- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED monitor topic
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
Új hozzászólás Aktív témák
-
intelfan
aktív tag
nos 1 óra kínlódás után feladom...
egyrészt mert nem akarom tönkretenni a gépem
másrészt mert nincs a tunningra szükségem
harmadrészt mert nem értek hozzá -
intelfan
aktív tag
válasz
FehérHolló #1865 üzenetére
én nem szoktam tunningolni...így valószínű tényleg örűltséget sináltam vagy nem tudom...
a fórumtárs miat felhúztam 4ghz re mivel az volt a kérdése hogy ezzel a colermaster hyper tx el mennyi a hőmérséklet..én csak megtettem amit tudtam..tudom hogy nem így kell tunningolni...és mint írtam nekem sem volt stabil -programok rendre áltak le hibára -
intelfan
aktív tag
körülbelűl 28 fok lehet a szobámbanés hidd el nincs hűtő melett...
van 2 venti az egyik oldalon és van egy ami hátúlról fúja az alaplapot
jah igen a proci Gianni tól származik eredetileg, én már az egyik elégedet vásárlójától jutottam hozzá....
de ha nem hiszed itt az evereszt report:
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Driver (NV-DRV)
Alaplap neve Gigabyte 965P Series
Burkolatba behatolás történt Igen
Hőmérsékletek:
Alaplap 32 °C (90 °F)
CPU 24 °C (75 °F)
GPU 41 °C (106 °F)
SAMSUNG SP2004C 24 °C (75 °F)
Hűtőventilátorok:
CPU 1150 RPM
Tápegység 1524 RPM
a dupla cacheben tényleg tévedtem, köszi a helyesbítést
kipróbáltam 4ghz-en (3998), nem vagyok nagy tunningmester így csak annyit tettem hogy felnyomtam az fsb-t 266 -ra meg visszavettem a ramot 667 -re a többit hagytam had állítsa a lap...alapjároton mértem csak le mert valami miat nem szerettek volna indúlni a programok, valószínűleg még finomítani kellene rajta de így alapon volt 34-36 fokos, szóval szerintem terhelve sem nagyon haladhatja meg sokkal a 60 fokot...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
intelfan
aktív tag
a hétvégén bevizsgálom 4ghz en
csak most vettem egy sata2es samut..arra raknám át a rendszert...
ha az kész és minden flottúl megy akkor bevizsgélom
hát beszerzés..nem tudom mennyire könnyű hozzájutni..én itt fehérváron végigjártam 6 boltot mire találtam
a másik hasonlóan jónak mondott cucc az arctic cooling freezer 7 pro
mindkettő 3+3 hőcsöves, szép nagy ventijük van, mindegyik alap felfogatású és mindkettő hűti a mosfeteket is a lapodon mert az egyiken collermaster-egy műanyag terelő hajtja rájuk a levegőt freezer-megvannak hajlítva a hűtőlamellák az alsó részén így azokról a mosfetekre megy a levegő
a frezeer kicsitdrágább...+500-1000 ft
de nekem a hyper tx jobban tetszik a szép kis turbina formájú ventijével
[Szerkesztve] -
intelfan
aktív tag
hát én inkább vennék a helyedben akkor már egy d930 at
nagyobb cache, nagyobb órajel, ViiV támogatás
kicsit jobban melegszik..de mint az elöző hozzászólásomban látszik megoldható...
kicsit többet is fogyaszt de nem fogod nagyon érzékelni
viszont nekem nagyon bevált..nekem is gigabyte lapom van...csak nem S3 hanem DQ6
vagy
a legjobb egy c2 6300 lenne...
ha van rá keret...
nem melegszik, jó kis tunningpotenciál van benne..és már alapból is odaver a legtöbb D osztályú intelnek -
intelfan
aktív tag
há-há-háááá
végre
vettem egy colermaster hyper tx coolert
kicsit szűkösen de befért..
most...D930 proci idle 22 fokventi 1000rpm
terhelve 45 fok környéke bár még több órát nem nyomattam
szóval hyper tx-et mindenkinek...5.550.- volt külömben -
intelfan
aktív tag
válasz
robyeger #1831 üzenetére
mint már mondtam nekem az alaplapon egy gyári rézborda van a proci alatt ami elég nagy..azthiszem 9*13 cm vagy valahogy így...ettől nem szeretnék megválni mivel a gyári gari is elveszik ezzel
...tehát mindenképp olyan hűtő kell aminek nincs hátsó szerelvény része...csak a normál ''gyári intel pöcök rögzítés'' -bár szerintem is jobb megoldás a hátsó rögzítés dehát ha egyszer a gigabyte nem gondolt erre...meg az intel sem...és ráadásúl én sem
szóval...más hűtőt tudnátok javasolni esetleg?
[Szerkesztve] -
intelfan
aktív tag
sziasztok
a kérdésem az lenne hogy egy D930 gyári hűtéssel 1,275 V fesz mellet körülbelűl mennyire melegszik
csak mert idle 42 fok , terhelve 60 környéke...de ezek az értékek is úgy alakúltak ki hogy egy dupla 9 cm titan házhűtő ventit építettem az oldallapba....
előtte alapjáraton 48-50 terhelve meg olyan 70 környékén rohangált...B1 steppinges ha ez számít és az eist és c1t az everest szerint elérhető de tiltva van..
illetve milyen hűtőt éri meg rá venni ami nem drága de tuti jól hűt és nem kell az alaplap hátoldalán bigyókat szerelni, mert gigabyte DQ6 lapom van egy szép nagy réz crazycool nevezetű bordával a proci alatt...amit szintén fúj mostmár egy ventillátor
előre is kösz a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K - Garancia - Ingyen posta
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- 24 GB-os RTX6000 HP - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo 14 Ideapad Slim 3 FHD IPS i5-12450H 4.4Ghz 8mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest