- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz m0h0senator #6558 üzenetére
bar latom h nem fontos, de szeretnem erteni mit csinaltal a videokartyat tuningolod vagy a procit?
ha a procit, akkor hogy? nem valtozik meg a pcie bus frekije is? -
hobizoli
nagyúr
válasz m0h0senator #6569 üzenetére
en HWinfo64-ben neztem, hogy dVGA felé a 8GT/s PCIE link sebesseg csak akkor aktiv a videokalyhan, ha game van, kulonben "csak" 2.5GT/s-n megy
most is a Current ertek 2.5GT/s-t mutat, a Maximum ertek meg 8GT/s meg tegnapi gamezasboltöbb drón kell ;P
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz m0h0senator #6563 üzenetére
Ja mondd ezt a teljesen szabványos 939es PCIe lapnak. Értem én, csak ez van. 😏 Anomáliák előfordulnak.
Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.02....
-
Reggie0
félisten
Nem videokartyanal mar lattam sok olyat, hogy nagy terhelesnel vagy terhelesvaltozasnal a taparamkorben keletkezo zaj piszkalta a pcie interfeszt.
-
Bios bugra tippelek.
Illetve arra hogy a proci húzva valamiért máshogy kezelné a pcie sávokat talán stabilitás miatt nem tudom. Ez még gyanús lehet.
Maga az x99 chipsetből kimenő pcie sáv 2.0-val működik de az eleve csak 8 sávos.
Elméletben minden más 3.0-val kelljen hogy menjen mert a prociból meg az jön ki.
Ha nincs fps veszteség akkor nem érdemes foglalkozni vele, én használtam már 1.0 módban GTX970-est is
De azt se felejtsük el hogy a gpuz nem szentírás, nekem simán rámondta FAKE kártyának az oem quadro nvs 450-est, meg régebben volt más gond is vele. Simán elképzelem hogy nem képes detektálni ha valami megváltozik a rendszerben.[ Szerkesztve ]
-
tag
Szia!
Ez érdekes, de szerencsére csak marketing fogás ez a Pci-e 2,3,4.
Van vagy 5FPS különbség biztos a 2 meg a 4 között..
Persze ettől még az embert zavarja.[ Szerkesztve ]
* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *
-
--HARDCORE--
senior tag
Igazából csoda hogy még megy benne. Ha jól emlékszem 939es lapok hd5xx0 szériával el sem indultak valamiért. Pedig csak ~5 évvel volt újabb a VGA mint a lap.
Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.02....
-
nullpoint
őstag
Nézd meg hogy gpu teszt alatt hogy mennyit mutat. Lehet csak pihenőbe ment a busz, bár akkor meg 1.x nek kéne lennie. Egy próbát megér.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Thomas43
tag
válasz m0h0senator #6046 üzenetére
Közben cserélve lett az AIO Cooler Master 360-as "játékvíz" egy nagyobb teljesítményű customre és kevesebb feszel is beéri
-Thomas43
-
válasz m0h0senator #5979 üzenetére
[link]
Jingsha x99 -
F e Z o
veterán
válasz m0h0senator #5968 üzenetére
Szintén 4,4GHz, egy 1080Ti mellett, szintén 1440p-ben. Mivel nagyon beesett az árauk, szerintm jó vétel manapság.
H2O über alles!
-
Istvan2020
aktív tag
válasz m0h0senator #5968 üzenetére
Nagyon szépen köszön a válaszod.
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5946 üzenetére
igen mind a 2 lappal ezt csinálja 1x sikerült elindulnia rendesen akkor minden ment de utána gép resi volt és már írta is a hibát
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5944 üzenetére
asus x99-e,gigabyte ga-x99-gaming 5p
-
Vigilante
őstag
válasz m0h0senator #5935 üzenetére
Hát az elemet kiveszed beveszed a szádba, rögtön meg tudja mondani az ember, hogy van-e még benne nafta?
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5928 üzenetére
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5928 üzenetére
Még nem. Ma délután lesz időm foglalkozni vele eddig nem volt türelmem hozzá
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5923 üzenetére
holnap meg is próbálom
-
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5921 üzenetére
mivel lehetne takarítani megpróbálom úgy is szét van szedve mert rakom össze addig a ryzen gépet.
-
Heroes fan
őstag
válasz m0h0senator #5911 üzenetére
Akkor jó, nem fog kigyulladni köszi.
-
Heroes fan
őstag
válasz m0h0senator #5909 üzenetére
Csak egy sima gyári hűtő van semmi más.
-
Heroes fan
őstag
válasz m0h0senator #5907 üzenetére
A gépemet megtalálod az adatlapomon. Csak mert itt szórakoznak,hogy a magas és az is visszafogja a tejesítményt, videókat néztem ahol tesztelték őket, és láttam másnál is 70 fokos, sőt 78 is volt ahol ugrált nála.
-
BITBOYS
addikt
válasz m0h0senator #5892 üzenetére
Nekem ez új, mármint a 8 mellé a +4 csati. De jó tudni, hogy ilyen is van
-
veterán
válasz m0h0senator #5890 üzenetére
koszi, ez megnyugtato
-
mpierre
veterán
válasz m0h0senator #5890 üzenetére
336W-nyi terhelést lehet átküldeni a 8 pin eps csatin... Sz'al még a sima otthoni oc is bele kéne férjen. Persze kérdés a deszka drótozása.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
m0h0senator
őstag
válasz m0h0senator #5885 üzenetére
Tegnap megint észre vettem, hogy a 4x4-ből 4x3-at lát a lap. az I/O porthoz legközelebbi foglalatban nem lát semmit. Hétvégén szétszedem takarítás ha nem oldja meg megy vissza gariba.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Reggie0
félisten
válasz m0h0senator #5883 üzenetére
\o/
-
F e Z o
veterán
válasz m0h0senator #5881 üzenetére
3200MHz-en járatott memóriákkal nem is csodálkozom. Véleményem szerint haldoklik a memóriavezérlő...
H2O über alles!
-
Reggie0
félisten
válasz m0h0senator #5877 üzenetére
Ugy tunik, mintha fokozatosan hullana szet a gep. Eloszor a PCIe, aztan a memoriavezerlo.... En procira vagy alaplapra gyanakodnek.
[ Szerkesztve ]
-
drsanya
aktív tag
válasz m0h0senator #5877 üzenetére
A BCLK nem nálad van 125 MHz-en véletlenül? Lehet az baj ilyen esetben?
I am iRacer
-
m0h0senator
őstag
válasz m0h0senator #5876 üzenetére
Röviden: Windows-om is összeomlott.
Linux-ról bootoltam de az
lspci -vv
semmit nem találtam. Ekkor gondoltam megpróbálok egy bios frissítést a lapomra (2016-os bios volt fent) jött egy 2017es amiben a 4x4 giga ramból már csak biosban 3x4-et lát (win alatt megvan a 4x4) visszarakva a 2016os bios szintén marad a 3x4. A win betöltés közben merevre fagy se egér se bill-re nem reagál csökkentett módnál is kifagy sőt még egy rendszer visszaállítást is megpróbáltam ott is meghaltTanúlság: Ami működik azt nem kell piszkálni
És maradt a 8x pcie szóval lehet a kártyánál van valami, de most ezért egyelőre nem engedem le a vizet majd ősszel...
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz m0h0senator #5874 üzenetére
Attol meg lehet kartya hiba. Van par ezer bga ball a vga-n neha egy pcie lane-hez kapcsolodo is elrepedhet, nem csak a kritikusabbak, a gyartasi hibak sem valogatnak azerint, hogy mi az adott pin funkcioja.
Kezdetnek probald ki a linuxot, az a legegyszerubb.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz m0h0senator #5871 üzenetére
Nézd végig a win energia gazdálkodás beállításait. A pci-e energiagazdálkodást kapcsold ki vagy, mérsékelt energiamegtakarításra rakd.
Másik lehetőség, hogy nézd meg a deszka bios-át, hátha van benne olyasmi, ahol a pci-e slotokat lehet babrálni. Giga tud vagy, tudott ilyesmit. (X58-nál volt ilyesmi, de az nem uefi-s bios volt).#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Reggie0
félisten
válasz m0h0senator #5869 üzenetére
Ebben az esetben az 1. kartyahelyen valoban mindig x16-nak kene lennie. Oszinten szolva nem tudom. Ha bios reset megvolt, akkor problad meg, hogy usb-rol bebootolsz egy debiant es ott nezd meg hogyan jon fel. Ha nem x16, akkor nem windows driver problema.
A masodik PCIe slotban probaltad?
Lehet akar a kartyanak is baja.[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz m0h0senator #5867 üzenetére
Nem lehet, hogy osztott a 16-os PCI-E bővítőhellyel?
H2O über alles!
-
Reggie0
félisten
válasz m0h0senator #5865 üzenetére
Nincs veletlen tobb kartyad, ami miatt csak x8-at kap az elso?
-
m0h0senator
őstag
válasz m0h0senator #5863 üzenetére
Az lehet, hogy a tuning miatt csak 8x-an megy az első PCIE csatlakozóban a kártyám? Tudom hogy nincs látható különbség csak érdekel a miértje. Elemet kivettem már a lapból, gyári beállításokon ( no tuning) is 8x-an megy. Bios és a CPU-z is azt mutatja.
-
veterán
válasz m0h0senator #5863 üzenetére
Masik lga2011 proci ? Itt videken csak core2duo van mindenkinek ,eselytelen szerezni masik procit
-
BITBOYS
addikt
válasz m0h0senator #5841 üzenetére
Én se merem már piszkálni, nagyon ki van hegyezve úgy érzem
Pillanatnyilag 4.75GHz, 3GHz-es mem, 1.275v proci maxon hajtva 60-65 fok vízzel de ez igen ritka, játékok alatt inkább 50 fok.Így már érthető a 6950x, csak sikerüljön jó árban szerezned.
-
BITBOYS
addikt
válasz m0h0senator #5839 üzenetére
Az a gond, hogy a 6950x-et valahogy nem akarják utánunk dobni Nekem egyszer volt 6900x-em, de egyszerűen nem tudtam kihasználni és a tuningot se nagyon szerette, vagy csak én bénáztam. De még így is brutális teljesítménye volt.
Ár/érték miatt tovább is adtam.
A mostani konfig viszont a szavaiddal élve velem temethető egyszerűen ideális mindenre amire használom, árban meg tényleg egy vicc a hasonló teljesítményű konfigokhoz képest. -
BITBOYS
addikt
válasz m0h0senator #5837 üzenetére
Sajnos még mindig nem futottam neki a tesztnek. Úgy látszik minél jobban öregszem annál lustább vagyok
Nálam különben a memória tuning nem az igazi, gyári beállításokkal üzemel, de ha megpiszkálom azonnal kiakad a rendszer. -
BITBOYS
addikt
válasz m0h0senator #5827 üzenetére
Még mindig nem csináltam meg, de amint kikapcsolt állapotban se felejtem el azonnal kikapom a memóriákat.
Csak a bios beállítás mentést se hagyjam ki, mert most lézerre be van állítva minden...mem, proc, volt, késleltetés, fsb, cache, ventivezérlés. Nem örülnék ha újra kellene állítani. Érzékeny a lapom, tartok attól, hogy a teszt után kiresetel mindent. -
perfegor17
senior tag
válasz m0h0senator #5801 üzenetére
mint a beton
-
F e Z o
veterán
válasz m0h0senator #5778 üzenetére
Blokktól is függhet, pasztától is. Nem túlságosan érdekel ez a 70 fok, míg a vga megvan 50 alatt, s nem droppol.
H2O über alles!
-
rup1u5
nagyúr
válasz m0h0senator #5776 üzenetére
Tök mindegy hogy előtte vagy utána van a körben. Az egész körön belűl nem lesz 2°C-nál nagyobb eltérés vízhőben. GTAV-nél mennyire érezhető ha streameled a multit? Lehet kipróbálom én is mit szól hozzá a 6 magos Xeon.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
F e Z o
veterán
válasz m0h0senator #5774 üzenetére
Battlefield V alatt a magok belenyalnak a 70 fokba. 1,1V és 4GHz-nél 55-60 fok ugyanez. Alphacool VPP655 (D5 pumpa 2-es fokozaton), Phobya UC2-LT CPU blokk, Mo-Ra 2, a körben egy húzott 980Ti is a proci előtt.
H2O über alles!
-
őstag
válasz m0h0senator #5697 üzenetére
Próbáld meg, hogy kiveszed a karit és megpucolod a pci-e sínjét alkohollal, megjavul-e.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
mpierre
veterán
válasz m0h0senator #5699 üzenetére
GPU-Z rendert (bus interface melletti kérdőjelre klikkelve) indítsd el, ha akkor is 8×-on marad, akkor passz.
Az r9 390 ha pihenőben van, akkor @16× 1.1-et ír, de render testre felugrik 3.0-ra.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Reggie0
félisten
válasz m0h0senator #5699 üzenetére
Ha bebootolsz vmi.live linuxot akkor ott lspci-ben latnod kell a helyes szelesseget. Ha ott se jo, akkor nem a mikrokod lesz.
-
F e Z o
veterán
-
drsanya
aktív tag
válasz m0h0senator #5692 üzenetére
Lehet. Bár nem értem, hogy ebben a felsorolásban nincs is megemlítve az enyém. Mondjuk az is igaz, hogy a korábbi hírek a teljes 6. generációt felöleli. Gondolom azért.
Mindegy, tökön szúrni nem fogom most magam emiatt, nem érzem (még) annyira a hiányát, a záróvizsgámat így is meg tudom (??? ) csinálni. Visual Studio csak nem vérzik el 400 MHz hiányától.
Amikkel meg játszogatok, azokhoz overkill az egész konfigom.
I am iRacer
-
mpierre
veterán
válasz m0h0senator #5669 üzenetére
Az érdekes, hogy az asus-hoz még nincs. Már a giga is kiadta az ápdételt biosokat, ami ugyan béta, de legalább van. (Elég szokatlan lépés ez tőlük, mert általában max 1-2 évig írogatnak biosokat a régebbi lapjaikhoz, aztán tojnak rá.)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Reggie0
félisten
válasz m0h0senator #5649 üzenetére
Igen, az tudtam, hogy nem ez a topic passzol a kerdeshez, csak ugysincs itt semmi forgalom.
(#5650) rup1u5: Delid nelkul nem?
[ Szerkesztve ]
-
Awil
tag
válasz m0h0senator #5617 üzenetére
Szia Bale,
Köszi a választ. Igen, pont a manuális tuning része, ami érdekelne. Ez mit takar, mit kell (át)állítani, hogy elkezdjem és mire kell odafigyelni. Mit ajánlanál teszetelésre?
Üdv
[ Szerkesztve ]
The gods strike through me!
-
Carlytoo
senior tag
válasz m0h0senator #5497 üzenetére
Bocsi, hogy új hozzászólásban, de lejárt az időm. Szeretek tervezgetni és bár én nem értek hozzá, úgy mint itt jó néhányan, de egyenlőre úgy érzem, hogy ezzel az X99-el jobb ár/teljesítmény arányú rendszert sikerült kifognom.
"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst
-
Carlytoo
senior tag
válasz m0h0senator #5497 üzenetére
Ja, hát ha nem azon kellene gondolkodnom, hogy most kiadjam-e érte azt a pluszt, akkor nem érdekelne a hőfok.
Hol elérhető ez? A 2066-os topikban? Megnézném.
[ Szerkesztve ]
-
Carlytoo
senior tag
válasz m0h0senator #5493 üzenetére
Most játékok alatt nem melegebb 65-nél. Szóval ez így még talán tartható. Konvertálás alatt pedig 73-74. Ezzel mostmár megbarátkozok. Ez még talán nem az-az elbaszott rendszer, mint a LGA 2066.
-
subaruwrc
félisten
válasz m0h0senator #5478 üzenetére
vrin - vcore között érdemes egy 0.5-0.6 deltát tartani különben instabilitás lehet a vége.
de ki kell mindent tesztelni csak minden napra talán érdemesebb tartalékot hagyni mert egy nagyon kicentizett beállítás előfordulhat hogy pont a legváratlanabb helyzetben fog fagyást okozni.a gyári 1.8 max 1.9 szerintem léggel vízzel mindenre elég,ezeket a chipeket amúgy se nagyon lehet már 1.4v körül hűteni max vízzel.
-
subaruwrc
félisten
válasz m0h0senator #5334 üzenetére
örülhetsz neki aztán majd egyik alkalommal kapsz egy szép 00-t és viszlát
nem kívánom csak mondom hogy a nagy átlag nem hogy stabilan nem tudja a 3200-at de még bootra se.
persze ezt is chipje válogatja mint mindigsimán lehet hogy csak a korai szériás haswellek nem csipázták ( amikkel én többnyire találkoztam ) az újabbak meg vígan elvannak akár fesz emelve is,azt tudom hogy én maradok a 2133-on,gari nélküli chipet nem rizikózok fél másodperccel jobb betöltési időkért..
-
#Morcosmedve
veterán
válasz m0h0senator #5336 üzenetére
Meg aztán ki tudja a lap miket ad. Főleg, ha extra tuning lapban mennek a procik. Szinte 99%, hogy magasabb feszeket ad inkább. Persze, ha beállítod normálisan és 1,2V körül vannak a memóriák, PLL sincs az egekben.
© asszongya'hogy
-
F e Z o
veterán
válasz m0h0senator #5334 üzenetére
Addig nincs baj, amíg nincs baj... Csak nehogy ott is feladja a memóriavezérlő a harcot.
H2O über alles!
-
ffodi
veterán
válasz m0h0senator #5321 üzenetére
Nálam is halt meg 5820k, szintén az IMC adta fel a harcot.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
atidzsiforc
őstag
válasz m0h0senator #5242 üzenetére
division free trialt megnezem. kozben toltam egy ashes of the singularity benchmarkot, stabilan 60fokon marad ott is, pedig az hasznalja a procit rendesen.
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
drsanya
aktív tag
-
Olajka02
aktív tag
válasz m0h0senator #5095 üzenetére
Így már érthető....
-
Olajka02
aktív tag
válasz m0h0senator #5093 üzenetére
Miért tetted fel Saber-re?????
-
drsanya
aktív tag
válasz m0h0senator #5075 üzenetére
Én örülök, hogy végre nem csak kérdeztem, hanem segíthettem is
I am iRacer
-
drsanya
aktív tag
-
Syz
senior tag
válasz m0h0senator #4428 üzenetére
Nekem elég jól szellőző kuckóm van,terhelés nélkül 30-35 fok körül cirkálnak a hőmérsékletek.Komolyabb terhelésnél nekem is 55-65 fok közt van.Amúgy mi az a szint ami már hosszú távon nem egészséges a hardvereknek?
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
Reggie0
félisten
válasz m0h0senator #4428 üzenetére
Na jo, de igy lehet, hogy a procid tonkremenne 15 ev alatt, mig 40 fokon 18 evig is birna.
-
Syz
senior tag
válasz m0h0senator #3929 üzenetére
Figyelj,ezeknél a távol-keleti népeknél nem csak a gyárakban van led-kút hanem valószínűleg otthon is..Sűrűn vásárolok Ebayről meg Aliexpressről és szinte nem tudok olyan (bármilyen nagyságú és árú) kütyüket rendelni amiben ne lenne legalább 1 db,bármilyen színű led Jah,ezen a lapon is kikapcsolható illetve színváltós
-
Syz
senior tag
válasz m0h0senator #3927 üzenetére
Az egyik legújabb alaplap az Asusnál,nemrég jelent meg.Kicsit csicsásnak tűnik így elsőre de nyilván nem a ledek miatt érdekel
[ Szerkesztve ]
-
Syz
senior tag
válasz m0h0senator #3924 üzenetére
Nem,te kevered a ROG V Extreme alaplappal.Én erre gondolok,ez 100 körül megy most.Az Extreme V az 130 ezres kategória.
-
Syz
senior tag
válasz m0h0senator #3922 üzenetére
Azt még nem néztem.Valahol 100 ezernél húztam meg a határt az alaplapnál.Memóriákat már eldöntöttem hogy G.Skill Ripjaws4 széria lesz,4x4 Gb és 3200 Mhz.Egyedül most már csak az alaplap kérdés maradt
-
Devilstudio
tag
válasz m0h0senator #3835 üzenetére
Ez nekem kinai
Az adatvédelem halott, és a szociális média tartja a dohányzó fegyvert.
-
westlake
félisten
válasz m0h0senator #3776 üzenetére
Már akkor volt az IHS-en lyuk, amikor a forrasztás még szóba sem került.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz m0h0senator #3674 üzenetére
Csak akkor, ha valaki valóban ki tudja használni a 2GB/s-e olvasást, és a 1.5GB/s-es írást.
Szerintem otthoni felhasználásra egyáltalán nem éri meg a 950 PRO. Azt csak az veszi meg, akinek túl sok "felesleges" pénze van.Play nice!
-
ffodi
veterán
válasz m0h0senator #3534 üzenetére
Hyperpi 32M.
-
kujkuj123
tag
válasz m0h0senator #3534 üzenetére
Én ahogy láttam itt páran az Aida64 Memtest-jét használták/használják.
Üdv dani
'Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!'
-
ffodi
veterán
válasz m0h0senator #3497 üzenetére
Ne feledd, hogy az 5960x a több mag miatt kap többet. 5820k-val ez az eredmény aligha fogható.
-
törölt tag
válasz m0h0senator #3472 üzenetére
A cpu input voltage is legyen fix 1.92v
Dram command rate legyen 1T ha bírja.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz m0h0senator #3470 üzenetére
Internal pll overvoltage kapcsold be. A többihez nekem nincs türelmem azt majd leírja valaki más.
-
korion
senior tag
válasz m0h0senator #3321 üzenetére
nálam az MSI Mpower volt ilyen,vagy hasonló..elindult,majd leállt és újra elindult!(ha volt tuning,ha nem)
Discord: https://discord.gg/DWzNeZZKcV - +3670-365-3097 csak viber!;)
-
#Morcosmedve
veterán
válasz m0h0senator #3319 üzenetére
Lehet az memória-uncore stb. fesz is... X99 rejtélyek.
© asszongya'hogy
-
kujkuj123
tag
válasz m0h0senator #3316 üzenetére
Nekem így elsőre talán 'Overclocking failed' jut az eszembe de itt mutatja is a hibát és aztán indul újra.
'Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!'
-
#Morcosmedve
veterán
válasz m0h0senator #3316 üzenetére
Boot során ír hibát? Megáll vagy kell beavatkozni?
Tápot vagy az elosztót ki szoktad kapcsolni, miután nem gépezel=ez a jelenség előtt áramtalanítás után kapcsolod be?
© asszongya'hogy
-
korion
senior tag
válasz m0h0senator #3254 üzenetére
2666mhz Cl16
-
korion
senior tag
válasz m0h0senator #3245 üzenetére
köszönöm!
Hétvégén jön egy barátom aki jól tud angolul és akkor átnézzünk minden beállítást!
a feszültséget állítsam majd 1.3-ra?sajnos 2400-vagy 2666mhz ramokat vettem36 ezer vol és amit kinéztem 60 ezer,annyit nem ér,hogy jobb legyen + amúgy is jönnek az újak és lenyomják a jó kis 3200mhz árát!(remélem)
-
gyiku
nagyúr
válasz m0h0senator #3247 üzenetére
win energiagazdalkodas teljesitmenycentrikuson van? vagy kiegyensulyozott?
ram miert nem 1t? birja.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
gyiku
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
válasz m0h0senator #3200 üzenetére
nekem sem mindig tolti be, ilyenkor load profile kezzel.
viszont ha barmit allitasz a biosban, akkor meg full elfelejti a profilet, lehet beallitani ujra.hüllő
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz m0h0senator #3200 üzenetére
Lehet hogy a Bios felülírja? Próbáld meg ott is beállitani.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
woros
őstag
válasz m0h0senator #3167 üzenetére
Lehetséges igen.
-
gyiku
nagyúr
-
Ðávid
aktív tag
válasz m0h0senator #3106 üzenetére
Az Asus támogatási listáján nem szerepel, de ahogy már írtam, ők elsősorban 4 darabos kiteket teszteltek, nem 2 darabosakat, pláne nem önálló modulokat.
Lefutott mindkét modulra a Memtest, nem volt hiba. Most akkor mi lehet?
-
Ðávid
aktív tag
válasz m0h0senator #3099 üzenetére
Pont ezért kérdeztem, hogy hoz-e valami pluszt a legújabb BIOS. Az egyesével próbálgatást még meglépem. De most már kér órája megy fut a Prime95 és semmi hiba nincs.
-
Ðávid
aktív tag
válasz m0h0senator #3097 üzenetére
Nem, Aida rendszerstabilitás teszt. Azon akadt ki például. Nálam nincs tuning.
Nem találom a listán, de ahogy elnézem ők 4x4-es kiteket vettek főleg bele. Olyanból találtam egy Hyperx-et. -
woros
őstag
válasz m0h0senator #3090 üzenetére
BIOS a legfrissebb? Ha nem akkor frissítsd, de hivatalosan csak 2400MHz-es ramokat támogat az ASUS oldala szerint.
Elsőre ez a tippem.
-
westlake
félisten
válasz m0h0senator #3083 üzenetére
Lásd, kivel van dolgod.
(DIP5 v1.03.00, magnet link)[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
gyiku
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Dell notebook topic
- Revolut
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- További aktív témák...
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Intel Core i5 13600KF / i7 12700KF / 12700K processzorok 2 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK