Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
demars
üzenetére
Ha kisebb teljesítményű ellenállást használsz az leég, nem hülyeségből akkora, 21wattot kell elfűtenie, annyit mint az izzónak kéne.
Amúgy nem tennék be ilyet, villog az utánfutón és ennyi, legalább tehermentesül a vezeték.
Nekem most májusba gyári szakszerviz rakott fel vonóhorgot egy 3 éves autóra és nincs semmilyen visszajelzés. Azt mondták mikor rákérdeztem, nem kötelező már. Vizsgán átment úgyhogy én nem is bolygattam a témát tovább. -
Batman2
addikt
válasz
demars
üzenetére
Kisebb méret = kisebb teljesítmény, ha pedig nincs elég fogyasztás, akkor az elektronika továbbra sem fogja érzékelni az utánfutó lámpát !
Elektro boltokban kapható kerámia testű ellenállásból van 5, 10, 20W teljesítményű.
A 10W-ossal már helyettesíthető lenne a 7W-os, "hivatalos" ellenállás, viszont ennek annyi hátránya csak marad, hogy a porcelán testen nincsen rögzítési pont, mint a fém az erre szánt fémházason, így a hőjét csak a környező levegőnek, illetve a kivezetések felé tudja leadni, vagyis a közel levő műanyag dolgokat megolvaszthatja (pl. kötöző doboz), vagy "kiforraszthatja magát" !
Mivel erősen melegedő alkatrész, zsugorcsövet nem tennék rá.
Ha megoldod, hogy egy profilra hajtott fém kengyellel lefogatod fém felülethez, akkor ez is jó lehet. De ez igaz a fémházara is, ha nincs fém testhez lerögzítve, ami elviszi a hőt, akkor a hője a környező anyagokat tönkre teheti, szóval szólóban műanyag dobozba nem ajánlom.
Vészvillogózás pl. tartós terhelés.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Zenbook S 13 OLED UM5302TA
- Swift SF16-51T 16" 3K OLED érintő Ultra 9 288V Arc 140V 32GB 1TB ujjlolv IR kam gar
- Sony Bravia XF85 43" 4K Ultra HD 100 Hz LED Android Smart TV (KD-43XF8577)
- MacBook Air 13", M3 16/256, csillagfény
- Kezdő Gamer PC / Számítógép! Csere-Beszámítás!R7 1700X /GTX 1060 6GB /16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- BESZÁMÍTÁS! Sony Playstation 4 Slim 500GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold