Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobafett
tag
Ma megjött a második őszi PAB rendelésem, az itt olvasott horror sztorik minden negatív része elkerült mindkét esetben. Megrendeltem, pár hét múlva írtak, hogy feladták, rá 2-3 napra jött a postától SMS, hogy bemehetek átvenni, ott átvettem, ennyi. Végül még egy plusz pajzsot is kaptam, egyel több került a csomagba. Nekem ez teljesen európai, még ha parás is, hogy sima borítékban jön.
-
törölt tag
válasz balint82 #59095 üzenetére
Mit mondjak magának?
Még sose voltam hivatalos boltban. Kiváncsi vagyok nagyon.24-én nyitnak, szerencsére(?) a szomszédos zónában, így oda már nem érvényes a zürichi bérlet és 6 frank egy oda-vissza jegyért azért nem kevés.
Ja és pénteken tervezek felmondani szóval most úgy nem költenék annyit. Aztán majd kiderül. Hétvégén tuti megyunk tesommal vagy csak én.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Nem építettem még star wars UCS készletet, de azt kell mondjam ez a Razor odáig nagyon élvezetes. Kezd alakot ölteni a belseje meg a parancsnoki fülke. A hátsó részt most csatlakoztattam a törzshöz. Nem bízták a véletlenre jól odafogatták, bár gondolom a végén elég nagy súlya lesz az egésznek. Jók a belső részletek is, nagyon aprólékos és részletes munka és még csak az elején tartok.
-
válasz Ciccuka #59089 üzenetére
Nekem Bricklinkes eladó mondta, mert kérdeztem tőle miért ilyen szép tiszta, újszerű amit küldött. Technic+hajó alakatrészek voltak, szép fényesek, újszerűek, illatosak. Én nem próbáltam, valószínűleg nem is fogom. Eddig a 8292 Cherry volt a legretkesebb amivel találkoztam használtan, de zuhany, fogkefe, mosószer meg egy kis hidrogén peroxid megoldotta. Persze ez nem egy baromi drága készlet, ~10e körül volt akkor ilyen lepusztult állapotban.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
-
kbalage2
aktív tag
válasz DeFranco #59070 üzenetére
Azért nézettség alapján sztem ki lehet szűrni hogy melyik videóra érdemes kattintani Shameless self promotion-ként nekem is van vagy 3 régi videóm az alapszettről (itt láthatod őket), illetve a kapcsolódó Powered Up rendszerről kismillió egyéb. Nem délpaki, ez még a régi feliratozós rendszerben készült
Volt már precedens app kivezetésére, az apk működni fog továbbra is. Plusz a Powered Up appban programozható lesz a hub a továbbiakban is.
Svájci hallgatóinknak szolgálati közlemény - csütörtökön nyit a helyi Brand Store
[ Szerkesztve ]
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Ciccuka
veterán
válasz Victoryus #59082 üzenetére
A Duplo-t szokták belerakni a mosózsákba általában hülyeségből.
Nah ez az amit nem szabad, mert szépen bemattul és még karcos is lesz.A fodrászkellékként olcsóbb.
Egy tiszta pamutrongyba bele lehet fogni (úgy mint egy batyu lenne) és megforgatni, mintha egy centrifugába lenne. Picit megigazítod és megforgatod párszor így elég sok víz eltávozik, ha jól csinálod.
Aztán fel lehet rakni a radiátorra (ha nem túl meleg, 50°C alatt) egy rongyon vagy páramentesítőgép közelébe (pl. egy műanyag szitában).
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Throme
veterán
Nem rég írta LÁZ hogy kb 60k huf vagy többért kell vásárolni ehhez a pontmennyiséghez (ha félreértetem akkor sorry).
Ezen biztos segít a dupla vip.
Aztán ugye 4 db-os kollekcióról beszélünk, az 4x60k huf.
Oké tudom százezrekért el lehet majd adni és szinte ingyen van. (már ha lesz aki meg is veszi). -
magickonfig
tag
Ha tényleg több mint 1db vip pontot be lehet váltani akkor lehet meg se éri beváltani másra.
2400 vip pont a dragon vagy pirate adventure ride. 4*1500= 6000 Ft . Így az a 6.000 Ft 24.000 Ft -ot fog érni.Ha jó a quik mafs-am
-
sb
veterán
válasz Throme #59077 üzenetére
Azt gondoltam én is, hogy azonnal elfogy ha ennyire extra.
Pontban szerintem a 2400 annyira nem extrém.@Mauzes
Szerintem minden jutalomnál annyit enged választani, amennyit a meglévő pontod enged, tehát nem csak 6-ot.Aminél limit van ott csak limitig enged választani. Pl. a kulcstartó is 1/member.
Gyanítom ezt a 75%-ost is a legegyszerűbb új kedvezmény "kockaként" kitenni. 1500Ft/150 pont és fix 1-es limit. Erre tippelnék és hogy összevissza beszéltek.A pontok kezeléséhez még annyit, hogy talán rendelésnél automatikus lehet (ha van eszük... bááár ), de a régiek pont visszavezetését biztos, hogy kézzel intézik és külön a két lábat. Nekem volt olyan 1500-as kuponom amit kértem, hogy írjanak vissza pontra. Megjelent a pont és a kupon is használható maradt. (De még nem használtam).
Azt hiszem a múltkor félbemaradt reklamációval még felhívom őket. Biztos ami biztos alapon nem lenne rossz vmi jóváírást kapni és úgy nekifutni a pénteknek. (Akkor kb. annyi válasz jött, hogy sajnálják és alaposan utánanéznek. Ez volt 1.5 hónapja talán?)
-
Throme
veterán
válasz Victoryus #59082 üzenetére
Lefújkálással - szvsz - az a baj, hogy nyál is kerülhet a felületre.
Inkább javasolnék körtepumpát fújkáláshoz és sminkecsetet a maradéknak.
Aztán persze van a szétszedés (én nem szoktam) ha biztosra megy az ember
(nem a régi műanyagra értendő, azokról a koszt ezek nem hozzák le)[ Szerkesztve ]
-
válasz Kishulk #59072 üzenetére
Simán lavorban zuhannyal... Arra kell vigyázni, hogy legyen a lefolyóban szűrő, ha netalán egy-két bizbasz beleesik. Én mostam már mosogatóval, tusfürdővel, meg sima vízzel is. Valaki beteszi mosó zsákba gépbe, azt még nem próbáltam.
A por nagy részét le lehet fújni tüdőből, csak ne bent Szétszedni - nem szétszedni másik kérdés, a technic teherautókat nem szoktam, csak lefújom meg leöblítem. Amin van matrica azt nem nagyon vizezem be, ne ázzon le. Hajók se egyszerűek ebből a szempontból. Az asszony lovagi vára a legrosszabb, mert az szétesik ha leveszem a szekrény tetejéről, az nincs tisztítva, úgy se látszik messziről a por a dark bluish gray elemekenFehéríteni sima gyógyszertáti hidrogén peroxid. Egy idő után vissza sárgulhat, de az elemek nagy része szép maradt a Cherry pickup-on.
[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ciccuka
veterán
Igen aki nem tapasztalt az könnyen el tudja rontani.
Napon csinálva lehet inkább foltos, ahogy olvasgattam a témában. UV lámpával jobban el lehet kerülni a foltosodást. Ha olyan felszerelésed van, mint itt, akkor nehéz elrontani szerintem.De vannak itt (tapasztaltabb) fórumtagok is az oldalon, akik meg tudják csinálni neked.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Mauzes #59062 üzenetére
Ha ez így lesz, akkor már egyszerűbb lenne kirakni rendes szettként a Lego webshopba és pénzért megvenni, mint ilyen pontokkal bohóckodni... Mint ahogy mindennel is így kéne tenni.
Termék, felrakják, megveszem, ennyi....Amúgy ennek is van némi üzenete (meg annak is, hogy még mindig van ez a sárkánylovas szett és nem fogyott el).
Valahogy nincs az embereknek pontjuk? Vagy ennyire sikertelen ez a vip szett? -
Ciccuka
veterán
válasz Ciccuka #59073 üzenetére
Egyébként profik így javítják a besárgult műanyagokat:
RetroBright/MagicBright
Yellowed plastic restoration1978 Millennium Falcon Restoration - Water Damage Restoration
Mauzes
Szappannal, langyos vízzel igen ajánlott mosni (azzal kárt nemigen lehet tenni, maximum a matricás elemeken), viszont azzal tökéletes nemigen lesz, ha napfényben (jó fényviszonyok között) nézed (főleg ott ahol kemény a víz).LCD tisztítószerrel is meglehet még próbálkozni, mert az nem bántja a műanyagot, de ez relatív drága.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz Kishulk #59072 üzenetére
Én Aldi-s fürdőszobai tisztítószerrel szoktam lemosni, ez a vizkövet is leszedi róla.
Ami nem ennyire agresszív az az Aldi-s konyhai tisztító (ez a kezed is jobban kíméli). Egy szivacs kell és egy jobbfajta ecset (ami nem műanyagsörtéjű, kicsi és egy nagy). Jó ha van még valami puhább sörtés fa körömkefe is (Tesco-sat használok). Utána a végén le kell öblíteni meleg vízzel (kb. 40°C).Ha marad rajt valami pl alkoholos filc maradvány azt isopropyl alkohollal vagy az olcsóbb denaturált szesszel lehet eltávolítani pamut puha fülpálcikára kenve, de ezzel illik vigyázni mert leszedi a festett részeket is, valamint túl sokáig se szabad rajt hagyni.
Egyébként a témában nem nagyon lehet találni semmit a neten, pedig igény az biztos lenne rá.
Azt még van ez is bevállalósaknak/hozzáértőknek (régi besárgult Lego elemek felújítása):
How to Restore Discolored LEGO Parts!
HOW TO WHITEN OLD YELLOWED LEGO BRICKS
How-To Whiten old/yellowed LEGO bricks
Restoring yellowed Lego Mini-figures and printed parts from sun damage[ Szerkesztve ]
-
Kishulk
csendes újonc
Lego mosás előtt állok. Szabad használni hozzá valami tisztítószert vagy csak sima vízzel öblítsem át?
-
timar88
tag
válasz Mauzes #59062 üzenetére
Valószínűleg igen is meg nem is. Ha rámész a beváltásra akkor ki lehet választani, hogy hányat szeretnél. Mivel 6-ig lehet választani, ezért valószínűleg 6-ot fog engedni a rendszer.
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
DeFranco
nagyúr
válasz kbalage2 #59057 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Videókat nézek, inkább az itteni tagok használattal összegyűjtött tapasztalata miatt kérdeztem elsősorban, illetve ha van olyan kiemelt videó amit érdemes megnézni (pont az 1001 elérhető miatt, amiből gondolom 870 valami délpaki törtangol bemutató az alapokról) akkor az jól jön a célzott utánajáráshoz.
Arra volt már precedens hogy valaminek az appos támogatását megszüntették? Ha igen, ilyenkor a régi apk-k használhatóak maradtak?
Köszi még egyszer a segítséget
-
Ciccuka
veterán
Kockák a négyzeten jó kis történelmi Lego cikk
3 oldalas[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Összeraktam a mclarent, a végeredménnyel én elégedett vagyok.
Szerintem marha jól fest élőben, eleinte féltem hogy nem fog tetszeni, összerakva.
De szerencsére pozitívan csalódtam benne.Azon agyaltam. amit a tervezők kihagytak, én bepótlom rajta, pót alkatrésszel teszteltem, és nem is értem miért nem csináltak meg így végig az elejét, egy sima kis szürke technics elemre rögzítettem egy 1x1-es tile-t.
Viszont narancs sárga tile-ból, 1 studon lekerekített létezik ?
Csak ilyen 90 fokosat találtam eddig még. [link] -
Szada85
aktív tag
válasz apholyon #59052 üzenetére
"Valahogy nincs meg a karácsonyi feelingje..."
Én például a 10263 - WV Tüzoltósággal vagyok így, még annak az ára sem szállt el, viszont valahogy nem látom bele az ünnepi/karácsonyi hangulatot.Az Elf klubházon gondolkozom még a korábbiak közül megmaradt elérhetö áruakból, illetve a 10259 vasútállomás passzolna a saját összeállításunkba, de annak is már 150+€-ra szaladt az ára a másodpiacon, az pedig nem kevés.
A vonatot talán két éve még olyan 120€ körül sikerült megvenni bontatlanul másodkézböl, de én is aludtam rá pár napot elötte.
-
Mauzes
addikt
válasz RapaNui1 #59042 üzenetére
Hát ez marha jó, én is hívtam őket, és a kollegina szerint nem tudják előbb jóváírni, mert ez automatikusan történik, a teljesítési tájékoztatóhoz képest 24 órán belül. És mivel nekem ma teljesült a rendelés, ezért holnapig magától jóváíródik, várjam meg. A te írásoad alapján ez nem így van.
De éreztem, hogy nem igazán van képben, arra is rákérdeztem, hogy hogyan fog működni a 75%-os kedvezménnyel beváltható 1500 Ft-os utalvány, van-e rá darabszám limit, de fogalma sem volt semmiről... -
kbalage2
aktív tag
válasz DeFranco #59032 üzenetére
2024-ig várható technikai támogatás, addig lesz elérhető az app store-okban, de tartalmi frissítés már nem várható.
Írásban részletezni a funkciókat szerintem eléggé nehézkes, javaslom hogy töltsd le az appot, nézd meg, az alapok a szett nélkül is látszanak. Egyébként meg egy 5 éves szettről beszélünk szóval kismillió videó van róla a neten amin láthatod hogy milyen a felület és az építmények.
Utódja nincs és nem tudjuk hogy lesz-e, a7 51515 Mindstorms Robot Inventor-t is éppen most szántotta be hirtelen a LEGO szóval a nagyközönségnek szánt programozós-robotos vonal jövője most teljesen bizonytalan. Oktatási vonalon létezik a Spike Prime és fiatalabbaknak a Spike Essential, de azoknak teljesen tantermi a tematikája, kisebb építmények amiket egy óra alatt össze lehet rakni és csinálni rajtuk vmi programozási gyakorlatot.
-
Throme
veterán
válasz gaga33 #59053 üzenetére
Winter village témában már volt világoskék épület a Cottage, 10229.
Nem mondom, hogy erre akartak hajazni a mikulás látogatására, de szerintem idővel, valamilyen formában kijönnek régi szettekkel, így szerintem előbb-utóbb lesz vonat is, ha nem is "kopipészt".
(a fő utcából kiindulva lehet dízel mozdonyos verzióval hogy városiasabb legyen)#59052apholyon
Ezzel a készlettel szerencsém volt. Első körben lemaradtam róla, aztán egy évvel később újra elérhető volt , szintén ajándékként.
Utálom az ajándék szetteket, kér hogy ezeket nem adja ki a legó normál módon....
Tudom, most a bizniszmenek fújolnak -
gaga33
tag
Szerintem az lett a legjobb eddig, a demogorgon fejjel Hihetetlenül jól néz ki az a készlet...
Az igaz hogy a világos kék ház ritka, de ilyen szürkés barnás öszképpel is jó lenne. Végül is így jó ahogy van, pont egy vidéki téli hangulatba való Szán kell hozzá meg műhó nem villamos Jégpálya, nagy karácsonyfa, a három klasszikus vidéki épület, mikulás szán és el is készült a Winter placc.... Bár én Bobafett házából, vagy trónterméből büfét szeretnék, azt nem nehéz téliesíteni, pár fehér kocka és árulható a forralt bor a jégpálya túloldalán.... -
apholyon
aktív tag
válasz Szada85 #59044 üzenetére
Pont azt írtam én is, hogy az jobban bejön, mint a főutca, de annyira azért nem, hogy teljes árat kiadjak érte. Valahogy nincs meg a karácsonyi feelingje...
Ellenben az a vonat, az nagyon tetszik. Azt rendkívül sajnálom, hogy később "szippantott be ismét" a Lego "LÁZ" ( ), így nem tudtam emberi áron hozzájutni, de a többszöröséért nem fogom akkor sem megvenni.
A másik ilyen, ami nagy szívfájdalmam, az a 40410, imádom azt a történetet és jó lett a készlet is, de nem normális árakat kérnek érte... főleg, hogy egy ingyenes ajándék volt...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Llew
senior tag
-
balint82
senior tag
válasz Tyler Durden #59049 üzenetére
Az a manó klubház, a Mikulás látogatása idén tutti nem fut ki.
Google Pixel 4a
-
addikt
válasz Szada85 #59044 üzenetére
Ez így nagyon királyul néz ki, talán még vmi fénnyel fel lehetne dobni (: Vonatot nekem is be kéne szerezni de pénztárcába nyúlós verzió..
gaga33: Tele a Market bolti ár vagy az feletti hirdetésekkel
Ezek árulni szeretnek és nem eladni. Nagyon sok olyan készlet van kint most, ami túlárazott, mondjuk látszik is, mert kb az adott áron még évek múlva is hírdetni fogja.
Idén ki is futott a mikulás látogatása szerintem jó csak a ház színe ami fura
Nekem pont, hogy bejön ez a világoskék, nem mondom, hogy a standard karácsonyi design, de mégis adja az összkép."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
LÁZ
Topikgazda
Minifigeknél elvben jövő szeptember a dobozolás, ezek a januáriak még zacsik leszn3k
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
gaga33
tag
Az Emag dobozlottó nyertese lett nálam, ennél jobb állapotban nem is érkezhetett volna meg, és ingyenfutárral (MPL) volt 24990Ft. Baromi jól néz ki. Ez a sorozat nagyon bejön, pedig "csak" virágok. A kis fa + pozsgások 24.5k volt, az Emagot most dicséret illeti. Pedig tudnak borzasztók lenni.... sajnos elég gyakran
[ Szerkesztve ]
-
Szada85
aktív tag
-
RapaNui1
aktív tag
Sikerült beszélnem a Lego ügyfélszolgálattal. Jóváírták a vasárnapi rendelésem pontjait, így sikerült beváltanom a sárkánylovaglós készletet. Miért is érdekes ez számomra? Mert egy 4db-os készlet egyik darabja jó ha megvan mind a 4. Anno a VIP érméimet is csak egyben tartóval együtt tudtam eladni, szóval van ami csomagban könnyebben elmegy mint darabonként, és van amit meg csak egyesével lehet eladni, szóval nem baj ha meglesz mind a 4 db. Egyébként nem is tudta a diszpécser hogy újra elérhető, de aztán látta hogy rengeteg megmaradt belőle, így feltehetően ezért került vissza a kínálatba.
-
gaga33
tag
Igen pont erre irtam, hogy nem a legátgondoltabb. Finoman fogalmazva. Tele a Market bolti ár vagy az feletti hirdetésekkel...... De a csúcs nálam az idei karácsonyi készlet, villamos nélkül 33k..... Eleve bontott, már sokat levesz az értékből, pont a legjobb része a készletnek talán..... Vannak fura gondolatok a másodpiacon.
Igen, a Manó ház menő Idén ki is futott a mikulás látogatása szerintem jó csak a ház színe ami fura........ Olcsóbb is volt a manó klub ház, mindenki tudta idén kivezetik ... de nem, a fő utca kellett..... Januárba lesz vagy 100 hirdetve....[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz gaga33 #59031 üzenetére
Azt nem tudom, mi volt a terv, de maga a készlet érdekes számomra. Elsőre nem tetszett, mondom akkor már inkább a Mikulás látogatása (pedig az sem húha de jó), aztán kezdett megtetszeni, most valahogy megint nem adja annyira.
20 körül megvenném mindkettőt, de egyiknél sincs meg az érzés, mint a Manó klubháznál, hogy nah, ez kell.
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Crus
őstag
Azért a FB csoportok alapján a Lego nepperek egy része a nem túl okos kategória.
Pár hónapja akartam egy karácsonyi készletet venni, meg egy autót. Mondom a srácnak, hogy alku nélkül elviszem a kettőt, előre is utalok, de akkor már legyen ingyen posta, mert külön a karácsonyi készlet 2-3k-val olcsóbb mástól. Erre visszaír, hogy inkább nem. Azóta is gőzerővel hirdeti, folyamatosan vannak árban alatta. Mi a terv? Megvárni míg elviszi a többieket a covid?
A másik ami röhej, hogy egy rakás ember hirdet bolti árakkal egyezően, vagy felette. Itt mire gondol a költő? Miért venne bárki is egy noname senkitől, jellemzően előreutalva valamit u.a., mint számlásan egy boltból, ahol xy összeghatár átlépése esetén még GWP is van? Úgy értem mi a f. bajuk van ezeknek?
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
gaga33
tag
válasz balint82 #59036 üzenetére
Van kedvezmény, de limitáltan és azért nem olyan nagy... én 30-40%-ról tudok , évi pár készletre max.... Az is lehet hogy azokra amit ott gyártanak. Ha 40k készletre lövik el azt a pár db lehetőséget az nem lenne tul okos... Gondolom sokan dolgoznak, de szinte mindenki kihasználja családon belül, szóval nem hinném hogy átadják egymásnak csak úgy..... Inkább a meggondolatlanság, a hype, majd ha kellene a pénz másra, vagy nem ugy alakul muszáj olcsóbban próbálni adni, de az akciok, vip pontok miatt a 35k-ár nem menő, (nem is fogynak) hisz a szállítás se ingyen van magánembertől..... Na meg befektetési célra friss készletet venni abból a témából ami évekig van.... A nagy Vár-is 132-140 között..... Már lassan sima VIP pontnál sem éri meg GWP nélkül... Csoda ha csak hirdetik el meg nem kel? Kb 3 évig lesz minimum készleten....Egyszer sem volt hiány belőle.....Azt gondolták megveszik, mert majd pár honapig nem lesz és gyorsan megtérül.... Mint a Tallnec volt ilyen utoljára, megjelenés után elfogyott és 50 felett is minden webshopba elkelt. Azóta az is kuponnal 22 ugye az Emag
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
-
RapaNui1
aktív tag
Először nekem sem jött be, de miután összeépítettem nagyon hozza a karácsonyi hangulatot, nekem bejön. Írtam korábban hogy nem falusi környezet az igaz és nincs telepakolva mikulással meg manókkal, de épp ezért áll közelebb az ember szívéhez ezzel az igazi télies külvárosi kis hangulattal. Az várható volt hogy a 40k induló ára le fog menni én is 25-30k környékére lőttem be, de ahogy mindegyiknek majd ennek is idővel felmegy az ára, hacsak össze nem omlik a világgazdaság.
[ Szerkesztve ]
-
petya86
tag
válasz HUN_Sector #59021 üzenetére
Leírás alapján tetszik ez a 24. minifigura sorozat, de persze várjuk meg az igazi figurákat is.
Soha nem vettem még komplett kartont. Honnan lehet szerezni egyébként komplett, bontatlan karton minifigeket?
Brickset szokta promózni a https://www.minifiguremaddness.com/ oldalt, de soha nem rendeltem, illetve gondolom ez azért nem a legolcsóbb.
Nyíregyházai ismerős feltételezem itt is jó lenne, de sajnos olyan nincs.
Van itthon ember/üzlet akitől megbízhatoan lehetne vásárolni? -
DeFranco
nagyúr
válasz kbalage2 #59015 üzenetére
Köszi!
Az mit jelent, hogy 2024-ig várható a támogatás? Az app nem frissül, vagy nem is lesz használható? Esetleg lekerül a play-ról is? Ha csak frissítés nem jön, de egyébként használható, akkor ez kevésbé nagy probléma talán.
Mi az a boost specifikus instrukció és az összetett vezérlőelem?
Tudott hogy lesz-e(, van-e) utódja és ha igen, mi az? Nyilván nem szeretném, ha egy-két év múlva már csak korlátozottan lehetne használni, de nem találtam ebben az árkategóriában más szettet, ami ennek alternatíva lenne (ajándékba adnánk, zárt dobozos készlet kell), van távirányítós autó ami nem tud ennyit, meg van a mindstorms ami meg már más kávéház. Én ezeket ismerem (bár nem vagyk benne).
Persze ha csak frissítés nem jön rá, az kevésbé érdekes.
-
gaga33
tag
A 10308 készlettel mi lehetett a terve ennyi embernek? Több mint 20 hirdetést találtam 10 perc alatt, különböző hirdetőktől, van akinél 3 van... 30-36 között adják. Nem tudom mennyiért vették de annyival nem hiszem hogy olcsóbban hogy 30k-nál lenne valami értelmes "haszon" Azt hitték hiánycikk alakul ki belőle? Majd minimum 2 évig árulják még de simán lehet 3 is...... Tényleg veszik veszik aztán meg rájönnek hogy minek... Amúgy nem is valami mutatós, az egyik legrosszabb téli szett..... Ha már több helyen lesz kapható tuti webshop ár befigyel 30 alá....Főleg nyáron Kb mint a papagáj virág, már 25 alatt is volt.... Arányok miatt a Legónál mindkettő 39990Ft
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz HUN_Sector #59029 üzenetére
Azért várjuk meg, hogy lehet visszatér valamilyen másfajta azonosítási mod.
Bár pártolom hogy zöldüljön a Lego (rá is fér), azonosítás nélkül ez egy olyan lépés lenne tőlük, amivel remélem befürödnek. Ha más nem egy lootbox miatti kiadós bunti pl.
-
Llew
senior tag
Ez jól hangzik. Az említett fiigurakért elégvnagy tapaerolás meg kereslet lesz.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
edgR
őstag
válasz balint82 #59025 üzenetére
Ez (lett volna) a lényeg!
Illetve ez ad igazán értelmet a korábbi hozzászólásomnak -
balint82
senior tag
A kenyér vagy a tej tartozik a játék kategóriába?
A cikk idézett része a játék kategóriáról szól.[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
edgR
őstag
eMAG Black Friday: 10,5 milliárd forintos forgalom
"a húsz legnépszerűbb termék mindegyike a LEGO-szettek közül került ki" - hát nem is a kenyér vagy a tej, hülyék ezek
-
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
RapaNui1
aktív tag
válasz balint82 #59019 üzenetére
Igen, de mint mindennél ennél is igaz a mondás, hogy ember is kell hozzá, kerülhet az bármennyibe ha nincs rá megfelelő érdeklődés. Szerintem a Lego sem véletlenül vezette ki. Persze pár darabot el lehet még adni ezen az áron is, mindig lesznek páran akik lemaradnak egy-egy készletről, aztán jön a kapkodás, vagy újonnan érkező arcok mint pl én 2021 húsvét alkalmából, de bespájzolni azért nem mertem volna belőle.
-
gaga33
tag
válasz RapaNui1 #59017 üzenetére
Én kiraktam, nem egy nagy élmény, bár a videókon rosszabbul néz ki mint élőben, de a figura nagyon jó ill az első "dioráma" ebbe a témakörbe, ill ennyire rövid ideig nem igazán forgalmaznak ebbe a témakörbe. Valószínű ez az oka, de Németországba is volt egy nagy árugrás a másodpiacon .
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz gaga33 #59014 üzenetére
Mondjuk én még a 23k-t is sokalltam érte, egyáltalán nem tetszik és nem jön be, de igazából bármi eladható amire a SW logo rá van rakva. Nem tudom mennyibe kerül a logo és a licensz használata de lehet megérné a vidéki levegőt is Hoth levegőként árulni, lehet milliárdos lennék belőle.
-
addikt
válasz RapaNui1 #58968 üzenetére
Nahh ennek az építési élményére is kíváncsi leszek. Nekem tetszik a hajó, méretben is jó, kellően részletes is, kiv vagyok mit mondasz összerakás után..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
kbalage2
aktív tag
válasz DeFranco #59012 üzenetére
A Boost lassan kifutó szett lesz, app támogatás 2024-ig várható. Utána (és addig is) a Powered Up appal vezérelhető, ez az amivel a FW frissitést lehet egyébként elvégezni. Ez is vizuálisan kódólós LEGO app, viszont hiányzik belőle az összes Boost-specifikus instrukció illetve hang, összetett vezérlőelem stb, cserébe a jelenleg kapható motorok és szenzorok egy része használható vele.
A szettben jók az alkatrészek, szerintem jópofák az építmények is, de azért nagy fokú programozási mágiára és lehetőségekre ne számíts. Cserébe ha a gyerek már túllép a blokk-alapú programozáson akkor python is fut rajta
-
gaga33
tag
válasz Dilikutya #58999 üzenetére
Összeszedtem vagy 20db-ot tudom nem sok de tök jó, és még háztetőnek sem utolsó....
Más, ez végleg eltűnt, már 50-ért is vitték, a Kockán nemrég még 23 alatt volt akcióba. Ezt jósoltam tutinak, de erre azért nem számítottam. 4 helyen is volt még pár órája.... [link][ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok, 7 éves fiamnak gondolkodunk egy boost szett (17101) vásárlásán karácsonyra, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni:
Akinek van / találkozott vele, mi a benyomása, mennyire éri meg a (számunkra borsos) árát?
Az alap funkciókat ismerem a videók alapján, látványos, de semmi extra, a vezérléssel megtanult programozás egy sima code.org-os tanfolyammal pótolható, de fogni még nem fogtam, a rendszert nem ismerem.
Mennyire verzatilis, mennyire lehet túllépni az előre gyártott modelleken? Mennyire lehet teljesen custom módon szabályozni a motorok működését, hogy egy teljesen saját gyártású bármit bárhogyan működtessen? Mennyire működik jól az okoseszközös vezérlés? Tablet nincs, telefonról jól vezérelhető?
Árukeresőn olvastam értékeléseket, viszonylag sokat, amik a bonyolult üzembehelyezésre panaszkodnak, mert a rendszer FW frissítést kér az eszközön, amit egy 3rd party programmal lehet csak elvégezni hosszas utánajárás után. Ezzel van esetleg tapasztalat?
Hogy kell elképzelni ezt a szettet, mik a fő előnyei és hol vannak benne bosszantó limitációk? Van eseteg valami hasznos online teszt amit vásárlás előtt érdemes megnézni tájékozódási célból?
[ Szerkesztve ]
-
-
tzs01
csendes tag
válasz HUN_Sector #58954 üzenetére
Az szép, tavaly még csak 7.990 volt az Alzánál.
-
Ðávid
aktív tag
válasz joe-ker #59006 üzenetére
Szia!
Én november 8-án adtam le egy Pick a Brick rendelést (benne Black Falcon torzóval és lábbal). Azóta azt látom a rendelés állapotánál, hogy raktárban. Nekem nem írtak (még), hogy egyeztessek adatot az ügyfélszolgálattal. Nem tudom, akkor az én rendelésem is esélytelen lehet? Mondjuk az összes elem amit rendeltem a standard besorolást kapta és eleve azt írták, hogy egy hónap a szállítás, de azért ennyi idő után már vártam volna, hogy valami megmozdul. -
joe-ker
senior tag
válasz RapaNui1 #58987 üzenetére
Reggel ránéztem az egyik rendelésre,azt írták hívjam az ügyfélszolgálatot adat egyeztetés miatt (falconokról van szó). Délben felhívtam őket de sajna nem kapcsoltak be 5 perc után sem. Majd fél 3 fele csörög a telóm,hát a kishölgy a Lego úgyfélszolgálatról. Azt ajánlotta hogy töröltessem a rendelést mert ebből nem lesz már semmi.Rendeljem meg újra,persze torso ismét nincs raktáron.
Szerk.: szeptember 29-i rendelés[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Belekezdtem a Razorba. Első 2 zacskó kész. Eddig semmi extra azon kívül, hogy elég jó az építési élmény. Múltkor beszéltünk a színes elemek beillesztéséről itt is vannak és nagyon jó hogy így csináltak meg, sokkal változatosabbá és élvezetesebbé teszi az egész építés folyamatát. Kiváncsi leszek majd ahogy kialakul az egész eddig még SW UCS szettet soha nem építettem.
-
Ciccuka
veterán
válasz Dilikutya #58999 üzenetére
Én kacsacsőrként is láttam már.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Én körömmel szoktam szétszedni. Ezeken az új Lego-kon eléggé meglátszik ennek a nyoma.
Régen nem emlékszek ilyenre. Valahogy mások voltak az akkori Lego-k.Lego Brick Separators - New vs. Old szétszedő
LEGO Brick Separators, Tile Remover Tools & More!
Érdekes ez is rossz összeillesztési technikák
[ Szerkesztve ]
-
edgR
őstag
válasz Throme #59000 üzenetére
Létezett, ez volt a régebbi modell - amint látható, pont a tile-ok leszedésére volt alkalmatlan , azért lett az utódnak laposabb a vége.
Nézzétek meg a piros árát
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest