Hirdetés
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz cattus #10175 üzenetére
Igen, abban a könyvtárban van, és ez van benne:
cat package.json
{
"name": "bmd-hyperdeck-web-time-remaining",
"version": "0.0.0",
"description": "Blackmagic Design Hyperdeck Time Remaining Web",
"main": "index.js",
"scripts": {
"start": "nodemon index.js"
},
"author": "Nic",
"license": "MIT",
"dependencies": {
"express": "4",
"socket.io": "^4.2.0"
},
"devDependencies": {
"nodemon": "^2.0.13"
}
}
Előre is köszönöm a segedelmet!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Gardaai
senior tag
válasz cattus #10171 üzenetére
Ez jónak tűnik.
Mintha próbáltam volna, csak ilyenkor mindig az van bennem, hogy ha egy reláció félremegy akkor mindegy, hogy a logika jó volt-e.
Köszi, jövök vissza!↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
lanszelot
addikt
válasz cattus #10045 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
Fentebb írtam, hogy object az objectben megoldást választottam.
Így nem kellett annyira átírni a kikérést.
1 óra alatt átírtam, így már tökéletesen működik.{
1 : {"elso" : "www.elso.hu",
"masodik" : "www.masodik.hu"}
2 : {"elso" : "www. harmadik.hu",
"masodik" : "www.negyedik.hu"}
} -
lanszelot
addikt
válasz cattus #10026 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
A forEach -el nagyon nem vagyok kibékülve.
Valahogy képtelen vagyok megérteni.Hibát dob, de nem tudom miért, mert forEach -hez nem értek.
"posts is not iterable at xhr.onreadystatechange"Mivel nem csak 1900 van, hanem egészen 2022 -ig megy, így gondolom 1900 helyére másik for ciklussal dobok évszámot.
-
magortaltos
csendes tag
Ó, igen, gyanítottam hogy fetch -el lehet. De nem tudom hogy kell használni.
Ugyan abban az állományban van a JS és a PHP is. A JS nek időnként kezdeményezni kellene, hogy egy PHP függvény lefusson újra meg újra.
Arra gondoltam, hogy a php-b beírom, hogyif (isset($_POST['szoveg']))
{ $_POST['szoveg'] = '';
... // itt meghívom az általam írt függvénytés mindig amikor a JS kitölti a POST['szoveg'] -et, akkor lefut a ... szakasz. De ha van egyszerűbb módja is, hogy a JS kezdeményezzen egy PHP függvény lefutását akkor bármilyen megoldást szívesen megtanulok.
-
lanszelot
addikt
nem jó a sorrend, mert lehet hogy mind piros az egyikben
ami a példában van az se jó. Elsőre annak tűnik, de nem az. Betettem a példába ahol nem jó.
Ha több egyforma van az egyikben és csak egy a másikban akkor is többször számolja.Tehát még sincs megoldás.
próbáltam már for -al, azzal nem lehet.
if-el azzal se lehet.
nem tudom hogy lehet megoldani.[ Szerkesztve ]
-
-
Sima F5 frissítés, tehát amikor előről kell kezdenie minden lefuttatását. Továbbá, hogy Shift+F5-el frissítek, akkor is jó lesz. Holott elvileg akkor produkálnia kellene az első betöltés hibát, mert törli a gyorsírótárat.
a "Miért nem használsz CSS-t hozzá" és hasonló kérdéseket mellőzzétek.
Pedig valószínűsítem, hogy az általad felvázolt problémát megszüntetné.
Én nem. Mert mint említettem, minden, külső fájlból behívott adatnak egyedi azonosítója van. Nem írhatok olyat a CSS-be, hogy pl
#picture1,
#picture2,
#picture3,
#picture4,
#picture5, ....... #picture10000 {display: flex;}
mert felesleges.
A külső tár, amiből táplálkozik, folyamatosan bővül, így folyamatosan növekszik az egyedi azonosítók száma is. Éppen ezért a jövőre IS felkészítve csinálom a kódot, hogy csak a felhasználó által betölteni kívánt adatoknak készítse elő a terepet.JSFiddle-ben nem tudom reprodukálni, az sok meló lenne jelenleg, de megmutatom, hogy mi az érintett kódrészlet:
function setpic(p, o) {
p.style.position = "absolute";
p.style.height = o.clientHeight - 40 + "px";
p.style.width = "auto";
p.style.top = "30px";
p.style.left = o.clientWidth / 2 - p.clientWidth / 2 + "px";
}És mindebből a legutolsó pont, a
p.style.left = o.clientWidth / 2 - p.clientWidth / 2 + "px";
nem fut le elsőnek.[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
törölt tag
Közben megnéztem, hogy milyen lehetőségek vannak tanfolyami keretek között, hát ...
-
dqdb
nagyúr
Ajánlott előtte a
textToMark
tartalmának escape-elése, ha véletlenül regex számára speciális karaktert tartalmazna.var textToMark = "a*b*c";
var textContainer = "xxxx A*B*C yyyy a*b*c zzzz";
var escapeRegex = new RegExp(/[.*+?^${}()|[\]\\]/g, "g");
console.log(textToMark);
var textToMark = "(" + textToMark.replaceAll(escapeRegex, "\\$&") + ")";
console.log(textToMark);
var replaceRegex = new RegExp(textToMark, "gi");
console.log(textContainer);
textContainer = textContainer.replaceAll(replaceRegex, "<mark>$1</mark>")
console.log(textContainer);tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Taci
addikt
Igen, ezzel valóban a jókat jelöli ki, viszont az a gond továbbra is, hogy ha csupa kisbetűvel írom be a keresőbe a szót (pl. "máté"), akkor hiába szerepel az eredeti tartalomban nagy kezdőbetűvel (pl. "Máté"), a keresési találatokban átírja a keresésben megadott formára.
Ha pl. a textContainer az, hogy
"Alszik Máté, mert elfáradt."
, a keresési kifejezés pedig az, hogy "mÁtÉ", akkor bár kijelöli a megfelelő sztringet, viszont ez lesz a megjelenített sztring:"Alszik mÁtÉ, mert elfáradt."
Így csináltam meg, legalábbis itt járok benne:
https://jsfiddle.net/j7qt4bva/Ha "normál kifejezésre" keresek (pl. "máté" vagy "apple"), tökéletesen működik, de rövidebbekre (pl. "a" vagy "az") végtelen cikulsba kerül valahol.
(Amúgy sanszos, hogy erősen túlbonyolítva csináltam meg...)
Az alapötlet az, hogy a keresett szó pozícióinak megkereséséhez csupa nagybetűssé alakítom a szöveget, amiben keresek, és a keresett szót is. Aztán ha megvan a pozíció (vagy pozíciók, több találatnál), akkor egy tömbbe szétvágom az eredeti sztringet a találat pozíciók végén. Majd ezeken belül megcsinálom az öleted alapján (RegExp "i") a <mark> tag hozzáadását úgy, hogy a már megszerzett pozíciók alapján kiszedem az eredeti karaktereket (így meglesz az a változat, hogy a kis- és nagybetűk az eredetiben vannak).
Aztán ezeket a tömbelemeket összefűzöm újra, és ezt adom vissza.Csak valahol rövid(ebb) karakterszámnál végtelen ciklusba futok.
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Ez is node -os, esetleg ha értitek, ezzel meg lehetne csinálni? -
lanszelot
addikt
npm uninstall -g gedcom
majd elindítottam a node.msi -t, ott delete.
újra indítottam, újra letöltöttem a node.msi-t /lite/
parancssor adminként indítva onnan indítottam a node.msi-t, next next next
node -v kiadta a széria számot
installáltam a npm-t -g vel tuti úgy ahogy ott van
majd beírtam a kódot ahogy a képen is van, és ismét ugyanaz a hiba.Ugyanez a parancs Mac OS X alatt is?
-
lanszelot
addikt
A telepítés sikerült, valóban elírtam
De most meg ezt a hibát írja[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szépen,
Minden érthető, csak egy dolgot nem tudok.
Mit csináljak azzal amit letöltöttem a github-ról.
Az egy zp file. Kicsomagoltam, de hova másoljam, vagy azzal mi legyen?
Illetve parancssorban hova navigáljak, vagy mindegy hol írom be a parancsokat?
Mert azt írja ki "nmp" not recognized.
Bementem a kicsomagolt könyvtárba /github/ de ott is ezt írja ki.
Tuti vmi könyvtárba kell bemennem, de ne metudom melyikbe
Adminként indítottam a parancssort, tehát az se lehet gond.
Gép is újra lett indítva telepítés után.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello,
Először is köszönöm szépen a választ.
Amit linkeltem az nem működik /nekem úgy is jó lenne/.
JavaScript Object Notation (JSON) - és javascript-el nem tudom kezelni?
Wikipédia: "A JavaScript esetében a futási környezet jellemzően egy web böngésző."
Ugyanarról a Javascript-ről beszélünk?
Ahogy én gondolom: JavaScript oop nyelv. Akármilyen szöveg szerkesztőbe megírható, és szükség van egy futtató környezetre, ami legtöbb esetben egy web böngésző.
Rosszul tudom? -
lanszelot
addikt
Hello,
Véletlenül rosszul írtam, fentebb.Van egy esemény az oldal betöltésekor, erre az eseményre figyel egy esemény figyelő, ami létrehoz egy változó,
Azt a változót szeretném kint /eseményfigyelő függvényén kívül/ használni.Ennyit írnék, mert megint csak össze zavarok mindent.
-
Taci
addikt
Írtam elé egy hosszú szöveget, hogy ezt a változatot használtam még a legelején a sötét témás váltáshoz, viszont csúnya volt, ahogy váltásnál "ugrált". (Csak aztán ezt kitöröltem, mert a kérdéshez és válaszhoz irrelevánsnak tűnt végül.) Így végül én is úgy csináltam meg, hogy egy CSS-ben van a két stílus, és úgy váltogatom.
Csak a Mr. Y által írt kódrészletben két CSS fájl van, ezért írtam válasznak végül ezt. De egyetértek, szebb, gyorsabb, egyszerűbb, ha egy fájlban van a két stílus. -
Taci
addikt
Az csak a skeleton loader-ben van úgy megcsinálva, viszont azt túl sok idő lett volna a mostani formátumra ráhúzni.
Végül arra jutottam, hogy a template-be beraktam az feed image-khez, hogy ha betöltött, távolítsa el a háttérért felelős osztályokat:
onload="removeLoadingBackground(this);"
function removeLoadingBackground(element){
if (element.classList.contains("loading-bg")){
element.classList.remove("loading-bg");
}
if (element.classList.contains("loading-logo")){
element.classList.remove("loading-logo");
}
if (element.classList.contains("loading-img")){
element.classList.remove("loading-img");
}
}
Csak az a biztos tényleg, ha nem hagyom ott pörögni, ki tudja, melyik böngésző hogyan kezeli (vagy nem kezeli).
Nem a legszebb megoldás, ellenben működik.
Köszönöm a gyors választ amúgy mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Ééés valóban ez a megoldás, hálásan köszönöm!
Szerintem jövök még hozzátok, mivel a készülő smart home projectem backend része C#, abban azért otthon vagyok (igaz, nem vagyok ám programozó), de a GUI az HTML5 + javascript, emiatt biztos lesz szükségem segítségre.
[ Szerkesztve ]
-
hungromit
csendes tag
ÓRIÁSI HÁLÁM!!! kellemetlenül sokat szenvedtem ezen, bár valóban kevés közöm van a javascripthez, de azt hittem nem olyan bonyolult, valahonnan csak összeollózom. hát nem. nagyon köszi! (félreértés elkerülése végett: nem a javascriptre hittem, hogy nem olyan bonyolult, hanem ennyi funkcióval kiegészíteni ezt a kis játékot)
[ Szerkesztve ]
-
disy68
aktív tag
Érdekes megközelítés ez a functional programming jellegű dolog, nekem kevésbé szimpatikus, mintha az adott class/object-nek lennének a függvényei, mert így nincs convienient kódkiegészítés hozzá és vagy megtanulom mit kell importolgatni vagy a doksit kell gyakrabban forgatni. A modularizáltsága az lehet plusz, de kétlem, hogy egy dátumkezelő lib méretén múlna bármi.
(#8006) togvau
Bármit behúzhatsz jsfiddle-be. Moment.js minta[ Szerkesztve ]
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
togvau
senior tag
-
togvau
senior tag
Azt hogy kell felrakni? Meg mit?
Ezt el tudja magyarázni nekem, hogy a get miért undefineddel tér vissza? AngularsJS 1
function geturl(url, http) { http.get(url).then( function (response) { console.log('megy'); return response.data; }, function (response) { console.error('error van'); return 'someting bad happened'; });}
Ezelőtt, nem külön functionban, hanem a controlleren belül, múködött, csak a $http-vel vel
Ha rossz az url, ahogy kell error-t dob, szóval a return az működik.[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
togvau
senior tag
ez se nagyon. Valami extension bizonyos angularos dolgokat kiegészít, de mintha az alap javascript kiegészítés nem működe.
Jó, persze tudom, olyan szintű kódkiegészítés mint az eclipse-ben java-val, olyan soha nem lesz, de ennél azért több kéne.
-
togvau
senior tag
chrome-os konzolra kiíratásnál ilyenek vannak:
{userId: 2, interactionId: 130, userProps: {…}, time: "2020-06-30T10:48:42.403+0000"}
interactionId: 130
userId: undefined
time: "2020-06-30T10:48:42.403+0000"
userProps: {id: 1, name: "C`...
Igen, tutira megegyeznek, mint írtam copy paste volt a java class-ból a ts interface-re. Ha nem egyezik meg az interface ben, akkor jó. Ha megegyezik akkor undefined... ilyet még életembe nem láttam, semmilyen nyelvnél, pedig próbáltam párat
Azért írtam az, hogy más néven küldi, a backend, mert megpróbáltam azt is, hogy más néven küldje.
De a lényeg: ha az interface-ben van az a property deklarálva, ami a beérkező jsonban az első elem, akkor undefined lesz, lásd a fenti konzol üzenetet amiben kiiratom az összes példányt. Viszont hozzá lehet férni, pl egy map()-el. Ha nincs, akkor lesz értéke a konzolüzenetben, viszont a map() undefined-et hoz.
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
"Ezt alapvetően én nem nagyon ajánlanám, jobb az, ha az egyes event listener-eknek csak akkor futnak le, ha szükséges"
Értem, és milyen módosításokat tudnék elvégezni ebben a helyzetben, tehát csak akkor fusson amikor szükséges, ne minden esetben? Talán szűkítsem le egy adott ID-vel rendelkező divre? Viszont akkor működni fog?
''a JavaScript event capure mechanizmusa"
Köszi. Megpróbálom elolvasni és értelmezni
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Hát ez tényleg "easy" megoldás volt.
Még annyit változtattam rajta, hogy ezt
const editbuttons = document.querySelectorAll('.x > button');
kicseréltem erre:const editbuttons = document.querySelectorAll('.editbuttons');
így az egész az class x div-től is független lesz, akár el is hagyható lenne.Köszönöm a gyors bugfixet
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Igen ezzel csökken az a terület, ami undefinedet ad, de magára az ikonos részre kattintva továbbra is undefined. De ha például nem is kell majd valahol szöveg, csak az ikon a gombon?
De úgy néz ki, hogy a régi tradicionális módszer esetén nem lenne gond.
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
-
btz
addikt
Ezt próbálgattam már. Nálam nem működik (szokás szerint)
Először így próbáltam:
<script type="text/javascript" >
// Create a fake textarea
const textAreaEle = document.createElement('textarea');
// Reset styles
textAreaEle.style.border = '0';
textAreaEle.style.padding = '0';
textAreaEle.style.margin = '0';
// Set the absolute position
// User won't see the element
textAreaEle.style.position = 'absolute';
textAreaEle.style.left = '-9999px';
textAreaEle.style.top = `0px`;
// Set the value
textAreaEle.value = text;
// Append the textarea to body
document.body.appendChild(textAreaEle);
// Focus and select the text
textAreaEle.focus();
textAreaEle.select();
// Execute the "copy" command
try {
document.execCommand('copy');
} catch (err) {
// Unable to copy
} finally {
// Remove the textarea
document.body.removeChild(textAreaEle);
}
</script>Ekkor a textAreaEle.value = text; érték nem volt definiálva így készítettem neki egy változót. var text = "tesztszöveg";
// Reset styles
textAreaEle.style.border = '0';
textAreaEle.style.padding = '0';
textAreaEle.style.margin = '0';
// Set the absolute position
// User won't see the element
textAreaEle.style.position = 'absolute';
textAreaEle.style.left = '-9999px';
textAreaEle.style.top = `0px`;
var text = "tesztszöveg";
// Set the value
document.body.appendChild(textAreaEle);
textAreaEle.focus();
textAreaEle.select();
try {
} catch (err) {
// Unable to copy
} finally {
// Remove the textarea
document.body.removeChild(textAreaEle);
}
</script>Hiba: Uncaught TypeError: Cannot read property 'appendChild' of null.
Beraktam bodyba a scriptet, utána semmit nem csinált, viszont a hiba megszűnt.
Aztán a document.body részt cseréltem document.getElementById("mainContent").appendChild(textAreaEle);-re. Így már megjelenik a textarea, benne a tesztszöveg felirattal. (A kódból kitöröltem azt a részt ami elrejti a textarea-t).<html>
<body>
<div id="mainContent">
MAIN CONTENT<br />
</div>
var text = "tesztszöveg";
// Set the value
document.getElementById("mainContent").appendChild(textAreaEle);
textAreaEle.focus();
textAreaEle.select();
try {
} catch (err) {
// Unable to copy
} finally {
// Remove the textarea
//document.body.removeChild(textAreaEle);
}
</script>
</body>
<html>Viszont nem másol semmit a vágólapra.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
disy68
aktív tag
Annyit hozzátennék, hogy az Object.freeze() is csak az adott object-re vonatkozik, ha van neki más object adattagja, ami mutable az az is marad. Teljes immutability-hez minden adattagon végig kell menni és az összes objectet freeze-elni.
Fiddle“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
addikt
-
addikt
Fog működni, lehet mixelni.
A PHP parser csak a php tagok közti részt futtatja, a többit plain textként kezeli.Vannak esetek amikor szerver oldalról kell értékeket átadnod a kliensnek még mielőtt a JS elkezdene futni, hogy ezzel inicializálj bizonyos állapotokat.
Tehát ha ő alertelni akarja a szerveroldali számlálóját akkor ez a megoldás.
Persze szebb lenne egy APIt hívni vagy legalább templating enginet használni a HTML generáláshoz.
Viszont, ha csak egy globális számláló kiiratása a cél, akkor elég lenne kiechozni a bodyba, vagy templatevel kiírni a megfelelő helyre, nem kell API hívás, mert az csak lassítja a betöltődést.
[ Szerkesztve ]
-
K1nG HuNp
őstag
300 euro korul voltak a jegyek asszem. En jelentkeztem scholarshipre ahol sajnos nem nyertem meg a palyazatot de ra ket hettel kaptam egy tok szemelyes mailt, hogy amugy tokre mehetek onkenteskent
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
hiperFizikus
aktív tag
-
hiperFizikus
aktív tag
A megadott kódod megy nekem, de változóval kellene . Próbáltam mindenféleképen változót belecsempészni, még eval()-lal is, da ha megy akkor 2 - 5 db vonást ad vissza .
var a1 = '||'; a2 = '\|\|'; a3 = '|';
isvar a1 = '\|\|'; a2 = '\|\|'; a3 = '\|';
alert(a1.replace(/a2/g,a3)) ;
Hogyan kell változót csempészni oda ?[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
sztanozs
veterán
De a kérdés - az én értelmezésemben - az volt, hogy paraméterként átadva hogy tudja megváltoztatni (a funkció ugyanis nem tudja, hogy paraméterként milyen változót adtál át neki).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
hiperFizikus
aktív tag
Én már belenyugodtam az első megoldásba. És lasacskán haladni kezdtem a 140 oldal átírásával . Kb. 1 oldal már megvan belőle, futási próba nélkül, csak nyers szintaxis helyesre véve. Már "csak" 139 oldalt kell megcsinálni. Nem tetszik a JS logikai operátorai, no de ez van.
-
rikxjeee
tag
https://mobilarena.hu/tema/css_megjelenitesi_problemak/friss.html
Az utolsó néhány bejegyzést olvasd át, csak hogy mire számíts.
-
hiperFizikus
aktív tag
Mert a
function id1.onclick(){
szerűséget láttam valahol, de nem tudom újra megtalálni.
Azt szeretném elérni vele hogy a script funkciója hívja meg az eventet, és ne a html tag eventje a funkciót .[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
IV. Verzió
Sajnos még mindig bugos. Nem adja vissza a cookie-t (már eleve azt írja, hogy van, pedig frissen megnyitott böngészőben alapból nem létezhetne) és nem is akar frisssülni a div.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Szia!
Megpróbáltam a kódot, nem tudom mit rontottam el, de nem működik a codepenben.
Utána nézek az általad írt javaslatoknak, még kezdő vagyok a javascriptben, ezért sokmindennek kell még utánajárnom.
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Dehát azt a részt pont te javasoltad, hogy tegyem bele vagy én értettem félre valamit és beletettem, utána elkezdett úgy működni ahogy nekem kell.
Közben találtam a dologra egy végtelenül egyszerű és purritán megoldást. Szóval feleslegesen bonyolítottam az egészet 😃
Remélem ez széles körben standard dolog és a legtöbb böngésző támogatja.Ismerem a jsfidle-t és néha használom is, de ilyen purritán kódnál, az ágyúval verébre kategóriának érzem a használatát, főleg a külön szekcióba szedést (HTML, CSS, JS).
ⓑⓣⓩ
-
Lokids
addikt
Lehet, hogy a környezetet is le kellett volna írnom.
Szóval máig én még nem foglalkoztam JS-el. A feladat amihez kell, az Sharepointon egy lista színezése a határidő alapján. 2010-es verzióban még elég volt a feltételes formázás, de 2013-16-os verzióban ilyen már nincs. Scriptel kell megoldani.
Böngészőben gondolom az f12-vel elővarázsolt menüben kell valahol ezt megtalálnom.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
K1nG HuNp
őstag
Biztos? Mindig is óckodtam a netes tanulástól mert valahogy amiket eddig láttam mind ilyen random felszínes fisfos volt, ez a codecool szint. De lehet csak az eddigi példák voltak gagyik.. Ránézek, köszi az inputot
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
cattus
addikt
Akit esetleg érdekel, megcsináltam async-await használatával, ezzel kicsit tisztább a szintaxis.
(#7124) Aureal:
Az a helyzet, hogy amit szeretnél (frissíteni a UI-t, miközben a háttérben dolgozol), kb. minden nyelvben hasonlóval lehet megoldani (vagy használsz valamilyen framework-öt, de az ebben az esetben atomrakétával a verébre esete). Ha a tömbök kezelése se teljesen tiszta számodra, akkor azt ajánlanám, hogy első körben az alapoknak nézz utána.A fentebb linkelt indiai YT videó helyett inkább ajánlom a Lynda és Pluralsight viedósorozatait, én sok dolgot onnan tanultam meg.
Do the thing!
-
joysefke
veterán
Köszi a választ!
Ja és a pastebin-es kódban a jquery-t meg hasonlókat korábban húzd be, mint a saját kódod.
Persze, próbáltam úgyis (sőt most már úgy van), de úgy sem ment.
Nem kell semmit szerializálni, nem is tudom ezt honnan vetted.
A te megoldásodban -amennyire ezt olvasni tudom- ha a user megváltoztja a form-ot, majd visszaváltoztja az eredeti állapotára, a disabled attribútum már nem fog visszakerülni ugye?
Pont erre lenne a szerializálás, hogy elments a form eredeti, oldalbetöltés utáni állapotát és azzal tudd összehasonlítani az aktuális állapotot.
Ma este még kipróbálom amit küldtél...
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Mar hogy ne menne sokra, Angular 7-ben is vannak komponensek es controllerek max a szintaxis mas. Most megnezve az angular-material oldalat, szinte 1-az-1-ben ugyanigy kell irni: https://material.angular.io/components/list/examples
-
bandi0000
nagyúr
Köszi , lehet ezt még átgondolom, mert szerintem felesleges, igazából csak az lett volna a cél, hogy jelezzem a felhasználónak hogy ha van olvasatlan üzenete pl, de erre igazáéból elég lenne az ngIf is, ami minden oldal frissítésnél megnézi, hogy van e olvasatlan üzenete, és ha van, akkor oda hegeszt 1 számot az üzenetek mellé pl
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
fél dél előtöm rá ment, míg rájöttem, hogy miért nem működik, mert fele cuccot bele se raktam
De most ezzel akkor fel lehetne építeni CSS nélkül egy konkrét weboldalat?
Gondolom ha beépítem, akkor tudok szelektálni, hogy melyik stílusokat akarom használni, és melyiket nem, ha egyedi weboldalat akarokXbox One: bandymnc
-
martonx
veterán
Hol írtam, hogy halott? Csak azt írtam, hogy már nem menő, és nem véletlenül, mert szvsz sose volt jó, csak hát a hype…
Angulart per feature semmi értelme összehasonlítani a react-tal, vue-val, mert az angular egy full framework, a react csak egy faék rendering engine (hehe, nevével ellentétben még csak nem is reagál a modell változásokara ) a vuejs meg egy rendering engine, ami legalább reagál a modellek változására.
Ezért is írtam, hogy az Angulart jóval nehezebb megtanulni, megérteni, mert van (és kötelező is benne használni) a DI-t, controllereket, service-eket, ahogy az egy böszme nagy rendszerhez illik.
És pont ezért ajánlom egy szakdolgozat erejéig sokkal inkább a Vue / React-ot, mert Angularhoz képest röhej laza a betanulásuk (hacsak nem szopatjuk meg magunkat rögtön Redux-al a React mellé, vagy VueX-el a Vue mellé), miközben egyébként ezekkel is pont ugyanúgy össze lehet nagy és komoly összetett frontendeket tenni, mint Angularral.Én kérek elnézést!
-
bandi0000
nagyúr
köszi
lementés alatt semmit nem értek, vagyis nem látom, hogy mi értelme ily módon az üzenet kezelésnek, mármint az jó, hogy én most látom ezt, de a felhasználónak gondolom nem kell ez, esetleg el lehetne ezt küldeni servernek, vagy nem is tudom miért jó ez
Amúgy ha egy konkrét weboldalt akarok csinálni, akkor ha e szerint építeném fel a frontendet, akkor az megfelelő lenne? pl lenne 2 adatbázis táblám, akkor ehhez majd 2 service kell, azt ugyan így bedobom csak app mappán belülre és használom, vagy ezt elszeparálják vagy akármi?
Xbox One: bandymnc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest