Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
-
válasz
attis71
üzenetére
Félreértettem a leírásod, a "harmadik sort már nem akarom megjeleníteni" nekem úgy jött le, hogy ott álljon meg a folyamat. Második nekifutásra átjött, hogy olvasnál az első mínusz jelet tartalmazó sorig (azzal együtt), utána kihagysz mindent, amíg nem jön még egy mínusz.
Ehhez egy boolean segédváltozóra lesz szükséged csak, amit akkor billegtetsz, ha a szöveg mínuszt tartalmaz, és abban az egy esetben, ha ez igaz ÉS nincs mínusz a sorban, continue kulcsszóval átugrod.
CompareTo-ra semmi szükség, semmi olyat nem csinál, aminek a feladatodhoz hajszálnyi köze lenne.
-
válasz
attis71
üzenetére
A kódrészlet, amit utána írtál, már most is soronként olvassa a fájlt. Annyi hiányzik, hogy a while ciklusból breakelj ki, amikor a szövegben - karaktert találsz.
Viszont ha már arra jársz, mindenképp alakítsd át úgy a kódot, hogy try-catch-finally-t használsz, és a readert a finallyben zárod le. Jelen esetben ha bármi hiba van, a fájl nyitva marad, te meg elpazarlod a memóriát.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen monitort vegyek?
- Futárcégek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest