- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
m0h0senator
őstag
válasz
--HARDCORE-- #6568 üzenetére
Ez nem anomália. Teljesen kompatibilis vele. Ahogy írtam, ha alapon használom a cpu-t ram-ot tehát nincs semmi OC akkor tökéletesen megy pcie 3.0-ban tökéletesen visszaveszi ha nincs terhelve a kártya.
MasterDeeJay: én is gondoltam bios bug-ra és valami hasonlóra is amit Reggie0 ír. Ha lesz időm megpróbálom kinyomozni.
-
m0h0senator
őstag
válasz
--HARDCORE-- #6561 üzenetére
Miért lenne csoda?
Ahogy MasterDeeJay írta teljesen szabványos a PCIe 4.0 visszafelé komaptibilis szóval semmi olyan tényező nincs ami miatt ne menne. Ha minden alapon megy a gépben akkor szépen megy PCIe 3.0-ban csak szeretnék rájönni, hogy milyen beállítás okozza azt, hogy OC után csak 2.0-ban hajlandó kommunikálni.
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy miért megy a vga pcie 2.0-ban ha van OC beállítva? Ha minden alapon van akkor szépen megy 3.0-ban viszont ahogy betöltöm a beállítást már csak 2.0-t mutat a gpu-z.
-
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok!
Egy ideje alapon használom az 5820k-t,de újra szeretnék tuningolni. Viszont sokat felejtettem és nem akarok nagyon félre nyúlni. Tudtok valami jó általános leírást, hogy induljak neki? Hétvégén kicsit beleugrottam, de olyan jól sikerült, hogy a lap fixen tartotta a feszültséget függetlenül a proci terhelésétől, de a pcie már csak 2.0-ban ment. Szóval egyelőre elengedtem.
-
m0h0senator
őstag
válasz
MasterDeeJay #5978 üzenetére
Kíváncsian várom a fejleményeket! Milyen lap lesz alá?
-
m0h0senator
őstag
válasz
Istvan2020 #5967 üzenetére
Én ezt használom egy ideig 4,4 GHz-en most egy ideje alapon. GTX 1080 van mellette 1440P-n. Nincs vele különösebb probléma nyilván meghálálja a tuningot.
-
m0h0senator
őstag
válasz
perfegor17 #5945 üzenetére
Mind a kettőben ezt produkálja? Mert akkor sajna proci
-
m0h0senator
őstag
válasz
perfegor17 #5943 üzenetére
Bios reset volt proci csere után? Ez érdekes milyen lapban nézted?
-
m0h0senator
őstag
válasz
perfegor17 #5933 üzenetére
Simán lehet még érintkezés hiba ahogy envagyok írta. Volt ilyen nekem is. Én még az elemre gyanakodtam de nekem is megszűnt egyik napról a másikra.
-
m0h0senator
őstag
válasz
perfegor17 #5927 üzenetére
Akkor még nem takarítottad meg? Elemet is vedd majd ki a lapból.
-
m0h0senator
őstag
válasz
perfegor17 #5922 üzenetére
száraz elhasznált fogkefét én ezért tartom meg. Azzal szépen átmentem a slotok-on ramok érintkezőjét is megtisztítottam egy száraz ronggyal és megy azóta.
-
m0h0senator
őstag
válasz
perfegor17 #5919 üzenetére
Ilyet csinált nekem is a Saber. Memória modulokat megcserélgettem néha látta néha nem. Aztán kitakarítottam a foglalatokat és azóta lekopogom de működik.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Heroes fan #5910 üzenetére
Most látom, hogy ez nem is a Te topikod. A Te procid LGA 1151-es ez meg a 2011-V3-as topik. Itt a procid topikja. De tartom a véleményem, hogy gyári hűtővel normálisak ezek a hőfokok.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Heroes fan #5908 üzenetére
Igen viszont kérdés mivel hűtőd hány plussz venti vana házban milyen paszta stb. De ez a 70 fok normális.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Heroes fan #5906 üzenetére
Ennyi információból, szerintem igen.
-
m0h0senator
őstag
válasz
m0h0senator #5885 üzenetére
Tegnap megint észre vettem, hogy a 4x4-ből 4x3-at lát a lap. az I/O porthoz legközelebbi foglalatban nem lát semmit. Hétvégén szétszedem takarítás ha nem oldja meg megy vissza gariba.
-
-
m0h0senator
őstag
válasz
Reggie0 #5880 üzenetére
A lapnál szerintem a bios update kavart be, hiszen windowsban simán látja a 4x4-t. hwinfo aida cpuz-vel nézve. A lap is látja a 4 modult csak az egyiknél nem írja, hogy mekkora a mérete. Kap egy tiszta win-t délután aztán meglátjuk, hogy mi lesz.
Amúgy én is ezt érzem de délután meglátom
-
m0h0senator
őstag
válasz
m0h0senator #5876 üzenetére
Röviden: Windows-om is összeomlott.
Linux-ról bootoltam de az
lspci -vv
semmit nem találtam. Ekkor gondoltam megpróbálok egy bios frissítést a lapomra (2016-os bios volt fent) jött egy 2017es amiben a 4x4 giga ramból már csak biosban 3x4-et lát (win alatt megvan a 4x4) visszarakva a 2016os bios szintén marad a 3x4. A win betöltés közben merevre fagy se egér se bill-re nem reagál csökkentett módnál is kifagy sőt még egy rendszer visszaállítást is megpróbáltam ott is meghaltTanúlság: Ami működik azt nem kell piszkálni
És maradt a 8x pcie szóval lehet a kártyánál van valami, de most ezért egyelőre nem engedem le a vizet majd ősszel...
-
m0h0senator
őstag
válasz
mpierre #5873 üzenetére
Reggie0: sajnos nem tudom egyelőre másik slotban mert víz van mindenen
Ősszel nagytakarítás lesz akkor szétszedem 2 év után a gépet hátha egy takarítás megoldja.
Lehet csinálok egy linuxos pent- és megnézem akkor mit ír. Biosban is írja, hogy x16-ra képes a lap de csak x8ben megy. Nem hiszem, hogy kártya hiba mert ezt leszámítva minden hibátlan az fps-ek hőfokok nincs megjelenítési anomália sem.
-
m0h0senator
őstag
válasz
F e Z o #5868 üzenetére
Hogy a sockethez legközelebbi PCIE és az m.2 osztozik az 16x-os sávon és így lesz 8? Ezt el tudom képzelni de akkor elég furán van bekötve ez az asus lap.
Asus oldalán így van fent:28-Lane CPU-
3 x PCIe 3.0/2.0 x16 ( x16, x16/x8, x16/x8/x4) *1
1 x PCIe 2.0 x4 (x2 mode)
1 x PCIe 2.0 x11* The PCIe x16_3 shares bandwidth with M.2 x4. When M.2 socket is occupied, the PCIe x16_3 slot will be disabled.
Ebből azt veszem ki, hogy a 3. PCIE nem működik M.2-vel. Ha a biosban tolok egy gyári beállítást akkor is így megy.
-
m0h0senator
őstag
válasz
m0h0senator #5863 üzenetére
Az lehet, hogy a tuning miatt csak 8x-an megy az első PCIE csatlakozóban a kártyám? Tudom hogy nincs látható különbség csak érdekel a miértje. Elemet kivettem már a lapból, gyári beállításokon ( no tuning) is 8x-an megy. Bios és a CPU-z is azt mutatja.
-
m0h0senator
őstag
válasz
BITBOYS #5840 üzenetére
A 4x4-et lecserélem majd őssszel 4x8-ra. Én játszom + stream ezért is szeretném majd lehetőleg kimaxolni ezt a platformot + fog kelleni egy virtuális gép is majd melóm miatt ezért is szemezek a 6950x-el
Bios még 2016 augusztusi a lapon ami működik nem piszkálom elvet követem
-
m0h0senator
őstag
válasz
perfegor17 #5800 üzenetére
azért egy pár tesztet futtass le. Tuti stabil e minden körülmény között.
-
m0h0senator
őstag
-
m0h0senator
őstag
válasz
kicsipapucs #5709 üzenetére
Én is erre tudok csak gondolni. A kártya nem feszül kevés ahhoz az FC blokk
Leengedem majd és megtisztítom.
-
m0h0senator
őstag
válasz
mpierre #5704 üzenetére
Annyi update hogy nem a szeptemberi windows update kavart be neki, mert visszakerestem letöröltem de ugyanúgy x8-as módban fut. A biosom viszonylag régi ez tény de
1, ezzel stabil a tuningom
2. eddig is működött.Viszont ami eszembe jutott, hogy korábban áramtalanítottam a vga-t és véletlenül úgy kapcsoltam be a gépet, hogy a 8pin nem volt bedugva a kártyába. áramtalanítottam majd be azóta megy
szilikon csövezés, csak ha már leengedem akkor ki is tisztítanám, uh egyelőre azt napolom.
-
m0h0senator
őstag
Beteszem ide is hatha:
Sziasztok
Arra lettem figyelmes nem tudom miota de a kartyam csak x8 as modban megy. Tudom hogy nagy kulonbseg nincs csak eddig nem volt ilyen anonaliam. Bios reset volt nem segitett. Egy regebbi driver van fent ddu val torolve az elozo de nem segit. Cpu z bios is azt mutatja h x8 modban megy a kartya. Valakinek otlet?
Sorry telefonrol vagyok.
-
m0h0senator
őstag
Minden beállításom megmaradt, semmilyen változást nem tapasztaltam.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Carlytoo #5499 üzenetére
Megnéztem kíváncsiságból. Nekem 2016 februárjában volt a proci 95K lap 125K ram 40K. Most váltanék és maradnék a 6 magosoknál akkor a lap lenne: 96K (asus sabertooth mark1) proci meg: 7800x 112K. és a ram 40K. Szóval nagyjából ugyanott lennék csak frissebb rendszerrel.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Carlytoo #5496 üzenetére
pont ffodi rakott ki egy sikeres delid hőfokokat egy 5ghz-n járó 7820X-ről. Azért elfogadnám. A lapok vrm részét kell hűteni és sztem sok baj nincs, leszamáítva h a procik nem forrasztottak de arra meg ott a delid.
A hőfokok teljesen jók sztem játék és render alatt is.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Carlytoo #5491 üzenetére
Nagyon hasonló a procink főleg tuning terén. Enyém is 1,3+V-ot kér a 4,5 ghz-hez viszont ahogy írták az a 100mhz nem oszt nem szoroz. Így nekem 1,27V-ot kap hűvösebb is (mondjuk túlnyomó részt csak játszom) de szvsz nincs értelme nyúzni azért a +100 ért.
+ ahogy subaruwrc írta mindennapi használatra jobb ha kicsit visszaveszünk a kiélezett tuningból a stabilitás miatt.
-
m0h0senator
őstag
válasz
#Morcosmedve #5337 üzenetére
Nekem a corsair-ek default feszültsége 1,35V.
PLL az kérdéses mindjárt meglesem.PLL termination voltage nekem auto-n van. Ramok kapnak 1,360V-ot.
-
m0h0senator
őstag
válasz
atidzsiforc #5241 üzenetére
nekem a division fűt nagyon, pubg is az elején.
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
az miért lehet, hogy OC után a lap csak 2.0-n kezeli a pcie-t nem pedig 3.0, deafult biosnál, simán megy a 3.0
-
m0h0senator
őstag
válasz
Devilstudio #3834 üzenetére
Én ez alapján indultam el és külföldi fórumokon olvastam mi a max fesz 24/7-s beállításra. Külön csináltam egy biost mikor a procit tuningoltam és teszteltem, majd egyet a memóriának mikor a proci alapon volt. Mikor mind a kettő nem produkált hibát összeollóztam őket.
-
m0h0senator
őstag
-
m0h0senator
őstag
Memória tuningot milyen programmal szoktátok tesztelni? Memtest?
-
m0h0senator
őstag
-
m0h0senator
őstag
Korábban panaszkodtam, hogy a proci nem veszi vissza magát. Valaki adott itt tippet, hogy a win10 energiagazdálkodását nézzem meg. És bevált, szóval köszi a tippet
A gép még mindig újra indul, szóval bios képeket tényleg hozok most már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest