Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
>Deego..
senior tag
Már egy régi tápon gyakoroltam a csatik lebontását a kábelről ami megy is.
Mivel egy FSP Hexa 500 as tápom van, az lenne a kérdésem hogy hogyan húzom rá a sata tápkábelre és molex kábelre a harisnyát?
Gondolok arra hogy kb 3 csati is van egymás után. Csak fektessem le a csatik végeit és húzzam végig a harisnyát és vágjam el a megfelelő pontoknál? -
akela91
addikt
nemide
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
-
imibogyo
veterán
válasz
fatal1ty1984 #34683 üzenetére
Az X8-at nem ismerem, de azt tudom, hogy az X6-ból sok példány fals infót szolgáltat, saját tapasztalatom is ez. Előtte Phenom 2 955 BE-m volt, ott minden rendben volt, majd jött egy 2600k azzal is, de az X6-om nekem is rosszul mér.
-
imibogyo
veterán
válasz
ThodEE #34681 üzenetére
Nem is állítottam a mondatban sehol, hogy akárhány radiátorossal lehet, csak azért írtam így neki, mert ilyenje van és ő erre mondta, hogy az 19 fokon tartja a prociját. Az enyémet is azért hoztam fel példának, hogy lássa, mérettől függetlenül még azzal sem lehet megközelíteni a szobahőmérsékletet, nem hogy egy single-el.
Ahogy mondod extrém hűtéssel lehet, de az ritka azért, hogy átlag user mondjuk kompresszoros hűtést használjon.
-
ThodEE
őstag
válasz
imibogyo #34680 üzenetére
"sima single radiátoros H60-as vízhűtéssel a környezeti hőmérséklet alatt tartsd a procit."
Már bocsánat de akár hány radiátoros hőcserélő sem képes az aktuális hőmérséklet alá hűteni a folyadékot
Tehát úgy igaz ahogy mondtad, fals eredményt mér.
Water chiller vagy egyéb extrém hűtés kivételével lehetetlen még szobahőmérsékletre is lehűteni a procit, mert van hőellenállás a folyadék és a radi közt, a folyadék és a blokk, blokk és a paszta/cpu kupak közt
-
imibogyo
veterán
válasz
fatal1ty1984 #34678 üzenetére
Akkor csak simán rosszul mér a te X6-od is. Egyszerű fizika, lehetetlen, hogy egy sima single radiátoros H60-as vízhűtéssel a környezeti hőmérséklet alatt tartsd a procit.
Én nem fogalmazok olyan erősen, mint Smani, mert nekem még nem volt egybe cuccom, csak épített vizem, de a quad vs. single ellentétből és a 2600k-m kontra X6-om hőtermelés különbségéből kiindulva lehetetlen a 19 fok 24 fokos szobában.
Nekem is írt már 23 fokot az X6, miközben a vizem 35 fokos volt. Szerinted melyiknek higgyek? A két különálló hőszenzornak, amik ugyanazt mutatták, vagy a proci szenzorának? Ráadásul ez már a procin "kívüli" "átadott" hőmérséklet, a maghőmérséklet ennél "jóval" magasabb, már a kupakon is alacsonyabbak a hőfokok, mint a magoknál. Erre még jön a blokkon mérhető "esés" és a víz maga.
-
Smani
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #34674 üzenetére
H60... Játékvizek. Szarabbak/hangosabbak mint a léghűtések. Fenének se kell.
(igen tudom mit beszélek. volt H80-m 5Ghz-es 2500k-n. 90c alatt meg sem állt 2db 2400rpm-s üvöltő corsair ventivel)
Matterhorn meg szépen megfogta 85c körül picit halkabban
-
válasz
Nono. Nem szeretem a vízhűtést
radi8tor1:
-
imibogyo
veterán
válasz
És milyen szobahőmérséklet mellett? 10 fok? Mert azt ugye te sem gondolod, hogy mondjuk 24 fokos szobában 19 fokon tartja a H60 az X6-ot, ami ugye nem hűti a környezetét? Nekem X6 1090T-m van és 4 GHz-en egy 45mm-es quad radiátor tartotta 28-32 fok idle, és 50-65 fok load alatt. Az X6-oknak amúgy sem túl jó a hőszenzora. Inkább vízhőmérsékletet mondj, az többet elárul.
-
>Deego..
senior tag
Nagyon szépen köszönöm.
-
jones965
Modder
válasz
>Deego.. #34669 üzenetére
Ebben az írásban sokoldalúan le van írva különböző kábelek harisnyázása.
A privát üzenet irányú kérésedre pedig csak annyit, ha megtaláltad ezt a topikot, tessék olvasgatni, és ne a kényelmi szempontot előtérbe helyezve várni, hogy majd az emberek tálcán viszik eléd a kívánalmaidat.
-
>Deego..
senior tag
Üdv
Érdekelne hogy hogyan is zajlik a tápkábelek harisnyázása.
Én is szeretnék nekifogni csak előbb inkább véleményt kérek.
PM ben ha lehetséges. -
válasz
Kiki18 #34665 üzenetére
A gyári kicsit mormogott (tehát volt motorhang) ennél csak szélzaj van. Az viszont azért 2000RPM körül már bőven
Szóval annyival azért nem halkabb, de nekem jó ez így
Üresjárat hangtalan a gépem, és nekem pont ez kellett...
Amúgy van ismerősöm, aki azt mondja, hogy kár volt lecserélni, de nekem megfelel.
-
N_A_S
veterán
válasz
blasko92 #34653 üzenetére
Elsősorban hogy az övé konkrétan nem fekete, egyébként nem olyan hűde a Chieftec mint anno, mintha megragadtak volna egy szinten, még amikor a Prescott volt a menő
Akit érdekel Corsair táp átmatricázás az kukkantson be ide
Nem ismertek valami jó matricás embert aki ilyet le tudna nekem gyártani?
-
válasz
Bjørgersson #34643 üzenetére
Köszönöm szépen
Viszont itt van a PICASA ALBUM azoknak, akiknek nem jött be az iPhoto album [külön screenshot az oldalról]
-
Ramses07
Modder
válasz
ittakary #34638 üzenetére
Igen látom, hogy a ramok már feketék (megnéztem azt a apple cuccot
) Ha a táp is fekete lenne, meg esetleg a ventik is az úgy talán passzolna
Jó ez a cooler master hűtő! Vehetnél rá esetleg apollish vegas fekete ventiket, azok gyönyörűek!(bár nem olcsó) Természetesen a rendszer venti is csere ugyanolyanra.
-
válasz
Moddingboy #34634 üzenetére
SSD elhelyezésére van más mód, itt látszik a képen:
Vagy ezt az SSD tartót cakkumpakk át lehet csavarozni a táp és a HDD közé, de az nem volt szimpatikus annyira, mert nem "látszódott".
Tápot szerintem cserélni fogom, amint lesz rá lehetőségem nyáron (úgyis lesz valami komolyabb VGA...). Valami fasza fekete Corsair-t szeretnék
SATA kábelek komolyan jobbak lennének szerintetek feketén?
Köszönöm a tanácsokat
imibogyo, Grave444:
-
Moddingboy
Modder
válasz
ittakary #34619 üzenetére
Tetszik viszont kisebb alakítások még jól jönnének.
Sokat javítana az összképen ha a tápegységet feketére festenéd (vagy cserélnéd) ill. a helyedben cserélném a piros sata kábeleket (szintén feketére).
Amennyiben van elég hely az alaplapi tálca mögött, akkor fogadd meg fezlergabor tanácsát vagy találj valami jobb megoldást az SSD elhelyezésére -
viperabácsi
addikt
Üdv urak
Érdekelne nem tud -e valaki olyan embert mondani , akitől lehetne szerezni egy
10 cm x 10 cm és 2.5 cm vastag plexi tömböt? -
Sajnos az ismerőseim is ezt mondták: valakinél megy villámgyorsan, valakinél meg egyáltalán nem. Sajnos valami gány van most az Epöl szerverekkel... Na mindegy mondom, holnap Picasa
Az a biztos
imibogyo: köszönöm
Színügyileg gondolom a swif ventikre gondolsz hogy azokat kellene kukázni?
-
Egyelőre még csak telefonommal csináltam a képeket, szóval néhol gusztustalan maszatos / pixeles, de már nem érdekelt, ma este összedobtam az albumot:
Tervbe van véve, hogy normális képeket (fényképezőgéppel) normális helyen, normális pózokban csinálok még
Nem mint most: gagyi telefonos képek asztal szélére feldobott gépről...
Vélemény?
(jöhet mindenről: kisebb képeket, nagyobb képeket, milyen pózban, mit igazítsak, mit cseréljek stb...)
-
tatabánya
senior tag
válasz
Bjørgersson #34610 üzenetére
köszi szépen! az csak egyszerű szivacs az aljában, kicserélhetem rózsaszínre az is van
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Gyufaaa #34603 üzenetére
(#34603)Gyufaaa: Aszürke cica nem lesz benne, esetleg mellette.
(#34604)bogyo112: Nem, az nem egy szereó hangvégfok, az egy ventillátorszabályzó.
(#34606) Gyufaaa: Persze, van még egy kis hibácska itt-ott, de most volt rá időm, hogy így összerakjam.
(#34607) blasko92: Köszi.
Nekem a szinekkel csak annyi a gonndom, hogy kicsit ferdén sikerült a festés, és a teteje egy-két árnyalattal elüt az oldalától.(Ez betuható annak, hogy a tető nem kapott alapozást, emrt azon rajtamaradt a gyári festéke, az oldalán viszont nem naradt fenn.)
-
ZetorGumi
addikt
Utóbbi két nap gyümölcse: [link]
Már csak a plexilapot kell beraknom a helyére, és kész!
A festést még javítanom kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Motoros topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest