- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #7699 üzenetére
Én angolul nem fogok tudni beszélgetni-irogatni nekik, mert nem tudok angolul, és más angol fórumon próbáltam magyart a Google-vel lefordítani nekik angolra, de rövid útun kiebrudaltak .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
instantwater #7696 üzenetére
Segíts már, hisszen te bejáratos vagy a GitHubra .
-
válasz
hiperFizikus #7695 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
instantwater #7694 üzenetére
Kedvedért megpróbálom felrakni a GitHubra, de ez egy nagy angol portál rengeteg szövegeléssel . Ezért kérlek könyídzs meg a dolgomat, és adj egy pontos, rövid és egyszerű útmutatást, hogy ne kelljen az egészet feltúrnom miatad .
-
válasz
hiperFizikus #7692 üzenetére
Nem találok szavakat.
Of course nem egyforma egy régi böngésző és egy új. A régiek nem ismerik a const/let kulcsszavakat. Ha régi böngészőt kell támogatnod told át Babelen a kódot.
Visszajelzés:
Nincs.Majd ha felrakod GitHubra a forrást és futtatható formátumban a korábban linkelt helyek valamelyikére, majd akkor lesz.
Ha nem lenne a neved Fizikus, feltételezném, hogy 13 éves unatkozó kölyök vagy.
Innentől ignorálni foglak, bocs.
Nem fogadod meg a tanácsokat, és hirdeted magad, hogy várod a visszajelzéseket. -
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #7686 üzenetére
Hibáztam, de már jól megy . { nyilván nem vagyok troll }
Nem elenőriztem le, hogy fut-e a scrip-tem a neten, mert itthon jól ment .
A régi és az új Chrome böngésző ezek szerint nem egyforma .
Három hiba volt benne:
1. const -ba tettem pár olyat, aminek var -ban kellett volna lennie .
2. const -ansokat nem raktam át a gyökér funcion -ba .
3. egy eldugott kis if -en kellett igazítani .Erdös mélyűri antianyag játéka !
Izgatottan várom a visszajelzéseiteket . -
I02S3F
addikt
válasz
instantwater #7690 üzenetére
Most lehet mellébeszélek, de kalapáccsal szöget beütni, fúróval lyukat érdemes csinálni. Nem jól gondolom?
-
-
I02S3F
addikt
válasz
instantwater #7687 üzenetére
Abban tolom!
Nos egyenlőre szeretném a Frontend-et kipróbálni egy kis projektben. Tehát csak az alapokat akarom megtanulni*, az idő végett is. Egyenlőre tetszik!
*Még nem tudom, hogy az it-n belül milyen területtel akarok foglalkozni, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom azt, ami első ránézésre tetszik.
-
válasz
hiperFizikus #7685 üzenetére
Te ugye bértroll vagy?
-
Sőt, ha az egészet Visual Studio Codeban csinálod mééég jobb lesz.
-
martonx
veterán
válasz
hiperFizikus #7685 üzenetére
Most igen, aztán ha 5 évig nem látod a kódocskádat, és 5 év múlva előveszed, hogy beleírj plusz egy funkciót, verni fogod a fejed a falba.
-
-
I02S3F
addikt
válasz
instantwater #7683 üzenetére
Ez qrvajó!
-
I02S3F
addikt
válasz
instantwater #7681 üzenetére
-
I02S3F
addikt
Hosszabb magyarázat nélkül, kezdésnek elég, ha a "firstName" példa szerinti nevezéktannal operálok? Rossz ez? Érdemes ezen változtatni?Még csak tanulok, de már az első projektemre készülök.
Lehet nem nevezéktan a neve, mert konkrétan a szavak összekapcsolására gondolok, ahogyan elnevezek változókat. De lehet ugyanaz. Este van, nincs kapacitásom utánanézni.
-
I02S3F
addikt
válasz
instantwater #7678 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Mivel JS-t tanulok, ezért mégegyszer nem akarom a Programozás topic-ot használni ezügyben.
Ebben a "value" érték mit csinál? Az én eszem járása szerint, ha behelyettesítem a "myFunction" függvényt a helyére, ahol meg van hívva, akkor a "value" 0 értéket kap, mert nincs ott a zárójel a "MyFunction" után ( "myFunction()" ).
-
-
martonx
veterán
válasz
instantwater #7674 üzenetére
Hogy is szólt a híres tanács: "Sose nyomd fullba a kretént!"
Sajna mindig van, aki nem fogadja meg a tanácsokat -
-
rikxjeee
tag
Nálam győzött a kíváncsiság, kár volt
@instantwater:
"Nem a portálodra kell feltölteni, hanem Githubra, hogy a forrás könnyen olvasható legyen letöltés nélkül is."Szerintem ez akárhol is olvashatatlan
function vR1z(xrr,yrr){
var a = xrr - 350 , b = yrr - 600/2 , c = Math.sqrt(a*a + b*b) , d = Math.floor(c)+1 , e ;
// var a = xrr - 350 , b = yrr - 600/2 , c = Math.sqrt(1/(1/(a*a) - 1/(b*b))) , d = Math.floor(c)+1 , e ; // gyenge
if (d>=0 && d<100){
e = 1 ;
}
else if (d>=100 && d<200){
e = 2 ;
}
else {
e = 3 ;
};
return e ;
}; -
sztanozs
veterán
válasz
instantwater #7670 üzenetére
-
válasz
hiperFizikus #7667 üzenetére
Nem a portálodra kell feltölteni, hanem Githubra, hogy a forrás könnyen olvasható legyen letöltés nélkül is.
És senki, komolyan senki nem fog zipet töltögetni és kézzel vacakolni vele.
Az egyik legnagyobb előnye a JSnek, hogy egy kattintásra futtatható a böngészőben, erre te azt kéred, hogy navigáljunk át az Index fórumra, ahonnan tovább valami random hostingra, ahonnan töltsünk le valami random zipet, és találjuk ki, hogy duplakattal elindul vagy kell neki lokális szerver?Értem, hogy nem vagy programozó, de amatőr szinten is nagyon fontos, ha meg akarod mutatni az elkészült művedet, akkor ne a közönségnek kelljen vele időt tölteni, hanem tedd minél könnyebben elérhető formába, a lehetőségek pedig elhangzottak.
Én itt kiszálltam a zippelősdiből.
Ha fenn van valahol, szivesen megnézem, ha felteszed a kódot GitHubra még szivesen adok ötleteket is az optimalizálásra, ha kéred, de ez jelenlegi formájában nulla. -
disy68
aktív tag
válasz
hiperFizikus #7667 üzenetére
"Garantálom, hogy megéri neked is és a többieknek is ."
Eddig semmi olyat nem mutattál, ami garancia lenne bármire is.
"A portálom csak ZIP-elve engedi feltölteni a programokat-scripteket ."
Elhangzott a GitHub és GitHub Pages, de tessék: JsFiddle, CodePen. Keres, olvas, értelmez, használ."Azt, hogy nem munka értem; már mint, hogy nem szép ."
Nem, nem érted. Valami javascript alapú dolgot akarsz mutatni, aminél megvan az a kiváló lehetőség, hogy az ajánlott oldalakat használva ezt megoszd, erre képes vagy egy linket bedobni valami hosszászólásról, amiben van egy link egy zip-hez. Ez bizony egy szakmai fórumon nem egy értékelhető dolog. Ha nem tudod hogyan is kéne megoldani a problémát, akkor kérj segítséget.
Én itt el is engedtem a dolgot... -
hiperFizikus
senior tag
Azt, hogy nem munka értem; már mint, hogy nem szép . De a többi nekem madárnyelven van .
-
hiperFizikus
senior tag
A portálom csak ZIP-elve engedi feltölteni a programokat-scripteket . Nem értek a PHP-hez, így önnálóan nem tudok portált csinálni . Egyébkét csak pár kattintás, és meg tudod nyitni a ZIP-et is . Garantálom, hogy megéri neked is és a többieknek is . Ne légy már annyia finyás .
-
válasz
hiperFizikus #7664 üzenetére
Akkor ezt most told fel minimum GitHubra, és ha frontend-only akkor GithubPagest is csinálj hozzá ahol ki lehet próbálni, mert ez így nem munka.
-
disy68
aktív tag
válasz
hiperFizikus #7664 üzenetére
Ha tán elérhető lenne online.. Töltöget zip-eket a nyavaja
-
hiperFizikus
senior tag
Hurrá !
Nektek kösszönhetően elértem azt a szintet, hogy ezt a szimulációt meg tudtam csinálni; köszönöm nektek . Ti biztosan jobban össze tudtátok volna hozni a JS kódját . Programozási stílusa a teleszemetelni kóddal az üres oldalt stílus volt . Az +/- észrevételeteiteknek örülni fogok .
Erdös mélyűri antianyag játéka ! -
sztanozs
veterán
válasz
K1nG HuNp #7660 üzenetére
Ami még eszembe jutott az a shared secret.
Szintén PBKDF2-SHA2 funkcióba beledobod a felhasználónak generált azonosítót (256 bit random , vagy szintén PBKDF2-SHA2-256) és ezt sózva a shared secrettel újragenerálva.
A QR kódba kiírod az elsőt - UserID (256 bit) és a másodikat PBKDF(UserID, Shared secret - mint Salt) (szintén 256 bit)
Ez egy 2*32 bájtnyi adatot fog generálni, ami Version 7 High level error correctionbe épp belefér.Ez a modell offline is ellenőrizhető, ha a shared secret és az ellenőrzést végző kód fel van telepítve az olvasóra (pl RPi). Persze az offline-nal az a gond, hogy ugyanazzal a kóddal többen is be tudnak menni, hacsak nem csinálsz lokális hálózatot és érvényteleníted a már beolvasott kódokat (de ennyi erővel már lehet neted is)...
-
sztanozs
veterán
válasz
K1nG HuNp #7658 üzenetére
Ha a végén nálad fut be minden, akkor az oauth-hoz generálsz egy megfelelően hosszú random számot (vagy hash az emailből akár, megfelelő PBKDF2-SHA2 key generation funkcióval). A QR-nek csak a letárolt számot kell tartalamaznia, és nem tud vele visszaélni se a szervező, se nem lehet rosszindulatú usernek legenerálni, meglevő emailcím alapján.
Persze ehhez kell, hogy a beléptetéskor online tudják ellenőrizni a kódot.Ha offline kell, akkor azt tudod csinálni, hogy digitális aláírással aláírod az azonosítót, amit a szervező ad, és ezt a "csomagot" rakod át QR-be - viszont ez általában meghaladja egy praktikus QR méretét (Version 10).
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
instantwater #7659 üzenetére
En ezzel tisztaban vagyok, semmilyen titkositast nem is akartam, nem latom ertelmet. En a sajat api endpointomat akartam vedeni a verpistikektol meg az olyan szintu kihasznalastol h a qr kod linkjet elkuldi a haverjainak akik ott sem voltak.. 1 napos event es nem a kiberbiztonsag van a fokuszban
-
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
sztanozs #7657 üzenetére
marmint? az url querybe rakott plain text emailnel jobb
mik az ellenervek egy percenkent lejaro JWT-re?
"JSON Web Token (JWT) is a compact, URL-safe means of representing claims to be transferred between two parties. [...] enabling the claims to be digitally signed or integrity protected with a Message Authentication Code (MAC) and/or encrypted."
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
K1nG HuNp #7655 üzenetére
Megoldás egy URL-be ágyazott JWT token lett, ugyis erre valok
marmint itteni utolso bekezdes alapjan, mostmar csak vhogy a lejaratukat kell megoldani, hogy frontenden automatikusan generalodjanak-frissuljenek, azaz ha nyitva a telefonod kb 2 percig akkor mar 2 kulon jwt-t lattal.
-
K1nG HuNp
őstag
Na hali, kellene egy kis help
Adott egy kis eventre egy app, mindenki szepen belep OAuth-al, van kb 100 szervezo, OAuthbol kapom az infot h szervezo-e az user vagy sem.
Ennek kellene tortennie: alap felhasznalo felmutatja a profil oldalan lathato QR kodot az egyik szervezonek, annyi a lenyeg hogy ennek be kell kerulnie az adatbazisba, hogy PISTI sima user volt ELEMER szervezonel. (de ha van jobb otlet a flowra akkor irjatok, semmi sincs kobe vesbe meg, sot ram van bizva hogyan oldom meg ha egyaltalan megoldom)
Problema: mivel en semmilyen adatot nem tarolok az userjeimrol, eddig a QR kod
/api/activate?mail=
ennyi volt, itt a mail query pedig az adott belepett user oauthjabol szarmazo email cim volt.Ez szep es jo, proof of conceptkent lefutott az egesz folyamat, viszont para, hogy nem kellene publikban lennie az email cimeknek, hogy ne lehessen visszaeles a szervezoi oldalrol.
Tok jo, ravagtam hogy persze hat rakjuk az user id-t az emailbe, azzal nem sokat ernek es nem kell ez 100% atom biztosra ugysem a dolog szoval ez mar siman jo megoldas is lenne..
.. csak ugye semmit nem erek en a backenden az user id-vel, nem tudom az oauthnal bevaltani az user id-t az user nevere, mailcimere stb amire kesobb szukseg lenne..
Mi lehetne itt a jo megoldas? En hirtelen ket dologra gondoltam:
User belep oauthal, es en egybol a sajat adatbazisomba lementem az osszes adatat, a qrkod mar az en adatbazisom alapjan generalodik, ez kb megold mindent de kicsit nyakatekert..
Masik egesz meredek dolog amire gondoltam, hogy az user access tokenjet jwtvel vagy hashelve vagy akarhogy bele rakom az aktivacios urlbe, mint ahogy fent a mail.
TL;DR: hogyan tudok ket egymastol teljesen fuggetlen A illetve B kliens kozott ugy adatot tovabbitani, hogy a legvegen B kliensnek A+B adatait kell odaadni a backendnek?
-
-
Arcanus
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Még kicsit nézelődök, hogy esetleg a JavaScript oldalon mennyire érné meg elindulni.
#7651: Igazad van, bocsi, emiatt sem tiszta még minden
-
cattus
addikt
válasz
instantwater #7650 üzenetére
Amúgy a Nest is expressre épít, csak elég sokat elwrappel. Nekem az architektúrája eléggé bejött, meg jóval "opinionated-ebb", mint egy sima express, ezért kezdőknek talán jobban ajánlott. Nálunk a cégben is ezt hozták példának, mint go-to node.js framework. Nameg default typescript-et használ.
Arcanus: amúgy amiket felsoroltál, azoknak nagy része nem framework, hanem build tool.
-
-
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Egy node js-ben fejlesztett alkalmazás szeretnék írni, csakis backend részt fog tartalmazni (frontend külön projektben van). Tapasztalatból Java nyelv említhető meg, jelenlegis ez a specialitásom. Mivel a node js az új, ezért kicsit nehéz lesz az elején, de a minél több a kihívás annál jobb.
Szóval backend-re két lehetőség jön szóba: JavaScript és TypeScript. Ezeken kívül egy framework-re is szükség van, és ezt nem tudom eldönteni, hogy mi legyen. Rengeteget találtam, ajánlottak is sokat, de eddig nem sikerült döntést hozni. (ilyenekre gondolok: Grunt, Gulp, Babilon, Webpack, NestJS)
Az alkalmazás komplex lesz, tartalmazni fog jónéhány kontrollert, kapcsolódik adatbázishoz, szeretnék metrikát gyűjteni a későbbiekben illetve a logokat is tárolnám valamerre. Emiatt is nehéz kiválasztanom a megfelelő framework-öt.
-
nevemfel
senior tag
válasz
hiperFizikus #7638 üzenetére
A drawImage-t akkor hívd meg, amikor az Img1 betöltődött.
var Img1 = new Image();
Img1.addEventListener("load", function() {
kg1.drawImage(Img1, 0, 0);
});
Img1.src = "link.bmp";
-
válasz
hiperFizikus #7642 üzenetére
Ugye sima Jegyzettömbben írod syntax highlight nélkül?
Erősen javaslom a Visual Studio Code használatát, plusz linter plugineket.
Majd ezekután legalább GitHub Gistbe vagy valami codesandboxba, jsfiddlebe töltsd fel a kérdéses kódot.Célszerű lenne a consolet is megnyitni a Chrome Developer Toolsban, mert valószínűleg kapod az errorokat amik segíthetnek rájönni a hiba okára.
JavaScriptben szivesen segítünk, de gondolatolvasók még nem vagyunk.
-
-
sztanozs
veterán
válasz
instantwater #7641 üzenetére
VB-ből jött, ott nem kell () a fv végére, ha szubritinként van hívva (eldobjuk a visszatérési értéket)...
hiperFizikus - ha nem működik úgy, ahogy szeretnéd, akkor hiba van benne. akárhogy is csűröd-csavarod.
-
hiperFizikus
senior tag
Ebben nem hiba van, hanem valami hiányosság .
-
válasz
hiperFizikus #7640 üzenetére
kg1.stroke az egy függvény.
Javasolnám, hogy rakd be ezt valami online kódmegosztóba, úgy könnyebb lenne debuggolni.
Codesandbox, jsfiddle, és társai
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
instantwater #7639 üzenetére
igazad van, elírás, mert a kódban rendesen van, és izélt :
var kg1 = canDim56.getContext("2d") ;
-
válasz
hiperFizikus #7638 üzenetére
A kg1 et és a canDimet kevered a második sorban.
A candim56 tól tudnál kérni 2d contextet. A kg1 nem tudjuk micsoda.BMP 2020-ban weben?
-
hiperFizikus
senior tag
Képeket töltök be fájból a canvasra, be is tölti, de van rajta egy csavar:
1. amikor lenyomom a start56 gombot, akkor nem tölti be a képet, hanem a háttérben láthatatlanul csinál valamit, mintha előkészítené .
2. amikor újra lenyomom a start56 gombot, akkor bejön a kép .
3. ha ezután újraindítom, akkor bejön a kép .
4. ha bezárom és megnyitom, akkor kezdődik előlről a móka, nem tölti be a képet elsőre .
Gondolom, hogy az én hibám; mi specialitás hiányzik a kódomból ?
<html>
<body>
<button id="idStart56" onclick="start56()">start56</button>
<canvas id="idCanvas56" width="200" height="200" style="border:10px solid lime;" ></canvas>
<script>
function start56(){
var canDim56 = document.getElementById("idCanvas56") ;
var kg1.canDim56 = getContext("2d") ;
var Img1 = new Image() ;
Img1.src = "link.bmp" ;
kg1.drawImage(Img1,0,0) ;
kg1.stroke ;
};
</script>
<body>
</html>
-
-
hiperFizikus
senior tag
Részben véletlenül találtam egy ígéretes linket:
https://www.w3schools.com/graphics/default.asp
... ugye jó helyen tapogatózok ? A baloldali menüsáv az érdekes .
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
instantwater #7634 üzenetére
Mármint írjam be a kód elejére, hogy:
<meta charset="utf-8" />
és állítsam át a Notepad++-t ilyen kódolásúra?
-
-
sztanozs
veterán
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
instantwater #7627 üzenetére
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
instantwater #7630 üzenetére
gyulolom a vendor lock-int meg azt ha azzal hogy X ceg cuccait hasznalom csak ahhoz fogok erteni es semmi mashoz..
zeitnel viszont az osszes projekt oss, ok maguk is ezzel irnak mindent es a legtobb cuccuk csak wrapper (sot mind..)
next.js -> bleeding edge react nehany logikus standarddal amik segitenek h ne lodd labon magad, (meg SSR....
)
now -> aws lambda elabsztrahalva, de csak annyira h sose kelljen megnyitnod az aws oldalat, ettol fuggetlenul a kod migralhato lenne fuggvenyenkent 2 perc munkaval awsre.
magaert beszel szerintem hogy irom a react kodot, pusholom githubra, deployolodik, lefutnak az api es a puppeteer tesztek es ehhez egy sor setup/ci/cd-t sem kell irnom
-
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
instantwater #7625 üzenetére
zeit / now -ot hasznalok amivel literalisan egy /api mappat kell letrehoznod es mehetnek is bele a lambda functionok js/go nyelven
belepesre auth0, db mongodb de most akarok ranezni a faunadbre
-
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok újra!
Készítettem nemrég egy kis JS-es játékocskát, és amikor futtattam egy másik gépen, ráadásul Edge böngészőben Chrome helyett, szomorúan tapasztaltam, hogy az ékezetes betűket nem jelenítette meg. Ez miért van? A programhoz kell csomagolni a fontot (betűkészletet)? Ezt hogyan kell csinálni?
-
válasz
K1nG HuNp #7624 üzenetére
Lerna.js-el manageled a monorepot?
Miért használsz monorepot?Én olyan előnyeit látom, mint a könnyebb kódmegosztás, egy helyen lehet az összes Docker buildelő CI/CD pipelinet kezelni, nem kell minden repóban hozzáadni valamit, ha új lépést akarunk beszúrni.
Milyen beléptető?
Saját adatbázisos vagy valami OAuth szolgáltatást (pl Google) használsz? -
K1nG HuNp
őstag
monorepoban 5 ora alatt lehozni egy landing paget es qr kodot beleptetorendszert elegge meno
meg mindig imadom a jst.
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #7621 üzenetére
bmp támogatja, csak nem rgb, hanem arbg színteret kell használni (és legalább egy paint-NET-et, nem sima windows paint-et).
Ja és amúgy a full tömörítetlen bmp-nél bármi jobb... -
martonx
veterán
válasz
hiperFizikus #7621 üzenetére
paint.net?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #7620 üzenetére
Én a .bmp -nél vagyok leragadva .
Ez teljes mértékben az én maradiságom hibája, és még idő zavarban is vagyok, mert a canvas kinyitott egy ajtót előttem, jó későn, és egyszerre akarnák mindent megcsinálni, az sem veszi el a kedvem, hogy egyre világosabb előttem, hogy csak sereghajtó lehetek a grafikus-programozó kortársak között .
Vannak ingyenes png gif rajzolók, szerkesztők ?
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #7619 üzenetére
Használj olyan képet, ami alapból támogatja az átlátszóságot (gif, png), a jpg képek nem ilyenek.
-
hiperFizikus
senior tag
A canvas-szal jól haladok, ott tartok, hogy megúntam már a pontonkénti, vonalankénti, foltonknti piszmogást, és helyete képeket szertnék megjelentetni a canvas tagon . Az első 8 db képecskéből álló képsorazatom lejátszása sikeres volt, vannak kb. terveim is a folytattására .
De abba a problémába ütköztem, hogy ha az egyik képet félig fedősen rámásolom a másikra, akkor az egyik kép háttere kitakar a másik képből . Hátha van valami utasítás, amivel a hátteret átlátszóvá lehet tettetni . Melyik ez ? Sok gondtól szabadítanátok meg vele, ugyanis többek között { sereghajtóként } a Rubik-kockát { és a rokonságát } szeretném síkba levetítve megjelentetni a canvas-omban, de ehez épen az kellene, jól jönne, ha az elemi képkockák hátterét átlátszóvá varázsolhatnám egy utasítással, mert semmi kedvem pixelekre lemászva rajzolgatni mindent miata . -
cattus
addikt
válasz
RedHarlow #7617 üzenetére
Csinálsz a '?year=<évszám>'-ra egy regexet. Ha már tartalmazza a link, akkor kicseréled, ha nem, akkor hozáfűzöd.
const regex = /\?year=\d{4}/
if (links[i].href.match(regex)) {
links[i].href = links[i].href.replace(regex, `?year=${year}`)
} else {
links[i].href = `${links[i].href}?year=${year}`;
} -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy kattintásra cserélődjön az évszám az oldal linkjenek URL-jében. Addig eljutottam, hogy minden kattintásra hozzáadja pluszba azt az évet amire kattintok de nekem arra lenne szükségem, hogy ugye cserélje csak.
Tehát esetleges folyamatos kattintások esetén is ez helyett:
rock.php/?year=2019?year=2020?year=2019?year=2020a kettő közül valamelyik legye:
rock.php/?year=2019
rock.php/?year=2020Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget és tanácsokat ha esetleg túlbonyolítottam.
<div id="box">
<p align="center" class="title">DATE <span id="2019" class="clicks" style="color: #e2007a;">2019</span> - <span id="2020" class="clicks" style="color: #8a8a8a;">2020</p></p>
<a href="rock.php">LINK</p>
<a href="rock2.php">LINK</p>
<a href="rock3.php">LINK</p>
</div>
<script type="text/javascript">
var links = document.getElementsByTagName('a');
function toggleBold(el) {
var siblings = document.getElementsByClassName('clicks');
for (var i = 0, len = siblings.length; i<len; i++){
if (siblings[i] == el){
el.style.color = el.style.color = '#e2007a';
var year = siblings[i].id;
for(var i = 0; i< links.length; i++){
links[i].href = links[i].href + "?year=" + year;
}
}
else {
siblings[i].style.color = '#8a8a8a';
}
}
}
var paragraphs = document.getElementsByClassName('clicks');
for (var i = 0, len = paragraphs.length; i<len; i++){
paragraphs[i].onclick = function(){
toggleBold(this);
};
}
</script>
-
btz
addikt
Közben megtaláltam a kellő működésű popupot, ráadásul teljesen CSS, nem kell Javascriptes dolgokat sem használni hozzá
Azért még érdekel, hogy JavaScript alapon hogyan lehetne kivitelezni. -
btz
addikt
Üdv!
Egy popupot szeretnék megoldani, ami kattintásra megnyílik, a benne lévő gombbal bezáródik, illetve azt szeretném, hogyha mellé kattintok, akkor is záródjon be, de ha magára a popupra (a popup területére), akkor ne történjen semmi (ne záródjon be)
Odáig jutottam, hogy a popup szinte csak CSS alapon működik. Piros területen van egy link, arra ha rákattintok, akkor megnyílik a popup div (zöld színnel). A bezárást úgy oldottam meg, hogy a szülő divnek (piros színnel) adtam egy ilyen értéket, hogy:
<div id="parent" onclick="location.href='#';">
Ezzel az a gond, hogy a popup területén is érvényesíti magát.[A kód és a működés itt tekinthető meg]
Próbáltam azt is hogy a children divnek
onclick="return false;"
vagyonclick="location.href='#children';"
értéket adok , de akkor is a parent divben megadottonclick="location.href='#';"
érvényesül, azaz "bezáródik" div.Ötletek esetleg?
-
cSuwwi
senior tag
válasz
hiperFizikus #7613 üzenetére
borderWidth amit keresel, ha csak magaban kell
A w3school oldalan megtalalod a tobbit is (a bal oldali menuben) [link]
-
cSuwwi
senior tag
válasz
hiperFizikus #7611 üzenetére
Pl.: document.getElementById vagy document.querySelector
Ha csak a szin van, akkor:
document.getElementById('idCanvas022').style.borderColor = "red";
Ugyanez querySelectorral:
document.querySelector('#idCanvas022').style.borderColor = "red";
Ha tobb dolog valtozik, akkor sima border-be mehet az ertek:
document.getElementById('idCanvas022').style.border = "3px dashed blue";
-
hiperFizikus
senior tag
Kellemes karácsonyt mindenkinek .
Ezt így kell megadni:
<p><canvas id="idCanvas022" width="600" height="400" style="border:3px solid black;"></canvas></p>
Az érdekelne engem, hogy a JS-ben hogyan tudom egy értékadó utasítással megváltoztatni a keret színét black -ról red -re ?
Valami ...idCanvas022.style.border.solid = "red" ;
... ilyesmire gondoltam, de nem megy .Egyébbként két pici szimulációm fent van a neten, nektek nem nagy dolog; és 1 db 17 oldalas szimulációm készül a netre, ez má komolyabb lesz, ehez kellene .
-
-
K1nG HuNp
őstag
[link] Egy brutal jo beszed a JAMstack jovojerol, a legszebb, hogy minden ami elhangzik mar ma is hasznalhato, production ready.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
K1nG HuNp #7605 üzenetére
Ne hagyjatok le a node.js setHeader fv string alapu cookie setterebol a httpOnly utan a ;-t es akkor boldogok lesztek
problem solved
Lehet megirom elso medium cikket, mert netet bongeszve sokan szptak ezzel, viszont ha ez a par dolog amire idokozben rajottem/leesett egy nagyon durvan clean code authot lehet csinalni, frontend kodban pontosan 0 sorral
(se cookie savelgetes fn, se token kudozgetes, minden bongeszon kivul tortenik)
-
K1nG HuNp
őstag
JWT-t tarolok httpOnly cookieban ami megoldotta minden authos gondom, eddig ahany frameworkot es libet hasznaltam authra ez a "kezzel" (jwt, bcrypt es ket sornyi setheader backenden) a legszebb. Egyetlen problemaba utkoztem, ami pedig a SSR next.js-el van, itt az oldal getInitialProps fvnye tolna egy apihivast de olyat amihez kellene az user is, az viszont httpOnly cookieban tarolodik es teljesen elerhetetlen barmilyen js kod szamara...
Mennyire gaz spinning loadereket hasznalni 2019ben? Marmint reszben ezert is hasznalok next.js-t hogy SSR mellett egy teljes oldalt szolgaltassak elso renderre is, de akkor most az authomat nagyon csunyan at kellene rakni sima cookieba + header tokenekbe, hogy user fuggo oldalakat is teljes egeszeben ki tudjak tolni elso renderen.
-
sztanozs
veterán
válasz
Tomi_78 #7603 üzenetére
Nem ez nagyjából
setInterval(17)
-tel egyenlő, de
- ha a szkripted futása több, mint 16 ms, akkor összetorlódnak az eseményeksetInterval
-nál, míg arequestAnimationFrame
throtlingol
- ha háttérben van a canvas, asetInterval
akkor is triggerel, míg arequestAnimationFrame
nem (nem eszi feleslegesen az erőforrásokat). Ezzel ellentétben a háttérben futósetInterval
szépen torlódik, és Ph-reklámokban is látható "rohanással" éri utol magát, amikor újra előtérbe kerül.
- arequestAnimationFrame
visszaad egyrequestID
-t, amivel könnyebb szüneteltetni az animációt, mint asetInterval
-lal.
- arequestAnimationFrame
-ben regisztrált callback megkapja az aktuális időt (ha van a callback függvénynek argumentuma), így nem kell a függvényben szenvedni az előállításával -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #7601 üzenetére
A setInterval csak fallback-nek jó, ha nincs már más lehetőség. Ne legyél már ennyire a magad ellensége...
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #7600 üzenetére
"7595-öt sikerül-e értelmezni?"
Majd próbálkozok . Most a setInterval -val nagyon jól haladok, ezért addig amíg nem fog akadozni a setInterval, vele fogok rohanni előre . Most próbálom az ideális gázt egyszerűen modellezni canvas && setInterval -val . Biztosan hamar elérem a lahetőségeim határát .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest