Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csumpa93
tag
Úgy néz ki, hogy ideiglenesen végére értem a mostani gépépítésnek
Bár még tervbe van egy G6 Oled meg tök szivesen váltanék egy 5700x3d-ről valami 9000-es szériára, de most egy ideig marad már ez
Eléggé ki lettek centizve a dolgok, a ram még egyébként pont nem ér hozzá a ventihez és az alaplap IO covernél sem férne már be egy hajszál sem a vízhűtő mellett.
De nagyon csendes, jó kis build lett úgy gondolom. De eléggé megfáradtam, mire ide jutottam.
-
Az Evo7 kapot egy társat egy Evo8 személyében
-
Reinhardt
őstag
válasz
Dreamie #74827 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Tartó stabilnak tűnik, minimális sag, majd nézek vmi támasztó megoldást, mert a házba beépített sajnos nem éri el.
1.5 órával a képek felrakása után, játék közben meghalt a hűtő képernyője
Ki/bekapcs, újrakábelezés, reinstall, sajnos semmi nem segített.
Jöhet a garanciáztatás... -
Kobe
veterán
nah, elkészült a gépre is az ambilight. Majd még az asztal végére felrakok egy csíkot, de gondoltam megmutatom mert már így is elég chill....a másikat még forrasztani kell
-
DiamondBack
senior tag
Erről a házról tudtok esetleg valami értelmezhető nyelvű elérést? [link] A nevét kiderítettem de nem találok róla semmit, Sheildflex SF-I
-
smallmer
őstag
Leírom, hogy mi van itthon és érteni fogjátok, hogy mire van szükségem.
Adott egy 180 x 80 cm-es asztal, ami elektromos asztallábakkal van ellátva. Ennél nem lehet olyan csinálni, hogy az egyik oldala agyon van terhelve a másikon meg alig van terhelés, mert tönkre megy az asztal és állítólag el is tud billenni (még arra nem jöttem rá, hogy hogyan, de azt írták a redditen)
Ezért kell valami kis asztal szerűség ami nem undorító, nagy teherbírású és csak kb akkora mint a számítógépház vagy kicsit nagyobb.
A gépet a földre nem rakom, mert hiába van robotporszívó, ott sokkal több port szed össze és látni is szeretném, mert számomra dekoratív.
Az, hogy az asztalhoz rögzítsem a szekrényt, az megint nem jó megoldás, mert állítani fogom néha-néha a magasságát.
Azt hiszem túl sokat szeretnék -
smallmer
őstag
válasz
Skynet258 #74728 üzenetére
Jól néz ki így nagyon!
Pont most keresek a gépem alá egy szekrényt.
Én most vettem az IKEA-ban egy ilyen Kallax polcos elemet: [link]
Rá helyeztem a gépet, de eléggé mozog ha meglököm kicsit a gépet. Attól félek, hogy egyszer csak összecsuklik rajta a géppel, ami gazdasági totálkár lenneEz az Alex fiókos nem instabil? A gépem kb. 27 kg. Ehhez keresek valamit.
-
MaddeNNNN
addikt
Ma végre megjött az AIO így be tudtam fejezni a gép fejlesztést. AM4-ről léptem AM5-re illetve az RTX3080-ról az RX 9070XT-re és át is lett költöztetve egy H6 FLOW házba. Új ventik, új tápkábel hosszabbító.
Gigabyte B850 Aorues Elite
R7 9700X
2x16GB XPG Lancer Blade 6200CL28
Powercolor Red Devil 9070 XT OC
Kingston A2000 1TB + Apacer AS2280P4U Pro 1TB
Fractal Design Ion 850W
NZXT H6 FLOW
Acer Predator XB273
CoolerMaster CK530
Razer Basilisk Ultimate
SteelSeries QcK+ Limited
SteelSeries Arctis 5Nagyon régen volt full AMD gépem, még egy Phenom II x3 720BE és egy HD5770 páros valamikor 15 évvel ezelőtt.
Mostmár nyugodtan alszom én is és az asszony is, jó darabig nem fog tőlem nyafogást hallgatni hogy ez meg az lenne jó a gépbe
-
Novver
senior tag
válasz
freemanone #74801 üzenetére
Van isten
Köszi!
OBI honlapján találtam egy betonhatásút, de sajna az is polisztirol https://www.obi.hu/diszitoprofilok-mennyezeti-burkololapok/betonhatasu-3d-burkololap-montego-grafit/p/5084991 -
sixpak
nagyúr
válasz
Novver #74796 üzenetére
Ennek az ellenkezője az igaz.
A DG850-be (2024) kikapcsolhatatlan a pixel shifting, a BG-be (2022) kikapcsolható volt, ezért nem is volt 3 év gari a beégésre, az újnál van.
Én a 21:9-es modellekről tudok csak nyilatkozni, nem tudom a többinél mi a helyzet.
Van logó észlelés, halványítja a logókat, nem tudom ezek vannak-e a 16:9 modellekben. -
sixpak
nagyúr
válasz
KAMELOT #74787 üzenetére
Semmi, nekem RTX4080 van, örülök, ha 3 számjegyű az FPS az újabb játékokban.
Beállításokkal soha nem játszok, mindent koppanásig jobbra.
De mondom, nem is volt nagyon más választás nálam, mert nincs Samsung ultrawide (még) nagyobb képfrissítéssel.
De amúgy meg ha rajtam múlna, inkább játszanék 21:9/30 fps-el, mint 16:9/480 fps-el.Dreamie: beszarás, mennyire jó ez a ház.
-
flashpointer
őstag
Hasznal valaki kisebb displayt a mindenfele dolgok kijelzesere? Ugy ertem a klasszik 3,7-es nel is kisebbet, igazabol csak ket szamot, gpu cpu tempet kene mutassa mindenfele buziskodas nelkul, de ilyen 2-2,5-es meretuket vagy hasonlot nem nagyon talalok.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Novver #74781 üzenetére
Ahol én rendeltem, ott már nem elérhető, de rákeresel a polisztirol fali panelre, millió találat lesz.
Itt egy:
[link]Nekem nem sok választásom volt panel terén, nincs az újak között ultrawide, 16:9 meg ingyen sem kellene.
175Hz-es az enyém, az újak 240/360....sok sikert hozzá egy AW2 vagy LoU2-ben.Várjuk a képeket, irigyellek kicsit, kár hogy az enyém kész van.
-
Dreamie
őstag
Fólia nélkül.
-
-
Novver
senior tag
válasz
sixpak #74571 üzenetére
Fú hallod... Nagyon megihlettél.
Pont én is a gamersarkom felújítása előtt állok és ezt egybekötöm egy új monitor és új gép vásárlásával is.
A G8-at pedig élőben láttam 3 napja és úgy döntöttem hogy AZ.KELL.MOST!
Egyedül az első genes panel miatt ódzkodok de szerintem az lesz a nyertes.Viszont ami nagyon érdekelne, az a falipanelek pontos típusa, mert sehogy nem találom ugyanezt a fajtát, és ebbe beleszerettem.
Esetleg ha nem gond és még emlékszel hogy honnan van, megosztod?
A monitor mögé pedig egy Govee AI syncbox vásárlását tervezem hogy legyen monitor mögötti fény, de az még odébb van, akarom hogy szépen összeálljon az alap, ami a falak, polcok, asztal és panelek lesznek.
Igyekszem majd megörökíteni a folyamatot, tök izgalmas volt végigolvasni majd 500 kommentedet és végignéznem hogy fejlődött a gamerkuckód az évek alatt -
Acsi
aktív tag
válasz
flashpointer #74772 üzenetére
Igen
-
válasz
Vismajor01 #74768 üzenetére
Adsz egy linket a kütyühöz?
-
Dreamie
őstag
válasz
Reinhardt #74764 üzenetére
Hát mégsem, beleszaladtam abba a softveres hibába, amit redditen irnak, ha beállitok ventilátor profilt, újrainditom a gépet, és a beéllitott vonal egy egyenes lesz keresztben... Szóval ez egy kalap szar még, de serényen javitják remélem... Nem néztem utána, mielött rendeltem, no mindegy, remélem nem marad igy...
-
Dreamie
őstag
válasz
Reinhardt #74764 üzenetére
Igen nexlinq, egész jól működik eddig...Giga control center annyira nem tetszik, de a corsair icue után most még ez is jobb, aztán meglátjuk. Az aio igen csak egyfelekepp tehető fel, de nekem az egyszerű kinézete, ára, és hatékonysága meggyőzött syy pasztaval használom játékok alatt 55-60 fok a proci, meglepett a 9800x3d, nagyon patent eddig.
-
Reinhardt
őstag
válasz
Dreamie #74757 üzenetére
Ismeros
Jo lett
Neztem en is a Phanteks AIOt, de a fill port miatt nem tudtam volna a masik iranyba rakni, szoval az nalam kiesett.
NexLinq hubot hasznalsz?
Masik gepemben nekem is RTX Master van, igaz csak 3080, de az evek alatt egyre szarabb lett a szoftver (LCD control). Ha 5080ast vettem volna akkor inkabb az AEROre mentem volna.
-
válasz
TESCO-Zsömle #74761 üzenetére
Jajj azt hittem ez vmi twich vagy YT feliratkozás számláló
Jah hogy ez csak egy óraOMG át lettem verve
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Dreamie
őstag
Összepattintottam az új setupot, köszönöm az evole x2-eknek a képeket, innen az ihlet. Még nem teljes, külső fóliák még fent, lesz még gpu kábel csere is, mert a corsair nem tetszik... Az aio hutocsovet is valahogy behuzom hátra, csak nincs fehér gyorskotozom... Na szóval egyelőre így nézünk ki. Nagyon baba ez a ház, jól belépés szerelni.
-
hunym
csendes újonc
Na végre kész lett a gép. Mostmár nem melegszik túl a 14600kf
Szerintetek mivel lehetne kitámasztani a gput? sima gpu support nem fér be sajnos.3060ti, i5 14600kf, 32gb 3666mhz ram, b760 d4 plus, 2tb ssd 2tb hdd
-
Acsi
aktív tag
válasz
Sati01 #74746 üzenetére
Köszi mindenkinek!
#74747palfitom: Azt majd még lehet hogy beszerzek
#74748Vismajor01: "Lehánytnál" azért egy fokkal jobban néz kiPont ez a lényege ennek a "háznak", hogy össze vissza az egész, az ember azt sem tudja mit lát
. Porral szokott a legkevesebb gondom lenni a nyitott házaknál, ráfújsz egyet hetente és kész is, havonta így is, úgy is áttörölgetném, ezt legalább nem kell belülről, ahogy #74749Ispy is mondja
Hangról csak annyit, hogy ez a kártya az előző gépházamban (Corsair 2000D) teljesen alulfeszelve 1695MHz-n 818mV-on 80%-on ment a ventilátor játék közben, most, hogy nyitott a cucc, teljesen kihajtva, 1980MHz-en 968mV-on 74%-on megy a ventillátor. Zárt házban nem is nagyon bírta lehűteni magát a kártya fullra húzva.
#74752ubbconfig: Köszi! Volt már több open frame házam, de ez most a favorit -
Ispy
veterán
válasz
Vismajor01 #74750 üzenetére
Ja, hát de. Bele nem szoktál nézni?
Pont néztem én is, hogy lassan ideje takarítani, a legdzsúvásabb alkatrész a proci hűtő, áll a bordák közt a por...a többi egy mozdulattal lefújható.
-
Ispy
veterán
válasz
Vismajor01 #74748 üzenetére
Nem hangos és pont annyi por száll rá, mint egy fekete dobozra, csak ezt nem kell szétszedni, hanem kiviszed a ház elé és leporolod 10 perc alatt, max a ventit szeded le előtte és kész is vagy.
-
Vismajor01
addikt
Legyen képviselve a másik oldal is, nekem ez olyan mintha lehánytad volna az alaktrészeket a földre és azok így álltak meg.
Kábelek szabadon össze vissza, azt se tudom melyik az "eleje" meg "hátulja"
Jó poros lehet egy idő után, meg hangos, bár gondolom ez minden nyitott házra kritika nem csak erre.
-
Acsi
aktív tag
Összeállt az új "házzal" végre
-
Skynet258
veterán
válasz
Novver #74735 üzenetére
Ha nagyon meglököm akkor nálam a bal oldal hátrébb tud menni pár centit (jobb oldalon több a súly), de semmi extra, meg azért ritka, hogy annyit nyomnék rajta. Valami vékony csúszásgátló vagy egyéb nem invazív dolog elférhet ha igény van rá, de fúrást meg hasonlókat biztos, hogy nem igényel a dolog.
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #74730 üzenetére
ja nem valasz akart lenni termeszetesen.
-
zsombor22
aktív tag
válasz
Novver #74722 üzenetére
Nagyjából fél évig nem volt hátlap,de semmi lógást nem tapasztaltam.
És ami jó még a hátlapban,hogy takarja a kábeleket,annak ellenére így is rá ment két napom mire elrendeztem őket.
Nem hiszem hogy egy 32 es monitornak akkor lenne a súlya,hogy nagyon belógna.
Mondjuk egy fali karon praktikusabb lenne,nekem a 32 G8 Neo az asztalon a 32 G7 a fali karon van. -
flashpointer
őstag
-
palfitom
félisten
válasz
freemanone #74719 üzenetére
Király, gratula!
-
KAMELOT
titán
válasz
Vismajor01 #74724 üzenetére
Az jobb megoldás és azt is tudod állítani, ahogy neked kénylemes!
-
Novver
senior tag
válasz
Vismajor01 #74724 üzenetére
Gondolkoztam rajta, de kevésbé permanens megoldást szeretnék.
Viszont az asztal alá kábelrendező kéne, de nem tudom milyet vegyek még. Ha van tipp, szívesen fogadom
Karlbyba elég szépen bele lehet fúrni, néztem az IKEA SIGNUM-ot, de az túlságosan is látszik. -
Novver
senior tag
válasz
Vismajor01 #74715 üzenetére
Én is a 186centis "rövidebbet" néztem mert az fér be pont a kuckómba kényelmesen, és amúgy bőven elég is.
Nekem a monitor karja valszeg középre lesz rögzítve, de még nem tudom hogy fog elférni kényelmesen, lehet majd eltolom a rögzítést szélre ha úgy adja ki.
Ez a terv -
Reinhardt
őstag
válasz
freemanone #74719 üzenetére
Erdekes.
Az asztal a konnyabb szerelhetoseg miatt ilyen, vagy allva is hasznalod?
Nekem egy 49" TV volt kb ilyen tavolsagra regebben de mar neha azt nagynak ereztem, nem sok a 65"? -
freemanone
addikt
Közben végre elkészültem a legújabb agymenésemmel Én is.
Volt már sokféle configom, de amióta 65"-es TV lett a monitorom, csak útban volt a gépház mindenhol, így eldöntöttem, hogy be kell költöznie a TV alá egy búrotba.
Azon kívül elegem volt belőle, hogy amióta mancsos pajtás beköltözött 3x annyi por van a gépben, így ezzel is kellett valamit kezdeni, mert unalmas a sűrű takarítása.
A kábelek látványának is hadat üzentem, pedig azokból rengeteg van itt.Két szinten van porszűrés. Intake részen NF-A14x25 G2 PWM Sx2-PP dolgozik párban, alulról porszűrővel. Innen pedig 2x NF-F12-PWM és egy NF-A12x25-PWM dolgozik azon hogy második porszűrőn is átáramoljon a levegő. A táp tetejéte is került egy mágneses porszűrő lap. Legközelebb ha ilyet tervezek meg kell terveznem CADben az egészet, mert fejben olyan szépen elfért minden, aztán a csatlakozók, kábelek és egyéb apróságok amikre nem gondoltam, közel ellehetetlenítették a projectet, de végül csak kiadta.
Kiszívó oldalon egy pár NF-A12x25-PWM dolgozik
A fehér szivacs egy magas sűrűségű zárt cellás anyag, ami egy 34kg-s 3D nyomtatóval jött a dobozában és brutálisan sok nyúzást elvisel, szóval nem aggódok érte, jól körbeszigeteli a dolgokat. Ezt majd a későbbiekben egy 3D nyomtatott valami fogja leváltani, de addigis tökéletesen teszi a dolgát. Szintén későbbi terv a tápegység hőjét bevezetni a config alá, ahol külön csatornán tud majd futni az onnan kiáramló levegő. Bár látva, hogy gyakorlatilag hideg a config, nem biztos, hogy ez elkészül, inkább csak a lelkemnek kellene.
Az asztal állítható magasságú és a bútorból egyetlen hajlékony csatornával csúszik ki, amin egy dell tápegység adja az ellensúlyt, hogy leengedésnél szépen behúzza a kábeleket.
A hangfalakat egy shelly relé kapcsolja ki/be a TV-vel együtt, amik némi ügyeskedés után együtt szólnak a soundbarral tökéletes szinkronban.
A config: (részletes az adatlapomon)
ASRock Z790 PG Riptide + Intel WiFi6e
Intel core i5 14500
Corsair 32GB KIT DDR5 7000MHz CL34 Vengeance
EVGA RTX3080TI XC3 Ultra- gyanúsan az első kártya lesz amit nem fogok eladni, ereklye marad. Hiányzik ez a cég a piacról nagyon.Asus(Seasonic) ROG-STRIX-750G -
zsombor22
aktív tag
válasz
Rosszul írtam 186 cm a hátlap,akkora az munkalap is.
-
freemanone
addikt
válasz
Már csak a padló lapokból ítélve is, amik az alexhez mérve ~40 centisnek néznek ki, ergó a lap ~2m, szóval kell alátámasztás.
Egyik ismerősöm rácsavarozta a lapot az alexekre és a falnál középen berakott két polc tartó vasat. Azokra nincs rögzítve, csak rá van tolva, de így van lábtér és tartás is. -
Vismajor01
addikt
válasz
Novver #74708 üzenetére
Konyhalapot 80 centinként kell alátámasztani. Zsomboré nemtom hány centi, de a két alex az 80 centi széles, szal ha 160 hosszú a munkalap akkor nem kell középen alátámasztani. Nekem 180 centi lesz, két oldalt két alexxel ugyanígy, csak fehér munkalappal, nem biztos h alátámasztom mert középfelé szinte semmi súly nem lesz rajta, és két oldalt 10-10 cm túlnyúlás. De nekem nincs a lábbal sem bajom, azt is belehet rakni középre háta és alig látszana.
-
duronx
senior tag
válasz
MasterDeeJay #74709 üzenetére
Jó kis konfig, a kép és a kicsit összevisszaság alapján nem erre következtet az ember
-
válasz
Floyd80 #74705 üzenetére
Az élek le vannak kerekítve, ez márkás ház. De tény hogy voltak olyanok amelyek élesek voltak. Meg persze ez van vagy 20-30 kiló így. 1mm acél amely vissza van hajtva több helyen is.
A Corsair H100-ast felújítottam, takaríta és útántölve. Valóban eléggé régi, még az AMD X6-osomon volt de ammedig működik én nem selejtezem ki. Pontosabban a venti szabályzása már nem jó de azt a lap is tudja kezelni.duronx
AMD Ryzen 7 9800X3D + Corsair H100 // Asrock B650 PG // 2x16GB Puskill DDR5 6400 // Sapphire 7900XT 20GB Nitro+ // Superflower Platinum 750w // Samsung PM9A1 1TB + 2x Samsung PM981 500GB + Samsung Evo 860 500gb + Kingston HyperX 480Gb // Logitech G400 // IBM M122 // HP ZR30W
Lesz még hozzá még egy ugyan ilyen ramkit.
Windowst vennem kell rá, akár mit csinálok nem aktiválja be de most valamiért a másik gépemet sem pedig win7 kulcsom van 10-esre upgradelve ami elvileg 11-esnek is jónak kellene lennie. -
Novver
senior tag
válasz
zsombor22 #74521 üzenetére
Végre jó embertől fogom megkérdezni
Hogy oldottad meg hogy nem hajlik meg a (feltételezem) Karlby munkalap?Én is 2 Alex és 1 Karlby kombóját tervezem, viszont 1 Adils láb elméletileg fog kelleni középre.
Nekem viszont jobb felül lesz a gép, és középen egy Ergotron HX karon a G6 32", úgy pedig valszeg lesz egy kis sag. Erre gyakorlatilag vagy egy fém merevítést, vagy egy asztallábat javasolnak. -
Floyd80
addikt
válasz
MasterDeeJay #74704 üzenetére
A zárt házat nézve valószínű senki nem gondolná, hogy egy 9800X3D és egy Nitro 7900XT muzsikál benne, ráadásul a procin ugye egy 15 éves AIO?
Ezeknél a régi házaknál azt nem bírtam, hogy a kézfejemet mindig levertem valahogy (az élek miatt) egyszer egy szép darab bőr le is szakadt.
-
Sleeper és munkanoti.
hűtés nincs kész, ideiglenesen egy régi AIO-t kapott.
ezt meg lehet ütni vágni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest