Hirdetés
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zen42
tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Nem tudom más hogy van ezzel, de nekem azért jöttek elő idővel az alternatív megoldások így a filterezés is mert voltak kávék amikkel hiába harcoltam meg nem mutatták meg az igazi arcukat espresso-ként míg simán csak cupping-ként finomabbak lettek, éltek.
Bár kezd kimenni a divatból én pl. imádom a cold brew-t is és azt is a fentiek miatt próbáltam ki először. A kezdeti cuppigolást (forralt víz a kávéra és kész) majd filterezést nálam a french press váltotta fel. Úgy gondoltam, hogy ha cuppinggal jó akkor már miért is ne legyen french press? Kicsit ráböngészve bukkantam JH videójára. Azóta bevallom csak porosodik a polcon a filteres cucc. A french press sokkal egyszerűbb mint a filter, nem kell annyira figyelni mindenre és ízre az eredmény mindig kb. ugyanolyan vagy jobb mint V60-nal. Az espresso-t viszont nálam nem váltotta fel egyik alternatív megoldás sem, csak kiegészítik egymást.Nekem - még mindig - nincs a gépen előáztatási lehetőségem de a 6 bar remek dolog. Kevésbé csatornásodik a pogácsa ez pedig érződik az kávé ízén. Filteres és omni pörikkel nem szoktam próbálkozni mert a VST kosár nagyon nem megbocsátó és a túlzottan világos pörikre még harciasabban reagál. De ha neked van rá lehetőséged, érdemes kipróbálni, nem leszel vele egyedül. Csak annyit, hogy általánosságban véve hosszabb lefolyási időre van szükség, hogy ugyanaz legyen az eredmény egy kávénál mintha 9 Bar-on készíted. A közepeseket 45 másodperc körül szoktam húzni. (Előáztatás nélkül.)
Hogy ízre ki lehet-e így hozni többet vagy mást a filterhez képest az szerintem kávéja válogatja. Van ami espresso-ként, vagy ami filterkén/french press-ként nyújt nagyobb élményt. Úgy vélem nem érdemes szembeállítani a kettőt.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Arc Raiders
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Steam topic
- Futás, futópályák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- DJI Mavic 3 Thermal (M3T) Enterprise + RTK modul + 7 akkumulátor
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- Sérült DJI Mini 2 és DJI Mini 2 SE eladó egyben.
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Gold használt karcmentes 97% akku 293 ciklus Apple garancia 2027.02.28-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest