- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név #12168 üzenetére
Utálom, ha valaki nem írja be a választ, ha megtalálta egy kérdésre.
Az EnvironmentRepositoryConfiguration-ben ConditionalOnMissingBean babok, amikkel ki lehet váltani valami értelmessel a gyári implementációt.
Biztos én vagyok vak, de egy vak hangot nem találtam erről (sem) a dokumentiációban. -
floatr
veterán
válasz
Foglalt név #11992 üzenetére
Ilyen méretű és életciklusú projektek esetében megéri saját repot üzemeltetni. Nem gondolom h az ultimate build tool az ant lenne
-
floatr
veterán
válasz
Foglalt név #11989 üzenetére
Ha mérlegre kéne tenni, hogy hány alkalommal futottál bele ilyen jellegű függőségi problémába, és hány alkalommal nem kellett egy projekt elindításánál neki köszönhetően összegereblyézned a libeket, akkor gyanítom, hogy az utóbbi lenne a jellemzőbb.
Nyilván mindenki azt használ, amit akar, meg amit megszabnak neki, de ne tegyünk már úgy, mintha megkeserítené az életét egy fejlesztőnek. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Foglalt név #11958 üzenetére
Én ugyan mobil fejlesztő vagyok, de az a tapasztalatom, hogy az öröklődéssel szemben sokszor ésszerűbb kompozíciót használni. Nem tudom, hogy ez segít-e, de talán ötletet ad ahhoz, hogy másként közelítsd meg a problémát. Persze miután Google-öztél egy picit a témában.
-
btraven
őstag
válasz
Foglalt név #11937 üzenetére
Ezt nem értem miért a java topikba írtad.
De nézzük csak, kell egy oroszlánszelídítő. Artista meg bűvész is lehet. Meg kardnyelő. Bolhacirkusz.
Bohóc viszont mindenképpen kell, akár kettő is. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
Az OOP-vel könnyű átesni a ló túloldalára és túlkomplikálni egy egyszerű problémát. Pl. ha a kenguru el tud rejteni valamit azt lehet simán relációs adatszerkezetként is értelmezni. X elrjeti Y-t. Ez akár tárolható egy táblában is. A kengurunak nincs szüksége "elrejt" metódusra. Az lehet egy tőle független metódus. Az ugrás szintén egyszerű. Hiszen olyankor mozgatod és animálod az állat objektumot. Nem feltétlenül kell tudnia magáról, hogy ő képes e ugrani. Az ugrás metódus majd eldönti, hogy az adott faj képes e rá. Mozgatja és keres hozzá egy animációt, ha van. Ez mind megoldható faj azonosítóval. Nem kell instanceof. Próbáld az adatszerlezeteidet minél egyszerűbre írni. Egy állat nagyon sok mindenre képes. Hatalmas osztályaid lesznek, kismillió őssel, ha ilyen szemléletben tervezed őket. És az végül mindig visszaüt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Foglalt név #11940 üzenetére
Szabadni szabad, de nem tul szep. Interface moge viselkedest illik rejteni, igy pl. azt, hogy miket tudnak csinalni az allatok, szivesen kiszerveznem interface-be, de azt, hogy milyen tulajdonsagai vannak az allatoknak, inkabb nem.
A backend dolgot nem tudom itt hogyan erted. -
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név #11940 üzenetére
Belegondoltam és a változóknál bejön egy új aspektus, a backend.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Szerintem az insteanceof önmagában még nem code smell. Kotlinban sem code smell az is operator. Sőt, ha használod, még smart cast-olja is az objektumot. A java azért más picit, mert ott neked kell cast-olni. Inkább azt mondanám, hogy könnyű code smell-t csinálni vele javaban. Például figyelni kell, hogy csakis final pointerre hívd meg, mert hiába csekkolod, hogy instanceof ha később változhat az object amire a pointer mutat.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Tobbfele megoldas lehet, de talan a legegyszerubb az, ha csinalsz egy Activity osztalyt, ami leirja, hogy mit es hogyan tud csinalni az az Activity.
Az allat osztalyban meg eltarolsz egy Activity Collection-t, amire csinalsz egy getter-t.
Aztan az Activity-bol csinalhatsz mondjuk egy KangarooHidingActivity-t, ami a konstruktoraban megkap egy Kangaroo-t. A Kangaroo konstruktoraban meg megcsinalod a KangarooHidingActivity-t, meg a masikat es belerakod oket egy collection-be.
Igy amikor vegigmesz egy Animal Collection-on, le tudod kerni az egyes Activity-k kollekciojat allatoktol fuggetlenul, azok az Activity-k meg megis kepesek lesznek allat specifikus dolgokat csinalni, az eppen megadott allaton.
Azt nem tudom, hogy ez egy ismert pattern-e, meg van-e neve, de egyszeru esetben valami ilyesmit csinalnek. A Command pattern nagyjabol ez, de talan nem pontosan. -
Szmeby
tag
válasz
Foglalt név #11842 üzenetére
Már bocsánat, de nem mondhatod azt, hogy "fekete ruha". A kommunikációdban légy szíves az afroamerikai - esetleg rövidebben az afro - ruha kifejezést használni, mert ezzel megsértesz embereket. Tanulhatnál egy kis empátiát! (Kappa)
-
nevemfel
senior tag
válasz
Foglalt név #11842 üzenetére
Dehogy tép fel ez sebeket. Semmi másról nem szól ez, csak a mostanában divatos nyelvi rendőrködésről. Mastercard, Master of Science, Master Chief ezekkel mi lesz?
Jah, és ugye az intézményesült képmutató álszentkedés nem csak a mastert -> mainre akarja megváltoztatni, hanem a blacklist/whitelistet, blackbox, blackhat/whitehat , man hours -> person hours, sanity check -> coherence check, dummy value -> placeholder value, a megmentendő elnyomottak csoportja végtelen hosszú.
-
axioma
veterán
válasz
Foglalt név #11835 üzenetére
En szerintem eleg absztrakt gondolkodasu vagyok, de baromira nem latnek szivesen egy olyan nevezektant, amiben ami jo az pasis, ami rossz az noi megjelolest kap. Hidd el, abbol is lesz szovicc, me'g azoknal is akik amugy respektalnak, de kozben "csak a moka kedveert" viccbe csomagolva me'gis gunyolodik kicsit. Ez pont nem szakmai nevezektan, de tenyleg olyan mondta kozvetlen nekem aki "ferjen bele, ertse jol, ismer annyira hogy tudja nem gondolom komolyan" elv menten indokolta: a "mernokno"-vel az a problema, hogy az se nem mernok, se nem no.
Vagy elozo munkahelyemen mikor kitort a covid, csinaltak egy kepregeny stilusu "tajekoztato anyagot", hogy letezik a cegnel mentalhigieniai segitseg, csakhogy a rossz pelda az egy no volt rozsaszinben macskaval, a jo pelda aki kisegitette az infoval/url-lel meg egy tesztoszteronbomba... holott a teljes ceg pasi-tultengeses volt (nem csak IT), megis ezzel abrazolta'k... eloiteletek erositesere tokeletes, kozben meg masik szalon ment ezerrel a DEI trening. -
Ablakos
őstag
válasz
Foglalt név #11793 üzenetére
Köszönöm szépen a magyarázatot! Az OCP-ben hasonlókkal szórakoztatnak.
Lesz vele küzdelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged