Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Raspberry Pi
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Armando_19 #2432 üzenetére
Ez a táp 300W-ot tud leadni a 12V-os ágon.
Nem is várom el tőle, hogy leadja a 650W-ot...
Viszont a házhűtésbe nagyon hatékonyan besegít a 3db ventijével és mivel nincs vele probléma én nem fogok mást venni hozzá - hiszen ez már meg van.
Amúgy fél éve üzemel hibátlanul, szerintem annyira képes, mint a hozzá hasnoló árkategóriájú tápok, azaz azt a 350-450W-ot le tudja adni, azonban az hozzá tartozik a történethez, hogy a passzív PFC ellenére kb. 50-60%-os hatásfokkal dolgozik csak.
Szóval az alábbi konfigot nyugodtan el fogja évekig is vinni:
ASRock 4CoreDual-VSTA alaplap
Intel Pentium D 915 @ 3300MHz (alapfesz)
Galaxy 7900GS Super
KingMax DDR-II 667 1GB
Seagate 80GB
2db LG ODD
1db FDD
Hát, ez a rendszer igencsak 250W alatt fogyaszt tuningolva, azt meg remélem egyetértünk, hogy tudja szolgáltatni. -
TomBoy1986
veterán
válasz
trapacska #2430 üzenetére
Nekem egy ASRock lapban feszültsége emelése nélkül megy a 915 237-es FSB-vel gond nélkül - gyári hűtővel 50°C-n.
Táp? Kezdetben volt alatta egy 300W-os, de azt sebtiben egy 650W-os Q-Tec váltotta fel. Szerintem ne kísérletezz azzal a 300W-ossal, hacsak nem valami márkásabb példány (FSP, Chieftek, QTechnology....) -
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Apróbb kérdésem lenne, egy link is megteszi, nem kell kifejteni. Úgy vettem észre (CPU-Z) az ASRock lapomban, hogy a 667-es DDR2-es RAM-om:
2800MHz: 3:5-höz az FSB : RAM arány
3300MHz: 4:5-höz ugyanaz.
Nos a kérdés értelemszerűen az, hogy nem lehet-e megcsinálni, hogy maradjon 3:5 és a másik, hogy minden lapban így működik-e, csak mert sajnos teljesítménycsökkentő hatása van.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Jó, én csak javasoltam, mert idővel úgyis át kell állni. Ezen meg van egyszerre PCI-E és AGP, továbbá DDR1 és DDR2 is. Hozzá tartozik még, hogy egy X1950Pro egész jó hatásfokkal van kihajtva a 915 által 3300MHz körül ~80-85% Az X2-m 2600MHz-en 3D'05-ben: 10300 pont a kártyával, míg a 915 8300 kb. Oblivionban 915-ön kb. 37fps ugyanott az X2-n 45. Egy kicsit még lobbizok a lap mellett, mert az ugyan lehet, hogy nem akarsz PCI-e-re váltani, de ha most veszel kártyát ígyis-úgyis (úgy látom a konfigban, hogy még nincs meg), akkor nyugodtan meg tudod venni PCI-e-ben is, hiszen az még ráadásul olcsóbb is. A RAM-okat meg tudod benne vígan használni Dual Channelben. Ja és még ráadásul a 4 magos Kentsfieldeket is támogatja, amiről az általad említett ugye szépen lemond. Úgyhogy ez a lap hosszú távra is elég jó választás. De a te döntésed.
A két magos a mindennapi Windowsos/Linuxos életben hasznos pl. akkor ha akkor is neten vagy esetleg letöltesz miközben játszol. Továbbá ha egy program behal, akkor a rendszer még nem, csak az egyik mag töketlenkedik vele általában.
Játékokban helyenként kijön az előnye (nem az amit feljebb írtam) Quake4, Cod2 körülbelül egyelőre ami igazából támogatja a párhuzamos végrehajtást látványosan. A többiben nem.
Ha 17-18K körül akarsz venni procit, akkor vedd meg a 915-öst (2800MHz) és kicsit húzva rajta 3.3Ghz, ha van több ~25K, akkor Core2 E4300. -
TomBoy1986
veterán
Hallgass rám és ne azt a lapot vedd, hanem a 4CoreDual-VSTA-t. Igaz drágább kb. 3K-val, de nem lesz gondod az átállással sem PCI-E-re sem DDR2-re. Ráadásul abba tényleg belemennek a legújabb Core2-k is (a 6x20-as széria is).
Ha mégis a 915-ös mellett döntesz (gondolom azért, mert 8K-val olcsóbb, mint a Core2 E4300), akkor fentebb láthatsz egy hsz-t, melyben írom, hogy 3300MHz-t tudtam ebben a lapban kihozni a gépből stabilan.
Melegedéshez annyit, hogy a gyári hűtő így is 50 ˙C-on és alatt tartja terheléssel.
Viszont nagyon jó hűtő hozzá az Arctic Cooling Freezer 7 Pro-ja, amit 4-5K között hozzádvágnak.
Ahhoz pedig, hogy mennyi előny a 2x2MB Cache?
[link]
Hasonlítsd össze a 820 és a 920 teljesítményét, amiben gondolod (ott kiválszthatod). -
TomBoy1986
veterán
válasz
robyeger #2338 üzenetére
Nos megnéztem.
Alaplap: ASRock 4CoreDual-VSTA
Processzor: Pentium D 915 (2800MHz)
Hűtő: Gyári Intel
Feszültséget nem tudtam emelni a lap miatt.
Így 235-ös FSB-t értem el stabilan, azaz 3290MHz-n megy stabilan a processzor. 239-en már fagy, illetve újraindul.
Emellett KingMax 667MHz-es DDR-II van a lapban 667-re állítva (de persze csak 600 környékén megy az Everest szerint, mert a CPU-Z nem tudta kiolvasni a frekvenciát)
Úgyhogy köszönöm, így még korrektebb ez a lap 14K-ért.
17.5% tuning szerintem nagyon baráti tőle. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Jodanovich #2340 üzenetére
Mivel 18-ért lehet kapni újonnan hűtővel, ezért legfeljebb 13-14. De ez nagyon legfeljebb.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
robyeger #2336 üzenetére
Nem volt még időm szórakozni vele, de a memória miatt nem aggódom, mivel KingMax 667-esről volt szó és most bebizonyosodott nálam, hogy működik szépen 333 helyett 416 MHz-en is 5-5-5-15-20-as időzítéssel.
De hétvégén (amikor annál a gépnél leszek) majd szépen megnézem, hogy mennyit is tud.
Amúgy nem vettem lejjebb, hogy a kérdésre is feleljek, hanem 667-re volt állítva, de ha úgy oszt vissza, mint az AMD-m, akkor 2800/9-en ment a 667-es RAM, azaz 311-en
3080-on pedig 342-őn. Szóval valószínűleg nem volt instabil a RAM miatt a rendszer, pláne ha figyelembe veszed, hogy 416-on működik stabilan
Viszont az időzítéseket sajnos nem bántottam, hanem auto volt, de ezen javítani fogok. Tudom, hogy a lapnak nem a legfrankóbb az auto módja, mert egy DDR1-es ramot bizony túl gyorsnak ítéltés kisebb időzítést állított be
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Armando_19 #2334 üzenetére
Hugom gépe, alacsony költségvetéssel, úgyhogy a hűtőt bár ismerem a TX-et, de marad.
Egyébként AC Freezer 7 Prot vennék hozzá, mivel az AMD-ben is az van és nagyon korrekt 4500 Ft-ért.
Gondoltam, hogy a lap az határ, de mégis fontos, hogy mennyi az ''elméleti maximum''
Szóval köszönöm -
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Van egy Pentium D 915-öm a gyári hűtéssel és sajnos nincsen mód a feszültség emelésére (lévén ASRock 4CoreDual-VSTA).
Az lenne a kérdésem, hogy vajon mit lehet ily módon a rendszerből kihozni csak az FSB emelésével, azaz hogy alapfeszültségen mit bír ez a processzor el?
Egyelőre egy szerény 10%-os emelést tudtam kicsikarni, nem néztem hogy miért nem megy többet....szóval 2800MHz-ről 3080MHz-re sikerült emelni. Tudom, mindegy példány más és más, de ez egy mostani processzor (3 hete lett véve).
Szóval más milyen ereményeket ért el?
Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Hobby rádiós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest