- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Drizzt
üzenetére
Én a következőket láttam: SAP-B1, Vectory, IBSystem/Infosys, nézegetek most egy negyediket. Van egy darab közös adatbázis mögöttük egy rahedli táblázattal. Vannak ugyan programmmodulok, de azok nem közvetlen egymással, hanem az adatbázissal beszélgetnek.
Ha meg van egy tényleg külön modul, ami pl a vonalkódos rendszerért felelős vagy a gyártás rögzítéséért, akkor az külön fájdalom a hátsóba, ha saját adatbázisába ír, mert tuti nem tudják megoldani tisztességesen a két adatbázis közötti kommunikációt. (legalább is sok rossz példát láttam sajnos, főleg akkor problémás ha más az ERP és a vonalkódos rendszer szállítója, valamint egy közismert magyar Bérszámfejtő "fűszerrel" is sok gond van összepasszintani teljes mértékben ERP-vel, már ha nem kézzel akarunk adatokat importálni/exportálni)Én ezt az ábrát néztem microservice-re, de lehet nem jó:

vannak kisebb szolgáltatások, melyek egy részét többen is elérik közvetlenül, másokat több másik szolgáltatás is buzgerál egyszerre.10598: értem, hogy egy közepesnél nagyobb cégnél már gond a skálázhatóság miatt, de kis cégeknél inkább plusz kín ez a szemlélet. Tudom, ők menjenek a felhőbe ERP-zni

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szivárognak a OnePlus Nord CE6 Lite specifikációi
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- További aktív témák...
- AKCIÓ 0330-ig!!! GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 6400MHz CL32 PATRIOT VIPER VENOM DDR5 kit! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ 0330-ig!!! GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 7000MHz CL32 PATRIOT VIPER VENOM DDR5 kit! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ 0330-ig!!! GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 7600MHz CL36 PATRIOT VIPER XTREME5 DDR5 kit! GAR/SZÁMLA
- Galaxy GeForce 9600 GT 1 GB PCI-E videokártya
- Lenovo Thinkpad L380,13.3" FHD,i3-8130U,8GB DDR4,128GB SSD, WIN11
- LG 75QNED86T3A / QNED / 75" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- Panasonic Toughbook CF-XZ6-1,12",QHD,2 az 1-ben, i5-7300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest