- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
freemanone
addikt
-
Vaze
őstag
Sokkalta szebb lett,mint volt az biztos
A bunko hozzaszolasokkal meg nem kell foglalkozni,bunkok voltak is es lesznek is!! Amugy meg a topic cime:Hogy is néznek ki a gépeink?
Ebbe benne van mindenUdv..: Zoli
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Floyd80
addikt
Igen, az a Corsair-radi sok helyet foglal, de ha elégedett vagy a hőfokokkal, akkor ennél jobb elrendezés valószínű nem lesz. Sok levegő ebbe a házba nem jut valószínű, tehát a front ventik max a radit kicsit lehűtik és kész.
Ha viszont még elrendezésen alakítanál akkor opció lehet:
- Corsair hátra és esetleg házon kívülre a venti. Ki vagy befúj, sztem nem sok különbség lenne. Fent meg két venti kifúj.
- a VGA-ra megy az X62 ha már ott a G12. Mondjuk akkor meg az NZXT logo lehet nem lenne vízszintes[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
ADAM1337
nagyúr
Én fentre raknám a dupla radis cpu vizet, és előre a vga-t, látványban is jobban mutatna szerintem, meg hűtésileg is talán optimálisabb lenne.
A vga befelé kapja a friss levegőt, fent meg lehet ugyanúgy alulról felfelé, vagy a friss levegő elv alapján ott is lehet kintről befelé fújni, de a vga hője meg felfelé szál, a hátsó ventin sok múlik, hogy ne ragadjon meg a meleg bent.Legalábbis ez az én véleményem, nálam elől van 2 venti ami átfúj, vga gyári cooler, proci-n dupla radis ml240l és fent kifelé fúj, de az első áramlat dob rajta sokat. (meg hogy 14-es venti van a gépbe 3db)
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
-
-
KAMELOT
titán
Érdekes hogy nekem pl. oldalt nincs is porszűrő mégis így 4 hónap után alig poros a gép belseje. Elöl van porszűrő, de oldalt semmi.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
LLKobe
veterán
-
smiti
veterán
Én elhiszem hogy nagy, nem vitázok rajta!
De ha a 3 éve használt ,jól megszokott fényképezőgépem eldobta a kanalat, és egy olyan géppel készített képeket raktam fel ami nincs 1 napja a tulajdonomban, és sajnos nem ugy pottyantam ki hogy mindenhez értsek, vagy tökéletesen tudjak kezelni ezért eltart egy ideig mire evvel is tudok jó képeket csinálni
De majd tartósabb használat után, meg mire a gépem is rendbe lesz rakva , majd lesznek jó fotók is
amúgy meg szerintem minden látszik normálisan -
pszihó
aktív tag
-
Gergo_pet
aktív tag
Látom rákattantál a kérdésre rendesen, szerintem, elnézve a nagyobb vizhuteses rendszereket, mindegy hogy GPU vagy CPU van előbb, a lényeg szerintem, hogy ezek után a radi következzen, ne a pumpa, mert azért szerintem a kettő együtt már kellő hőt termel, amit érdemesebb minél előbb elvezetni.
Esetleg kitalálhatná valki hogyan tudnánk a keletkező hőmennyiséget turbinák meghajtásához használni, amik áramot termelnek, majd a keletkező áramot felhasználni a számitógép meghajtására, a felesleget akumulátorban tárolva elérhető lenne a teljesen önfenntartó számitógép, természetesen prescott magos procitulajok előnyben.A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!
-
Ferdzsoo
addikt
Bár nem akarlak kioktatni, sőt még vízhűtésem sincs, de haverom nemkis modder és ő mondott egykét dolgot nekem. Ami szerintem is logikusnak tűnik.
Radi - pumpa - GPU - CPU - többi cuccos(NB, Memo, Winchi) - Radi.
Logikus mivel a legmelegebb úgyis a GPU, majd a proci és a többi. Így a leghidegebb víz a legmelegebb cuccoshoz megy először. Majd amikor már elég meleg akkor a ''hidegebb'' cuccok felé. Szerintem tök logikus. És a csávesznak nagyon jó hatásfokai is vannak ezzel a rendszerrel.
Remélem segítettem."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Gergo_pet
aktív tag
Kicsit fura a dolog, tényleg igy kell összerakni azt a gigabytot,? Merthogy a pumpa először nem a procihoz nyomja a vizet, hanem a hűtőhöz, tehát a viz utja hűtő, proci, tartály, pumpa, hűtő. Miért nem pumpa, proci, hűtő, tartály, pumpa? Szerintem nem biztos, hogy a melegviz tul jót tezs a pumpának, mert ugye azok ugy vannak tervezve, hogy az átáramlő hidegviz hűti, csak egy csövet kéne átkötnöd, szerintem nem lenne rossz ötlet megforditani.
A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!
-
mh197
őstag
Én vettem a papírboltban parafát, és építettem egy szép kis dobozt a pumpának. Ami kell hozzá : FBS ragasztó (ez olyan gumis üvegragasztó, ha nem volna esetleg vkinek ismert a cucc. Nagyon jól összeragaszt minden cumót.) , valamint a parafatábla, amit papírboltban is megkapsz. Esztétikailag meg vettem egy műbőr borítású fekete színű mappát, amiről ''lenyúztam'' a fekete műbőrt, és azt tettem a külsejére.
A parafatábla, amit kapsz a papírboltban, annak ugye csak az egyik oldala parafa, a többi vmi sima szutyok keménypapír, de épp ez adja a doboz formáját a cuccnak. Ha lehet/tud vki vastag, legalább fél centi vastag parafát szerezni, szvsz az is jó, nekem ez volt. Szóval a pumpa külsejét totál beborítottam, és a hang/rezgés így teljesen megszűnt.
Szóval érdemes ilyen beborítósdit játszani a pumpával, mert nagyon jól lehet vele szűrni a pumpa zaját. Nálam 2 pumpa is megy párhuzamosan a gépben, de semmi hangjuk. -
mycso
veterán
Bammeg, már nem szerkeszthetek:
A vízhez még annyit tennék hozzá, hogy a radi ventije minimumon /1200rpm/ körül megy.
Bár fentebb sosem fog menni, mert bazi hangos.
Tényleg valakinek, valami megoldáa a pumpa zúgása ellen???
Rakjam dobozba, vagy tegyek a lefogató csavar elé/mögé valami gumibigyót, vagy sz@rjam le?“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mh197
őstag
Nálam az egyik 5'25-ös hely a táppal szemben lévő már tele van a fölös vezetékekkel (pl : 3pines átalakító 2 db molexhez, venti csatik, venti fordulatszabályzó, 3 fénycsőhöz menő vezeték, tápvédő, meg a vízhűtés 2 pumpájához, stb..), mert elég sok vezérlés, meg hasonló van a gépben, és építgetés közben mindig úgy voltam vele, hogy egyel több még elfér. Na ez lett a vége. Szvsz jogos a kábelek rövidítése, mert átláthatóbb lesz a ház tőle, és könnyebben szerelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Eredeti játékok OFF topik
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Politika
- Spórolós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.