- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximum1
őstag
válasz
oroszbence #34497 üzenetére
Elvileg ha átkötöd 5 voltra akkor feleződik a fénye, szerintem működnie kéne.
-
oroszbence
tag
Na akkor most jön a kérdés amit ide is felteszek.
Van 130 cm ledszalag ezt hogyan lehetne leszabályozni potméterrel ha :
0,52 ampert használ és 10,4 watott és 12 volton üzemel? -
Moddingboy
Modder
válasz
oroszbence #34495 üzenetére
Az a 40mm nem a rögzítő magasságára értendő
(40 x 11mm)
Max. 1,5cm-t igényelt volna ez a művelet viszont látom, hogy tényleg nagyon kevés hely van a házad alatt így én is a leszabályzás mellett döntenék. -
oroszbence
tag
Az a baj hogy nincs 4 cm helyem úgy hogy egyszerűbb egy potméterrel leszabályozni
ja de van kisseb is na nem baj nem akarom leszedni a ledsort -
Bari
Modder
válasz
Moddingboy #34493 üzenetére
Amit linkeltél kábelrögzítő tappancsot, a legtöbb villamossági boltban be lehet szerezni és a gyors-kötegelőt is.
-
Moddingboy
Modder
válasz
zolee5016 #34492 üzenetére
Erre én is gondoltam csak a ház alatt nem biztos, hogy lesz amihez hozzá tudja fogatni. Ráadásul nem elég csak az elején és a végén rögzíteni, mert a közepe lógna és a fény nem egyenletesen jönne ki a ház alól. Ezért ~10centinként rögzíteni kellene.
Ilyen kis tappancs+gyorskötöző lenne az ideális megoldás, de sajnos hirtelen nem tudok mondani egy boltot sem ahol ilyen tappancsot lehet kapni. Általában fénycsövekhez jár mint tartozék.Találtam
---> öntapadós rögzítő
-
zolee5016
őstag
válasz
oroszbence #34491 üzenetére
Pl müa. gyorskötöző
-
zolee5016
őstag
válasz
oroszbence #34487 üzenetére
Hi! Mindenféle szabályozás(elektronikai) nélkül meg tudod törni a fényét.Ha van rá módod,szerezz be rá megfelelő vastagságú kábelharisnyát.Az tökéletesen megtöri a fényt.
Link -
blasko92
őstag
válasz
oroszbence #34482 üzenetére
Jól néz ki, hogy a ház alatt világít
Viszont téged este nem zavar a fényáradat gépezés/gamelés közben?
Nekem is tetszett az elején, hogy világít a gép, de egy idő után filmezésnél és játéknál már idegesítő volt, ezért a mostani világítást kapcsolósra csináltam meg. -
Maximum1
őstag
válasz
Moddingboy #34483 üzenetére
Köszönöm, kint a kiállításon pont ezeket mondtad el.
Próbálgattam a filces megoldást, de mindig lecsúszott, szerzek egy vastagabbat hátha könnyebb lesz vele.
Albert8: linkelnél egy olyan gumi élvédőt?
Grave444: a tiédnél nincs az 15cm acél sáv amit vinyótartónak hirdetnek, így könnyen bele tudsz nyúlni, ebben nem kiszedhető. Nekem is morgott a videokártya, ment bele a passzív cucc.
Azért került kívülre a plexi mert még így is hozzá ér a kártya az oldalához. -
oroszbence
tag
Ma délután nem kellet tanulnom ugy hogy beszereltem a led szalagot
-
Maximum1
őstag
válasz
Grave_444 #34480 üzenetére
Sharkoon MS 140 , nem ajánlom, bár szellőzése az kiváló, csak szerelni nem túl jó.
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz
horush #34470 üzenetére
Kaze server
Tessék, ez 3,7 voltig leviszi a feszt, ahol a legtöbb venti leáll. Van rajta manuális szabályozás is, csak akkor indul el a venti ha a hőszenzor eléri a beállított értéket. De érdemes alapból alacsony fordulatszámú ventiket beépíteni.
Én ilyet használok már lassan egy éve, teljes megelégedettséggel. A kijelzője jól olvasható, de nem világítja be az egész szobát, ráadásul teljesen le is kapcsolható. -
kungzi
veterán
válasz
Moddingboy #34477 üzenetére
köszi
amúgy is gondolkodok egy kis mókoláson, a cm elite 430-at szeretném csöppet átalakítani. még csak ötletelgetek, hogy mit hogy kellene, de remélem sikerül is megvalósítanom
-
Maximum1
őstag
Hétvégén felsikított a flex, újra férfinak éreztem magamat.
Most így nézünk ki.
Sajna vakus a kép, nem megy most másként.
albert8 mellényúltam
az olyan ikarusz buszos lenne -
kungzi
veterán
válasz
Moddingboy #34473 üzenetére
köszi, és itt 4 db 1380, vagy 1db?
-
kungzi
veterán
sziasztok
a házamra szeretnék olyan rácsot a vga kimenethez hátra, ami csavarozható. mert már kitörtem párat és most ott rés van. lehet ilyet kapni, ha igen hol?
-
imibogyo
veterán
válasz
DiceBlade #34469 üzenetére
Nem is vettem annak, meg szerintem a többiek sem. De nem "csak" az élmény miatt. Hűsebb, csendesebb, állandóbb. Enegem például most, hogy az előző vizes gépemet eladtam nagyon zavar a fel-fel pörgő ventik hangja a terhelés függvényében. nem tudok egy állandó nem túl fárasztó hangerőt belőni a gépnek.
Víznél elment passzívan a cucc, akkor még VGA sem volt, csak a tápomban volt ventilátor. Ezért lesz most is víz, mert a GTX 570 meg a Hyper 212+ játék, vagy renderelés alatt olyan hangorkánt csap, hogy csak na. Ha most vennék egy frankó Accelero hűtőt a VGA-ra, egy profi Noctua vagy bármilyen más komoly CPU hűtőt, az simán 40k+ (ha "ugyanazt" a teljesítményt akarod elérni).
Ehhez képest 5k-ból meg van a pumpa, 8k-ből a proci blokk, 8k a csatlakozók, 5k a csövek, van egy elég ritka rácsozatú, könnyen átfújatható réz "Lada" radiátorom is, amit 4k-ért vettem, szóval ez is pipa. Ez így 30k.
A "szívás" az a VGA blokk, ami kb. 25k lesz újonnan. Ha az eredeti kiindulási - igaz új - árat nézzük a léghűtéshez képest, akkor plusz 15-20k-ból van egy csendes, sok tartalékkal bíró rendszerem, ami nem zavar még éjszaka sem, és a tuningtól sem ijed meg.
Mondjuk én maximalista vagyok, tehát úgysem a Lada radit használom, hanem veszek abból is gyárit, ami plusz pénz, de ez is ki lett már próbálva nagyon jól működött egy Phenom 2 955-el + egy 5870-el.
-
DiceBlade
aktív tag
ezt nem vitaindítónak szántam, csak tudni akartam hogy miért jó, de ezek szerint "csak" az élmény miatt (amivel nincs semmi baj)
-
imibogyo
veterán
válasz
DiceBlade #34465 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy én sem kérdezem meg mástól, hogy megéri-e neki havi 20-25k-t eldobni cigire. Vagy ugyanennyit az autót tankolni meg fizetni utána a járulékokat. És a többi, és a többi.....
Ez egy hobbi. Nem kell mindig az ésszerűséget keresni benne. Porsche-t sem azért vesz az ember, mert azzal milyen jó leugrani a tecsóba.
-
ThodEE
őstag
válasz
DiceBlade #34465 üzenetére
Volt már 30k ből léghűtésem, de szerintem nem volt ennyire halk, a másik meg attól függ mire kell, mert ha szeretnél néhány tesztet lenyomni agyon feszelve, akkor jóérzés hogy nem 20sec alatt forrósodik át a rendszer hanem akár 15-45perc is rendelkezésre áll mire átmelegszik a komplett folyadék (1-3liter), ami elegendő arra hogy lemenjen egy 3tré márk kör.
A másik meg az érzés hogy neked van, és mások csak sejtenék mekkora sz0pás mikor hardvert cserélsz, mire a VGA kijön a körből, mire kiveszed a szétégett alaplapot és cseréled.
Ez elmesélhetetlen főleg egy többkártyás rendszernél ha nem megy rájuk az SLI/CF összekötő, tehát leegyszerűsítve ez a tehetősebbek LEGOja -
DiceBlade
aktív tag
és szerintetek megéri egy középkategóriás gép árát rákölteni csak a hűtésre?
nekem is tetszik a víz meg minden, de nem tudom elképzelni hogy ennyit kiadjak rá, ha léghűtéssel negyedéből/max feléből kijön egy hasonló teljesítményű hűtés -
Atke
senior tag
válasz
imibogyo #34462 üzenetére
Nekem 4db 90° fokos Ek csatit leszámítva minden használtan vettem és így van most kb 80K-ba(proci,vga,dual+single,ehheim hpps, EK FC580GTX,Ek Supreme HF)
Még gondolkodom azon hogy a dominatorok is kapjanak vizet valamint a sabertooth...de ez még kb 40K lenne, és akkor nem ártana még egy tripla radi se (min15K) -
imibogyo
veterán
válasz
becsitibi #34460 üzenetére
Nem veszek mindent újonnan. De 4 radiátor, CPU blokk, DDC, csövek, fém csatlakozók és toldók, GPU FC blokk stb...... Én is simán 100k-ra tippelek mire végzek. És mivel kis pénz kis foci, ezért még optimistán is becsültem. Havi 90-100k-ból nem pattog az ember.
(#34461) ceaser: ok. Megdumáljuk.
-
imibogyo
veterán
válasz
becsitibi #34457 üzenetére
Hát most egy jó darabig így marad, körülbelül 3-4 hónap mire minden vízhűtéses cucc meg lesz, addig most pihi van.
(#34458) BioNiCMaN: nem hiszem. Utólag én is kicsit kisebbre vettem volna az orrát, de már nem akartam a plexiket is újra vágni. Így is szenvedés volt velük szépen dolgozni. Következő projektjeimben biztosan nem lesz plexizés.
-
blasko92
őstag
válasz
Engineer086 #34453 üzenetére
Jóóó lett! Egyre jobban bejön ez a lila+fehér kombináció.
Nem olyan mindennapi, mint a fekete és társaiÉs mennyire passzolnak a színek.
-
Engineer086
Modder
Elkészült a barátnőm gépébe szánt tápegység
Aki kint volt a Veletech-en, az láthatta, ahogy próbálkoztunk leszedni a csatlakozókat. Ezútok köszönöm meg Atke, Jones, Soccer és Moddingboy segitségét!
Ha minden jól megy, kedden, vagy szerdán beszerelem a gépbe a tápot, lövök pár végleges fotót. Ha a szerkesztők is úgy akarják, akkor a héten érkezik a számitógépház átépitésről szóló cikk!
-
becsitibi
senior tag
Ezt láttátok már:[link]
Grat Neki!!
-
becsitibi
senior tag
válasz
oroszbence #34445 üzenetére
-
oroszbence
tag
Hol tudnék beszerezni kismenyíségű alumínium lemezt?
-
becsitibi
senior tag
-
BL@CK
tag
válasz
tDr1v3r #34439 üzenetére
Víz is lessz benne, meg 1-2 megoldás azt majd mutatom ha ott járok. Az a baj am hogy nemlátszik mien átalakítások történtek még itt, igaz így szóba kicsi meg ránézésre észre se venni észre, csak ha élőbe közelről megnézed egy áltakítatlan mellett
Ramses07 : Nem-nem, Most van ahelyett egy gt520 Majd később kerül bele jobb is de amennyire én használom(diablo) arra ez is elég
-
BL@CK
tag
Sziasztok.
Énis haladgatok a gépemmel bár még közel sincs készen. Mielőtt kérdezitek mik azok a kis lyukak alaplapotálcán oda majd csavarok mennek mindenhova de majd meglátjátok ha készlessz -
SkyS1gn
félisten
válasz
albert8 #34431 üzenetére
mekkora surmók már..
ez a kacsafos gép nekemsem jön benyárra tervezek egy full EK vízhűtés ősszeállítást + lemezből hajlított takaró elemeket amin a csövek helye ki lenne alakítva valahogy így csak lehet egy tripla radi lesz ami bakokon fog állni a ház tetején
a ház már adott
Nyárig talán meglesz a pénz is és belevághatok
-
albert8
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34430 üzenetére
Szerintem ez az egyik alapfeltétel
de csak akkor, ha megvan nekik a náluk leadott rendelésed
-
ZetorGumi
addikt
válasz
blasko92 #34423 üzenetére
Elvileg sajátpénzes dolog.
Kicsit feljebb /vagy másik totyikban/ ki volt vesézve, hogy hogy lehet felkerülni az mdpc-re.Ha jól emlékszem, akkor valahogy igy van:
1. Megveszed a cuccost, megcsinálo a géped.
2. Csinálsz legalább 2 tonna képet, és elküldöd az mdpc-nek
3. Birálják, és ha nem tiszta minden, kérnek még egy tonna képet.
4. Ha tetszik nekik, felkerülhetsz. -
jones965
Modder
Az MDPC koncepciója gyakorlatilag a saját webshopjának a kirakata.
Én ezt látom vissza köszönni. A most felkerült gép- ami tegyük hozzá igényes-, jóformán csak a kábelharisnyák hangsúlyozásáról szól. -
tDr1v3r
veterán
Hát, nem rossz...
-
ZetorGumi
addikt
válasz
becsitibi #34415 üzenetére
radi8tor1: Köszi.
Volt már egy kicsi, de most inkább a benching, és az OC visszaállitása van soron.(Hülye ésszel nem mentettem le a bios beállitásaimat
)
Eddig is volt SSD-m.
becsitibi: Köszi szépen.
A következő házban is viszem tovább a kéket, csak kisebb mennyiségben.
-
ZetorGumi
addikt
Ma végre megjött az alaplapom!
Be is épitettem :[link]
-
Bopez
tag
válasz
becsitibi #34409 üzenetére
Jaaa, hogy az plexi csak karbonmatrica van rajta..
Na most jött el az idő hogy kérek egy új céges monitort...
Én azt tökre rácsnak néztem...
Mindegy nem változott a véleményem, jól fest a dolog, kíváncsi vagyok a végeredményre is...
Az enyém sajnos úgy készül mint a luca széke -
BL@CK
tag
válasz
Engineer086 #34407 üzenetére
Okés, a sata áram meg a molexeket is kimerem húzni nagyobb erővel és akkor kiis jön, de nemmerem a eps-t meg a 24 pinest ilyen erővel, mert félek hogy beleszakad és akkor vehetek egy krimpelőt, hogy újat csatlakozót rakjak rá. Te nagyon bennevagy ebbe akkor? Mert látom, hogy szoboszlói vagy, nekünk meg ott van egy házunk és lehet leugranék egyik hétvégén ha segítenél benne
-
Engineer086
Modder
-
BL@CK
tag
válasz
Engineer086 #34405 üzenetére
Így próbálom, de nem sikerül, de azért nekifutok ennek is majd este még. Nincs vmi olyan amivel oylan szépen betudom hajtani a két fület hogy könnyedén kicsusszannyon a kábel?
-
Engineer086
Modder
A tűzőgép kacsával gyönyörűen lehet dolgozni, épp tegnap készítettem el egy teljes tápot. A trükk abban van, hogy egyszerre kell a két szálat benyomni. Először az egyik szálat kell a tüske mellé becsúsztatni, éppen csak annyira, hogy megálljon. Ha nagyon be tolod, akkor félő, hogy a másik már nem megy be. Ha ezzel megvagy, akkor jöhet a következő kapocs is. Ezután fogod őket és szépen óvatosan TÖVIG benyomod a tüske mellé és ott is hagyod. Ekkor a kis fülek behajlanak és ki tudod húzni a huzallal együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- One mobilszolgáltatások
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpársportok
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest