-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Ami nekem van, ebben a PIR egység nyitott kollektoros konstrukcióban kapcsolja a LED-sort, itt az előzményhez hasonlóan.
A táplálás egy kis trafós PWM áramgenerátor, ami a hálózatról közvetlenül működik. Amikor a PIR kikapcsol, az áramgenerátor feszültsége, a terhelés hiányában felszalad 35-40 V körüli értékre, de a PIR táplálása úgy van megoldva, hogy ezt kibírja: előbb egy tranzisztoros emitterkövető ejti a feszültséget, utána egy stab. IC.
Villódzást általában valamelyik LED szakadozása okoz, de akkor egy idő után meg is szakadhat teljesen. Esetedben elképzelhető más gond is, a kapcsolótranzisztor zárlata, esetleg az áramgenerátor megfutása miatt is.
Sajátomban már kétszer cseréltem az összes LED-et (az alu PCB igen melegen üzemel), de amit rendeltem, belevaló LED-et nem bizonyult tartósnak, még hűtőbordával sem.
Legutóbb TV háttérvilágításhoz használatos LED-eket raktam bele, ez viszont már régóta bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Latitude 5550 15.6" FHD IPS vPRO Ultra 5 135U 12 Mag 24GB RAM 512GB NVME SSD Dell Gar: 2029.12
- MSI GE66 Raider 11UG i7-11800H, RTX 3070, 48GB RAM, 2560 1440 QHD 165Hz
- Samsung Galaxy Tab S8 5G, fóliás, makulátlan, minden tartozékkal, 1év garanciával!
- Pioneer VSX-835D 7.2 DAB Dolby Atmos / DTS X
- Asus Zenbook 14 OLED Intel Ultra 9 285H // 32 GB DDR5 // 1 TB PCIE 4.0
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest