- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Batman2
üzenetére
Földhurok szokott ilyet okozni, az erősítő GND-hálózatán folyó nem kívánatos kiegyenlítőáram miatt. Régen ennek legjobban bevált módját (mármint ellene), a csillagponti rendszerben találtam.
Egy közös pontba csatlakozik a főpuffer GND, a végfokpanelok, előerősítő stb. egységek GND pontja. Ez lehet maga puffer is, bár én úgy csináltam, kettős tápegységnél, hogy egy közös réz saruban fogtam össze több szál sodrott vezetéket (forrasztással is megerősítve), ezek ágaztak el mindenfelé, míg a sarut lerögzítettem a fém alapra.
Szimpla tápnál ide jön Graetz-híd negatív, illetve kettős tápnál a trafó középcsapolás.
Viszont ebben az esetben nem szabad átkötni GND-ágat az egyes panelok között (árnyékolóharisnyával sem), mert az már hurkot képez. A bemeneti csatlakozó (GND) pedig nem érintkezhet a fémvázzal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold