Új hozzászólás Aktív témák

• zsozsoooooo

tag

Üdv,

Megcsináltam a hűtést a v1.3-as Pipo X7esemen Laza... leírása alapján. Tuti lett.

Freaktabon én is olvasgattam. Ott pl. preferálják hogy alulra 5mm-es thermal padot kell tenni. Merthogy akkor pont hozzáér a ház aljához alulról. Csak annak sokkal rosszabb a hővezetése mint pl. az alumíniumnak. Felül is sokan meghagyták perforált gyári fémlemezt. Csak hát ahhoz is thermal padon át érkezik a hő (Igaz a gyári rosszabb minőségű thermal padot lecserélték jobbra (7W/mK hővezetésűre) ). Na én ebben nem bíztam. Inkább Laza... megoldását választottam. Ő ugyanis a lehető legkevesebb hővezető lapot használt a megoldásához, és szerintem ez a legjobb.

Azaz felül leszedtem a perforált fémlemezt (leszedéskor a hátoldalán maradt a két db gyári thermal pad, egy a procin volt egy a videokarin). A videokarin levőt thermal padot visszaraktam a videokarira, mert a fémlap levételkor lejött róla. A procin nem maradt semmi sem. Egyik fajta rézlap ment közvetlenül a procira, a másik fajta meg a videokarin levő thermal padra a rendelt ragasztóval.

A réz sokkal jobb hővezető mint az alu és mérföldekkel jobb mint a thermal pad. (Ezért gondolom jobb is lenne a réz borda, de gondolom árban is más árfekvésű, nem néztem utána, nekem elég az alu.)

A két rézlap teteje így már egy szintben volt. Száradás után a ragasztóval ment rá az alu borda.
    száradás után az alu borda és a hát teteje közé pedig az alutönk.

Alulra a fél mm-es thermal pad, ide ugye muszáj mert elektromosan szigetelni kell. Majd a thermal pad és a ház közé alu tönk.

Prime95-tel 4 szálon 1333 Mhzen 100% proci kihasznátsággal 40 percig stressz tesztelve 60 fokig melegedett.

Ezúton is köszönet Laza...-nak!

Új hozzászólás Aktív témák