencsére emailre viszonylag gyorsan válaszoltak, de ettől még elbszták, úgyhogy ugrott a biznisz, és a nagyobbik baj az, hogy az esély megvan arra, hogy legközelebb is ez legyen
-
zsuha
aktív tag
válasz
legopingvin #65250 üzenetére
Gratula, elég jó szetteket szereztél be!
Én is inkább read-only típus vagyok.Lejtőn nincs megállás, majd ha már ki akarnak dobni otthonról a szettekkel együtt (vagy mert már tele van velük a ház, és/vagy üres a pénztárca emiatt), az lesz a lejtő alja
Utána csak lankás rész jön, nagyon megfontolt vásárlásokkal. -
-
Vistaboy
veterán
válasz
Neurotoxin #65253 üzenetére
Szia.
A doboz témához: nekem a Tallneck volt az első LEGO, amit gyermekkorom óta vettem, és ujjal nyitottam ki a dobozt, ahogy kell, de azóta is bánom, szépen összenyomódott. Közben rájöttem egy jobb megoldásra: egy kés pengéjét óvatosan benyomva a ragasztott oldal két lapja közé, lassan szétfeszítve a kartont, szépen apránként fel lehet nyitni úgy, hogy a doboz nem hajlik meg. A ragasztó mentén szépen elválik, belülről leszed egy kis foszlányt a ragasztó a dobozról, de kívülről semmi baja sem lesz.
-
ripla
addikt
válasz
Tyler Durden #65255 üzenetére
Szerintem egyszerűbb már úgy építeni, hogy ezzel is számolsz, valószínű vissza kell bontani elég sok helyen, főleg ahol van hely hogy rejtett legyen a kis vékony kábel.
-
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dilikutya #65171 üzenetére
Csak összeépítésre veszek szettet, ha érdekel a témája. Kicsit úgy érzem, hogy kezdek rácsúszni. (Gyerekkoromban rengeteg Legót kaptam a keresztmamámtól, akkoriban sokat legóztam, New Yorkból is hoztak nekem ajándékba nagyszüleim egy motorizált targoncát is, olyan '94-'95 körül.....majd összegyűjtöm egyszer a "maradandó" szettek azonosító számait.) A jelenlegit se fejeztem be, de már tervezem a következő vásárlását
Gondolkoztam már én is, hogy van, amit érdemes lenne letárolni, a Daytonához például rendkívül jó áron jutottam hozzá, de végül visszamondtam, mert úgy voltam vele, hogy minek álljon benne a pénzem, hogy majd kicsivel többért tovább adjam egyszer....Akitől vettem a 42141-es McLaren szettet is Karácsony előtt (köszönöm neki utólag is
), megkérdezte, hogy gyűjtői darabnak viszem-e, mert kicsit meg van nyomódva a doboza?
Mondtam neki, hogy "gyűjtői" lesz persze, nem tologatni fogom, megy a polcra, de természetesen a dobozra is vigyázni fogok.
Ha már a doboz: A 42154-es Ford GT dobozának "bontási" mechanizmusát már az első képtől kezdve utáltam. Hiába próbáltam a perforáció mentén benyomni a dobozt, így is picit meghajlott, de annyira nem látványosan. Sokkal jobban preferáltam volna a "matricás" megoldást, ott szépen szikével alá vágok és kész. Előbbit meg nem lehet rendesen, minimális roncsolás nélkül kibontani, mert az egész össze van ragasztva....
-
HUN_Sector
őstag
válasz
legopingvin #65250 üzenetére
Láz, mint topicgazda lassan jelentkezhet a jutalékért a legonál
-
adalbert1
veterán
Ez egy 5 évvel ezelőtti gdpr tájékoztatójuk, ebben még van hozzájuk telefonszám, de azt nem tudom hogy él-e még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest