Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozsoooooo
tag
válasz
fpeter84 #1484 üzenetére
Specben én sem láttam hogy usb2lan lenne. De pl itt olvastam róla:
[link]
Lehet ezért nem megy a WOL lanon.
Ja és az eszközkezelőben nálam ez van (v1.3-as pipom van):
"DM9621A USB To Fast Ethernet Adapter(KMDF)"Még annyit hogy ha az eszközkezelőben kiválasztod ezt az eszközt, akkor a tulajdonsagok/speciális fülön a "Wake up capabilities"-sel próbálkozhatsz. Nálam alapból "Disable" állapotban van, de vannak ott lehetőségek.
-
zsozsoooooo
tag
válasz
atillaahun #1481 üzenetére
Szerintem alvó módban egy desktopot sem érsz el hálózatról, azaz a ping nem ér oda. (Bár azt viszont fel lehet ébreszteni hálózatról talán (ICMP csomaggal vagy mi a neve).)
Ellenben az USB2LAN-os Pipot kétlem. -
zsozsoooooo
tag
válasz
atillaahun #1439 üzenetére
Na majd ha kész a hűtés, meglesed.
Viszont akik elmagyarázták az overclock-ot [link], megkérdezhetnéd újra, hogy pontosan hogyis kell csinálni. -
zsozsoooooo
tag
válasz
atillaahun #1436 üzenetére
Prime95 stressz teszttel nekem 100% kihasználtságot és 1.57 GHz-ees sebességet ír a task manager (Bár mellette meg az írja, hogy maximális sebesség 1.33 Ghz)
-
zsozsoooooo
tag
válasz
atillaahun #1433 üzenetére
Azt áruld el nekem plíz, hogy hol tolod fel 1830 Mhzre a BIOSban.
Ezen videón , 0:26nál ? Nálam ez full szürke, nem aktív. v1.3-as pipom van.
-
zsozsoooooo
tag
válasz
atillaahun #1433 üzenetére
Arról nem hiszem hogy írt, mert ő elhajította a fenébe a perforált fémlemezt
Solten: Gyárilag a fémlemez alatt van egy thermal pad plusz valami fólia. ezek vannak közötte, szerintem ezt a paszta nem hídalja át.
[link] 11 perc környékén láthatod.
-
zsozsoooooo
tag
Én továbbra is azt mondom, fölösleges a 5 mmes vastag thermal pad sok pénzért.
Laza... cuccait rendeltem meg, volt vagy 2000 Ft az egesz cumó. Az eredményt már leírtam.De ti tudjátok
-
zsozsoooooo
tag
válasz
atillaahun #1422 üzenetére
ott a link a hozzászólásban
-
-
zsozsoooooo
tag
Üdv,
Megcsináltam a hűtést a v1.3-as Pipo X7esemen Laza... leírása alapján. Tuti lett.
Freaktabon én is olvasgattam. Ott pl. preferálják hogy alulra 5mm-es thermal padot kell tenni. Merthogy akkor pont hozzáér a ház aljához alulról. Csak annak sokkal rosszabb a hővezetése mint pl. az alumíniumnak. Felül is sokan meghagyták perforált gyári fémlemezt. Csak hát ahhoz is thermal padon át érkezik a hő (Igaz a gyári rosszabb minőségű thermal padot lecserélték jobbra (7W/mK hővezetésűre) ). Na én ebben nem bíztam. Inkább Laza... megoldását választottam. Ő ugyanis a lehető legkevesebb hővezető lapot használt a megoldásához, és szerintem ez a legjobb.
Azaz felül leszedtem a perforált fémlemezt (leszedéskor a hátoldalán maradt a két db gyári thermal pad, egy a procin volt egy a videokarin). A videokarin levőt thermal padot visszaraktam a videokarira, mert a fémlap levételkor lejött róla. A procin nem maradt semmi sem. Egyik fajta rézlap ment közvetlenül a procira, a másik fajta meg a videokarin levő thermal padra a rendelt ragasztóval.
A réz sokkal jobb hővezető mint az alu és mérföldekkel jobb mint a thermal pad. (Ezért gondolom jobb is lenne a réz borda, de gondolom árban is más árfekvésű, nem néztem utána, nekem elég az alu.)
A két rézlap teteje így már egy szintben volt. Száradás után a ragasztóval ment rá az alu borda.
száradás után az alu borda és a hát teteje közé pedig az alutönk.Alulra a fél mm-es thermal pad, ide ugye muszáj mert elektromosan szigetelni kell. Majd a thermal pad és a ház közé alu tönk.
Prime95-tel 4 szálon 1333 Mhzen 100% proci kihasznátsággal 40 percig stressz tesztelve 60 fokig melegedett.
Ezúton is köszönet Laza...-nak!
-
zsozsoooooo
tag
válasz
atillaahun #1307 üzenetére
Nem teljesen értem én a kérdést. Ugyanazt mint a többinél, frekvenciát.
-
zsozsoooooo
tag
Igen, automata újraindulásra gondoltam, bocsi
Kösz az infokat, meglesem a biost. -
zsozsoooooo
tag
Üdv,
Pipo X7 tud indulni áramszünet után ?
-
zsozsoooooo
tag
válasz
Laza... #1217 üzenetére
Ehh, köszi, megvan
Egyebként , most már nekem is megjelenik a TV, érdekes. Előbb még nem volt ott a hangeszközöknél. Pedig volt kikapcs bekapcs, mind a tvnel mind a Pipon. Most meg már ott van az hang lejátszó eszközöknél. Na mindegy a lényeg hogy megy, köszi nektek!
Laza:
Megjelent a tvm, az előbb még nem volt ott. Most már megy minden, köszi! -
zsozsoooooo
tag
Üdv
PipoX7 HDMI-n kiküldi a hangot is ugye ? Itt a fórumon visszaolvasva állítólag ki.
HDMI-n összekötöttem TV-vel, a pipo windowsán meg hangoknál a lejátszó eszköznél az "intel sst audio device (wdm)" van. Ez lenne gondolom a fülhallgató/speaker kimenet ami az elején van a gépnek. belefugtam a fejhallgatóm, van is hang.
Meg kell mondani a windowsnak külön hogy adjon hangot hdmi-n ? Mert összekötöttem a TV-vel és nincs hang
-
zsozsoooooo
tag
Megjött az elektromos boltból a PiPo. Tulajdonságokhoz írhatták volna hogy nincs hozzá dugvilla átalakító
Pedig már izzítottam volna
-
zsozsoooooo
tag
válasz
interstate76 #530 üzenetére
Hali ,
Köszi a választ. Még azt elfelejtettem írni hogy kamera rádugással skype-olni szeretnék. Ezt anno próbáltam az mk808-assal, hellyel közzel ment is. Néha lebontott, szétkapcsolt. Aktív USB hubbal próbáltam rádugni egy radiós fly egeret (mele f10 pro) , egy kamerát (Logitech c270 ha jól emlékszem) , meg egy USB2LAN adaptert.
Hát nem igazán birkózott meg vele. Ezért is gondolkodom váltásban.Pipoval Windows lévén gondoltam a skype-pal tuti nem lesz bajom
Csak lenne már az elektromos boltban, naponta figyelem -
zsozsoooooo
tag
válasz
interstate76 #524 üzenetére
Hali,
Akkor ajánlj nekem más megoldást a problémámra, légy szíves:
- Filmet szeretnék nézni tévén, méghozzá úgy, hogy egyszerre két feliratot jelenítsen meg normálisan. (nyelvtanulás). Egyelőre Windows-on futó KMPlayerrel találkoztam ami tudja, hogy felülre is rakjon saját font settings-szel, és alulra is. Androidon mxplayer tudja, de alulra egymás fölé rakja mindkettőt.
- Silverlight-os tartalmakat szeretnék nézni tévén.
- Flash tartalmakat szeretnék nézni tévén (bár androidon ez hellyel közzel megy)
- Hangtalan működés, teljesen passzív hűtés kellene.
- Nem kell nagy tárhely. Minden zenei,video hanganyag, torrent , Plex a htpc-n van.Emiatt gondoltam a Pipo-ra, mi mással tudnám kiváltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest