Hirdetés
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD FX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Chrome DevTools -> Networking -> Disable cache?
-
Silεncε
őstag
innerHTML propertyvel tudsz beágyazni html-t anélkül, hogy escapelni kellene, és a böngésző nem fogja végrehajtani a beágyazott scripteket.
Na várj, innerHTML esetén ugyanúgy lehetséges XSS, nem?
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
JSON-ben jártasokhoz fordulnék. Van egy parancs:
n = Object.keys(data).length;, ami képes lekérdezni a tömb csoportjainak darabszámát. Azonban van-e arra mód, hogyha így néz ki a fájl:{
"name": "Tranzisztor",
"type": "Electronic accessories",
"keys": ["tranzisztor", "tranyó", "elektronika", "alkatrész"]
}Akkor ebből le tudja kérdezni, hogy a keys alatt hány elem található?
data.keys.length? Ha jól értem, mit szeretnél. Vagy azt szeretnéd, hogy a JSON key-einek a száma + az array elemeinek a száma?
-
Silεncε
őstag
Ez egyértelmű, eszemben se volt, hogy megvédjem. Csak szimplán megjegyeztem
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Szeretek mindent a lehető legegyszerűbben csinálni. Ráadásul úgy, hogy nem függök senkitől.
Nem tudom, milyen programra gondolsz, ami több ezer sort vesz igénybe. Ha nem egy 3D komplex 8 órás menetidővel rendelkező, böngészőből futtatott játékot írsz, akkor hová használsz ennyi sort? Ilyen méreteket már a Google keresője is tiltólistára tesz.Nem láttál még nagyobb szoftvert, igaz?
Ilyen méreteket már a Google keresője is tiltólistára tesz.

-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Mert a Safari nem támogatja a smooth scrollt. (iOSen minden böngészőben kötelező a Safari motorját, a WebKitet használni, szóval az iOS Chrome igazából egy becsomagolt Safari)
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Léteznek egyszerű parancsok, amelyekkel le lehet kérdezni az adott képernyő felbontását [
screen.width; screen.height;].
Ez az adat azonban nem egyenlő a böngésző által megjelenített tartalommező felbontásával és ez platformonként változik, még ha maga a böngésző szoftver ugyan az is.Az lenne a kérdésem, hogy ezt az adatot le lehet valahogyan kérdezni? Tehát hogy mekkora felbontás az, amibe az adott platformon az adott böngésző megjeleníti a tartalmat.
Előre is köszönöm a választ!
window.innerWidth/window.innerHeight?
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Attól fugg, hogy a gomb mit jelent. Ha button elem, akkor onClick eventre rá ülsz és minden kattintással növeled (vagy csökkented ha lefelé) a div scrollTop és scrollLeft értéket. Ha mondjuk a nyíl billentyűkre gondoltál, akkor meg a keydown eseményre csinálod ugyanezt.
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Furcsa kérdést akarok feltenni, egyelőre elméleti alapokon.
Vegyünk alapul egy HTML Weboldalt, ID-kkel ellátott DIV-ekkel, CSS-ből eltűntetve.
A továbbiakban vannak itt gombok melyek megnyomásával a hozzájuk rendelt DIV JS-en keresztül láthatóvá válik.Van mellette egy másik HTML Weboldal, ami rámutató linket tartalmaz az imént említett felépítéssel rendelkező oldalra. A feladat annyi lenne, hogy mikor erről az oldalról átnavigál a böngésző a Linknek köszönhetően a másik oldalra, akkor azon az oldalon már a betöltés során aktiválja az egyik gombot. Vagyis, amennyiben azzal az adott Linkkel nyitják meg az adott oldalt, ne érvényesüljön a CSS elrejtés, vagy legyen felülírva.
Ez így létező jelenség?
A példa kedvéért, ez a végeredmény oldal, ez pedig a rámutató oldal.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Silεncε
őstag
Listában tárolj objectumokat, valami ilyesmi:
{
name: "whatever";
possibleDiets: ["diet1", "diet2"];
}utána filter.
Vagy ha nincs sok lehetőség, szebb egy ilyesmi:
{
name: "whatever";
diet1: true;
diet2: true;
}és akkor utána ezekre is tudsz filterezni
-
Silεncε
őstag
Köszönöm a tippeket mindenkinek, de a jelek szerint kommunikációs hibát véthettem, amikor nem hangsúlyoztam ki eléggé, hogy az a form egy login form, és a submit-nak újra _kell_ töltenie az oldalt. Van pár login paraméter, azokat raknám inkább post paraméterbe az oldal újratöltéshez, ahogy form submit-nál is volt. De az oldalnak újra kell töltenie (index page helyett application page kell login után, de csak utána).
Form submit gomb-on nem lehet képet cserélni. A submit elemet lehet image-re lecserélni. De akkor meg nincs gombnyomás anim. Ezért ne engem szidjatok, a html5-be a halom marhaság belefért, de egy normális form submit a jelek szerint meghaladta a tervezők képzelőerejét. Vagy csak simán sza*tak rá, nem tudom.
Xhr-ben el tudom kérni az új html-t stringben, igaz. Azt tudom háttérben intézni. Viszont akkor meg azzal lesz egy olyan problémám, hogyan cserélem le a megjelenített oldalt (az oldal egészét) egy változóban lévő stringre? Ilyet még nem csináltam. Lehet egyáltalán?
Ne haragudj, hogy ezen rugózok, de ezt ki tudnád fejteni jobban (hogy pontosan milyen HTML elementet használsz):
Form submit gomb-on nem lehet képet cserélni. A submit elemet lehet image-re lecserélni.
Ha sima <input>-ot, ezt próbáltad már: [link]?
-
Silεncε
őstag
Mert természetesen megtartanám az eredeti funkcionalitást. A <form> submit esemény lapot tölt újra.
Csúnya volt az eredeti gomb a form submit-hoz, lecseréltem image-re (a form elem bármi image-et is elfogad submit elemként). Viszont így nincs gombmegnyomás anim, ami bénán néz ki. Azért akarok nyomógombot.
Viszont akkor meg form submit nem lesz
Szóval marad a window.location.assign(). De ehhez meg POST paramétert adni nem tudok.GET paramétert tuti adni tudok hozzá, azt megnéztem. De ha tudok POST paramétereket adni hozzá valahogyan, jobban nézne ki, hogy a megjelenített oldal címbe nem kerülnek bele a get paraméterek. Nem mintha jelenleg túl sok lenne, de akkor is randa
Ha ennyire kell, akkor tolsz egy location.reload-ot a then-ből?
Illetve ha kombinálod az eredeti ötletet, és a képet a button gyerekének teszed? Vagy a hátterének?
(nem akarlak mindenképp lebeszélni, csak ez nekem nagyon a funkció megerőszakolásának tűnik, ami sosem szerencsés + szerintem nem is lehet megcsinálni)
-
Silεncε
őstag
Jelenleg van egy <form> a weblapon, submit post-al küldi az adatokat. Leszedném a form-ot a lapról, és submit helyett button onclick-et használnék. Azon gondolkodom, hogy a location-el tudok-e post paramétereket küldeni (hogy a szerver oldal ugyan az maradhasson), vagy muszáj lesz a post-ot get-re cserélnem? A location-re post támogatást eddig nem találtam. Ha véletlenül van rá valami trükk, felvilágosításnak örülnék.
Az miért nem jó, hogy fetch-el (vagy ha szélesebb támogatás kell, akkor a jóöreg XMLHttpRequest) csinálsz egy POST requestet a click eseményre? Miért kell ehhez a location?
nevemfel
okosabb-tapasztaltabb
Hát akkor sajnos rossz helyen kopogtatsz
egyébként kb 2 évig használtam TS-t Angularral (ez már lassan egy éve, most egy pure JS-React projekten dolgozom), én szerettem. Az, hogy muszáj minden változóhoz/konstanshoz típusdeklarációt írni sztem csomót javit a kódon (vagy pl a generikusok, az is segített nekem egy csomószor). Bár az tény, hogy nem csodaszer ez se, TS-ben is lehet szar kódot írni ahogy a JS kód se feltétlenül rossz.illetve amit még nagyon szeretek: nekem a VSCode a bevált editor, kb mindenhol azt használom. Ez ugye beépítetten hozza a TS-t, szóval pl ha van egy npm package-ben .d.ts, akkor az IntelliSense auto felismeri és az alapján segít.
-
Silεncε
őstag
Én sem használok this-t (illetve mostanában nem, régebben Angularhoz kellett, de a React óta sztem egyszer sem használtam). De mondom, lelked rajta. Én ES6-on kezdtem, szóval nekem ezek a feature-ök már alapvetőek
-
Silεncε
őstag
Én is maradok az ES5-nél, bár kétségtelen, volt, mikor elcsábultam az ES6 feature-it tekintve. for...of, rest - spread operátor, natív module kezelés, destructuring. A többi szemét.
TS-t egyszer megnéztem, és arra jutottam, hogy nem érdekel. A problémák, amik fejlesztés közben jellemzően felmerülnek, a TS ezek közül nem old meg semmit.
Promise, arrow function szemét? Hát lelked rajta
-
Silεncε
őstag
Valóban, figyelmetlen voltam a customProp egy string a végére és rossz helyen deklaráltam.
const account: IAccount = useAccount(accounts[0] || {});
const customProp: string = account?.idTokenClaims?.extension_customProp;Így megoldódik a customProp kérdése, de az accountra ezt kapom:
TS2322: Type 'AccountInfo | null' is not assignable to type 'IAccount'. Type 'null' is not assignable to type 'IAccount'.
A useAccount:
// Given 1 or more accountIdentifiers, returns the Account object if the user is signed-inexport declare function useAccount(accountIdentifiers: AccountIdentifiers): AccountInfo | null;Igen, mivel a hook visszatérési típusa nem
IAccount, hanemIAccount | nullunion, ezért csak simanIAccounttípus nem lehet a tároló konstans típusa. Az account konstans típusa legyen ugyanúgyIAccount | nullés úgy már jó lesz (a ?. le fogja kezelni, ha ott null van (de azt is kezeli, ha undefined), olyankor a string konstans értéke is undefined lesz) -
Silεncε
őstag
Nekem erről egyből a Modernizr jutott eszembe, de nem tudom, hogy mennyire divatos még használni.
Más.
Ugyan csak lassacskán, de ismerkedem a TypeScripttel és van valami ami nem tudom, hogy miért nem működik. Az MS Authentication Libraryban adott egy type definition:export declare type AccountInfo = {
homeAccountId: string;
environment: string;
tenantId: string;
username: string;
localAccountId: string;
name?: string;
idTokenClaims?: object;
};AzA React komponensemben szeretnék hozzáférni egy custom idTokenClaimshez:
const { accounts } = useMsal();
const account = useAccount(accounts[0] || {});
const customProp: IAccount = account?.idTokenClaims?.extension_customProp;Az account definíciója az AccountInfo. Az IAccount egy általam létrehozott interface, ahol az AccountInfo-t próbálom kibővíteni, lovasítom alapján ennek működnie kellene:
interface IAccount extends AccountInfo {
idTokenClaims: {
extension_customProp: string;
};
}De akárhogy csavarom a dolgot az
.extension_customProp-ra mindig azt kapom, hogy
TS2339: Property 'extension_customProp' does not exist on type 'object'.
Hol rontom el?Szerintem: Az useAccount visszatérhet sima objecttel is (én erre következtetek a paraméterben átadott üres object miatt)? Akkor viszont a TS jogosan reklamál, hiszen ott az account típusa nem IAccount lesz, hanem
IAccount | object“union”, az objecten pedig nem fogja megtalálni az adott propot.Illetve az az IAccount típusdeklaráció sincs szerintem jó helyen, annak az account konstanson kene legyen, a customProp az interface szerint string típusú
-
Silεncε
őstag
Babel + @babel/preset-env valamelyik module bundlerrel vagy task runnerrel, szerintem az esetek tobbsegeben nincs ra szukseg, ha csak nem Afrikat vagy Indiat celzod meg, vagy ES10+ featureket hasznalsz
A JS-polyfillekkel meg lehet oldani, de ugye ott vannak a különféle CSS szabályok, amikre ha jól tudom, nem létezik polyfill-szerű megoldás (hacsak valami CSS-in-JS nem tud hasonlót). Meg aztán lehet olyan régi böngésző is, ami még a HTML5-t se tudja
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Az upstream szerver irányú kapcsolat. Hogy mit nevezel serverless-nek egy webes alkalmazás esetében, ahol létezik upstream, na azon kicsit vakarom a buksit. Valami zavart érzek az erőben
Minimum egy tracker biztosan kell, és az már szerver. A "POST" tipikusan szerver irányba küldött http kérés, és nem csak dotnetc kiváltság. Js esetében xhr van kommunikációra, és abszolút alkalmas post kérések küldésére. A react meg signalr nem az én világom, abban talán a többiek segítenek.A serverless egy architektúra, igazából arról van szó, hogy nem a hagyományos értelemben vett backend szervert írsz, hanem a business logicot megírod mondjuk JS függvényekben, majd ezt odaadod a felhő providernek, hogy legyél szíves futtatni. Igazából neked az üzemeltetés részen semmit nem kell tenni, a provider intézi a scalinget, stb. Erre utal a serverless név.
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Sziasztok,
Próbálok rájönni mit rontok el, de nem tudom
Ezt szeretném elérni:
1. Ha az input mező nem üres, akkor a checkbox le legyen tiltva.
2. Ha a checkbox be van jelölve, akkor az input mező legyen letiltva.
A 2-es sikerül, de az 1-es csak akkor aktiválódik, ha elkattintok, majd visszakattintok a input mezőbe.
Ránézne valaki, előre is köszi
Megcsinalni most nincs lehetőségem, de ez kell neked: [link] raksz az input eventre egy listenert, ez le fut mindig, amikor írnak a mezőbe, ebben tudod csekkolgatni, mi a current value az input mezonek és az alapján állítgatni a checkboxot
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Safari, iOS-en az osszes bongeszo (mindegyiknek kotelezo WebKitet hasznalni), Chrome (a Blink is WebKit "leszarmazott", meg igy igazabol minden Chromium alapu cucc)
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Van annak valami hátránya, ha a HTML-kód tartalmaz direktben JS-hívást?
Sok oldal forrásábán találok
<script></script>tageket, viszont soknál pedig "el vannak rejtve".
Pl. itt a szerkesztőben a félkövérre állítás gombja:<button type="button" class="btn btn-light" title=""data-tmce-toggle="bold" data-original-title="Félkövér"><span class="fas fa-bold"></span></button>Itt ha jól sejtem, a
data-tmce-toggle="bold""mögött" van a JS.Melyik a jobb megoldás? Már ha jobb bármelyik is.
Ha most megnézem a kezdőlapom kódját, ott van az elején pl. hogy:
<script>setDarkModeFromLocalStorage();</script>Ez jelent bármilyen hátrányt? Támadhatóbb az oldal emiatt?
Ha esetleg igen, mi a jó mód a "javításra"?Köszi.
Én nem tudok olyanról, hogy el lehetne rejteni a JS kódot. Azok a data propertyk nem JS-t rejtenek, hanem a HTML5 szabványban már tudsz ilyen kezdetű attribútumokat definiálni, amikben bármilyen adatot tárolhatsz (például mint a be rakott kódrészben a gombhoz tartozó custom adatok). Errol itt tudsz olvasni: [link]
Az oldal védelméről: ha egy sima static oldalról van szó (tehát nincs input, vagy esetleg minden csak localban van tárolva) ott sok mindent nem tudnak támadni az oldalon keresztül (ott arra kell figyelni, hogy a host webserver ne legyen törtető, hogy mondjuk módosított, káros kódot tartalmazó fájlok ne kerülhessenek fel). Ha pedig van interakció (akár mondjuk egy régebbi, PHP-s oldal, akar egy újabb JS-es webapp, ami mögött van egy REST-API) ott úgyis a “backend” részen külön validalni kell mindent mert ugye az első számú szabály, a userben SOSEM bízunk (tsystems likes this
) -
Silεncε
őstag
Szerintem alapvetően két úton tudsz elindulni. Kérdés: mennyire szeretnéd, hogy dinamikus legyen?
Első út: ez akkor működik, ha elég a beégetett adat. Találtam egy ilyen codepent (nem én csináltam) [link], ez nagyjából olyan, amit szeretnél, de nyilván ki kell egészíteni.
Második út: canvas+JS. Ez (szerintem) muszáj, ha dinamikussá akarod tenni (meg lehet oldani az elsővel is valszeg, de kihullik a hajad a CSS miatt). Ekkor kell a Pala által felvetett gráfelmélet is
Sose csináltam még ilyet, csak ötletelek
-
Silεncε
őstag
Nem mindegy lokálban sem, hogy a böngésző által megnyitott resource protokollja http(s):// vagy file://
Egyébként ez pl. node.js-el nagyon egyszerűen orvosolható.
Telepíteni kell a node.js-t.
Aztán feltelepíted npm-el a http-server-t:npm install http-server -g
majd a mappában, ahol vannak a fájlok elindítod:http-serverés localhost alatt a 8080-as porton eléred http-n keresztül
Korábban írta már, hogy nem érdekli a node...
-
Silεncε
őstag
Stringet kellene megollóznom. Kivágnom pld 20 karakter hosszú stringből a 10.-edik karaktert, és stringet illesztenem a helyébe. A pozíciót nem tudom egyedi string minta alapján meghatározni. Karakter pozícióm van helyette. Néztem a string replace-t, de az nem pont ilyesmire van kitalálva. Mit szokás használni rá?
Pont nemrég kerestem ilyesmit, én végül így oldottam meg:
const anything = `${source.slice(0, index)}${replaceString}${source.slice(index+1)} -
Silεncε
őstag
Nem értelek titeket.
Kérkedtek a tudásotokkal, de amikor egy egyszerű kérdést teszek fel nem tudtok válaszolni, és ezért inkább tereltek.Te pl azt állítottad, a javascript semmire se jó, és teljesen felesleges.
Silence pedig hogy ő annyira jól tudja, hogy meg se tudja osztani.
Eddig bármit kérdeztem terelés lett belőle, majd gúnyolódás, és végül milyen királyak vagyunk megelégedés.
Nekem is van olyan tudásom amivel a porba alázhatnálak, csak nekem van inteligenciám is hozzá. Tudom, hogy mindenki volt kezdő, és nem mindenki egyforma, és legfőképpen nem felejtem el honnan jöttem.
Szégyeljétek magatokat.
Ha visszábolvasol hármat, ott leírtam
az már nem a mi bajunk, hogy te csavarhúzóval (ami jelen esetben a böngésző) akarsz defektes kereket javítani. -
Silεncε
őstag
Csinál egy mock apit, amin lekuldi a JSON-t...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Z-index hibanyomozásnak van valami trükkje, amit kezdőként jó lenne tudnom? Nyomozok egy layer problémát, és nem tudom, mit nem veszek észre.
A dom úgy néz ki, hogy réteg szerint vannak rendezve div-ek egymáson. A rétegek sorrendjét időnként megváltoztatom js-ből. Van egy olyan hibám, hogy mást látok megjelenítve, mint aminek lennie kellene az átírt értékek szerint.
Futó kódot megállítok (desktop chrome, dev tools), az elements tabot szétnyitogatom, jobb oldalt arra a div-re kiír z-index 5-öt. A html-ben inline css-t használok, az állítja be 5-re. Lehetséges lenne, hogy ott az eredeti forrást látom, és nem az aktuális értéket? Js-ből ugyanis átírtam 1-re. Üzenetben (console.log) visszajelzésem van róla, hogy az értéke 1. De a dev tools akkor is 5-öt jelez vissza róla. És a megjelenített kép szerint is 5 az értéke.
Külön gyártottam egy önálló példát, abban a z-index átállítás működik js-ből, mint a kisangyal ( https://jsfiddle.net/fLxkv6q3/ ). Sajnos ugyan ez az éles verzióba bepakolva nem működik. Szóval nem értem.
Hogyan szokás ilyesmi glitch-et nyomozni?
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Google chrome, desktop, leguccsó verzió, localStorage kérdésbe ütköztem:
A local storage-nek egy vadiúj domain esetén nem kellene üresnek lennie?
Az alkalmazásom init-je arra számított, és csak log-ból látom, hogy kitörölt egy kulcsot, amin nem alkalmazás-specifikus adatot talált. Utólag csak a kulcs nevét látom ("
NavigationWidth") az egykori tartalmat nem. Most belenéztem chrome dev tools-al a domain-hez tartozó local storage-ba, és ott egy ilyen kulcs: "Console", tartalom:AlwaysExpand: falseCurrentQuery: trueDarkTheme: falseEnterExecutes: falseGroupQueries: falseHeight: 92Mode: "collapse"Order: "asc"OrderBy: "exec"StartHistory: falseNa ez sem az enyém. És nem találtam erről doksit. Mi a hócipő ez? A világon semmi framework nincs a webcuccban. Még jquery sem. Direkt teljesen üres. Azokat a kulcsokat maximum valami plugin rakhatta oda, vagy a chrome. A chrome saját maga használja a local storage-et?
Valami tapasztalatnak / blog url-nek örülnék.
Gyors Google: ezeket a phpmyadmin pakolja el
-
Silεncε
őstag
Igazából sehova nem kell pontosvesszőt raknod, mert mindegyik lefut, de tényleg a harmadik a legjobb közülük (a legszebb szerintem egy arrow function lenne)
-
Silεncε
őstag
Nem igazán szeretnék sok időt elvesztegetni annak a kezelésére, hogy amíg nem töltenek be a képek a feed item-eknél, addig is látszódjon "valami".
Már megkapták a betöltendő kép méretét, így a helyük "le van foglalva".
Arra gondoltam először, betöltök valami pörgő-forgó ikont, de aztán azt bénának találtam.
Aztán jött az, hogy akkor megcsinálom rendesen egy loading skeleton-nal. Ez el is készült: https://codepen.io/pasztorlaszlo/pen/VwmBKpmViszont sajnos nem úgy kezdtem megcsinálni az oldal felépítését, hogy ezt könnyen be tudnám építeni, így arra gondoltam, leegyszerűsítem a dolgot, és ezt az (ill. ehhez hasonló) animációt simán beállítom a feed item template-jébe háttérnek. Amíg töltődik a kép, megy az animáció, nem "üresen" vár a user, látja, hogy oda töltődni fog valami, aztán betöltődik a kép és kész.
A kérdésem az lenne, hogy "okosak" annyira a böngészők, hogy ha "rá töltődik" a háttére a kép, (azt nyilván teljesen eltakarva), akkor az animációt leállítják, vagy ez a végtelenségig fut a háttérben is tovább, pörgetve a cpu-t, és kezelnem kell valahogy?Köszi!
Szerintem a legegyszerűbb ha kipróbálod, így hirtelen nem találtam róla semmit, de nem hinném, hogy ok foglalkoznak ezzel
-
Silεncε
őstag
Hello,
Kérlek segítsetek már. Nagyon szeretném megtanulni js programozást.
HTML, CSS, JS nagyon alapok meg vannak.
JS: adattipusok, operátorok, tömb, objektum, ciklus, elágazás, függvény...ezek meg vannak
értem is mind.
De mikor van egy feladat nem tudom alkalmazni.
Főleg ott bukok el, hogy mi az "action" , ott épp melyiket kell használnom, vagy hogy magát az "action"-t hogy érem el.
pl csinálok egy gombot, és a besz urt youtube video play/pause hozzá rendelem
Nem megoldani akarom ezt, ez csak példa.
Itt pl nem tudom, hogy a play/pause "action" az honnan lesz, vagy hol találok rá.
Rengeteg videót néztem, magán órát is vettem, de nem értem ezek honnan jönnek, hogy találom meg.
Ok, értem, hogy gyakorlás gyakorlás és még több gyakorlás, de valami nincs meg valami hiányzik, egy egyeszerű kis programot se tudok készíteni /nem a youtube, sokkal sokkal egyszerőbbet se, pl egy gomb dob egy random számot ami nem lehet ugyanaz mint az előző/ és nulla a pozitív élményem, nem tudom hol, vagy mit keressek, nem tudom merre, azt se tudom mit kellene keresnem.
Mivel semmi pozitív élményem ezért csak felidegesít az egész, hogy toporgok, semerre se jutok, falak mindenhol.
Könyvből nem tudok tanulni.
Angolommal nincs gond.
Volna valami js oktató videó teljesen idiótáknak?
Szerintem az egész elképzelésem hibás lehet, ezt tudom elképzelni, hogy ezért ütközöm falba folyamatosan. Vagy nem tudom.
Teljesen tanácstalan vagyok.Ha ezek az alapok megvannak, jöhetnek az olyan varázsszavak, mint DOM, event loop, Promise, event bubbling (eventek, ez lesz a válasz a kérdésedre), closure. Amik a JS saját dolgai
-
Silεncε
őstag
Hello,
Pontosan ugyanazt beÍrtam amit a srác 3:12-nél neki át vált pirosra a szöveg, nekem nem.
Miért?
Karakterről karakterre megnéztem, pont ugyanaz a html és a js is. /css üres neki is, később látszik majd/
Chrome alatt és Edge alatt is néztem, nekem fekete marad.
console fül alatt nincs hiba Chrome alatt
Edge alatt hibakód - nem tudja betölteni a favicont - de nincs is rá hivatkozva, tehát nem értem miért dobja ezt a hibát.
/nem tudom hogy tudok ide kódot beszúrni ezért csak írni tudom, hogy tuti minden ugyanaz mint neki/Van a HTML-edben
.titleosztályú elem? -
Silεncε
őstag
Sziasztok!
SSL telepítés óta nem jön be az oldalam, csak az én gépemen firefox, chrome, opera böngészővel. Explorerrel behozza. Az én gépemen kívül mindenkinek működik az oldal.A firefox konzol ezt írja
[Exception... "Favicon at "https://"WEBOLDALAM.hu"/favicon.ico" failed to load: Forbidden." nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)" location: "JS frame :: resource:///modules/FaviconLoader.jsm :: onStopRequest :: line 253" data: no]Tud valaki segíteni, hogy ne kelljen újra raknom a windowst?
Böngésző cache clear megvolt?
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Ez nem azt csinálja, amit a kérdező gondol: itt létrehozol benne egy üres objectet, a megadott paraméterekkel, nem pedig a formátumát adod meg. Ez egyrészt jelenthet gondot amikor iterálni akarsz rajta (lesz egy üres, semmire nem jó object) másrészt pont azt a hatást nem fogja elérni, amit a kérdező szeretett volna (nem lesz "kényszerítve", hogy minden object így nézzen ki)
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok JS-ben, és a következő problémára keresem a megoldást már egy ideje:
a célom, hogy létrehozzak egy olyan tömböt, amelynek van n db eleme, és mindegyikhez tartozik 2 property, de úgy, hogy mindkét propertryje egy-egy tömb. Továbbá, a létrehozásakor teljesen üres, csak a struktúrája jön létr, később töltöm majd fel.
Nagyjából így:var objArray = {prop1[], prop2[]}[]Természetesen, ez szintaktikailag nem jó. Szerintetek hogyan lehetne ezt szépen megvalósítani?
JS-ben ezt neked nem kell külön megadnod. Csinálsz egy sima tömböt, (
var array = []) aztán szépen pusholhatod bele az objecteket (jelen esetben{prop1: "sth", prop2: "sth"} -
Silεncε
őstag
Ah, nagyon szépen köszönöm!!! Így végre úgy működik, ahogy szeretném! Köszönöm!
Annyi ideget megettem vele - persze ez az én hibám, még nem teljesen tiszta, mi-hogyan működik. De azért kérdezek, hogy gyakorolhassak, megértsem, fejlődjek, tanuljak. 
A példakód alapján már 1 fokkal érthetőbb, mi történik.
Ahogy látom, ez a megoldás querySelector-ral "behúzza" a megfelelő Class-t, aztán az ahhoz tartozó attribútumoknak új értékeket állít be a kiválasztott városok alapján. Majd ezután meghívja a JS-ben (widget.min.js) lévő inicializáló __weatherwidget_init() függvényt.A JS-kód tetején a pen-ben írja, hogy van egy újabb, jobb változat is:
https://codepen.io/weatherwidget/pen/vvPrRN
Ez már egy fokkal bonyolultabb (számomra így elsőre), de nekikezdek és próbálom felfogni, mi-merre.
Viszont az egyből feltűnt, hogy nincs benne az előző megoldásban lévő függvényhívás a JS-ből (widget.min.js). És nem is tölt újra, ahogy az előző megoldásban, itt csak simán lecseréli az adatokat, a tartalmat, és nem távolítja el és tölti be újra az egész widget-et.Erre esetleg kérhetnék egy magyarázatot? A jövőre nézve, a saját szkriptjeimre, hogy tudjam, mi-miért működik így az első változatnál (miért kell az ..._init() függvényhívás), és miért működik így a második változatnál függvényhívás nélkül.
Köszönöm! (Már eleve ezt a példakódot is!
)Az újnál a widget maga egy iframe-ben van (kvázi mint egy új oldal az oldalban). Ha kiválaszt a user egy új helyet, akkor az hív egy
postMessage-et (ezzel tudsz window-ok között kommunikálni, ahogy iframe-window között) és elküldi az újonnan beállított adatokat (amire valszeg az iframe-ben van téve egyeventListenerés az futtatja le azinit-et.Ez is járható út (bár nekem fura), de ha ezzel mész, a példakódban mindenképpen cseréld ki a
postMessagemásodik paraméterét, ahol a példában "https://weatherwidget.io" van a saját oldaladra (vagy *-ra, de ezt nem szabad), különben domain mismatch miatt nem lesz kiküldve az event és nem fog működni (postMessage: [link]) -
Silεncε
őstag
Egyszerűen nem értem, hogyan (nem) működik ez a szkript. (https://weatherwidget.io/js/widget.min.js)
Már csak a widget miatt az ezt tartalmazó HTML részt kiszerveztem külön, mert utólag nem tudtam működésre bírni, hogy betöltsön (ezt segítettél megérteni múltkor). A HTML részt betöltötte (ami igazából csak a link az időjárási adatokra a város nevével, de az utána következő grafikus részt, amiért a JS felel, azt már nem. Csak akkor töltötte be, ha az ezt tartalmazó HTML részt az aktuális városadatokkal együtt generáltatom, és ezt töltöm be.
Ugye ezt is írtad: "a böngésző nem fogja kiértékelni a script tag-ekben lévő kódot, amit innerHTML-ként megadsz biztonsági okokból." Ez világos.
Viszont direkt ezért ezt a HTML "panelt" egy külön JS generálja és tölti be, működik szépen. Most viszont néha újra be kell tölteni, és hiába adom ismét hozzá a frissen generált HTML "panelt", így már nem működik. Pedig pontosan ugyanazt a JS függvényt hívom meg. Pontosan ugyanazt. Elsőre működik, másodikra nem. Az elsőt az oldal betöltések hívja meg, az lekér pár adatot adatbázisból, aztán beadja a widgetnek, és betölti. Működik.
De aztán pont ugyanezt a függvényt hívom meg, csak más adatokat kap, de a JS ugyanaz, csak más paraméterekkel dolgozik, és így már nem fut le a widget JS része.Miért nem? Hogyan lehet ezt megoldani? Biztosan kell rá megoldásnak lennie.
Pl. itt van a widget készítőjének weboldala: https://weatherwidget.io/
Ott akárhányszor megadok egy városnevet, mindig újra és újra generálja a modult. Nem tölti be külön a HTML részt, nem tölti újra az oldalt, mégis, milliószor is betölti, lefut, kirajzolja, működik szépen.
Ezt hogyan kell elérni? Hogyan lehet a weboldal egy adott részén lévő JS-et újra és újra lefuttatni más és más adatokkal? Utólag nem lehet hozzáadni és futtatni, de ha már ott van, hogyan lehet új adatokkal újra és újra futtatni, kiértékeltetni?Remélem, érthetően írtam le, nagyon lefárasztott már, egyszerűen nem értem.
Tuti alap dolog kell hogy legyen, hisz' az ő weboldalukon is gond nélkül működik.
Átírom én a kódomat bármilyenre, csak működjön.Lekérem az aktuális koordinátákat, adatbázisból lehívom hozzá a városnevet, ahhoz megvan a forecast7 link, és meg is van minden a widget új adatokkal való betöltéséhez.
<a class="weatherwidget-io" href="https://forecast7.com/en/40d71n74d01/new-york/" data-label_1="NEW YORK" data-label_2="WEATHER" data-theme="original" >NEW YORK WEATHER</a>
<script>
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://weatherwidget.io/js/widget.min.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,'script','weatherwidget-io-js');
</script>A vastagon szedett és aláhúzott elemeket kell csak cserélnem.
Hogyan lehet ezt a friss adatokkal újra és újra betölteni, úgy, ahogy pl. az ő weboldalukon is működik?
Köszönöm előre is!
A WeatherWidget codepen oldalán van rá példakód
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Neem, természetesen JSON a fogadott data.
A "bajom" az, hogy beágyazott webserverrel kell dolgoznom (C# HTTPListener), így a HTML-en felüli dinamikus részt muszáj JSON API-val és kliensoldali scripttel megoldanom. Ez utóbbihoz viszont nem értek igazán, legalábbis eddig kevés dolgom volt még vele.
$.getJSON(hubaddress+"/smarthomeapi/"+homeexternalid+"/devices", (responsejson) =>
{
$.each(responsejson, function (key, val)
{
console.log("Filling up devices box: " + val.displayname);
$(".devices").append("<div><span class='icon icon"+val.devicekind+"' data-homeid='"+val.homeexternalid+"' data-deviceid='"+val.deviceid+"' data-action='ledtoggle'></span>"+val.displayname+"<small>"+val.manufacturer+"</small></div>");
});
});jQueryben nem vagyok otthon, de ez segíthet: [link]. Ezzel csinálsz egy új DOM elemet, amit eltárolsz egy változóban vagy constansban, majd [link] ezzel teszel rá egy event listenert, azzal az event típussal, amit figyelni akarsz, végül pedig ezt az elemet adod hozzá az appenddel a listához.
A korábbi megoldásod pedig azért nem működött, mivel amikor lefutattod az event listener hozzáadását, az a class alapján hozzáadja az összes megfelelő elemhez a listenert, de csak ahhoz, ami éppen benne van a DOMban, ha késöbb adsz hozzá, ahhoz nem. (mivel a listener nem a CSS-hez lesz adva, hanem a DOM elemekhez)
-
Silεncε
őstag
Igen, tegnap dobtam össze a pár HTML, CSS és JS kódot, szóval tegnap kezdtem a nulláról, a frontend részét legalábbis. A vezérlő apit, ami már C#, azt legalább egy hete hegesztem.
Sokat agyaltam én is hogy mi legyen a frontend része. Ez egy családi-baráti projekt (egyelőre nem szánom publikusnak, de nem csak én használnám), ezért a natív android appot kizártam (egyrészt nem fejlesztettem még androidra, másrészt ágyúval veréb esete, harmadrészt rühellem az összes olyan appot, ami egy frankó webappal tökéletesen megoldható [meki kupon app
], negyedrészt kell több platform, és értelmetlen android, ios, windows külön alkalmazásokat gyártani, ha egyben egy frankó webes megoldással kivitelezhető).
A frontend nagy része akár Apache+MySQL+PHP vonalon gyorsan és egyszerűen leprogramozható lenne, talán még frontend script nélkül is (bár ilyen esetben a page reload nem biztos sokat rontana a felhasználói élményen), de sajnos ez sem jöhet szóba. Van egy minimál JSON API-t kezelő C# service, mögötte egy SQLite database, ami eddig a pontig király. Már "csak" egy jó kis GUI-t kellene hozzá gyártanom.Eredetileg Angular volt a kiszemelt, de azt se ismerem semennyire. Nem tudtam, hogy a jquery már elavultnak számít (5-6 éve használtam, minimál saját kóddal, inkább internetes example bedolgozásával - elég volt a célhoz).
Még nem biztos, hogy az eddigieket nem dolgozom át, de majd meglátjuk.Más:
Hogy tudok eseményt rendelni (a fenti click) a dom-hoz ajax-szal hozzáadott objektumokhoz? A fenti, beégetett HTML-lel jól megy már a kapcsolás, viszont az egyes device-okat reprezentáló div-ek is ajax jsonból jönnének (és már jönnek is), de az oldal létrehozásakor nem létező objektumokra nem megy az event. Pedig pont egyszerű selectort választottam: css class. Azt hittem/reméltem, hogy ez a classhoz adja az eventet, függetlenül attól, hogy épp hány birtokolja a lapon, illetve utólag változik-e a számuk.Egyébként valami ilyesmi lesz a cél (csak példa):
|-- Misi Home (https://192.168.0.xxx/misihome/ --- Raspberry Pi)
|------------ Bejárati lámpa
|------------ Hajdú bojler
|------------ Nappali lámpa
|-- Anett Home (https://192.168.0.xxx/anetthome/ --- Raspberry Pi)
|------------ Fürdőszoba lámpa
|------------ Hálószoba lámpa
|-- Gyuri Home (https://192.168.0.xxx/gyurihome/ --- Raspberry Pi)
|------------ Műhely lámpa
|------------ Borotválkozós lámpa
|------------ Kazánegyes device-okat reprezentáló div-ek is ajax jsonból jönnének
Ez így biztos jó megoldás? HTML kódot küldesz JSON-ban? Vagy rosszul értem? JSON-ban adatot kell küldeni, majd abból kigenerálni a DOM elemeket.
Egyébként ezt a kodreszletet megmutathatnád, de van rá egyszerű (bár nem olyan szofisztikált) megoldás: az event bubbling miatt a
document-re is tehedet a listenert -
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Reacthoz talán a legjobb megoldás (CSS-in-JS helyett) a Sass/SCSS modules. Scope-olható és nem kell beleturmixolni a JS-be. Az ilyen Radium meg Styled Components-féle mutációktól én fejre állok.
Ezt az Emotiont nem ismertem, de most gyorsan belenézve ez is kb. ugyanaz a förmedvény, mint a Styled Components.Ugyanaz, csak ez egyszerre tudja, amit a többi, szóval megnagyobb káosz....
-
Silεncε
őstag
"nyers" CSS-ben írtam és írom most is a design systemet Reactos frontendre, köszi nem kérek semmilyen bullshit absztrakciós réteget, a végén úgyis ott kötnét ki hogy valamilyen random -webkit prefixes cucchoz sima csst kellene írnom. Teljesen értelmetlen a tailwind és társai, de én még a sassról is igy vélekedek. Csak lusták megtanulni az emberek a csst. Griddel 3 sor a legtöbb layout, reszponzívan.
Én se arra gondoltam, amire az előző kolléga értette, hanem hogy egyáltalán nem ír CSS-t aka nem webes fejlesztő, erre vonatkozott a disclaimer is

Nekem most az emotiont kell megtanulni React projekthez, előtte Sass-t használtam, a Sass-al nem volt annyira nagy bajom, viszont ezt a CSS-in-JS-t én kicsit kreált problémának érzem, de fixme...
Az viszont kb totál mindegy, hogy mi hány sor griddel, ha a támogatott böngészők fele fejreáll a gridtől...
-
Silεncε
őstag
Most akadt meg a szemem az összefoglalón.
JavaScript != Java
Értem én a dolgot, de a JS és a CSS szinte kéz a kézben jár, és CSS-ben a !important pont az ellenkezőjét jelenti, mint amire normális programozó elsőre gondol.
Normális programozó nem használ CSS-t...

Disclaimer: mielőtt lebasztok, én is frontendes vagyok

-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben, amikor már kicsit bonyolultabb az adatbázis (JSON fáj)l, akkor egy elemre hogy lehet hivatkozni?
Ott tartok, hogy name[id]
De ha az idopont kellene, akkor arra hogy tudok hivatkozni?[{"name": {"id": {"idopontok": {"elso": {"idopont": "2020-01-01",},"masodik": {"idopont": "2020-12-01",},},},}}]JSON.parsegondolom megvolt, utánaname.id.idopontokés onnantól trükkös, mert kicsit szar ez a felépítés, az időpontok nem tudom, miért nem tömbben vannak, hogy lehessen iteralni. De így is megoldható, csak aname.id.idopontokobjecten kell végigmenniObject.entries()-elvalahogy így:for (const [key, value] of Object.entries(object1)) {
const valami = value.idopont;
// ...
} -
Silεncε
őstag
Nekem az a pont ott fura, simán
/01/app.jselég, bár valszeg nem ez lesz a baja. Másik böngészőben próbáltad?Viszont ha a konzol nem ír ki semmit, akkor a) meg se próbálja betölteni b) betölti és le is fut.
-
Silεncε
őstag
A path rendben van a HTML fájlban? Nem írja a console-ra, hogy nem sikerült betölteni a JS-t? Esetleg a HTML-ben a kapcsolódó script tag-et bemásolhatnád
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
nekem tetszik abból a szempontból, hogy olyasmi mint a JSF volt, bár abban is azért nagyobb a rend. Ott is nyomathattál a template-be java kódot, de azért nem volt ajánlott, sem jellemző. React jsx-nél meg tele fan kóddal a template, ami nagyon kaotikus tud lenni.
Bár amúgy kaotikus, és ták... hát a JS maga ilyen, hisz egy kaotikus, tákolt ökoszisztéma, aminek sok éve ki kellett volna halnia, ha nem lenne kizárólagosan támogatott a böngészőkben. (rohadjál meg m$)
A JSF az inkább az Angular megoldására hasonlít (ha jól emlékszem, az egyetemen egy minimálisat találkoztam csak JSF-el), az Angularnál ugye a HTML fájlba írsz TS expression-öket, de ott se bonyolultakat (nálunk ha túl sok TS kód van a templateben, segbebillentés jár érte
)Egyébként most a WebASM megjelenése óta elkezdett éledezni a remény, múltkor láttam egy WebASM alapú megoldást, ahol Pythont tudtad hasonlóan a JS-hez használni böngészőben (szóval DOM csesztetés, stb)
-
Silεncε
őstag
Hát ilyen szempontból sztem az Angular se rossz (mondjuk a Reacthez a dev extension menő). Én Angularral kezdtem, mostanában nézegetem a Reactet, mert minden második pozícióra az kell, de nekem ezt a JSX-et nem veszi be a gyomrom

-
Silεncε
őstag
Köszönöm szépen!
Annyi javítást eszközölnék rajta, hogy az egészet még elosztanám 100-al, hogy megkapjam a helyes maradékot, ha van.
(Math.round(1.65 * 100) % Math.round(0.55 * 100)) / 100Ebben a példában a
0.55 * 100miatt kell aMath.round()ahogy látom, mert0.55 * 100 = 55.00000000000001JS logic

Ahogy sztanozs is írja, ennek nem sok köze van a JS-hez, ez a számítógépes számábrázolás pontatlansága (IEEE754 és satöbbi) és minden nyelven így működik (ezért mondták nekünk az egyetemen, hogy float számok esetén sosem egyenlőséget vizsgálunk, hanem hogy a két szám különsége egy megadott threshold alatt van-e, mert különben igen szívás lesz debugolni...)
-
Silεncε
őstag
A kövező problémám:
1.65 % 0.55 = 0.5499999999999998Próbálkozásaim:
((1.65 * 100) % (0.55 * 100)) / 100 = 0.5499999999999998((1.65 % 0.55) * 100) / 100 = 0.5499999999999998Mi lenne itt a szép és helyes megoldás?
Az alap problémát ismerem, de ilyen esetben nem tudom mi lenne a megoldás.Köszönöm!
Math.round(1.65 * 100) % Math.round(0.55 * 100)? -
Silεncε
őstag
Nekem eddig nem volt találkozás a React-el csak messziről láttam (bár ez lehetséges, hogy meg fog változni), de a JSX-től nekem első látásra hányingerem van

-
Silεncε
őstag
redux általában túl komplex és végtelen boilerplate
+1000
Éppen most kell egy ilyen Reduxos appal dolgoznom, nagyon durván sok fölösleges kódot kell hozzá gyártani, 100+ soros fájlok csak az Action-ök leírására, stb.
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Ha jól gondolom, duplakattal próbálod indítani, az úgy nem lesz jó.Jah látom, írtad is
NodeJS letölt (npm-et is!!) innen: [link] LTS-t ajánlom. Ha ez megvan, töltsd le az index.js-t és a package.json-t is, ezeket tedd be egy mappába. Utána lépj be a mappába, CMD-ben add ki a kövi parancsot:
npm i(a package.json többek között az írja le, milyen dependency-k vannak, ezeket az npm fogja letölteni aznpm iparanccsal). Ha ez megvan,node .vagynode index.js. Természetesen az infókat töltsd ki. Ha minden jól megy, működni fog
-
Silεncε
őstag
Nem lesz SPA, az SPA-kban a routingot a React oldja meg, a Next.js es Gatsby eseteben kulon fajlod van minden pathodra.
Pl: SPAnal a weboldal.hu/asd eleresehez le kell jonnie a teljes hobelebancnak mire beroffen a router es atrak a /asdra.
Az gatsbynal van alapbol fajlod a /asd endpointra amit egybol tudsz lekuldeni, nextnel is same, esetleg ha SSR-t valasztottal akkor varni kell meg a szerver megcsinalja es lekuldi
Az hogy hidratalas utan lesz meno JS routered amiel weblap ujratoltes nelkul tudsz maszkalni az nem azt jelenit hogy SPA lenne az oldalad, az a React velejaroja
Az SPA lényege pont az, hogy nem mozdulsz el igazából az index.html-ről de te úgy látod, mintha navigálnál
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
visszaterve picit meg a let es const reszelgetesre: a constot is teljesen feleslegesen hasznaljak az emberek
az egyetlen hely ahol azt fogja csinalni a const mint amire szamitasz mas nyelvekbol az a const SOME_VALUE = 12;aconst obj = {};pontosan ugyan ugy modositgathato mint a let-es baratja, cserebe jo megteveszto
Hát lehet én dolgozok régóta már JS (TS)-el, de nekem tök egyértelmű, hogy maga az object ilyenkor nem lesz immutable.
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Szia!
1. Ahogy én tudom (nem régóta és meglehet, rosszul), a különbség a let és a var között (e kettő alapján néztem utána) az, hogy a var egy blokkon belül érvényes, tehát ugyanolyan változó már nem lehet azon belül, míg a let esetében ilyen megkötés nincsen.
2. Megcsináltam most az általad ajánlott megoldás alapján; az én gépemen jól működik, tehát remélem, mindenhol így lesz. Csak azt nem értem, hogy a startTime változóra mi szükség van, hiszen azon kívül, hogy egyszer értéket kap, nem használatos?
Tehát itt a kód a játékomból:var fps, jateksebessege, startTime, most, akkor, eltelt;// initialize the timer variables and start the animationstartAnimating(120);function startAnimating(fps) {jateksebessege = 1000 / fps;akkor = Date.now();startTime = akkor;jatekciklus();};function jatekciklus() {requestAnimationFrame(jatekciklus);most = Date.now();eltelt = most - akkor;if (eltelt > jateksebessege) {akkor = most - (eltelt % jateksebessege);//...a program többi, rajzoló része...Csakhogy ő nem a var vs let-ről beszélt, hanem a let vs const-ról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 100% Akkumulátor (126 ciklus) 6 hónap garanciával
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
specificity rulz
Szóval marad a window.location.assign(). De ehhez meg POST paramétert adni nem tudok.

Ha ugyes az ember akkor akar webextensionnel is meg tudja oldani. Azt hiszem ezzel kb le is fedtem a jelenleg "esszeru" lehetosegeket.

Annyi ideget megettem vele - persze ez az én hibám, még nem teljesen tiszta, mi-hogyan működik. De azért kérdezek, hogy gyakorolhassak, megértsem, fejlődjek, tanuljak.
], negyedrészt kell több platform, és értelmetlen android, ios, windows külön alkalmazásokat gyártani, ha egyben egy frankó webes megoldással kivitelezhető).