Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
kb. három éve ilyen setuppal tolom a REBAR miatt és bejövős, plusz ugye adott áron több VRAM-ot kapok ami meg a lokális modellek esetében jön jól
#50 choosen : jól látod, az intel gyakorlatilag csődben van, kb. arról beszélgetnek, hogy kik és melyik részeiket veszik majd meg...
Az új core mobil cpu-ik akkora lemaradásban vannak hatékonyság és teljesítmény tekintetében az AMD és az Apple mögött hogy nem valószínű, hogy egyhamar újra versenyben lesznek...
#65 csakdzsó : szerintem amelyiket olcsóbban meg tudod venni, de jövőtállóság szempontjából én AMD-t vennék -
csakdzsó
tag
Intel ajánlottabb?
Tehát inkább egy LGA-1700 mint AM5?Pl: Eszerint pl i5-12600k a Ryzen 5 7600X helyett?
Észerű érveket kérek erre. -
HantekDSO
tag
-
gpuco
csendes tag
Rohadtul nem. pontosan es celtudatosan vettem belole 10db-ot, nem veletlenul! Elotte 10 db VCOM DM418 egerem volt, de ezekbol ki kellett vagnom az rgb-s ledeket is, mert vannak ilyen b@zik, akiknek tetszik, hogy alvasnal is pulzal az eger kikapcsolt gepnel. Na ezek lassan meghaltak, volt veluk tobb gond.
A havittel pl semmi gondom eddig, nekem nagyon megfelelo minoseg a napi 12 ora programozasi munkamhoz, php stormhoz, ennyike, ja es a legjobb, h nem jon elo az kezemben a fajdalom a hasznalatatol. Lehet 20-at kellett volna vennem :-( -
partizanka
csendes újonc
Mekkora nagy dög ez a 9070
-
Csandi
őstag
válasz
Trailblazer #54 üzenetére
És annak mi közbe az amd vs intelhez? Asrock bios hiba, nem amd
-
HantekDSO
tag
AMD vs. INTEL harc helyett: Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!
-
Az egy főre jutó RMA-zott processzorok statisztikájában mindenképpen.
https://www.reddit.com/r/intel/comments/1f86w3n/intel_currently_out_of_replacements_for_defective/
-
hokuszla
senior tag
-
palad
tag
Megamúgy hova lettek a szemüvegek?
-
Crus
őstag
Epic fail
Az AMD árfolyama tavaly tavasszal 207$ körüli csúcsokat is nyaldosta... aztán az elmúlt 1 évben vastagon több, mint a FELÉRE bezuhantak!
Amúgy részvényeket teszel a gépedbe? Azzal is elmegy? Ezen analógia mentén haladva akkor a Tesla is rom autókat gyárt, mert a részvényeik éppen bezuhantak a felére. Meg ugye nem azt akarod mondani, hogy az AMD-nél sose volt semmilyen fiaskó? Meg ugye azt se, hogy egy lassan 60 éves, Intel kaliber cégről álmodod, hogy megszűnik és aggódjunk itt a gar. miatt? Ugye, nem? -
nuke7
veterán
a 7900XT-n nem 20GB ram van..?
(annak nehezen lehet az utódja 16GB rammal valami, nem fér bele az előző modell ami a 7900XT VRAM-ba belefért akkor aztán senki nem fogja lecserélni)
#14 HantekDSO : maximálisan egyetértek
#15 Viktor77 : Bármelyik nagyobb lokális distilled model..?
ezeket a kártyákat már nem gaming szemüveggel kell nézni, az a piac töredéke lett...
-
gpuco
csendes tag
válasz
Trailblazer #2 üzenetére
En gamer egeret vettem (Havit MS107) 10 db-ot, darabjat 1600 Ft-ert
.Mondjuk a tobbi modellje, mert vettem vagy 4 fajtat, az hulladek. Ez meg igen jol fog jonni nekem a napi 12 ora meloban, hogy ne legyen inhuvely gyulladas a kezemben -
tray86
tag
-
ggbuffon1897
őstag
En nem vagyok hive ennek a memoria apokalipszisnek amit sokan lerendeznek ezek korul a vgak korul.
Epp azt mondtam h van par szo szerint technikailag optimalizalatlan f*shalmaz jatek (mint ahogy a CP kijott) aztan az a mérce. A jatekok 90%ban meg koszoni szepen, vigan ellehet lenni 1440pben is akar 8 giga rammal is, ha esszel hasznalja az ember es nem varja h a felsokategorias elmenyt kapja az alsokategorias arert.
-
Viktor77
titán
válasz
ggbuffon1897 #23 üzenetére
Ok, én csak szeretnék látni egy videót, ahol az 5090 32 gigája ki van használva.
-
TeeBee73
veterán
A Skyrim, Fallout 4, szénné modolva, nálam is megette az RX6800-at, UWQHD-n.
Alapon meg elég lett volna az előző RX6600XT is.
Van 1-2 extrém eset, de 99%-ban nem jellemző.
Vannak szarul optimalizált játékok, (egyre több, ahol néhány év Patch-elés után talán játszható lesz), de ahol hozzáértő kódereket alkalmaznak, ott valamiért, jól fut a végtermék.
Másik topicban is leírtam, és rám is rontottak, hogy a 8GB VRAM FHD-re nem elég.
Alsópolcos, belőpő VGA-tól Utra beállításokat, könyörgöm, ne akarjon már senki.
Van ott High/Medium is. Ha meg kell a szemkifolyató látvány, akkor tessék kinyitni a pénztárcát.
Sokak szemében a látvány többet ér a játékélménynél.
Itt is várom a korbácsokat.
Jöhetnek, tűröm. -
HantekDSO
tag
Sajnos nem vettem fel - de Budapest felett 20-as szinten egy A380-assal 94%-ra emelkedett a VRAM kihasználtság. (Videókat pedig nem nézek, mivel nem vagyok kíváncsi az eladhatatlan sz@rok reklámozására...
) Amúgy most néztem, VHHH-ról felszállva egy A320-assal is 81% a VRAM kihasználtság...
-
Viktor77
titán
válasz
ggbuffon1897 #17 üzenetére
Pont a CP-ot néztem én is, 4K, DLSS, Ultra, RT, akármi, de nem nagyon látok 12 gigánál többet (8 és 16K-n sincs több 20-nál).
Lehet nem jó játékot vagy videót néztem, ezért kérdeztem.
Nyílván, ha AI-ra kell, az más tészta, de akkor meg NV ha jól tudom. -
HantekDSO
tag
Egy 9070XT megérné az árát, ha minimum 32 GByte VRAM lenne rajta.
-
Csandi
őstag
válasz
Trailblazer #12 üzenetére
Nem hiba, legalább spórolsz
Mindeki azt játssza ami neki jó
-
Csandi
őstag
válasz
Trailblazer #2 üzenetére
Artisan a legjobb nem üveg egérpad fps gamingre, ha komolyan játszol kompetitív játékokkal erősen ajánlott, nekem is az van már nem is az első. (Nem ment tönkre csak kipróbáltam másik modelljüket is)
De az egeres kommentre is, nem tudom mit problémázik mindenki ezeken az árok, flagship termékekről beszélünk amik amúgy rétegigény, vannak olcsóbbak amik bőven elegek a casualoknak. És egyébként a PC még mindig ezy rohadt olcsó hobbi pl. az autó/motorhoz képest akkor is ha mindenből csúcsot vesz az ember.
-
tibaimp
nagyúr
Az a Sapphire Nitro 9070 XT mekkora egy drabális állat. A 9070XT-nek is ekkora hűtés kell?
nuke7: A 9000-es Amd-k is füstölgetnek szépen ám, csak mondom...
-
laed
aktív tag
Már csak azt nem tudjuk, hogy mit szívott a nyúl; hogy közel 60 ezres egeret ajánlgat.
-
perempe
veterán
Ötletes a cikk címe.
-
nuke7
veterán
válasz
Trailblazer #3 üzenetére
nyilván, azért lesz prohardveres tesztgépben is AM5 9xxx CPU
(és az intel értéke ezért van a padló alatt...)
-
Trailblazer
veterán
Egérpad 33 pénzért. Épp most vettem Hamát 1500-ért. Tudom, igénytelen vagyok, mert még a széle sincs levarrva.
-
nuke7
veterán
2025-ben inteles gépet ajánlani... értem, hogy reklám meg minden, de közben meg azért mégiscsak szakmai lap valahol... vagy nem..?
(az 5070 12GB rammal meg szerintem említésre se méltó, nemhogy ilyen árakon...
)
Nyilván az is gáz, hogy még mindig nincs a 7900 XT-nek útódja, dehát mit lehet tenni... :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezen a hétvégén egy asztali gépen túl mindenféle komponenseket és perifériákat veszünk szemügyre.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 4
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest