- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
Reggie0 #5974 üzenetére
Az E5 2673 v3 az ms-nek készült csak. Úgyis mondhatnám, hogy külön megrendelésre. Van még pár ilyen proci... [link] Az ark.intel.com sose listázza az összes procit. Az OEM-eknek és egyéb megrendelésre készülők sose szerepelnek ott.
Szerk: És ugyanakkor ez gondot is okozhat, ha a deszka biosában nincs bent a mikrokódja. Persze, ha az intel tartotta hanyag hozzáállását, akkor még valamelyik alaplapgyártó biosában benne lehet. Onnét meg szabad az út a biosmod-hoz. Csak uefi-t nem tudom mennyire egyszerű megberhelni.
-
mpierre
veterán
válasz
m0h0senator #5890 üzenetére
336W-nyi terhelést lehet átküldeni a 8 pin eps csatin... Sz'al még a sima otthoni oc is bele kéne férjen. Persze kérdés a deszka drótozása.
-
mpierre
veterán
válasz
m0h0senator #5871 üzenetére
Nézd végig a win energia gazdálkodás beállításait. A pci-e energiagazdálkodást kapcsold ki vagy, mérsékelt energiamegtakarításra rakd.
Másik lehetőség, hogy nézd meg a deszka bios-át, hátha van benne olyasmi, ahol a pci-e slotokat lehet babrálni. Giga tud vagy, tudott ilyesmit. (X58-nál volt ilyesmi, de az nem uefi-s bios volt). -
mpierre
veterán
A többiek már válaszoltak, tehát 38-as szorzó volt. Azért az a 125MHz bicikli nagyon szép teljesítmény...
Még csak 40-ig toltam fel próba gyanánt. Pyrosim alatt nem nyerek vele sokat, tehát órajelben nem volt szükség többre, ellenben magból nem ártana még kettő, vagy négy.
Szimulációra fixen 3,8GHz van belőve all core, mindez alapfesz -0,0625V.
Így 40-45°C között ugrálnak a magok, a víz meg 38°C max.
@BITBOYS: Jók bizony.
Még lga1366-nál kezdtem el xeon-t használni. Ott is meglepően jól mentek / mennek.
-
mpierre
veterán
válasz
kicsipapucs #5709 üzenetére
-
mpierre
veterán
válasz
m0h0senator #5699 üzenetére
GPU-Z rendert (bus interface melletti kérdőjelre klikkelve) indítsd el, ha akkor is 8×-on marad, akkor passz.
Az r9 390 ha pihenőben van, akkor @16× 1.1-et ír, de render testre felugrik 3.0-ra. -
mpierre
veterán
válasz
drsanya #5683 üzenetére
Bios nem frissül - már ha béta állapotút nem számítom - így a w10 frissül csak. A frissítés be van kapcsolva, tehát, ha felkerült, akkor fent van a galibát okozó is.
Eddig nekem semmi gondot nem okozott (ha már települt, ezt meg kell néznem). Van egy minimális tuning, mert a legutolsó stabil bios kicsit elsz@rta az alap és a turbó órajelet az e5 1650v3-nál. 3,1/3,5 GHz bios vs 3,2/3,8 GHz intel, de ténylegesen 3,5/4,0 GHz-n megy alulfeszelve.
-
mpierre
veterán
válasz
m0h0senator #5669 üzenetére
Az érdekes, hogy az asus-hoz még nincs. Már a giga is kiadta az ápdételt biosokat, ami ugyan béta, de legalább van. (Elég szokatlan lépés ez tőlük, mert általában max 1-2 évig írogatnak biosokat a régebbi lapjaikhoz, aztán tojnak rá.)
-
mpierre
veterán
válasz
palfitom #5663 üzenetére
Giga x99 ud4p (kb ugyanaz a 2 lap, csak nem oc socketes a sima) teljesít nálam szolgálatot napi használatban. Teljesen jó. Fapados.
- Nincs bios reset gomb (megoldható hátlapra kivezetéssel),
- Nincsenek alaplapi diszkófények (csak egy diszkrét sárga derengés),
- Tuning simán megy, venti vezérlés príma
- Ritkán jön bios frissítés- Csak régebbi "tapasztalatból": fesz értéket nem hagyunk auto-n, vagy fix értékre, vagy normal-ra kell állítani.
-
mpierre
veterán
Azzal kapcsolod be a proci foglalt oc módját. Kb ennyi. A 3000MHz ramot nem igen szereti, mert azt nem tudja 100-as strappal abszolválni. Emiatt ki is fagyhat itt-ott. A ramot lehet jobb lenne 2666MHz, vagy 2800MHz-en hajtani kézi beállítással, nem pedig xmp-vel 3000MHz-n nyektetni.
-
mpierre
veterán
válasz
Stanchore #5400 üzenetére
Tudja a franc, hogy mit hol állíthat át (feszültséget) egy xmp profil (Feltéve, hogy azt állítja be). Ez ugye a legegyszerűbb megoldás a memória órajel emelésének. Legfőképp, ha azt nézzük, hogy általában mindenki qvl alapján választ / választott ramot.
Az x58 rendszernél néhány ram xmp-je adott itt-ott gyilkos feszeket, de csak 1-2 db proci imc-je döglött meg. A java a mai napig működik, fixen tuningolt órajelekkel (ram és cpu órajel egyaránt).
-
mpierre
veterán
Ez így már egy picit fura. Ennyire nem bírnák ezek a procik (imc) a tuningot?
Remélem nálam bírja majd hosszabb távon. Esetleg elb@sztam vmit a lenti feszeknél? (xeon e5 1650v3)
- sys agent voltage kapott +0,014V-t.
- vcore: -0,01V (1,07xxV körül van terhelve, idle meg 0,73V)
- vram: 1,35V (amit a giga siv 1,36xV-ra taksál)
- minden más normalon.Van még valami fesz, amit normalon 1,8V-ra lő be lap. Ez a siv-ben már narancssárga. Ezt talán már visszavettem 1,78V-ra... Na majd otthonról.
-
mpierre
veterán
Mindegyik, ami 2400, vagy 2600 feletti, az már 1.35V-on megy. Nem gond. Időzítésben: minél szűkebb, annál drágább.
Vagyis teljesen jó a 3200, cl16. Nekem most két külön csomag 3000, cl15 corsair lpx van (2×(4×4GB)), ami 2666-on megy cl15-ben, ~1,3V-on . Szerk.: De tök feleslegesen. Jelenleg nem kell semminek a gyors ram.Az összefoglalóban csak a oc socketes lapok listája van. Gondolom senki se csinálta meg.
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
válasz
abridabri #5227 üzenetére
A cpu foglalat elég nagy, gondolom majdnem mindegyik deszkánál gond ez, ahol vrm-et a cpu fölé rakták. Nálam az ud4p-nél a TRUE is beleért a vga-ba, de a kettes slot is tud ×16 ballagni (szerencsére). Amíg nem váltottam vízre, addig volt ilyen öszvér megoldás.
@helkis: Igen ügyes megoldás. Az olcsóbb lapok közt addig keresgéltem, amíg az ud4p jött ki nyertesen. Ott is van limitáció, de nem ilyen. (Mondjuk asus-t meg se néztem. Valahogy mindig volt gondom a deszkáikkal.)
-
mpierre
veterán
Amennyiben teleszóróm az összes - 8 db - ram slotot belevaló nyáklapkával, akkor a sys agent voltage-n kívül érdemes még valamelyik résznek egy kis plusz feszt adni?
Átálltam 2666MHz cl15-re, 2400 cl16 helyett. Már csak az uncore-t kéne megcibálni..
3,8GHz cpu órajel fölé menni, egyelőre felesleges.
-
mpierre
veterán
válasz
#64791808 #5196 üzenetére
Nem értem mi a gond vele?
Amióta áttértem vízhűtésre, nincs semmi gondom a géppel. Előtte is csak annyi , hogy elég fehér folt volt a tuning, míg a 1366-on egész jól ment.
Alulfeszelt xeon 3,8GHz-n, ram 2400-on 1T-ben (1,25V-n). Nincs eldobált usb 2 / 3 port, sata para sincs.
Az tény, hogy a laphoz van össz-vissz 4 bios a deszkámhoz, amiből 2 béta állapotú. Aztán kalap kabát. Vagyis nincs, amivel elszórakoztassam magam.
Majd meglátom, hogy füstszimuláció alatt megmakkan-e a gép... Oda lehet, hogy kell majd a 32-64GB ram, hogy ne egy hétig fusson. Majd kiderül.
-
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #4976 üzenetére
De van húzható xeon. E5 1660 v3, és elméletben az E5 1680 v3. Nálam egy E5 1650 v3 teljesít szolgálatot egy ud4p-ben.
És igen, baromi drágák.
-
mpierre
veterán
Egy öreg Thermaright Ultra 120 Extreme + Enermax high pressure ventivel 4,2GHz-ig néztem eddig, de még csak meg sem izzadt az öreg borda, se a kopter nem repült el a pörgettyűzéstől. (A hőmérsékletre nem emlékszem, de nem kapkodtam, hogy leállítsam a gépet.) Sz'al a Megahalems is simán fogja ezt, vagy többet is, tudni.
-
mpierre
veterán
Attól függ mennyire zavar a zaj. Alapon, pihenőben a léghűtés is csendes, ellenben terhelésre megjön a hang, emelkedik a hőmérséklet. Vízzel nincs ilyen. fix 6-800-as fordulat és a hőmérséklet se ugrál nagyon tág határok között. De akkor már érdemes a gpu-t is vizezni.... stb, stb.
-
mpierre
veterán
A minap bambultam a monitorba - miközben próbáltam a memória sebességét farigcsálni - de valamit nem értek. 2400Mhz-nél azt írja a cpu-z, hogy 1:18 fsb ratio. Na de ez azt jelenti akkor, hogy nem 100×12 a ram szorzó, hanem 66,7×18? Akkor nem csak 100 és 125-s strap van, hanem 66,7 is? Vagy nagyon nem értem az egészet.
-
mpierre
veterán
Pl a Xeon E5 16xx -v3 procik tuningolhatóak (A v4 nem tudom...). A ram is. Ugyanazok, mint a sima variánsok, csak xeonnak nevezik őket.
A többinél nincs tuning. Tudtommal.Levegővel is elvan. 3,8Ghz-n az E5 1650-v3 alapon 32°C.n (TRUE 120 extreme + Enermax TwisterPressure kopter), de majd úgyis megy rá az épített víz.
-
mpierre
veterán
válasz
subaruwrc #4231 üzenetére
Tudja a fene - alapszinten - nekem sokkal könnyebben ment, mint itt. Vagy a bonyolultsága miatt hamarabb megértettem. Ezt valahogy nem vágom. De az is lehet, hogy csak az uefi felülettel nem vagyok kibékülve és hagyományos bios kinézet lenne, akkor már érteném... Ez a beállítom a szorzót, meg minden feszt auto-n hagyok, nem tetszik.
Mondjuk jogos, hogy ssd mellé már nem sokat dob a ram tempója. Max jól mutat és nőhet egó.
Az uncore-ra még csak rá se néztem, hogy azt hogy húzom...
-
mpierre
veterán
válasz
#Morcosmedve #3932 üzenetére
Én nem panaszkodom a kis fapad csigabájt deszkámra van eddig 2 nem béta, meg 2 béta bios. O'szt csókolom. A második nem bétát meg rakom fel, mert arról nem lehet visszaváltani. Nagy kaland. Végül is lehet elsőre is jó biost összekalapálni. Ez így az abit ix48 gt3-ra emlékeztet.
-
mpierre
veterán
Érdekesen kezeli a feszt a giga x99 ud4p... A vcore -0,0009V beállításra biosban, -0,0347V-tal válaszolt. Ugyan szoftveres mérés - á la cpu-z - de még is érdekes. Még szokjuk egymást a procival.
-
mpierre
veterán
Nos. A városi legendák igazak. A xeon e5 1650-v3-nak szabadon állítható a szorzója.
Minden fesz auto-n, csak kipróbáltam.
Szerk.: Ellenben a ram tuning 2400MHz-ig tökölés nélkül megy. Sajnos a Corsair lpx-t e fölé nem sikerült cibálni. Xmp-t még nem próbáltam. Azt az x58 óta nem kedvelem. De a lap nagyon fapad. Bios reset csavarhúzóval, mint a régi szép időkben.
-
mpierre
veterán
Full alapon, minden auto-n, zéró tuninggal, gondolom nem túl jó eredmény az 1,099V vcore...?
-
-
mpierre
veterán
Mennyire melegedősek az x99 lapok? Érdemes vízhűtéssel megkínálni?
-
mpierre
veterán
Na beszereztem a ramot. Corsair LPX, persze 4.24-s. Erről a verzióról nem sokat találtam, sajna kipróbálni nem tudom, mert nincs meg minden alkatrész. (Csak a deszka, giga ud4p). Ez is samu lesz, mint a 4.23? A corsair anyulap listájában ehhez a ramhoz ott van az ud4p. Crucialt kellett volna venni...
?
-
mpierre
veterán
Ha már ramokról van szó. A Mushkin red / blackline ramjai vállalhatóak ddr4 fronton?
-
mpierre
veterán
Valaki használ giga x99 ud4p-t? Az érdekelne, hogy mennyire melegszik a "déli híd"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest