- Kiderült, hogy melyik AI-cégeket venné meg az Apple
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- Panorámás, E-ATX-es toronyház a Thermaltake-től, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
javamonk #11280 üzenetére
Nem feltétlen ez lenne az első, amit javasolnék bárkinek is. Vannak hasznos részei, amikre alapulnak implementációk, amikkel szinte biztos találkozik az ember, ha ezekre a funkcionalitásokra lesz szükségük (xml/json feldolgozás, persistence, servlet). Annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy mi ez és milyen ajánlásai vannak mely témakörökben.
Ennek ellenére én inkább javasolnám a Spring keretrendszert kezdésnek, ami egy elég naprakész és sokak által használt megoldás, akár csak web backend (és frontend), middleware vagy akár service és cli alkalmazásokhoz. Rengeteg elérhető anyaggal és nagy közösséggel mögötte.
Előtte - ha még nem foglalkoztál volna vele - a git használatát érdemes elsajátítani és alkalmazni. Valamint a java ökoszisztémához valamilyen dependency manegement eszköz használatát (maven/gradle) se árt ismerni. Utóbbiakkal a Spring kapcsán fogsz találkozni mindenképpen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
javamonk #11280 üzenetére
Spring/Spring boot erzesre joval fenyesebb jelen/jovo elott all. Meg weboldalakat kesziteni azert nagyon sokfele modon lehet, de szerintem erdemes a weboldalt es a serveroldalt teljesen fuggetlenul fejleszteni. De attol is fugg, hogy mit akarsz az egeszbol kihozni. Nagyon elterjedt a single-page webapp valamelyik js frameworkben + Spring boot server alkalmazas.
Java ee-ben szerintem a legnagyobb baj az uzemeltetesevel, meg a java EE app serverekkel van. Bar letezik oda is uber/fat jar megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Képregény topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest