- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
-
Alpachino
veterán
válasz DiceBlade #41461 üzenetére
Az alsó venti befelé fúj 5v-on..... de gyakorlati haszna nem igazán van így se úgy se a nyitott házban..max. látvány
A totál matricamentesítést pedig kipróbálom, legalább is átmenetileg míg megszemlélem az öszhatást
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Ger_man
senior tag
válasz DiceBlade #40967 üzenetére
Sopronban vagyok egyetemen, és van egy pöpec lézervágó gép, azzal fog készülni!
Rétegelt lemez lesz az alapanyag. Csak a modellen ilyen puritán fehér-fekete a színezet, olajjal lesz kezelve, sötét fekete (wenge), és világos fehér páccal. Szóval látszódni fog az erezete (Nem volt kedvem még beállítani egy ilyen textúrát SolidWorksben, majd ha minden meglesz)
A széleket megégeti, de szerintem szép úgy. Az ötlet onnan jött, h épp ezért nagyon pontos elemeket tudunk vágni, amit kézzel nem volna egyszerű megoldani. Így meg ez lesz benne a figyelemfelkeltő.
[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
válasz DiceBlade #40963 üzenetére
Szia,
A kábelek a függőleges oldalban lesznek felvezetve... van egy példa, az egyik képen, ott van lent a 24-es pin kivezetve, hasonlóan lesz a 8pin és a 6pin a CPU-hoz, és VGA-hoz is. Meg persze a Sata-ák fognak látszani, de csak egy pici szakaszon, máshol nem lesz kábel (leszámítva a két venti).
Köszönöm szépen
-
tatabánya
senior tag
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz DiceBlade #35985 üzenetére
ja, hogy nem ehhez kell. ok, értem...
(#35977) Motion_Blur
mindig irígykedve nézem a rendezett házbelsőiteket. ez a a rész nekem nagyon nem megy...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz DiceBlade #35982 üzenetére
és minek ehhez a riser?
a hirdetés linkeléssel meg vigyázz. múltkor valaki hűtéssel kapcsolatban tanácsot kért, válaszoltam neki. és mellékesen a hsz végén belinkeltem az eladó hűtőimet. egy pici linkben. lusta voltam privátban elküldeni a linket, és igazából csak mutatni akartam neki. egyből kaptam a fél óra bant-t...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
imibogyo
veterán
válasz DiceBlade #34469 üzenetére
Nem is vettem annak, meg szerintem a többiek sem. De nem "csak" az élmény miatt. Hűsebb, csendesebb, állandóbb. Enegem például most, hogy az előző vizes gépemet eladtam nagyon zavar a fel-fel pörgő ventik hangja a terhelés függvényében. nem tudok egy állandó nem túl fárasztó hangerőt belőni a gépnek.
Víznél elment passzívan a cucc, akkor még VGA sem volt, csak a tápomban volt ventilátor. Ezért lesz most is víz, mert a GTX 570 meg a Hyper 212+ játék, vagy renderelés alatt olyan hangorkánt csap, hogy csak na. Ha most vennék egy frankó Accelero hűtőt a VGA-ra, egy profi Noctua vagy bármilyen más komoly CPU hűtőt, az simán 40k+ (ha "ugyanazt" a teljesítményt akarod elérni).
Ehhez képest 5k-ból meg van a pumpa, 8k-ből a proci blokk, 8k a csatlakozók, 5k a csövek, van egy elég ritka rácsozatú, könnyen átfújatható réz "Lada" radiátorom is, amit 4k-ért vettem, szóval ez is pipa. Ez így 30k.
A "szívás" az a VGA blokk, ami kb. 25k lesz újonnan. Ha az eredeti kiindulási - igaz új - árat nézzük a léghűtéshez képest, akkor plusz 15-20k-ból van egy csendes, sok tartalékkal bíró rendszerem, ami nem zavar még éjszaka sem, és a tuningtól sem ijed meg.
Mondjuk én maximalista vagyok, tehát úgysem a Lada radit használom, hanem veszek abból is gyárit, ami plusz pénz, de ez is ki lett már próbálva nagyon jól működött egy Phenom 2 955-el + egy 5870-el.
-
imibogyo
veterán
válasz DiceBlade #34465 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy én sem kérdezem meg mástól, hogy megéri-e neki havi 20-25k-t eldobni cigire. Vagy ugyanennyit az autót tankolni meg fizetni utána a járulékokat. És a többi, és a többi.....
Ez egy hobbi. Nem kell mindig az ésszerűséget keresni benne. Porsche-t sem azért vesz az ember, mert azzal milyen jó leugrani a tecsóba.
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
válasz DiceBlade #34465 üzenetére
Volt már 30k ből léghűtésem, de szerintem nem volt ennyire halk, a másik meg attól függ mire kell, mert ha szeretnél néhány tesztet lenyomni agyon feszelve, akkor jóérzés hogy nem 20sec alatt forrósodik át a rendszer hanem akár 15-45perc is rendelkezésre áll mire átmelegszik a komplett folyadék (1-3liter), ami elegendő arra hogy lemenjen egy 3tré márk kör.
A másik meg az érzés hogy neked van, és mások csak sejtenék mekkora sz0pás mikor hardvert cserélsz, mire a VGA kijön a körből, mire kiveszed a szétégett alaplapot és cseréled.
Ez elmesélhetetlen főleg egy többkártyás rendszernél ha nem megy rájuk az SLI/CF összekötő, tehát leegyszerűsítve ez a tehetősebbek LEGOjahttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
blasko92
őstag
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz DiceBlade #33789 üzenetére
"elkezdtem harisnyázni"
ez még nem baj. de azért a nemváltoztató műtétet jól gondold át, nehogy utólag megbánd...
szép lesz ez.
világoskék-fekete lesz, mint a venti?
végre nem narancssárga, vagy monster zöld, karmolásokkal. attól már behányok...[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz DiceBlade #33716 üzenetére
Már most jól néz ki. Mivel nekem is nagyon tetszik a fekete-fehér összeállítás, ezért nagyon várom a végkifejletet.
Az engem is érdekelne, hogy el fog-e férni az a sok madzag.
Az előlap pedig egészen patent lett azzal a perforált lemezzel.
A suliban is ugyan ilyen házikók voltak
-
jegenye77
addikt
válasz DiceBlade #33718 üzenetére
Azért az csak úgy volna jó!
Én ennél a háznál szívtam meg.Alig tudtam feltenni a hátlapot mikor meghosszabbítottam az alaplapi tálcát és hátul húztam el a vezetékeket.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
jegenye77
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest