Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BURN28

tag

válasz Surda- #31974 üzenetére

Nem olyan drága beszerezni egy nem fém szűrőt és akkor biztosra mész. Továbbá az alu-réz death wallnál sem állsz középen.

1 gramm / 85 ml a keverési arány általában, de ebben sem árt kísérletezni, néhány teához nagyon sok, mert kevesebbel is teljesen jó lesz

15 percig nem nagyon kell semmit, maximum az ember lábát a kádban.

Minden teánál eltérő az áztatási idő, egy-két fekete-teának néha még 1 perc is sok, volt ami ihatatlan lett.
    Függ például a levelek méretétől is, az apróbbakat (ami szinte törmelék), azokat kevesebb ideig kell, a nagyobb levelűeket tovább (körülbelül mint a kávénál).

A leöntést/előáztatást sokan a növényvédő szerek miatt csinálják (szóval az első főzet kuka), amiben van valami, de például nem minden fekete teát lehet többször áztatni. Továbbá azért is, mert a nagy levelű teák jó, ha "kinyílnak", plusz az apróbb törmelékeket is kiöntöd. Nekem a zöld teák egész jól beváltak, azokban van kettő, de akár három áztatás is. Feketéből is van, ami kettőt még egészen jól elvisel.

Itt is figyelni kell a hőre és az időre. De ez fajtán belül is eltér.
    Fekete: Kicsivel 100 fok alatt
    Zöld: 65-80 (én körülbelül a kettő között szoktam 75 körül)
    Fehér: 75 fok

Az idő meg a levél nagyságától is függ.
    Zöld tea: 2-2,5 perc (viszonylag kicsi méretű)
    Fekete: 1-2 perc
    Fehér: 1,5-2 perc

Azért kóstold meg a 15 perces fekete teát is a biztonság kedvéért, hátha az jön be. :DDD

Itt is az a legjobb, ha kipróbálgatod és minden fajtának konkrétan utánanézel, általánosságok vannak. De a végeredmény megítélése meg úgyis szubjektív lesz.

Új hozzászólás Aktív témák