- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gézengúz #87198 üzenetére
Itt nézz szét. De ha semmilyen információ sem olvasható le a kondiról, akkor nehéz lesz a pontos pótlás (de szerencsére nem lényegi a pontosság, ha ezzel a halott kondival is nagyobb zavar nélkül ment a porszívó, akkor kvázi bármilyen hasonló jó lehet bele
)
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Gézengúz #87198 üzenetére
Nem kritikus alkatrész, amikor az enyémben elpukkant, leverte az automatát, kiiktattam. Gondoltam, majd később pótolom, csak addig is menjen a gép, mert épp szükség volt rá. De úgy maradt. Ezzel lehet vitázni nyilván, hogy keltek valamennyi zavart, csúnya dolog is. De manapság városban annyi rengeteg AM-zavar van, hogy az AM-rádiók úgyis használhatatlanok lennének. Ha használná valaki. Szikrázás szempontjából is lehetne közelíteni, hogy ártana a kefének / kommutátornak a hiánya, de ez sem tűnik gyakorlati jelentőségűnek. Ahogy szimpatikus:
https://www.google.com/images?q=porszívó+zavarszűrő+kondenzátor
#87197 DonThomasino
Mondhatni, soha nem volt rá szükségem, avagy nincs. Oszcilloszkóp is igen ritkán szükséges a javításokhoz, nagyjából arra korlátozódik a szerepe, hogy valamilyen jelet lekövetni, de akkor is érdektelen a pontosság.
Gelkában értelemszerűen volt oszcilloszkóp. Amikor saját szervizt indítottam, akkor meg vettem egy orosz miniszkópot (ha kell, akkor mégis legyen), de ez is igen ritkán volt használatban:
-
Gézengúz
addikt
Hátha itt hamarabb kapok segítséget.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Dr. Szilikát #87194 üzenetére
Neked van jelgenerátorod ha igen meg lehet kérdezni milyen?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Donki Hóte #87195 üzenetére
Lényegében ugyanazt leírtam én is. Még régebbi rádióknál sorosan kötötték a fűtőszálakat, így nem kellett trafó sem, hasonlóan a csöves TV-k megoldásához.
Bár akkoriban nem tudtam (amikor csöves rádiókkal gyerekként barkácsoltam, vagy később szervizben is javítottam), később a neten túrva az is kiderült, miért épp 6,3 V lett a csöves szabvány.
Mert a 6 V-os akkuval futó járművek csöves rádióinak fűtéséhez ez volt az ideális érték állítólag. Meg valószínűleg azon kívül is használtak 6 V akkus rádiókat, kezdetben.
-
válasz
Dr. Szilikát #87191 üzenetére
Ezeket vagy sorosan kötötték és 300 mA árammal hajtották (főleg TV-knél) vagy a rádió trafóján volt egy 6,3 V-os tekercs, amire párhuzamosan csatlakoztak.
A 6,3 V-os leágazás a trafón az elektroncsövek fűtéséhez kellett, a skálaizzó meghajtása pont azért lett 6,3 V, mert az rendelkezésre állt. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Batman2 #87192 üzenetére
Nagyobb frekvencián nagyobb impedanciát képvisel ugyanazon induktivitás, viszont egyre jobban bejön a képbe a lemezelt vasmagban keletkező örvényáramok okozta veszteség, amivel a vasat fűtöd gyakorlatilag.
Ezért van az, hogy kisebb frekvencián még csak lemezeléssel mérséklik az örvényáramokat, nagyobb frekvencián porvasmaggal, ahol már a ferromágneses szemcsék is egymástól szigeteltek, nem csak a lemezek.
A vasmagba iktatott légrés csökkenti a primer induktivitást, ezzel együtt impedanciát, nő a primer áram. Ugyanakkor a trafó terhelhetősége, kimeneti stabilitása romlik, kvázi nő a szekunder impedancia (áramgenerátoros jelleg), ha jól emlékszem. Ezt használták ki azon hegesztőtrafóknál, ami állítható légréssel készült.
Egyenetlen tekercselésnek nincs nagy jelentősége, az a legkevesebb. Vagy gyakorlatilag semmi.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #87191 üzenetére
nekem a paka izzo csak azert kell, hogy lassam mukodik e, vilagitas miatt nem, ezert betettem egy nagyobbat (talan 7.2V-ossat), ez nem eg ki soha max elszakad a szal az utodesektol, nem eg bele a foglaltba. igy legalabb latom, hogy gebasz van ha nem vilagit.
tesomnak van egy gazos pakaja, pici de egesz sokaig birja, es nagy cingombocokat is frankon megolvasztja (nem mellesleg auto mellet is jo ha utcan kell szerelni valamit).
-
Batman2
őstag
Még mindig TL494 téma !
Az egyszerű kapcsolást átalakítottam úgy, hogy a PWM kitöltési tényező, a holtidő és a frekvencia is állítható legyen, majd próbálgattam a mikró trafóval.
A frekvenciát megemelve lement az üresjárási áramfelvétel az 555-ös kapcsoláshoz hasonló szintre, de 40W-os izzó terheléssel még mindig kicsit felette van a fogyasztás a kistrafós változatnak. 100W-os izzóval jó a helyzet, igaz, most 96W helyett csak 91,5W-tal hajtotta, gondolom merültebb akkuról próbáltam, de a be-kimeneti értékekből számolva itt már 85% a hatásfok, ezzel már megbarátkoznék, csak a 29W üresjárással nem.
Növeltem próba képpen kicsit a holtidőt, gondoltam ez jótékony hatással lesz az üresjárási fogyasztásra, de ellenkezőleg, kicsit nőtt az áramfelvétel, majd persze nagy holtidő mellett már csökkent, de ott már az izzó is alig világít. A kitöltési tényezőt valamiért nem sikerült változtatnom, lehet valamit rosszul kötöttem, majd legközelebb.
A trafó magját még nem hegesztettem vissza a felvágás után, kérdésem, hogy ez okoz e veszteséget, növelheti a nyugalmi áramfelvételt ?
Gyanítom, igen, lehet a holtidő kicsi növelése is ezért okozott nagyobb áramfelvételt.
A trafón a 12V-os tekercselés egyszerű PVC szigetelt villanyvezeték, össze-vissza tekerve, nem sorban, gondolom ez is veszteséget okozó tényező ?Üdv.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
demars #87190 üzenetére
6,3 V / 0,3 A régen a rádiók standard skálaizzója volt, ami a csövek fűtőszálával azonos érték. Ezeket vagy sorosan kötötték és 300 mA árammal hajtották (főleg TV-knél) vagy a rádió trafóján volt egy 6,3 V-os tekercs, amire párhuzamosan csatlakoztak.
Ezért is tervezték ezzel a pákát, viszont elég gyakran kiégett vagy kilazult. LED-et raktam be helyette, a hőtőcsillagos LED pont beleillik a tok vágatába. Mivel a trafóról megy, kell egy Graetz-híd, pufferkondi (hogy ne vibráljon) és ellenállás.
Fényerőt nem érdemes nagyon erősre állítani, mivel a pákát kapcsolgatjuk és a túl nagy kontraszt is bántja a szemet. Gondoltam olyan megoldásra is, amikor a LED folyamatosan világít, ahogy bedugjuk a pákát, független táplálásról, de ez csak elmélet maradt, nem foglalkoztam vele.
-
demars
addikt
válasz
rednifegnar #87186 üzenetére
Most én is így jártam
Szétkaptam (vettem gyári 2 eres vezetéket, dugasszal), gondoltam 2 perc alatt bekötöm. Látom forrasztani kell
a többi pákát azt se tudtam hol vannak. Fater detto ugyan ilyen csehszlovák pákálya kéznél volt, azzal oldottam meg. Ami még meglepett az izzó, 6,3V -os kell bele. Ezt nem tudtam, majd szerzek, hogy legyen tartalék.
-
g.peter23
tag
válasz
Donki Hóte #87185 üzenetére
Bocs, nem kérdeztem egyértelműen.
A kérdés lényege az lenne, hogy a kapcsolóval állíthatom-e a fényerőt, ha a trafó nem fényerőszabályzós?
Köszi -
sziasztok.
Sose használtam DC áramérzékelőt, az a kerek izé amin át kell vezetni a vezetéket és gyanítom hogy valamilyen HALL elemes működése van.Mennyire pontos, mi a kimenőjel, mivel lehet feldolgozni, nekem analóg kéne, indikálni kéne a vezetékben folyó DC áram nagyságát és irányát. 5-100A között kéne kijelezni, ha van kompletten, egy kis digitális kijelzővel az lenne a legjobb. Valaki aki már használt ilyet, megosztaná a tapasztalatát? Mennyire pontos, megbízható? Létezik olyan is ami nyitható, azaz nem kell bontani a vezetéket, kötést hanem rá lehet pattintani a vezetékre?
Tudtok nem horror árú beszerzési forrást, én nem találtam dc áramváltóra csak 50ezer Ft felett, az nem hiszem hogy nekem kellene.Ilyesmire gondolok csak egyenáramra.
[link] -
rednifegnar
senior tag
válasz
demars #87178 üzenetére
nekem is van cseszlovak pakam, a szopas akkor volt amikor belul a kapcsolojarol leszkadt a vezetek es vissza kellett volna forrasztani, de ugye sajat magat nem tudod megforrasztani
masik pákám akkor még nem volt. vegul sikerult kolcsonoznom egyet es azzal visszatettem (azota van kattogos wellerem is).
egyebkent volt egy cseh pakahoz hasonlo eleg jo ruszki is, fekete bakelit hazas, prespan papiros, azzal nottem fel. bele volt ontve a markolatba, hogy hany kopek volt az ara. a baj az volt hogy a bakelit haza mindig eltort, apam meg osszeragasztotta epokittel. sok ev utan mar epokit volt a fel haza, aztan egyszer kifordult az egesz fej, ott lett vege. akkor kaptam a cseh pakat, ami azota is megvan es jol szuperal. -
-
demars
addikt
válasz
Donki Hóte #87181 üzenetére
Nem izzókat cseréltek, hanem komplett lámpa testet.
Nem szedtem még szét, majd belenézek. Két irányjelző a lényeg. -
aujjobba
addikt
válasz
DonThomasino #87180 üzenetére
Hőlégfúvós megoldásra van valami tuti ajánlat?
Yihua cuccokról hallottam valahol ajánlást, ma pedig épp szembejött egy EEVBlog video amiben egy totálisan leégett Yihua állomást szedtek szét, és nem voltak túl jó véleménnyel róla.
Megállt a ventilatora, a fűtőelem meg nem kapcsolt le… -
válasz
ViZion #87162 üzenetére
Így van, olyan LED-et kell keresni, ami CAN-BUS jelölésű.
Ez működik olyan autóknál is, amelyek figyelik az izzó kiégését. Kicsit drágább, mint egy sima LED, de még mindig olcsóbb, mint egy sima LED plusz egy 10 W-os ellenállás
-
johniee
senior tag
-
demars
addikt
Sziasztok.
Ma reparáltam egy régi csehszlovák pákát. Cseréltem vezetéket, burkolatot letakarítottam, hegy még bőven újszerű. Nekem eddig jó volt, korábban írtam, hogy van két olcsó állomásom is (Lidl is, meg egy Tesco s Fahrenheit).
Szeretnék egy kicsit profibb, jobb pákát. Nem napi használatra, viszont legyen benne tartalék olyan mindenes lenne. SMD alkatrészt még nem használtam, az még messze van.
Ki melyik gépet ajánlja? Előny, ha van hozzá páka hegy.
Külföldi rendelés nem gond, nem tegnapra kell. -
johniee
senior tag
válasz
johniee #87176 üzenetére
Ezt a videót találtam ami releváns a témában.
A pasi felrakta az Aliexpress linkeket is a hozzávalókról,
mondjuk én 18650 1S BMS-t is rendelek - most 10db van egy csomagbanDC-DC Buck Step-down modul [link]
TP4056 Lithium Battery Charger modul [link]
Limit Switch for Mouse push button -
johniee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #87175 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
Kicsit kutakodva rátaláltam a TP4056 töltés vezérlőre, amiből van is nekem itthon,
és ehhez kellene még egy 3.3V-ra Step-down modul az akksiról a motorhoz lecsökkenteni a feszkót -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
johniee #87174 üzenetére
Ni-MH / Ni-Cd akkus gépek töltése általában ilyen egyszerűen van megoldva, de ez a technika nem is nagyon igényel precízebbet.
C/10 vagy valamivel kisebb áramot adni rá 15 óráig és az sem baj, ha 24 óra múlva veszik le róla, elviseli. Vagy beállítani a töltőáramot úgy, hogy csak kellemesen melegedjen.
De utána ajánlatos addig használni, míg lemerül, majd ismét tölteni, így aránylag sokáig tud tartani. Viszont érezni kell, hogy amikor egyik cella bemerül, relatív hirtelen leesik a fordulat, akkor meg már nem szabad tovább használni, mert károsan túlmerül.
Amikor meg már nem tartja a töltést, cserélni kell az akkut, elhasználódott.
Li-ion celláról járatva gyorsabban pörög, ezeknél 2,5 V az alsó védelmi küszöb, de 3 --> 2,8 V körül már gyengül és gyorsan esik lefelé, míg a védelem lekapcsol.
Védelem nélkül ezt jól észre is lehet venni és így nem megy tönkre, ha odafigyeléssel használjuk, ennyit még kibírnak. Természetesen fontos a védelem, más esetekben, soros celláknál főleg, de szimpla cellánál lehet néha engedményt tenni.
Viszont ezek a motorok eléggé pörögnek a Li-ion cella nagyobb feszültségéről, ami nem feltétlen jó. (Nem ugyanaz, mint a csavarbehajtók 12 V-os motorja, ami jól megy 3S vagy 4S konfigurációval is, mások az arányok.)
-
johniee
senior tag
Sziasztok! Van a családban 2db Remington HC5200 hajnyírógép.
A kérdésem az lenne, hogy lehetne-e valahogy átalakítani, hogy
tényleg lássam mikor van feltöltve/lemerülve? Illetve nagyon hamar le is merül.
Sosem alszik el a sárga LED rajta mikor a töltő rá van dugva
2db AAA méretű 1.2V-os NiMH akksi van benne sorba kötve gyárilag.
A motorja kb 2.5V-ról üzemel.A gyári töltője alapból gagyi.
Az enyémnek a töltője már jóval hosszabb és USB-s, plusz rákötöttem egy
DC-DC Stepdown modult, ami 3.7V-ot ad neki a végén.18650 cellával lehetne-e működtetni 1S BMS-el a gépet?
Nem találtam még ilyen videót a Youtubon se. -
And
veterán
válasz
ViZion #87170 üzenetére
Évtizedek óta kattogós Weller TCP-t használok, szinte mindenhez 7-es számú heggyel. SMD 0603-tól a 0805-ön, QFN-en, MSSOP-n, TQFP-n és SO-n keresztül a TH (lábas) alkatrészekig kábé mindenre jó, 0.3-astól az 1mm-es ónig. Megmértem a DMM-hez kapott K-típusú hőelemmel, 340..365 °C között ingadozott a pákahegy hőmérséklete. Talán nyáklapokból és / vagy vékony ónozott lemezből készült pici dobozokhoz kellett a 8-as hegy, másra nem.
-
ViZion
félisten
OK, vízvezetéket forrasztani még kevés is a 320 °C
Amiket én forrasztok, oda a 280, ritkán a 310 elég. Sok alkatrész leírásában amúgy a 260°C van megadva, ebbe belefér, ha a lábát egy pillanatra melegítem akár 300°C-al. Vékony ónnal forrasztok, magasabb hőfokon a folyasztószer egy pillanat alatt kiég belőle. A pirinyó lábaknál pici ón pákára, 3-5 láb forraszt, tisztít, majd friss ónt kell felvenni. Van vastagabb ón is, de ezt a nyáklapon összeköttetésekhez használom, picit magasabb hőfokon, hogy haladjon. Rá tudsz valahogy mérni, hogy a 370 az tényleg annyi-e? Nem kötekedés, csak érdekel. Vagy ezek megbízhatóak? -
Batman2
őstag
Megintcsak TL494 kérdés.
Csináltam egy minimál kapcsolást a TL494-el (csak a frekvenciát meghatározó ellenállás és kondenzátor van bekötve, a többi csatlakozás vagy GND vagy tápfeszültségen direktben.
Ezúttal nem közös emitter, hanem emitter követő kapcsolásban hajtja a FETeket az IC kimeneti tranzisztora, 470ohmos gate ellenálláson át.
A Gate-re megy még 5K-os ellenállás a GNDről, a gate kapacitás kisütése érdekében.
Így működik az IC stabilan, viszont a mikrohullámú trafóval majdnem kétszer annyit fogyaszt a kapcsolás terheletlenül, mint az 555-ös vezérlővel, a kb. 50W-os, kicsi trafóval hasonló a fogyasztás.
terheletlenül 555-ös: 2,5A, TL494: 4,3A
40W terhelésen 555: 4,9A, TL494: 7,4A
100W terhelésen 555: 9,3A, TL494: 10,3A
Ezt a többlet fogyasztást nem igazán értem, mivel a TL494-es négyszögjele, illetve FET meghajtása legalább olyan jó kell legyen mint az 555-ösé, ráadásul ennél van holtidő is (3%), míg az 555-ösnél nincsen.
Ez vajon miért lehet ?
Az egyetlen befolyásoló különbség a két kapcsolás között, hogy az 555-ös kapcsolás éppen 200Hz körül hajtja a trafót, a TL494 pedig az adott RC taggal 50Hz-en.
Csak a frekvencia különbség okozna ekkora különbséget ?
De megmérem majd a TL494-essel is az áramfelvételt 200Hz körül.Üdv.
-
aujjobba
addikt
válasz
Dr. Szilikát #87163 üzenetére
Jah ertem, mivel az OPAMP nem rail-to-rail nem tudna a T1-et teljesen lezarni, mert nem kepes a T1 bazisat 12V-ra felhuzni.
A C2 szurokondival kapcsolatban: ezeket a 100nF kondikat a supply bemenethez kozel nem GND-re szoktak kotni? Nem teljesen vagom miert az OPA kimenetere / T1 bazisara nez. -
DonThomasino
veterán
Nézegetem a jelgenerátorokat, és arra lettem figyelmes,
hogy egy 2MHZ esnek árult jelgenerátor
sokszor nem tudja minden jelalaknál a 2MHZet.
PL. Tudja sinusnál négszögnél de a háromszögnél csak 1KHZ.
vagy
Tudja a sinusnál a háromszögnél a négyszögnél
megint csak 1KHZ a maximum érték.
Mi ennek az oka, miért jó ez? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba #87160 üzenetére
Az LM358 egyszerűsített* elvi rajzán látszik a kimenet kialakítása, ahol két B-E átmenet is van a kimenetig. Ezeken nyilván több feszültség esik, mint a rajzod B-E átmenetén, így képtelen felhúzni a feszültséget a tápig.
A külső tranzisztornak pedig a B-E nyitófeszültsége alá kell menni (vagyis feljebb húzni a bázist), hogy ilyenkor a tranzisztor biztosan ne vezessen C-E irányba. Ezért ezt így meg is oldották, felhúzták.
*Az egyszerűsítés kitűnik abból is, hogy az áramgenerátorokat nyilak szemléltetik.
-
And
veterán
válasz
aujjobba #87160 üzenetére
A C2 egy sima szűrő. A valós kapcsolásban a terheléssel párhuzamosan is van egy 100 μF nagyságrendű kapac, csökkentendő a ventilátor pulzáló feszültségét. Az R3 pedig a szokásos okból, vagyis az OPA tökéletlensége miatt (nem rail-to-rail kivitel) van ott, segítendő a tranzisztor vezérlését.
-
demars
addikt
válasz
tordaitibi #87157 üzenetére
Köszi mindenkinek.
A melegedés miatt kérdeztem, de majd kitalálok valamit.
Nem gyári a lámpa, egy ismerősöm lecserélte a teljes világítást, gyári ledes lámpákra, be is kötötte, működik, csak a kocsi úgy érzékeli, hogy kiégett egy izzó mert gyorsabban villog.
Visszajelző az nem kell már, de a gyári ledes futókon úgy van megoldva, hogy az autó érzékeli a felvett teljesítmény alapján, hogy minden rendben van. -
And
veterán
válasz
aujjobba #87153 üzenetére
Ahogy azon a fórumon is írják, a gond abból adódik, hogy az alkalmazott opamp nem ideális - ugye egyik sem az a gyakorlatban -, a sávszélessége sem végtelen, ezért meggyűlik a baja a meredek fel- és lefutó élekkel (ezért javasolták a passzív RC-tagot a szűrő elé). Én ezt úgy szoktam áthidalni, ahogy utaltam rá: egyszerűen nem aktív szűrőként használom az opa-t, hanem csak pufferként vagy DC-erősítőként.
Egy példa, ez 0/5 V-os, 25 kHz-es PWM-ből kreál 0..12V-os DC-t (ventilátorvezérlő):
A gyakorlatban LM358-as OPA-val jól működik. -
válasz
demars #87154 üzenetére
Ha kisebb teljesítményű ellenállást használsz az leég, nem hülyeségből akkora, 21wattot kell elfűtenie, annyit mint az izzónak kéne.
Amúgy nem tennék be ilyet, villog az utánfutón és ennyi, legalább tehermentesül a vezeték.
Nekem most májusba gyári szakszerviz rakott fel vonóhorgot egy 3 éves autóra és nincs semmilyen visszajelzés. Azt mondták mikor rákérdeztem, nem kötelező már. Vizsgán átment úgyhogy én nem is bolygattam a témát tovább. -
Batman2
őstag
válasz
demars #87154 üzenetére
Kisebb méret = kisebb teljesítmény, ha pedig nincs elég fogyasztás, akkor az elektronika továbbra sem fogja érzékelni az utánfutó lámpát !
Elektro boltokban kapható kerámia testű ellenállásból van 5, 10, 20W teljesítményű.
A 10W-ossal már helyettesíthető lenne a 7W-os, "hivatalos" ellenállás, viszont ennek annyi hátránya csak marad, hogy a porcelán testen nincsen rögzítési pont, mint a fém az erre szánt fémházason, így a hőjét csak a környező levegőnek, illetve a kivezetések felé tudja leadni, vagyis a közel levő műanyag dolgokat megolvaszthatja (pl. kötöző doboz), vagy "kiforraszthatja magát" !
Mivel erősen melegedő alkatrész, zsugorcsövet nem tennék rá.
Ha megoldod, hogy egy profilra hajtott fém kengyellel lefogatod fém felülethez, akkor ez is jó lehet. De ez igaz a fémházara is, ha nincs fém testhez lerögzítve, ami elviszi a hőt, akkor a hője a környező anyagokat tönkre teheti, szóval szólóban műanyag dobozba nem ajánlom.
Vészvillogózás pl. tartós terhelés.Üdv.
-
demars
addikt
Sziasztok.
Ledes utánfutó lámpához be kellene kötnöm egy (Illetve kettő) ellenállást az irányjelzők miatt. (Az autó rendszere nem érzékeli a ledes irányjelzőt.) Használhatok normál ellenállást? Gondot okoz, ha teszek rá zsugorcsövet?
Létezik gyári ellenállás is, csak ez a kötődobozba nem fér el. Kisebb méretben mit ajánlotok, hogy keressek rá?
Köszönöm! -
aujjobba
addikt
Nincs konkrét cél, csak tanulom a szűrőket épp, és szeretném megérteni a miértéket.
Most például nem tudom, hogy ezek a nagy kilövések miért jelennek meg a szűrő kimenetén.
Ha jól látom alternálóak, fel-le.
Nem látom át mi az a faktor ami ezt befolyásolja, és ez zavar.
Az alkalmazott opamp nem megfelelő?
MCP602szerk.:
A nagy kép: van egy atmega328p-m amit meg akarok tanulni programozni, nem micropython+arduino, hanem lowlevel C++.
LCD kijelző van, rotary encoder, pár opamp, FET-ek BJT-k.
Ezekből valamit összehozni, tapasztalat szerzés miatt.
I2C és/vagy SDI buszon kommunikáljanak egymással. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest