-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
SAJ-NOS #50167 üzenetére
Ha a power Bank"in"-t USB töltőbe dugom, akkor ami kijön a csövön alapon töltődik a PB.
Attól függ, itt is lehet 1A, 2A, amit a power bank szintén azonosít.
- Ha a feltüntetett input 1A, akkor többet nem fog felvenni, 2A-os töltőből sem.
- Ha a feltüntetett input 2A, de a tápforrás 1A terhelhetőségű, akkor csak 1A-t szabad felvenni.Azonban a PB. out-ba teszek terhelést valamilyen fogyasztót (kicsi pl. 200mA vagy túlárammal), akkor nulla kimenő áramot ad ki. Miközben feszmérővel 5V létezik a 2 szélső madzagon.
Ezt nem nagyon tudom értelmezni az én fogalmaim szerint, 200 mA nem túláram, nem is nulla áram. Ha meg nulla áram, akkor nem lehet feszültség (terhelés alatt).
És nem szedem szét, ha nincs tudásom miféle kémia van benne a szurok alatt!
Pedig egyszerű, egy műanyag lapka volt az akkun, ha jól emlékszem, amit szikével kipattintottam, alatta volt két kis kupak. Ha azt is leveszem, a cellák belsejébe látni.
Ilyen felépítéssel, 5 V töltőfeszültséggel, nyilván nem lehet Li-ion, csak ólomsavas (de ez nem folyik ki, mert felitatott). A kupak pedig biztonsági szelep lényegében, robbanás ellen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest