Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz DiceBlade #34469 üzenetére

    Nem is vettem annak, meg szerintem a többiek sem. De nem "csak" az élmény miatt. Hűsebb, csendesebb, állandóbb. Enegem például most, hogy az előző vizes gépemet eladtam nagyon zavar a fel-fel pörgő ventik hangja a terhelés függvényében. nem tudok egy állandó nem túl fárasztó hangerőt belőni a gépnek.

    Víznél elment passzívan a cucc, akkor még VGA sem volt, csak a tápomban volt ventilátor. Ezért lesz most is víz, mert a GTX 570 meg a Hyper 212+ játék, vagy renderelés alatt olyan hangorkánt csap, hogy csak na. Ha most vennék egy frankó Accelero hűtőt a VGA-ra, egy profi Noctua vagy bármilyen más komoly CPU hűtőt, az simán 40k+ (ha "ugyanazt" a teljesítményt akarod elérni).

    Ehhez képest 5k-ból meg van a pumpa, 8k-ből a proci blokk, 8k a csatlakozók, 5k a csövek, van egy elég ritka rácsozatú, könnyen átfújatható réz "Lada" radiátorom is, amit 4k-ért vettem, szóval ez is pipa. Ez így 30k.

    A "szívás" az a VGA blokk, ami kb. 25k lesz újonnan. Ha az eredeti kiindulási - igaz új - árat nézzük a léghűtéshez képest, akkor plusz 15-20k-ból van egy csendes, sok tartalékkal bíró rendszerem, ami nem zavar még éjszaka sem, és a tuningtól sem ijed meg.

    Mondjuk én maximalista vagyok, tehát úgysem a Lada radit használom, hanem veszek abból is gyárit, ami plusz pénz, de ez is ki lett már próbálva nagyon jól működött egy Phenom 2 955-el + egy 5870-el. :K

Új hozzászólás Aktív témák