- Akciókamerák
- Projektor topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Acer notebook topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Sevi_
tag
Java google maps kapcsolatban már írtam korábban.
Nézegettem amit küldtél szgergely.
A jxbrowser sajnos fizetős nem lehet normálisan használni, van 30 napos próba verziója de az nekem nem jó.
Ellenben találtam egy JavaFx applikációt ami megkönnyítői a dolgokat.
Ezen az oldalt pedig egy megjelenítéssel kapcsolatos példát. Most ott akadtam el hogyan lehet koordinátákat a google maps -en egyből megjeleníteni.Valaki tudna ebben segíteni?
Köszi.Üdv;
Sevi -
Nem feltétlen kell. Mondjuk ahogy nézem, ez a SwingLabs igencsak megszűnt azóta... Van még JMapViewer is, ami OSM projekt, viszont GPL alatt van. Nem semmi mocsár ez.
A JavaFX nem játszik egyébként?
-
TheProb
veterán
Erre én is gondoltam, de közben áttértem táblázatra, az mégiscsak normálisabb megoldás, ha már több adattagom van. Csak ott is ez a generált kód zavar össze, mert ugye netes leírásokban nincs ilyen, ott mindent kézzel ír be a delikvens pár sorban. ez meg legenerál 1 valag sort amiről azt se tudom eszik vagy isszák. (bár lehet tanulni épp ezért nem így kéne kezdeni a dolgot...)
-
Jim-Y
veterán
Csak speciális esetekben van különbség a kettő között. Én postfix szoktam használni mindig, de eddig se elonyom, se hatranyom nem származott belőle. Pl javascriptben
console.log(i++) nem ugyanazt logolja mint
console.log(++i)
Előbbi kiirat majd inkremental, utóbbi inkremental majd kiirat. Javascriptben az automatic semicolon insertion miatt lehet talán érdemesebb a postfix et megszokás, de ezek ezoterikus esetek. -
Nem hagyja ki -- mindketto pont ugyanugy mukodik. A for loop harmadik resze egy kulonallo statement, ami eloszor vegrehajtasra kerul, es UTANA ertekelodik ki a kilepesi feltetel. Akkor lenne kulonbseg, ha a kilepesi feltetelben inkrementalnal, pl:
for i = 0; ; i++<10; // i = [0,10]
for i = 0; ; ++i<10; // i = [0,10)Viszont a lenti esetben tok ugyanazt fogja csinalni, pont ugyanolyan sebesseggel. C/C++-ban van kulonbseg, mert a prefix operator un. rvalue-t produkal, a postfix pedig lvalue-t. Elobbi gyorsabb par orajellel, ezert ha tenyleg csak inkrementalni akarsz, akkor ++i-t szokas hasznalni. Java-ban tehat nincs semmi kulonbseg.
-
A klasszikus objektumorientalt programozasi stilusban az alapegyseg az 'identitas', kvazi a memoriaban elfoglalt hely. A mostanaban elkezdodott, modernebbnek mondhato felfogas szerint az alapegyseg az 'ertek'. Sajnos a Java sem tamogat igazan semmi mast, csak az identitasalapu programozast, barmennyire is probaljak megoldani a problemakat mindenfele patternekkel meg frameworkokkel.
Egy olyan vilagban, ahol nem referenciakat adogatsz, hanem ertekeket, hirtelen (majdnem) megoldodnak az olyan problemak, mint
- szinkronizacios problemak, adatkorrupcio
- (alacsonyszintu) deadlockok
- 3rd party libek kiszamithatatlan viselkedese (vajon mi tortenik a konteneremmel, ha odaadom ennek a fuggvenynek, aminek nem latok bele a forrasaba?)... satobbi. Erdemes nekiallni szerintem ennek a temanak, lesz piaca (meg egyebkent is nagyon szep dolog).
-
M_AND_Ms
veterán
Belenéztem. Botrányos!
Amikor azt mondja az elején, hogy a Java kvázi objektumorientált, akkor már megszédültem. Aztán amikor kifejtette, hogy "az objektumorientáltság azt jelenti, hogy osztályokat kell majd létrehoznunk" akkor már nagyon féltettem a kezdő, zöldfülű hallgatóságot. A "be fogom mutatni a Class Library néhány osztálykönyvtárát" elszólásnál már tudtam, ez nem tudja mit beszél, nem ismeri a szavak jelentését, nem tudja tudását átadni, egyszerűen alkalmatlan arra, hogy oktasson. (azon túl, hogy a sok nyökögésből, összevissza gondolatfoszlányokból nagyon nehéz bármilyen összefüggést kihámozni)
Annak, aki most ismerkedik a java-val és új neki az objektumorientáltság annak én az Angster féle Java könyvet ajánlom. Semmi fellengzős szakzsargon, nem akar mindjárt profinak látszani, lemegy a zöldfülűek szintjére és türelmesen elmeséli miről is van szó.
-
sunnysys
tag
Köszi szépen! Megnéztem, értettem, tanultam is belőle!
Mindenkinek köszi a biztatást! Úgy tűnik, nem vagyok még lekésve semmiről.
Ettől függetlenül azért szeretnék minél gyorsabban haladni, ehhez pedig találni valakit, aki Java programozással foglalkozik, és adna néhány magánórát. Szóval, ha bárkinek van ötlete, hogy kitől vehetnék órákat, írja meg, pls!
Köszi!
-
-
Aethelstone
addikt
Pletyka az egy dolog. A hivatalos roadmap szerint meg már a 3.0 jön. Főleg úgy, hogy már nem a Google hostolja, hanem opensource community áll mögötte.
Másrészt meg a GWT maga egy kvázi szabvány. Rengeteg termék épül rá. ExtGWT, SmartGWT, Vaadin, stb.
Harmadrészt pedig miért kellene bármiféle Java szabványhoz kapcsolódnia közvetlenül? Van egy sztenderd GWT-RPC benne, ami Java függő, de XML-RPC, meg szabvány HTTP kérések küldhetőek belőle, ergó a szerver oldalnak mégcsak nem is kell Java-nak lennie. (Ami JSP, JSF esetén nem igazán mondható el)
A GWT nem Java-s technológia, hanem egy olyan eszköz, aminek segítségével a Java forráskódból JavaScript készül.
Nem akarok a GWT-nek reklámot csinálni, mindenki azt használ, amit akar.
-
Aethelstone
addikt
Jó, vissza lehet menni Ádám Évához, de servletnél jön a HTTP/HTTPS, a request paraméter, GET/POST. Aki Swingezett, annak lehet, hogy ezek sem triviálisak. Másrészt EE-hez nem kell JSF. Azt a részt át lehet ugorni. A SessionBean, MessageDrivenBean, Entity a lényeg. Első körben. Aztán alkalmazásszerver alapok, stb.
-
n00n
őstag
És az mennyire biztonságos? Azt ha jól tudom elvileg bárki elérheti, nem?
szerk.: Jó, hülye vagyok. A jelszót nem tárolom benne.
Más: Úgy oldottam meg, hogy van egy JFrame-em ezen egy JPanel amin van a bejelentkezés. Ha az adatbázisban benne van a felhasználó és a titkosított jelszó, akkor a JFrame lecseréli a JPanelt arra amit a bejelentkezett felhasználók látnak. Ez így nagyon fapados, mennyire biztonságos?
-
Szmeby
tag
Ha nem akarod mockolni a Commandert, akkor csinálj egy teljesértékű Commander objektumot, amiben persze továbbra is mockolod a mockolnivalót.
Ezt a Commandert pedig nyugodt szívvel leküldheted a tesztelendő osztálynak.
Bár a kódot te látod, neked kell eldönteni, hogy mit lehet és érdemes megcsinálni. Kicsit engem is zavar, hogy több rétegen át kell lemenniük a mockoknak, mert nem lehet másként. -
Szmeby
tag
"Vannak ValamiTask osztályaim, amik mindegyike tartalmaz egy doAction metódust, és az tartalmazza az üzleti logikát, valamint a commander meghívását.
[..]
Hogy oldom meg a TaskTest osztály testDoAction metódusában, hogy az ott példányosított Task osztály doAction függvényében meghívott commander osztály mock objektumokat használjon? Tehát két hívásra to"le."Hát leküldöd neki.
Bár nem látom, hol van itt a második réteg.Ezekszerint nem ilyen a design:
public class Task {
private Commander cmd;
public Task(Commander commander) {
cmd = commander;
}
public doAction() {
// using cmd
}
}Tesztelhetőség szempontjából ilyesmi lenne a célravezető. Konstruktor argumentumként adod le neki a mockot, vagy a mockokat használó Commander példányt és azt csinál majd vele, amit csak akar.
-
boost
veterán
Ja, és az én "rossz" megoldásom az lenne, hogy lebontani ezeket a rétegek beanekre, és akkor lehetne távolról is több rétegen át injektálni a mock-objekumokat.
A szerintem jó megoldás, hogy el kell engedni a többrétegu" unit teszteket, hisz a unit teszt arra van, hogy azt a metódust tesztelje, az abban levo"üzleti logikát, és nem a metódus által meghívott metódusokat, szóval ebben az esetben a commander hívás már egy mock commander lesz. és csak arra koncentrálok, hogy mikor, és hányszor lett meghívva a mock kommander, és ez az eredmény megfelel-e annak, amit vártunk to"le.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Köszönöm a gyors választ és benne a segítséget.
Öcsém most végzett szoftverfejlesztőként, ő is azt mondta, meg lehet tanulni, de vagy van készségem hozzá vagy nincs.Ez az ingyenes weboldal pont jól jön (még nem hallottam ilyenekről), hisz valóban nem szeretnék se pénzt, se időt feleslegesen kidobni.
Ezekből van a legkevesebb.Köszönöm még egyszer.
-
floatr
veterán
Szerepkörről beszéltem, nem két főből álló teamről, és nem egy teljes projektről, de még csak modulokról sem. A projekten belüli egységnyi feladatok szerepköreinek felosztását próbáltam a felvetés szerint elmondani.
Mi most egy 19-fős projekten dolgozunk egy 3 + 2 modulra bontott projektben, osztott munkában két ismeretlen létszámú fejlesztőcsapattal dolgozó (khm) partnerrel. A feladatok leosztása specifikáció és interfészek mentén van bontva. A belsős csapat ráadásul földrajzilag is osztott. Van 1-2 frontendes, aki a kereteket adja meg, és utómunkákat végez. A feladatok jellege szerint vannak olyanok, akik csak backenddel foglalkoznak, de olyanok is, akiknek a backend + funkcionális frontend egyformán feladata. A helyzetet tarkítja, hogy más projektekbe is be vannak kisebb óraszámok szerint szervezve néhányan. Szóval ha erre vagy kíváncsi, igen kipróbáltam, és arról beszélek, nem amiről álmodok.
szerk: egyébként pont ERP-rendszereknél lehet jó választás az ExtJS, ha van olyan, aki ért hozzá.
-
floatr
veterán
Nem az én elméletem. Gyakorlatban nálunk ez úgy működik, hogy
- vagy egy ember hegeszti a backendet és a frontend funkcionális részeit, és egy "designer" előkészít/utánaigazít
- vagy két ember dolgozik egy specifikált interfész alapján. Az interfész alapján először egy "mockup" backend készül, így egy kis plusz melóval tudhatnak párhuzamosan dolgozni.
Előfeltétel a specifikáció, és hogy mindenki ért ahhoz, amit csinál. Ha a kettőből akár az egyik nincs meg, az nagyon fájó hiányosság tud lenni.
-
floatr
veterán
Ezzel már mi is sokat kínlódtunk, de egyelőre mindig oda jutottunk, hogy kicsit fel van hígulva a szakma manapság, és sok a töltelékember.
Amúgy pont amiatt mondtam az ExtJS-t, mert az inkább szól programozásról, mint kígyóbűvölésről. Akinek ez sem elég jó, annak ott vannak a generálós megoldások, meg a JSP-s szutykok (bár szvsz a JSP még rosszabb is mint bármelyik tisztán JS-framework)
(#5726) M_AND_Ms az elmélet nem rossz
-
-
floatr
veterán
Webes kliensnél? Erre nem fogsz jó választ kapni. Mindenki elmondja a véleményét
A generálás szvsz egyáltalán nem követendő. Manapság van pár divatos frontend platform: AngularJS, JQuery, Sencha Touch/ExtJS, Dojo, meg még sok más hasonló framework. Nekem ezekkel kapcsolatban az a meglátásom, hogy az első kettő elég ingatag, állandó pletykák keringenek a támogatásukkal kapcsolatban. A Dojo egy kicsit komolyabb háttérrel rendelkezik, de a Sencha-hoz képest kevésbé teljes termék.
A Touch/ExtJS nem egyszerű eset, ha tanulni kell, mert a tipikus frontendes számára érthetetlen, hogy szoftveres logikára épül (Java/PHP fejlesztők számára készült inkább), ezért sokan kerülik, bár nálunk ez van majd minden projektben. Sokakat az riaszt, hogy nem GPL felhasználáskor fejlesztői licenc kell hozzá, bár amennyi emberórát elpocsékoltak itt páran JQuery komponensek keresésével/illesztésével, abból kijönne pár licenc. -
floatr
veterán
Találhatsz ehhez hasonló rövid összefoglalókat, de teljes képet a referencia doksiból kapsz.
Saját tapasztalat alapján a konfigurációt érdemes XML-ben hagyni, a további dolgokat pedig a component scan-re bízni. Épp most futottunk bele egy olyan problémába, hogy liferay alatt néha elvesznek a bean-ek közti függőségi információk, ha annotációval vannak összedrótozva a hivatkozások, szóval óvatosan.
-
Nézz szét a Camel oldalán, igazából pont erre való az eszköz. Minél többmindent kell csinálni és szervezni, annál inkább javaslom. Itt meg egy lista, hogy mikkel tudsz kapcsolatba lépni Camellel (lásd HDFS2 komponens pl.).
A link, amit elsőre bedobtam, egyébként általános, üzenetalapú mintákról szól, és hogy hogy lehet őket Camellel megvalósítani. De ha az Enterprise Integration Patternek mentén keresgélsz, lehet találsz mást is.
-
WonderCSabo
félisten
A Versions Maven plugin tudja ezt valamennyire. Az mvn versions:use-latest-versions a POM-ban átírja az összes verziószámot az elérhető legújabbra. Viszont én nem ajánlom, hogy ezt használjad. Inkább érdemes az mvn versions:display-dependency-updates parancsot meghívni. Ez nem írja át a POM-ot, csak a konzolra printeli a frissebb elérhető dependenciát, ha van. Ezután kézzel érdemes beírni a POM-ba, és megnézni minden működik-e, ahogy kell. A kompatibilitást nem tudja garantálni, erre nincs módszer, bármikor eltűnhet egy metódus az API-ból, vagy megváltozik a viselkedése egy osztálynak, ezt a Maven nem fogja tudni kideríteni.
Igen, erre ideális egy branchet létrehozni, bár én utálom az SVN branch-eit. Itt le van írva, hogyan tudsz SVN-ben branchet létrehozni, commitolni benne majd később mergelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged