- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
(windows 10 chrome)tampermonkey vagy valami hasonló kiegészítővel
meg lehetne azt oldani, hogy a különböző oldalak ne fordíthassák le az angol, orosz vagy bármi más nyelvet magyarra?elég idegesítő amikor pl youtube-on keresek valamit és a magyar címes videó igazából az angol vagy orosz
vagy pl google be van állítva hogy magyar oldalakat keressen de mivel az oldal címében van valami .hu vagy .hun akkor már magyarra lesz fordítva
ha kikapcsolom a javascript-et akkor persze már nincs ezzel gond de mivel több mindenre van használva a javascript ilyenkor szétesik az oldal...
mi lehetne erre a megoldás, hogy csak az legyen tiltva ami az autó fordításért felel?
-
Köszönöm a válaszokat, így már tudom, milyen irányba kell nézelődnöm
-
martonx
veterán
Azure-nak van erre egy tök jó megoldása SignalR a neve.
-
Sziasztok!
Szeretnék egy rámutatást kérni. Nem tudom, hogy JS-ben kivitelezhető-e, de remélem.
Adott egy felállás, ami mondjuk annyi, hogy van a Weboldalon egy beviteli mező és egy gomb.
Ezt akárhányan meg tudják nyitni egyszerre. A beviteli mező csak azonosítás végett kell. Tegyük fel, megnyitják ezt 5-en, mind az 5 bevitel ki van töltve, legyen adott Robi, Elemér, Albert, Géza és Veronika.
Ha valamelyikük rányom a saját felületen található gombra, az oldal elküldi az azonosítóját (nevét) a többieknek, és mindenkinél megjelenik ez (mondjuk egy <div id="demo"></div> részben).Tehát az érdekelne engem, hogyan oldható meg, hogy az oldal lefrissítése nélkül is megjelenjen, ha egy másik gépen megnyomják a gombot. Remélem érthető, hasonlóra gondolok, mint az online üzenetküldés, csak nem kell megjegyezne semmit, csak abba az egy demo-ba beírni, hogy ki nyomta meg utoljára.
Bízva abban, hogy megoldható, előre is köszönöm a válaszokat!
-
martonx
veterán
A helyedben itt néznék szét: Documentation 21.1: DevExtreme - JavaScript Data Grid (devexpress.com)
Már ha jól tévedek, ezt a grid-et használták (no persze, hogy miért használna valaki fizetős grid komponenst az számomra rejtély). -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Fejlesztettek nektünk pár táblázatot honlapra javascript alapon.
Felsővezetés kitalálta, hogy milyen jó lenne, ha színt is vinnénk bele. Namost nem mi csináltuk, de oldjuk meg alapon nézegetem a kódot, de nem tudok rájönni, hogy tudnám megoldani azt, hogy egyik oszlopban jelzőlámpa lenne. Szöveg ott van, hogy "piros" "sárga" "zöld" És ezek alapján kellene színezni a tartományt.
Ez a kód tölti be az adatokat:
masterDetail: {
enabled: true,
template: function(container, options) {
var currentEmployeeData = options.data;
//console.log("opdata:");
//console.log(options.data);
EOSP.GetVirDatas("{view:\""+EOSP.config.virconfig.views.riport2.nondash_FKSZforras_riport_SPchild_VW.vname+"\",filter: \"SzerzodesItemID='"+options.data.ItemID+"'\"}",drawInnerKoztesTables);
function drawInnerKoztesTables(koztesdata) {
var currentSource = koztesdata.data;
console.log(currentSource);
var newArray = [];
var innerValues = {};
var columns = [];
var titleVar = "nondash_FKSZforras_riport_SPchild_VW";
var clickedFilter = "default2";
$.each(currentSource, function( innerIndex, innerValue ) {
$.each(EOSP.config.virconfig.views.riport2[titleVar].tablevalues[clickedFilter], function( index, value ) {
if(index != "url") {
if(!innerValue[value.value]) {
innerValue[value.value] = "";
}
if(isNaN(innerValue[value.value])) {
var testForNumb = isNumeric(innerValue[value.value]);
if(testForNumb) {
}
} else {
if(value.type != "number") {
}
}
if(String(innerValue[value.value]).indexOf("00:00") > -1) {
innerValue[value.value] = innerValue[value.value].split("T");
innerValue[value.value] = innerValue[value.value][0];
}
innerValues[value.title] = innerValue[value.value];
if(innerIndex== 0) {
if(value.type == "number") {
if(String(innerValue[value.value]).length > -1) {
var rowDatasReszletek = {dataField: value.title,dataType:value.type,format: {useGrouping: true, minimumSignificantDigits: 1}};
} else {
var rowDatasReszletek = {dataField: value.title,dataType:value.type};
}
} else {
var rowDatasReszletek = {dataField: value.title,dataType:value.type};
}
if(value.title) {
columns.push(rowDatasReszletek );
}
}
}
});
innerValues[EOSP.config.virconfig.views.riport2[titleVar].vid] = innerValue[EOSP.config.virconfig.views.riport2[titleVar].vid];
newArray.push(innerValues);
innerValues = {};
}); $("<div>")
.addClass("master-detail-caption")
.appendTo(container);
$("<div>")
.dxDataGrid({
columns: columns,
dataSource: newArray,
keyExpr: EOSP.config.virconfig.views.riport2[titleVar].vid,
export: {
enabled: true,
fileName: titleVar
},Gondolom az innervalue[valu.title] értékét kellene megvizsgálnom, hogy = "zöld", de már erre is hibát dob. Ráadásul ötletem sincs, hogy hogy tudnék enneky valami style-t állítani.
Valakinek valami ötlet? -
-
-
Pala
veterán
Mi a gond konkretan??
Megoldas:
1. Adsz egy classt az osszes divnek, majd document.querySelectorAll-lal eltarolod oket egy tombben.
2. A fuggvenyed bemeneti ertekkent kap egy tombot (vagy listat), benne tetszoleges mennyisegu szammal. Ezutan szepen kiszurod azokat a szamokat, amikkel nem lehet indexelni a 9db div-et, magyarul kiszorsz belole mindent, ami nem 0 es 8 koze eso egesz szam, de stringeket + egyeb bullshitet is kiszurhetsz, attol fuggoen, hogy milyen merteku error handlinget akarsz beleepiteni.
3. Utana random kivalasztasz egy szamot ebbol a leszurt szamokat tartalmazo tombbol, ezzel megkapod a veletlenszeruen kivalasztott div-et.
4. Majd generalsz egy szamot 1 es 25 kozott es beleiratod a kivalasztott div-be.
5. Orulsz.Lehet persze sokfelekeppen cifrazni, de a fo koncepcio ez.
-
Sziasztok!
Elakadtam a randomgenerátor használatával. Tudtok ebben segíteni?
Példa: LINK
A példában benne van a feladat, de minden esetre leírom ide is: A gomb feladata: Megnyomását követően az a 9 DIV egység, ami a "randomizator2000" -en belül található, behívásra kerül a JS-be. Ezután random kiválasztódik egyikük, aminek .innerHTML értéke szintén egy random, pozitív egyész számra beáll (pl 1 és 25 között). Példa: Gombnyomást követően fentről a negyedik DIV szövege 13-ra módosul. A feladatot úgy kell megoldani, hogy a JS írásakor mi adjuk meg, mely azonosítók játszanak, vagyis melyek közül kell kiválasztania a programnak egyet.Előre is köszönöm
-
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy egyáltalán megoldható-e? Mert ebben sem vagyok biztos.
Adott egy kód, itt van JSFiddle-ben. Adott 4 gomb, amikhez rendelve van 4 rejtett Div. Első gomb az elsőt jeleníti meg, második a másodikat és így tovább.
A célom azonban az lenne, hogy a megjelenítés sorrendje úgy alakuljon, ahogyan a gombnyomások történnek. Például rányomok a pirosra, majd a zöldre, ezek szépen egymás alá is kerülnek. Aztán rányomok a kékre, ami bekerül a kettő közé, mivel a HTML forráskódban ez a sorrend. Csakhogy szeretném, ha a kék alulra kerülne, tehát a megjelenítési sorrend legyen a gombnyomások sorrendjének függvénye.
Kivitelezhető ez?
Előre is köszönöm! -
cstomee
tag
válasz
lanszelot #8776 üzenetére
javascript image pan / panning ... ilyesmi kulcsszavakra keress rá. pl:
https://www.cssscript.com/demo/drag-move-mouse-wheel-zoom/
https://www.cssscript.com/demo/image-pan-lc-mouse-drag/ -
lanszelot
addikt
Hello,
ha van egy nagy méretű képem, és azt simán bedobom egy html-be minden formázás nélkül,
akkor nyilakkal, vagy egér görgővel tudom mozgatni.
Hogy tudom ugyanezt megcsinálni, hogy megfogom bal egérrel és ahogy mozgatom, mozog? -
alratar
addikt
Sziasztok,
írtam egy kis skriptet, aminek csak annyi dolga, hogy figyeljen egy gombot,é s ha ráklikkelek megváltoztatja egy label tartalmát.
Azonban amint ez bekövetkezik, azonnal frissül az oldal és minden "default" lesz.
Először azt hittem a live server a ludas, ezért feltettem gitre, de ott is ez van.
Mi lehet az oka a jelenségnek? -
lanszelot
addikt
-
-
martonx
veterán
Azért ez elég rizikós, és nem túl jövőálló megoldás, noha per pillanat még működik: Document.execCommand() - Web APIs | MDN (mozilla.org)
-
-
-
martonx
veterán
Gondolom ez lehet: Clipboard API - Web APIs | MDN (mozilla.org)
-
Sziasztok!
Csak gondolom, hogy JS, így ide rakom fel a kérdést.
Vannak olyan Weboldalak, amin ha kijelölsz egy szövegrészt és vágólapra helyezed, akkor oda teszi pl az adot oldal saját webcímét. Ahogyan pl ez is csinálja.
Ilyet hogyan lehet csinálni?
Előre is köszönöm
-
lanszelot
addikt
Hello,
Magántanárt keresnék /online/:
Javascript programozás érdekelne, de csak saját célom irányába. Nem mint szakma.
Egy bizonyos honlapot szeretnék elkészíteni magamnak, ebbe az irányba lenne szükségem célirányos tanulásra.
Tudja valaki hol találhatok? -
Taci
addikt
Sziasztok!
Van bármi hátránya annak, ha a honlapomra a JS-szkripteket "tömörítve" (minify, pl. https://jscompress.com/) rakom fel és használom?
-
Köszönöm a válaszokat!
Akkor mint látom, az lesz a fő probléma, hogy a 8 Bites Assembly 32 Bites lebontó függvényét akartam alkalmazni egy túlfejlett számítógépen, ami ezek szerint lehetetlen.
-
Sziasztok!
A számítógép egy alapvetően jó funkciója bosszant
Adott a JS-ben az a matematikai kifejezés (number.toFixed(1);
), ahol meghatározhatjuk a tizedesek számát törtek esetében. Csakhogy, ez kerekít. Én ezt ki szeretném kapcsolni, nekem beleront az egyenletekbe.Pl az alap számom 12,46. A program jelenleg 12,5-öt ír ki, de nekem 12,4-re lenne szükségem.
Előre is köszönöm a megoldást!
-
-
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, szöveg áttetszőség állításban.
Itt egy példa, amiben szeretném, ha a szöveg áttetsző lenne. Vagyis nem fehér és nem is piros. Úgy szeretném, ha pl a HTML háttere egy kép, amin van egy DIV, aminek piros a hátterre, akkor az azon DIV-en belül eső szöveg legyen a HTML hátterén lévő kép mintájával ellátva.Hogy érthetőbb legyek, a megoldásról készítettem egy képet PS-ben:
Előre is köszönöm a helyes megoldást!
-
Taci
addikt
válasz
martonx #8737 üzenetére
Nem tudom, hogyan működik, csak ma eszembe jutott, hogy ez még nincs lekezelve, pedig tervezek módosításokat.
Akkor ezek szerint ha frissítek valamit az oldal kódjában (html, css, js), akkor azt következő töltéskor a kliensek már töltik és használják is, nem kell semmilyen "trükközés"? -
Taci
addikt
Köszönöm, átnézem mindenképp. Belekezdtem már akkor, csak sok dolog közbejött.
Lenne egy másik kérdésem is:
Tegyük fel, hogy van egy oldalam, aminek van 2 menüpontja. Telik-múlik az idő, a felhasználók használják az oldalt. Aztán úgy látom jónak, hogy azt a 2 menüpontot 5-re bővítem.
Hogyan lehet azt megoldani, hogy a frissített oldalszerkezet eljusson a felhasználókhoz?
Mert sima újratöltésnél ugye csak cache-ből dolgozik, így gondolom, ha "nem muszáj", nem fogja megnézni, van-e újabb source verzió. Így amíg nem tölti le a frissített fájlokat az új menüpontokkal, addig én hiába csináltam meg az 5 menüpontot, a felhasználó csak 2-t fog látni.Hogyan szoktátok, hogyan lehet ezt kezelni? Mi a bevált módszer erre? Van esetleg egy változó, hogy bizonyos időközönként ellenőrizze, van-e újabb source verzió? De ez így nem lenne teljesen jó, mert ha megcsinálom egyik nap, szeretném, ha másnap már használnák az új fájlokat. Szóval olyan opció kellene (ha van, ha lehetséges), hogy ha módosítok, akkor a következő töltésnél már az új változatot szedje le a kliens.
Köszönöm.
-
Taci
addikt
Ti írtatok már saját kezűleg sütikezelőt? (GDPR-sáv)
Nagyjából készen vagyok az oldallal, a megfelelő engedélyekre várok még, és funkcionalitását tekintve még a sütikezelés hiányzik. (Bár sütiket nem használok (egyelőre), csak local storage-ot, de úgy láttam, hogy jogszabály szerint ez egy kalap alá van véve, tehát mindegy, hogy cookie vagy local storage, kell a hozzájárulás és a GDPR-sáv.)
Nem tudom, megéri-e energiát belefektetni, és megírni magamnak (bár nem igazán tudom/értem, mi-hova-miért tartozik), vagy jobban járnék, ha vennék egy jól felépítettet, és csak beépíteném.
Ez utóbbira van ötletetek?
Feleljen meg az előírásoknak, legyen minden állítható, amit állítani kellhet (user szempontjából).A működését illetően pedig, ha magamnak akarnám csinálni:
Amire használom jelenleg a local storage-ot:
- sötét mód állapota
- lokáció (weather widget-hez)
- 18 éves elmúlt-e (tartalmak szűrése, megjelenítése)
- hasonlók.Ez szerverre egyáltalán nem kerül, nem mentek semmit a userekről (jelenleg - majd talán később, egyszer), még igazából látogatottságot se nézek (még), és nincs összekötve se Google-lel, se Fb-kal. Ehhez a két utóbbihoz már tuti kelleni fog egy megfelelő megoldás - de azon kívül?
Ugye ezeket amiket írtam, nevezhetem a működéshez szükséges "cookie-knak", így ezt amúgy sem lehetne lekapcsolni. Vagy ezt sem én döntöm el? Lehet a sötét mód állapota kényelmi beállítás, és akkor már máshogy és máshol kell kezelni?Ebben tudnátok segítséget adni? Ha csak egy jól összeszedett cikk is az, az is bőven jó lenne, csak tudjam, merre-hogyan induljak.
Köszi.
-
Pala
veterán
válasz
#20221952 #8731 üzenetére
Egy jotanacs: ne kolts ilyenekre penzt, ezeknek a kodolo kurzusoknak a nagy resze egyedul azoknak eri meg, akik az ilyen vallalkozasokat mukodtetik.
Minden, amit itt tanitanak, az netrol ezerszer tobb forrasbol, jobb minosegben elerheto; ingyen vagy sokkal olcsobban (magyarul egy lehuzas az egesz).
-
törölt tag
Közben megnéztem, hogy milyen lehetőségek vannak tanfolyami keretek között, hát ...
-
Gimnáziumban érettségi előtt volt egy feladat, miszerint önéletrajzot kellett írni. A nyelvtudás részhez a tanárnő javasolta, hogy társalgási szintet jelöljünk meg (felsőfokú nyelvi képzés volt egyébként, csak emeltet lehetett tenni nyelvből nálunk). Ezt meghallotta az osztályfőnökünk, aki tájékoztatott róla, hogy egy állásinterjún ez a szöveg annyit jelent, hogy Hallottam már ennek a nyelvnek a létezéséről.
Csak eszembe jutott, gondoltam, megosztom. -
Pala
veterán
válasz
#20221952 #8723 üzenetére
Nekem konkretan volt Budapesten olyan frontend interjum, ahol kozoltem az interjuztatoval, hogy kizarolag angolul tudok valaszolni a kerdeseire, mert nem ismerem a magyar terminologiat. Azt mondta, semmi gond.
Emiatt szerintem ne izgulj, ez inkabb elony. Sot, tovabbmegyek, en amondo vagyok, olyan helyre ne is akarj menni, ahol a fejlesztok nem tudnak angolul legalabb egy"kozepesen szar" szinten.
-
törölt tag
válasz
martonx #8722 üzenetére
Oké, szerencsére a fentiek megvannak.
Ami a szakmai részt illeti, csak most gondoltam bele, hogy lehet-e hátrány az, hogy nem magyar forrásokból tanulok (a kifejezéseket, fogalmakat csak angolul ismerem, nem tudom, hogy van-e magyar megfelelőjük és ha van, akkor azok mik)? -
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem Hozzátok, hogy kezdőként milyen projektekkel érdemes pályázni?
Próbáltam nézegetni a különböző ingyenes és kezdőknek szánt példákat, de nekem azok nagyon egyszerűnek tűnnek, így ötleteket szeretnék, hogy milyen projekteket lenne érdemes elkészítenem?A válaszokat előre is köszönöm!
-
coco2
őstag
válasz
Silεncε #8706 üzenetére
A redirect-ek környékén kotorásztam anno, hogy js-ből megállapíthassam a szerver címét, ahova egy redirect küldött (terhelés osztáshoz kellett). Az régebben működött, aztán letiltották. Akkor találtam stackoverflow-n anchorra vonatkozó tippet adni egy srácnak (#-t rakni a cím végére), hogy az legalább lekérdezhető. És kapta az a tanács a lehurrogást, hogy az is egyszer működik, egyszer nem. Aztán félre raktam a témát a magam részéről, és azóta nem foglalkoztam vele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kuponkunyeráló
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest