- Módosítana a CHIPS-törvény kifizetésein a Trump adminisztráció
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Utilitas
tag
A procit nehéz megfőzni mert leállítja magát.
Viszont ha folyamatosan magas hőmérsékleten működik az hosszútávon nem előnyös.
A winchester szerintem ebben a melegben veszélyesebb.
Én is kb. oda állítottam be a proci ventijének indulását ahova Te.
Nálam most 58 foknál indul ( illetve + 2 fok a tűréshatár miatt ), ezzel 60-61 foknál nem megy feljebb, én azt vettem ki az intel specifikációjából, hogy 64.1 C fok fölé nem illik menni a procival.
De olvastam már olyan véleményeket is ,hogy ennél sokkal magasabb hőmérsékletre vannak a procik kalibrálva, a megadott értékek még biztonságosnak tekinthetőek.
Nekem az a bajom ,hogy ha a venti elindul alig lehet megmaradni a gép mellett olyan hangos. Nálam 4600-ig forog a venti és ez elég zajos.
Korábban írtam a két mag működéséről, nem tudom nálad, hogyan működik a két mag.??
Csak az egyik megy vagy megy Nálad is mind a kettő, függetlenül attól, hogy a futtatott progi nem is igényli, illetve egy mag is bőven elegendő .
Én még arra is hajlandó lennék, hogy csökkenteném a proci tlejesítményét, csak ne melegedne ennyire, illetve ne lenne a venti ennyire hangos. De fogalmam sincs hogyan lehetne lejjebb vinni ( antituningolni) a procit.
Ha valaki esetleg tudja a technikáját bármilyen megoldást, segitséget nagyon szívesen vennék.
Minden jót -
Utilitas
tag
Hali
Nekem is a hőmérséklet a fő gondom
Az természetes ha ilyen melegben a gép is melegebb, de nekem mindig meleg sajnos.
A venti fordulatszámát, és azt, hogy milyen hőmérsékletnél reagáljon be lehet állítani a biosban.
De most ilyen időben a venti mindig magas fordulaton fog menni a meleg miatt.
Minden jót -
robyeger
addikt
250FSB fölött már mindenképp a memória órajele is emelkedik, de a 865 chipset szerencsésebb esetben is ~270Mhz környékén már kifekszik.
pl. 1280x1024-től egy Ati X1950Pro esetében a VGA limit elérése 200Mhz CPU FSBn is lehetséges ebben biztos vagyok, de nagyobb FSBn már a win is gyorsabb, ezért ha más nem a játékoknál is gyorsabban betöltődnek a pályák, stb... -
robyeger
addikt
A D915 proci szorzójának két állapota lehetséges 12 és 14. Ha nem kapcsolod be a BIOSban a ''minimum speed''-t az speedstepre, akkor 14 lesz, ez a normál 200x14=2800Mhz, ahol 200Mhz az FSB, ha 12-n használod, akkor feszültség emelés nélkül bírni fogja a 234x12~2800Mhz, mivel a magórajel nem emelkedett, de mivel a deszkából adódóan 250Mhz FSB a legelőnyösebb visszaosztott ramra(5:4 , (FSB : DRAM), ezért 250x12=3000Mhz-t kell megcélozni. Valószínűleg még a 3Ghz is vinni fogja 1,3V alapfeszen, de ha mégse, elég egy kicsit emelni 1.35V-ra.
Hajthatod persze 250x14=3500Mhz-en is, csak akkor még több magfeszültséget igényel a proci, de a játékok nem igazán lesznek gyorsabbak, mint 12x250-en. pl. Videókódolási sebességben mutatkozik inkább különbség a két tuning állapot között.
A celeronoknak annyi a szorzójuk amennyi, mert azon változtatni úgy sem lehet. -
robyeger
addikt
Szerintem a P5P800SE deszkáddal a D915 procid szorzóját vissza tudod venni fixen 12-re, [link] , mint láthatod a speedstep sorban kell ''minimum speed''-re állítanod, az órajel kijelzésel ne törődj, mert téved, CPU-Z mutatja helyesen, így könnyűszerrel agyonterhelheted a 865chipsetet FSB-ben. Ehhez a laphoz nem éri meg magasabb órajelű PentiumD venned.
Kérlek jelezz már vissza, hogy megy-e 12 szorzóval
[Szerkesztve] -
Tivi32
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3245
- Huawei P30 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest