- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
timar88
tag
Gondolom a rebrick mintájára akarnak egy hasonlót felhúzni, úgy, hogy ugye nem az instrukciókat veszed meg tőlük, hanem a kész készleteket. Az ötlet nem rossz, kérdés mennyire tartható ha nagyban beindul. Az eladást én sem feltétlenül értem, gondolom fel akarják futtatni, azt jó pénzzel dobbantani.
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
sb
veterán
válasz timar88 #60192 üzenetére
Én olvastam, a boltot ismerem, a mochub-ot nem néztem még.
(Mondjuk ha már a cikk, nekem kissé fura volt, hogy a "cél" a cég eladása... ill. a számok alapján annyira nem is nézett ki jól, pedig ezek alapján a kockabizniszen felül más, elvileg jövedelmezőbb águk is van.) -
timar88
tag
Na de. Nekem ugyebár a studio is nagy örömöt tud szerezni néha, és sok-sok órát el tudok bütykölni benne, tony barátunkhoz hasonlóan. Elővettem hát a régebben tervezett karácsonyi témájú készleteim és optimatizáltam, kibővitettem őket. Elsőnek itt a kisvasút:
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
sb
veterán
válasz RapaNui1 #60180 üzenetére
Grat az építéshez!
Kicsit a torony teteje fura, túl színes, de nem rossz.Ugyanaz a véleményem mint sokaknak: nem kéne, de impresszív. A méret, az egész, hogy ezt így összerakták. És hogy te is összeraktad.
Viszont így ki kéne még találnod egy UCS-t, mert alig van már építeni való és 12.06 még messze van.
-
timar88
tag
válasz RapaNui1 #60193 üzenetére
De igenis kell. Párommal ketten nem keresünk rosszul, de albérletben két gyerekkel évente egy ekkora készletet nem tudnék megengedni. Nem hiszem, hogy amikor a rendőrségen dolgoztál és gyerek(ek)et neveltél, akkor is simán vetted volna az ekkora készleteket. De hagyjuk is, az én meglátásom, hogy az ekkora készleteket hazánkban egy nagyon kis szűk réteg tudja megengedni magának. Az meg oké, hogy eladod, de lennie is kell valakinek aki megveszi. Amíg ez működik addig nyilván nincs gond, én sem érzeném bukásnak amivel olcsóbban eladom, hiszen megépítettem és élményt szerzett. Azonban ma, de leginkább a jövőben biztos nem a lego a lesz a legfőbb prioritás az átlag magyar családoknak.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
No offense de ezt írtad: "ez a valaha volt legrosszabb Legók egyike".
Ez szubjektív kivitelben úgy hangzott volna, hogy neked a legkevésbé tetszik minden Legók közül.Én már a pingvinesnél is erre a szubjektív-objektív véleménykeveredésre próbáltam célozni.*
Amit itt leírtál: nem dobták fel, nincs minifig, stb... ezt is mind az a kategória ami max egyénileg hiányozhat, amúgy sok értelme nincs szvsz ennél a szettnél a felvetett dolgoknak. Architecture: nincs minifig, mókus se lesz benne pedig minden City szettben van, sárkány, színes cuccok, stb... Amit írtál kb. olyan mintha kijelenteném, hogy a Monkey-kid, Ninjagonak semmi értelme, mér'nem komolyabb, Technicben sincs móka, stb...
Ez ilyen, másban sincs. Ennek a célnak készült... más a preferencia. Van aki bottal se piszkálná, ettől még életképes, másnak ez jön be. Ahogy a méret se véletlen, 10-ből 9-en írtuk, hogy ez sok otthonra, de a megoldás, hogy ez nem oda készült. Oda, ahol elfér, annak aki monumentálisat akar. Nem is biztos, hogy Legot, hanem vmi dísztárgyat. Annak pedig jó, részletes másolatot.*Arra válaszul írtad még, hogy a darabszám-ár összefüggésre gondoltál. Ebben igazad adok, csak ezt elsőre nem írtad... az utolsó mondat viszont már megint a két téma keverése. Felesleges a mikuls gwp-vel összehasonlítani, másra jó. Ez egy pingvin, sztem annak jó. Az meg tök más liga, ahogy írod. Ettől még - tök külön - mindkettő lehet jó, a pingvin is.
-
RapaNui1
aktív tag
Félreértés ne legyen senkivel szemben nem ellenségesen akartam írni bármit is írtam, sőt crus a te véleményed is egy, vélemény tiszteletben tartom én pusztán csak timar 88 hozzászólására reagáltam de azt sem kioktatásként, hogy nem kell ahhoz milliomosnak lenni hogy megvegyél egy ilyen készletet. Persze tisztában vagyok azzal is hogy korábban én sem engedhettem meg magamnak, átlag bérből és fizetésből nem lehet egy ilyen készletet beszerezni régebben nem is álmodtam ilyenről, de mindenkinek más a prioritás, valaki a márkás cipőket szereti én meg a legot. Erre akartam pusztán rávilágítani annak hátsó szándéka nélkül hogy egymás nyakának ugrasszuk egymást. Ezzel fejezem be soraimat és ínkább legozzunk tovább. Én élvezek mindnen legot legyen az kicsitől a nagyig, olcsótól a drágáig, bárki is teszi fel azzal építi csak ezt a közösséget és a legutolsó szándékom viszályt szítani. Szóval béke mindenkivel.
-
timar88
tag
Múltkor linkeltem egy cikket, elolvasta vki? Ismeri vki a mochub-ot?
-
timar88
tag
válasz RapaNui1 #60187 üzenetére
Nem rád értettem, hanem általánosságban. Lássuk be, hogy a lego luxuscikk, mert már egy gyereknek szánt kisebb készlet is tízezrekbe kerül. A felnőtteknek szánt készletek ára pedig lassan a százezres szinteket verdesi. Nehogy bárki azt mondja, hogy az átlag magyar az átlag fizetésből egyik hónapba Titanicot, másik hónapba meg Eiffel tornyot vesz, mert ledobom a hajam. Örülök neki, hogy te megteheted, sőt irigyellek is, de ettől még nem fogok károgni, mert én nem tehetem meg. Egyszerűen ennek az árából szerintem sok kisebb értelmesebb készlet kijön, amivel az átlag magyar jobban örömöt tud okozni magának, másnak. Nem kell többet belelátni a hozzáállásomba.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz HUN_Sector #60184 üzenetére
Akkor megtartom, mert ennyiért sose lesz még1 , aztán ha kivonták, megy a világba..
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Crus
őstag
Az ég áldjon meg benneteket... komolyan nem lehet véleménye az embernek? Senki nem kezdett el itt oktalanul fikázni! Na jó, a #60183 igen, de mindig vannak ilyenek is, ezeket "ignorálni" kell és ennyi.
Annyi a történet, hogy jött egy nagyon is ON téma és aki akarta, leírta a véleményét (pozitív/negatív kritika értelmes közösségben totálisan egyenlő) a szettről, mert RapaNui-nak hála még részletesebb betekintést nyerhettünk a készletbe, ezt részemről hálásan köszönöm!Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
addikt
válasz RapaNui1 #60187 üzenetére
Szerintem emiatt felesleges magyarázkodni, aki üzletelt már innen veled tudja milyen vagy. Adod veszed a legokat, szeretsz építeni más nem számít. Amúgy meg olyan világban élünk, hogy valaki többet valaki kevesebbet tud költeni a hobbijára bármi is legyen az.. (: Mondom ezt úgy, hogy én is 40+ évesen kerültem újra a lego bűvkörébe, és vannak olyan készletek ami miatt az átlag ember hülyének néz, mert életben nem adna ennyit egy (több) zacskó műanyagért..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
válasz timar88 #60186 üzenetére
Ez azért szerintem nem milliomosság kérdése. Nem teslával járok hanem Renault Clioval ráadásul nem az új Clióval hanem a régi verzióval campussal. Nem élek medencés házban és minden egyes fillérért keményen megdolgozom én is. Nem vásárolok Columbia vagy Saxo üzletben, nincs márkás telefonom és órám stb. Igazából a pénzem utazásra és most már legora költöm, de adok is el belőle hogy újat tudjak venni. Az Eiffel torony megvásárlására pusztán a Lego iránti szeretet és a kiváncsiság vitt rá. 22 évet lehúztam a rendőrségen hitelből hitelbe hónapról hónapra élve miután szintén hitelből elindítottam 3 éve a földmunka vállalkozásomat, ami eddig jól ment de nem lehet tudni mit hoz a jövő. Egyéni vállakozó vagyok, nincs alkalmazottam nincsenek szuper gépeim és nem vagyok sem milliárdos, de sajnos még milliomos sem. Szóval kövezzetek meg de csak egy átlag munkás ember vagyok aki a lego iránti szenvedélyből és kiváncsiságból megvettem a tornyot mert szerettem volna összerakni. Tudom más még ezt sem teheti meg higgyézek el ha tehetném ez nem rajtam múlna. Szóval ez vagyok én egy bolond aki 42 évesen nekiállt legózni,ert gyerekkorában nem tehette meg.
[ Szerkesztve ]
-
timar88
tag
válasz magickonfig #60183 üzenetére
Ki van állítva. Héten voltam ott, megnéztem. Rögtön a bejárattal szemben van. Megálltam előtte, konstatáltam, hogy jó nagy, szép aprólékos, megnéztem közelről a megoldásokat, összegeztem, hogy nekem rohadt unalmas lenne az építése, majd egy fél perccel később tovább is mentem. Nekem sose kéne, sok sokkal értelmesebb szett kijön az árából. Persze aki milliomos az vegye meg, rakja ki ha neki tetszik, de én nem látom értelmét és helyét.
-
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Mauzes #60178 üzenetére
Természetesen vannak hiányosságai, köztük a sokszor monoton, ismétlődő és már-már unalmas részek és sajnos a hátrányai közé tartozik a mérete is. Talán a Titanic, vagy a Roxfort vonat ebből a szempontból még nem is ennyire negatív mivel azok bár hatalmasak és hosszúak mégis valamilyen szinten keskenyek, így egy szekrény vagy egy vitrin tetején, vagy akár egy vitrinben is jól mutatnak, ez viszont egy négyzet alakú hatalmas talapzaton áll és épp ezért igényli a teret, ráadásul a magassága sem elhanyagolható.
Meglátjuk ha elkészült hova tudnám én is elhelyezni, még gondolkodom rajt, de az is lehet hogy eladás lesz a sorsa, bár őszintén szólva ez egy olyan termék mint pl a Titanic, hogy igazából nem szeretnék tőle megválni. -
addikt
Hulkbuster marketen 155k, szerintem a Titanic nem süllyedt ilyen gyorsan..
RapaNui1: Titanic szerintem zseni lesz, főleg ha ketten rakjátok ki. /szerintem az pont arra van kitalálva/ nekem mondjuk a torony is tetszik, főleg így, ahogy dokumentálod. Még mikor volt itt kezdetben téma én mondtam, hogy megépíteném ha vki megvenné helyettem és nála rakhatnám ki
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
Na erre mondom, hogy iszonyatosan figyelni kell sokszor melyik elem hova melyik melyik elem után stb. Egyébként kettős érzés a torony építése és épp ezért jó tulajdon képpen. Némely részeknél monoton, ismétlődő, unalmas, más részeknél meg épp az ellenkezője, azonban egy dolog számomra nem vitás, hogy maga a végeredmény nagyon szép és részletes lesz majd, illetve az egyes nagyobb részek összeépítése, ahogy az egész kezd összeállni na az a nagy titka ennek az egész készletnek. Soha nem állítottam hogy eufóriát okozna az építése vagy ez lenne a világ legjobb lego készlete, vagy számomra lenne az, de most is azt mondom nem bánom hogy megvettem majd csak találok valahol neki helyet a Titanic-al együtt.
-
LÁZ
Topikgazda
elhoztam az alzás landspeedert, de sajnos már csak itthon láttam meg rajta etgy 4-5 centis szakadást a dobozon, cserés tapasztalata van itt vkinek?
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
RapaNui1
aktív tag
Kezd érdekelenni a dolog, sőt élvezetes, bár vannak olyan ismétlődő részek, mint pl a diszítési elemek ahol az ember legszívesebben feladná, de a 3. Szint megépítése kifejezetten nehéz és egyben élvezetes is volt. Kicsit még meg is nevettetett amikor a sok kis szürke kolbász elemet kellett feltenni körben, illetve alul a 48db diszítő boltív felhelyezése idegölő volt, de maga a szerkezet összerakása a hárömszög oldal elemek felépítése annak nehézsége, hihetetlenül kell figyelni, szóval ezek élvezetesek voltak. s
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Throme #60165 üzenetére
Amúgy a Star Wars-osba a 4-esbe tényleg egy Hajó volt tényleg. De bevándorló itt nem jelent meg nálam.
Viszont az Alzában nem szaroznak a doboz védelem témakörben, fólia körben, meg vagy 3x telibe pukkantósba be bugyolálva. Doboz tökéletes állapotban maradt.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Reggel azzal ébresztett a gyerkőc, hogy elmesélje, mi volt a 4-es szám alatt a legós adventi kalendáriumban.
Egy építhető, meg egy figura.... félálomban is furcsán hangzott ez az infó....Mikor nézem mi van a kis ajtó belsejébe rajzolva, hát csak az egyik dolog volt a 4-es szám alatt, ahogy sejtettem, de látom azt is, hogy a szomszédos rekesz üres... .
Simán félrehajtotta az elválasztót és kivette a szomszéd ajándékot is.
Na azt visszacsúsztattam, hogy 10-én ne lepődjön meg... -
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #60120 üzenetére
Nekem is tetszik a szerkezet kivitelezése legóból.
Egyetértek (#60141kbalage2) hogy ez egy UCS építmény.
Követem az építési folyamatod itt a fórumon.
Ez a torony legóból tényleg egy szűk rétegnek szól, vagy inkább azt mondom, való.
Építési élményt az is adhat, hogy egy ismétlődő folyamat után a részegységet beilleszted az egészbe és látod ahogy gyarapszik.#60114Crus
Erre a színes szagos, apró részleteket bemutató megoldásra ott az Eiffel gwp.szvsz
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Dilikutya #60158 üzenetére
A razor crest volt 28k is, én annyiért vettem emlékeim szerint.
Én sok mindent adok el ph-n is és csak előre utalás esetén küldöm el a csomagot főleg vidékre.
Bár igen legosról én is sokat hallok, de én adtam már el foxpostal legot előre utaltak azt hello, csak fb-n nincs megbízhatóság ellenőrzése sajnos. -
Ciccuka
veterán
Alza Lego
Kupon: SZAKITSNAGYOT20Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Dilikutya
félisten
Ár alatt árulós csoportokban azért vicces az olyan, aki Razor Crestet (a kisebbet) árulja összerakva figura nélkül 35-ért, miközben a kockán 43.
Pláne annak fényében, hogy elkezdtem félni a másodpiactól, Fb tele van csalókról szóló bejegyzéssel.
Én eleve ezt az előreutalós dolgot betiltanám magánszemélyeknél.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
gaga33
tag
válasz RapaNui1 #60112 üzenetére
Jól is mutatnak igy együtt a "szürkék"... A stabil Razor állványt 12 alkatrészből is ki lehet hozni Szerintem is sokkal jobb készlet lett volna ha telepakolják élettel, festő aki a tornyot festi mint a Colosseum festése a kis Fiatnál, sétálgatók a parkba picit emelve a fák méretét pár cm-el, galambok pl kifejezetten jók lennének, esetleg egy büfé kocsi aminél emberek vannak, stb stb.... Úgy menőbb lett volna, igy olyan mint egy régi Orosz tv antenna szürkéből... Hátha egyszer kiadnak mellé egy Francia Kig-kongot amit majd lehet csatlakoztatni, vasember is kapott egy nagy böhöm kabátot... Ki tudja....Pár fenyőággal egész szép karácsonyfává is alakitható lenne
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz szombatitomi #60149 üzenetére
Hát pont ez az! Nálam konkrétan egyik készletre sem fogadja el a kupont... se a listából, se máshonnan... Mit rontok el?
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
kbalage2
aktív tag
Akkor meg a tömegek egy másik (jelentős) része háborgott volna hogy hol a torony többi része
Én úgy gondolom hogy ez a szett a maga műfajában egy tisztességes munka. Persze lehetett volna még ezerféleképpen megcsinálni, de nem hiszem hogy lesz valaha olyan szett ami mindenkinek egységesen tetszik.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
RapaNui1
aktív tag
Nem biztos hogy minden készletnek jól áll a minifigurák hada, vattacukor és fagyiárusok tömkelege stb. és ebben az esetben nem is ez lehetett a cél. Erre is megvannak a megfelelő készletek. Attól mert neked az a fajta stílus tetszik nem gondolnám hogy ez még szar lenne, vagy hogy ez lenne a Lego eddigi legrosszabb készlete. Lehet hogy számodra igen, mások számára meg nem. Ez nem is vita kérdése, te elmondtad hogy látod, mi elmondtuk, hogy mi a nézőpontunk és kész. Tiszteletben tartom a tiéd, de ettől még nem változik meg az enyém és ez a vége.
-
csigay2k
csendes tag
Íme a második vasárnap, menjetek LEGO-t venni, egy hét múlva nagyobb tömeg lesz (Nagy méret)
-
szombatitomi
senior tag
-
Pötyi
őstag
Lehet, hogy Crus kolléga arra gondol, hogy nem az egész Tejfel tornyot kellett volna kiadni, hanem csak egy kis részletét, DE azt emberke-méretarányosan! Mondjuk a legfelső, harmadik szintet. Persze, nagy lett volna, de akkor is elfért volna egy 32x32-es alaplapon és halál részletgazdagon ki lehetett volna dolgozni. Galambbal. Még az ajándék dolgozószoba is beilleszthető lett volna ebbe.
QNX is cool!
-
Crus
őstag
válasz kbalage2 #60141 üzenetére
Dehogy. Itt egy villanás egy műremekből, ami a tenyeremben elfér és 3 minifig van benne. A torony meg másfél méter.
(A figek egy része ahogy írtam a parkban lehetett volna, de egy ekkora batáron elfért volna pár galamb is kényelmesen.)Arra próbáltam itt kilyukadni, hogy lehetett volna még többet eladni belőle és lehetett volna belőle minden idők egyik legütősebb szettje, mely nem csak egy szűk réteg szűkebb rétegének szűk rétegét célozza meg...
Talán nem egészen egyértelmű a "hátsó szándékom", de én ezt a szettet ezen az áron, az elveimmel ellentétben is vettem volna, ha megtöltik élettel és átméretezik. Nem ez volt a terv. Evvan'.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
kbalage2
aktív tag
Ha figekkel akarnád megtölteni akkor jóval nagyobb kéne hogy legyen, nem kisebb... LEGO méretarányban ekkora épületet nem nagyon tudsz "élettel" megtölteni szerintem. Egyszerűen el kell fogadni hogy nem minden szett szól mindnekinek, ez azoknak wow faktor akik az Architecture szériát is gyűjtik. Ez egy UCS Architecture szett, ugyanúgy ahogy a Colosseum és társai. Volt már kicsi Eiffel torony, közepes Eiffel torony, most itt van egy hatalmas. Ha tetszik megveszed, ha nem tetszik akkor meg /ignore
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Tony21
tag
válasz HUN_Sector #60136 üzenetére
City sulihoz meg jár a pingo, de a kupon nem érvényesíthető, pedig kéne mennie.
Jó eséllyel a két dolog nem vonható össze, de random a kimenetel. -
HUN_Sector
őstag
Sőt, a ninjago vízsárkányhoz ikon alapján jár, kosár szerint nem…
-
Ciccuka
veterán
válasz szombatitomi #60092 üzenetére
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #60120 üzenetére
Igen, felnőtt szett, de vastagon meg lehetett volna tölteni élettel párizsi életérzéssel! Ez így egy dermesztően puritán kivitelezés.
Amíg volt időm sokáig benne voltam a makettek világában és ott is azért éltünk-haltunk, ahol jöttek a részletek. Nem baj, hogy dísz és nem "játszós", de a részletekben rejlik az ördög. Nagyon kell az."hanem hogy megmutassa mit tud" - Hááát ennél egy pár 10 ezres Technic is jobban megmutatja, hogy mit tud a Lego.
Szvsz a Lego ker. forgalomban kapható a csúcsa ilyen Titanic, Millennium Falcon, Death Star kategória, sem mint ez, ahol az első szint kb. u.a., mint a 2. meg a 3. csak egyre kisebb.
Sesame kedveléseddel maximálisan egyetértek! És nem vagyok kicsit sem SW fan, de a Crestet is 100x jobban aláírom, mint ezt a tornyot.
Igen, autóból, házból, winter témából van egy rakás, de zöme mégis mennyire jópofa és eredeti? El lehet adni a 19. winter setet is és boldogan vesszük meg, mert "cute", kellően részletes és szerethető. Ez a rideg szürke óriás, engem szinte letaglóz, mert nincs benne élet, pedig lehetne!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Mauzes
addikt
Ez a pingvin mihez jár vagy hogyan derül ki? Az istennek nem tudok rájönni, semmilyen leírást nem látok az euronics-en.
-
tocsek18
senior tag
Az érkező 3 robot páncél árazása érdekes lesz néztétek?
76202
76203
76204
3790->6290 65% emelés -
Crus
őstag
válasz Mozaart #60119 üzenetére
Félreértés ne essék, az IRL tornyot abszolút kedvelem... de a Lego verza nem jön át a szűrőmön, pedig nagyon is érdekel a téma. Szerencsére RapaNui jól közvetít. Egyszerűen csak megfogalmaztam a szettel kapcsolatos meglátásaim, hittéríteni nem akarok.
Nálam egyébként u.i. "mehhhh" a Barca stadion, Colosseum és a Piramis is. Holott nagyon is is szeretem az épületeket, de ezek míg IRL ütnek, Legóban nekem nagyon kevesek.
Mit tettem volna a Lego helyében? Feltétlenül fele ekkora méretet alkottam volna meg és megtöltöttem volna élettel. Igen... az akkori kor embereivel, pl. lufit eregető kisfiú xy. szinten, pár lézengő turista a toronyban, vattacukor árus, állat figek (pl. a korláton bambuló madár, a parkban a fákon ugráló mókus, bújkáló macsek, gazdi kutyával, galambot etető öreg hölgy, velocipédet tekerő cilinderes fig, etc).
Igen, értem ez egy felnőtt szett, felnőtteknek, de ki mondta, hogy egy felnőtt szettben nem lehet élet? Még a Micimackós szett is 18+ és mégis tele van élettel.
Ez a borzalmas puritánság lélekölő nekem a szett kapcsán... és hát abszolút nem játszható.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
lm83
őstag
A EuronicsLEGO20 kuponhoz van oldal is külön, ne kelljen már mindenre próbálgatni(, és reménykedni, hátha...)
[link] -
RapaNui1
aktív tag
Ez a te meglátásod és természetesen tiszteletben tartom, de
Ez egy teljes egészében felnőtteknek szóló készlet.
Tudtuk mindannyian, hogy kb mi várható.
Az építési élmény és annak bonyolultsága is mind ezt tükrözi.
Egy ilyen szettnél óhatatlanul elkerülhetetlen az ismétlődés.
Ez nem gyerekjáték, nem is gyerek kezébe való, az építése sem, ez inkább egy makett mint játék.
Ez egy mérnökileg kivitelezett remekmű, és szerintem nem is annyira a tömeg eladás volt ezzel a lego célja, hanem hogy megmutassa mit tud, hova fejlődött, hogy tulajdon képpen nincs határ.
Ez a legok Ferrarija ha úgy tetszik. Az sem tetszik mindenkinek és még kevesebb ember engedheti meg magának.
Az már természetesen más kérdés hogy a méretei miatt csak korlátozottan fér el, illetve olyan otthonokba terekbe való, ahol megmutatkozik impozáns mérete és belesimul a térbe.
Ezt is tudtuk mindannyian, sőt azt is hogy feltehetően csak nagyon kevés embert fog megmozgatni és még ennel is kevesebben fogják megvenni.
Én azt mondom, hogy nem biztos hogy ez a legjobb lego építési élményem, nekem még mindig a Sesame street tetszik a legjobban második helyen a Razor áll, de ez épp azért ami, szerintem bejött a 3. helyre és én személy szerint bántam volna ha nem lenne meg nem tudnám kipróbalni, nem tudnám megélni az építési élményt, aztán nem agyalhatnék azon ha kész lesz, hova is tegyem.
Nekem bejön valakinek nem nincs ezzel semmi gond.
Autóból, házból, karácsonyfából stb van ezer, ebből, ebben a méretben, ebben a formában ez az egy.[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
Annak idején az építésekor párizsiak is szörnyűlködtek ezen a vas szörnyön, mégis még áll a helyén. Mai napig megosztja a franciákat.
De erővel bíró építmény, mely hatással van mindenkire.
A vélemény jó dolog, de ha állandóan megakarnánk felelni és úgy építeni hogy mindenkinek tessen semmi se épülne sohasem.
Az megint egy másik kérdés, hogy mi "cép" egy laikusnak és mi "szép" egy építésznek.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
MODERÁTOR
BB topikból, thx@becenevem tag
LEGO befektetőknek. Nem ismerem, a valós árat sem.
Lehet, hogy akciós. Árukereső szerint majdnem 50%
LEGO® Monkie Kid™ - Monkie Kid csapatának titkos főhadiszállása (80013)
[link]
[kép]Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
edgR
őstag
válasz HUN_Sector #60115 üzenetére
A boltban is 13 volt a tank?
-
HUN_Sector
őstag
Remélem az már a gyógyulás jele, ha az euronics lego akciójában sem az akciós termékekre, sem az akciós ár mínusz 20% plusz akcióra, sem az ajándék pingvinre, de még az utóbbi kettő kombójára sem csaptam le. Sőt, tegnap a pingvines emag ferrarira sem, pedig sokat ültem felette.
Igaz, ma vettem m egy SW köztársasági fighter tankot az auchanban, detalán most már megkezdődik bennem valami, hogy befejezzem a lego vásárlást (a kitartás Völgyzubolyig, az esetlegesen egyszer majd talán feléledő castle és pirates rebootokig, illetve a 2023-as indiana jonesig tart)[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Mozaart #60105 üzenetére
Minél többet látok ebből a szettből, annál inkább látom úgy, hogy ez a valaha volt legrosszabb Legók egyike. (Gondolom nem kell odaírnom minden kommentem után, hogy "szerintem", mert mégis kinek a nevében beszélnék, ha nem a magaméban? )
Nyilván az épület eredetije se egy színes-szagos, izgalmas történet, hanem egy bazi nagy vas torony, de abból legalább ki lehet látni, felmászni is élmény és onnan Párizs elképesztő látvány. Azt is aláírom, hogy egy építésznek még egész jó élmény lehet ez a szürke önismétlés ezernyi és ezernyi elemen keresztül.
Évtizedek óta szeretek legózni... most raktam fél órája össze - a winter téma egyik lépéseként - a Charles Dickens-féle Tribute-ot (40410) és noha az csak egy GWP, de mégis ezerszer többre tartom, mint ezt a borzalmas szörnyet, ami veri a plafont, ha felteszed egy asztalra a mancavedben.
Azt gondolom, hogy a Lego célja az otthonainkban nem az, hogy múzeum szerű monumentális szörnyetegekkel töltsük meg, hanem ÖTLETES, RÉSZLETES, színes-"szagos", kis csodákkal. Az adja a "cute" faktort, abban van ott a gyermeki lélek, meg az az érzés. Ebben a toronyban én semmi ilyet nem látok... nyomát sem.
Az a vicc, ha valaki azt mondaná, hogy 20e(!) Ft-ért vigyem a bontatlant bajban lennék... mert nyilván rablás lenne fényes nappal, de 100%, hogy soha nem raknám ki, a Lego befektetésektől mereven elhatárolódom, így azt mondanám neki, hogy köszi, de nem. A padláson csak belepné a por.
Minap valaki linkelt egy olyan MOC-ot, amiben 3 rágcsáló mozgott, ahogy tekerted a kart, lehetett motorizálni is... na az szerintem a Lego szíve-lelke, meg nyilván leginkább az amit Tony21 "művel".
-
czanga
őstag
Srácok-lányok, ezt a kapott S@H promó kódot ami alatt kulcstartó van elvileg érdemes már most hozzáadni fiókhoz, vagy elég majd rendeléskor checkout oldalon beírni?
-
RapaNui1
aktív tag
válasz balint82 #60103 üzenetére
Látom már Mozart is betett egy linket, de én is csinálok majd egy fotót, igaz az én tornyom meg nincs kész csak az 1-es és 2-es doboz készült el, a 3-ast pedig holnap kezdem el építeni. A párom egyébként viccesen megjegyezte, hogy az üveg zuhanykabinba rakjuk be ott elfér.
-
edgR
őstag
válasz RapaNui1 #60102 üzenetére
Jó, hogy így bevonod az oldalbordád is, így a tudtán kívül szép lassan bökdösöd a szakadék szélén őt is, amíg nem eszmél rá, hogy onnan már nincs visszaút.
Nem éri majd szó a ház elejét, ha a malacperselyből minden egyes fillér megy LEGO-ra - így kell ezt csinálni, szép munka! -
RapaNui1
aktív tag
Köszi egyébként lehet hogy az építés titka ennél a készletnél a közös építés. Sokkal élvezetesebb, gyorsabb jobb és nem mellesleg kevésbé unalmas volt. A végeredmény viszont vitathatatlanul szép, függetlenül a szürke alkatrészektől. A Titanicot is közösen fogjuk karácsonykor építeni. A párom már elképzelte, hogy a luxus ócean járón megérkezünk az Eiffel torony lábához. Na persze behajózunk a Szajnán A helye egyébként még nincs meg, de ezen majd ráérunk gondolkodni ha elkészült.
-
LÁZ
Topikgazda
kár, hogy a batman art-ra nem adja be a 20% off-ot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest