- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #14598 üzenetére
Itt minden a 6.3V-s fűtésről megy, beleértve a varázsszemet és a két darab skála izzót is.
Az a váltó kapcsoló tényleg érdekes, de működik még mindig. Azt tervezem, szerzek 1 ócska zsebrádiót, amit 1 gombbal lehet másik adóra hangolni és azt beteszem, az erősítője elől kiszedve a jelet, így fel lehetne dobni kicsit ezt a Tertát, úgy is tervezzük a burkolat esztétiaki rendbetételét is, hogy még 50 évet kiszolgáljon. Persze FM nem sokáig lesz, de nem baj.
Am. nagyszüleimnél megfogtam vele egy magyar adót, de itt 20km-el arrébb csak pár külföldit találtam. Meg kicsit meg kell majd tisztogatnom a rádiós hangoló résznél az érintkezőket. (mondjuk antenna se csúcs, kb. 1.5 méter sodrott rézdrót)
Am. a rádió földelését összekötöttem a hálózati földdel és kapott egy modern, földelt hálózati csatlakozót + új kábelt.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #14597 üzenetére
Klassz képek! Pár éve kidobtam egy Tertát, mert effektíve csak a port fogta. A sok digitális szemét miatt már nem volt képes semmit fogni L,M,S sávokban. Most már sajnálom, bár helye most se lenne.
És "profi" a rádió/lemezjátszó-erősítő kapcsolója. Érdemes közelebbről is megszemlélni.
Ami a kapcsolás érdekessége, hogy míg általában egy készülékben minden csövet azonos feszültségről fűtöttek (egyetlen fűtőfesz.-szekunder a trafón) ebben 2 féle van. Az E széria 6.3V~ míg az A az 4V~.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
moha21
veterán
válasz
Lompos48 #14593 üzenetére
Szerda után megyek vissza, ha felvesznek ide dolgozni, 3 Kandós srác van, egyébként autóelektronika. ( Őszintén nem gondoltam volna mennyire digitális egy autó ), tárolós szkópok meg minden jó.. Bár a srác korrekt volt szóval, ha felhívom elárulja a típust.
Annyi látnivaló volt, hogy besokalltam meg másnapos is voltam. ( Nem készültem szombat délután állásinterjúra, főleg így halottak napja előtt ). -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #14591 üzenetére
nem megy a varázsszem
Anno sok varázsszemet láttam apránként elhalványulni, majd kihunyni. Van benne az a floureszcens réteg (ernyő), ami "elfogy".
miért van a C-R-C tag a föld helyett kettő ellenálláson át a földre kötve?
Rácspolarizációt állítanak elő, ha jól látom. Azért nem lehetett egyszerű dolog egy heptódát megfelelő feszültségekkel ellátni.
Izgalmas az az AZ1-es egyenirányító. Érdemes megnézni a foglalat megoldását. Ha jól emlékszem "körmös". Hogy miket kellett valamikor a mérnököknek kitalálni!
-
moha21
veterán
hát srácok ma megtudtam van pákában sokkal jobb a wellernél, nem jut eszembe a neve, de indukciós elven működik, a vezeték egy árnyékolt kábel és egy kis rézdarabot melegít a páka végében..profi cucc
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekiálltam megjavítani a család régi Terta T325 rádióját.
Igazából csak annyi gondja van, hogy nem megy a varázsszem, valszeg tönkrement, bár a fűtése működik, valamint a szűrő/puffer kondi egyik fele megdöglött, valamint nem is 2*32uF és 2.2kohm C-R-C volt bent, csak 2*16 + 1.6kohm. Na most elég biccós kondikkal és 4,7kohmos ellenállással ezek ki vannak cserélve, de egy pici maci még mindig van. Lehet ez már nem elektronikus, hanem mágneses úton jön, mert a csövek felfűtése előtt is már jelen van a bekapcsolás első pillanatától.
Felcsavartam a fűtésvezetékeket, gyárilag egyik ág le is van húzva a földre, ahogy kell.
A rajzban arra kivi lennék, miért van a C-R-C tag a föld helyett kettő ellenálláson át a földre kötve.
-
Lacpac
őstag
Nem tudom hoy jó helyen kérdeztem-e, ezért ide is belinkelem a kérdésem.
-
Batman2
őstag
válasz
totya694 #14582 üzenetére
Szevasz
Az kapacitás 1/10-ede (0,1C) töltés az nem túl gyors, az a normál, ez ugye annál a legtöbb esetben kevesebbet tud, ezt te is megállapítottad ! Még a 0,2-0,3C is emmegy soavas akkuknál, a kötött elektrolitosra rá is van írva, hogy gyors töltés a kapacitás 1/3-adával, vagyis 0,33C !
A standard töltés tartománya 0,1C-től 0,05C-ig terjed tehát 1/10-ed-1/20.
A csepptöltés pedig 1/30, úgy tudom.Amit Te emlegetsz, hogy megolvadnak a lemezek az ezeknél sokkal nagyobb áramnál következik be, illetve leginkább túltöltéskor !
Gáz képződés szintén leginkább a túltöltésre jellemző, 14,4V a gázképződés határa, ezt figyelik a töltők és az autó töltésszabályozója is, ha ennél magasabbra megy az akku feszültsége, akkor gázképződés indul meg !
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
Batman2 #14580 üzenetére
(bocs, csak közben még írtam hozzá, és már nem engedte beleszerkeszteni)
Szevasz
Az időket pontosan nem mértem, hoyg mennyi idő alatt tölti fel az akkut, rendszerint este ráteszem a töltőt az akkura és reggelre készen van !
A kis akkukat 0,8A-rel tölti, szerintem 5-6 órát tölthette, bár egy 12Ah-ásnál ez bőven több mint 10 óra lenne levileg, a lényeg az, hogy a készülék feszültség kijelzése és multiméteres mérés, próba terhelés alapján is feltöltötte az akkut !A kézi töltés nálam azt jelenti, hogy fogo egy trafót, aminek a kimenetére egynirányító híd is van kötve, és 1-2A-t ad, ezzel töltöm egy-két percig a nagyon lemerült akkut, hogy emelkedjen a feszültsége, majd utána ezt levettem róla, és rátettem a hivatalos töltőt.
Ha az akku feszültsége az "injekció" által már meghaladta a töltő 12V-os programjának minimum észlelési feszültség küszöbét, akkor gond nélkül 12V-osként azonosítja és elindul a 12V-os töltő program.Igen, a 3,6A a maximum.
A töltő leírásában minden műszaki paraméter benne van, a töltőfeszültség, a töltőáram, az is hogy milyen feszültség tartományokban azonosítja az akkukat 6 illetve 12V-osnak, stb.
E szerint az "autó" akku töltőprogramban (ami csak 12V-os módban van) konstatns, tehát folyamatos 3,6A a töltőáram, a motor akku üzemmódban 0,8A, ha jól emlékszem.
6V-os programban csak "motor" akku töltőprogram van, gondolom, az is 0,8A-res.
A töltőáram az a megadott 2 érték valamelyike minden programban, a végfeszültség az a "hideg" akku programban magasabb, mint a többiben.
Saját magam nem mértem a töltőáramot, hogy valóban annyi, amennyit megad.
Vlóban kevés a töltőárama még a 44Ah-áshoz is, de azt ennek ellenére teljesen rendben töltötte fel, igaz, nem volt teljes töltés, mert mélykisülve, csak 50-60%-ig merülve.Ige, valóban hiba van a mondatomban, elkezdtem, közben gondolkodtam és másképp fejeztem be (a "nem" nem kell bele) !
A lényeg az, hogy hiába adtam egy rövid töltést az akkunak, még nem volt ideje elég áramot felvenni ahhoz, hogy meg is tudja tartani a magasabb feszültségét, folyamatosan csökkent a feszültsége az akkunak, miközben a készülék a megfigyelést (próbatöltést)végzte, ezáltal biztonsági okok miatt a 6V-os programot indította el.Igen, a töltés befelyeztével azonnal átáll csepptöltésre és így rajta lehet hagyni a töltőt az akkun elvileg korlátlan ideig !
A módokat és jeletésüket feljebb már írtam.
Egy darab gomb van rajta, ezzel lehet indítani a töltést, váltani a módokat és kikapcsolni a töltőt készenléti állapotba.
Hálózatra csatlakoztatva készenléti módban kezd a töltő, aztán gombnyomásra "motor" módba kapcsol (érzékelés szerint 6, vagy 12V.os módba), majd megint gombnyomásra "autó" akku és újabb nyomásra "autó, hideg" akku módba, újabb nyomásra pedig vissza készenlétre.
A kijelzőn a módok piktogramok formájában jelennek meg és multiméter szerűen, egy tizedes jegy pontossággal jelzi az akku pillanatnyi feszültségét.Egyszerű, praktikus, bár a 6 és 12V felismerést fölöslegesnek tartom, ami picit ront a gyakorlati használhatósági értékén. E helyett külön 6V-os és 12V-os "motor" akku módot programoztam volna bele, 6V-os autó akkuhoz módja pedig nincs, tehát ahhoz elvileg nem jó (pedig régi járgány tulajoknál hasznos lehetne), mert túl kicsi lenne hozzá a jelenlegi egyetlen 6V-os program töltőárama.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
atesss #14577 üzenetére
Szevasz
Az időket pontosan nem mértem, hoyg mennyi idő alatt tölti fel az akkut, rendszerint este ráteszem a töltőt az akkura és reggelre készen van !
A kis akkukat 0,8A-rel tölti, szerintem 5-6 órát tölthette, bár egy 12Ah-ásnál ez bőven több mint 10 óra lenne levileg, a lényeg az, hogy a készülék feszültség kijelzése és multiméteres mérés, próba terhelés alapján is feltöltötte az akkut !A kézi töltés nálam azt jelenti, hogy fogo egy trafót, aminek a kimenetére egynirányító híd is van kötve, és 1-2A-t ad, ezzel töltöm egy-két percig a nagyon lemerült akkut, hogy emelkedjen a feszültsége, majd utána ezt levettem róla, és rátettem a hivatalos töltőt.
Ha az akku feszültsége az "injekció" által már meghaladta a töltő 12V-os programjának minimum észlelési feszültség küszöbét, akkor gond nélkül 12V-osként azonosítja és elindul a 12V-os töltő program.Igen, a 3,6A a maximum.
A töltő leírásában minden műszaki paraméter benne van, a töltőfeszültség, a töltőáram, az is hogy milyen feszültség tartományokban azonosítja az akkukat 6 illetve 12V-osnak, stb.
E szerint az "autó" akku töltőprogramban (ami csak 12V-os módban van) konstatns, tehát folyamatos 3,6A a töltőáram, a motor akku üzemmódban 0,8A, ha jól emlékszem.
6V-os programban csak "motor" akku töltőprogram van, gondolom, az is 0,8A-res.
A töltőáram az a megadott érték minden programban, a feszültség az a "hideg" akku programban magasabb, mint a többiben.
Saját magam nem mértem a töltőáramot, hogy valóban annyi, amennyit megad. -
Lompos48
nagyúr
-
atesss
addikt
válasz
Batman2 #14564 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
És a megfelelő idő alatt föl is töltötte őket ? (Gondolok itt a C/10 A-es töltésre, azt is belekalkulálva, hogy ténylegesen mennyire volt lemerülve, vagyis mennyit kellett rajta tölteni)még tovább kellett "kézileg" töltenem az akkut, és utána már rendben elindult és le is futott a 12V-os "motor" akku program.
Akkor ezt pontosan hogyan is csinálod ?
1,5 percet tölt ilyenkor csak egyszerre, és akkor ezt jó párszor meg kellett nyomnod (és közben mindig 1,5 percenként visszamenni nyomogatni) ?bár ahhoz kicsit kevésnek tűnik a 3,6A töltőárama
Ez a maximum ? Ezt honnan nézted ki, a leírásban van ?
Vagy ez tapasztalat (mérés) ?
Csak mert ez még egy 44 vagy 55Ah-shoz is kevés - ha a maximálisan ajánlott C/10-el akarod tölteni. Egy 55Ah-snál ez 5,5A lenne, a 3,6A ennek a 65%-a (2/3-a), vagyis C/15.
Így ezzel 10 óra helyett 15 óra feltölteni (elméleti számítás szerint).Mivel ez nagyon le volt merülve, így nem csak csökkent a feszültsége
Itt valami nyelvtanilag nem helyes / elírtad.Csepptöltést tud ?
Vagyis rajta lehet hagyni az akksin a töltőt ha már feltöltötte (órákra, vagy akár napokra) ?A gyakorlatban milyen különbséget jelentenek ezek a módok ("autó, "motor", stb.) ?
Milyen gombok vannak rajta, és mit tud kijelezni / kiírni a kijelző ?
-
Jancsi
aktív tag
válasz
Lompos48 #14570 üzenetére
Igaz csak 1950Ft-ba fájt a monitor, de még ennek tükrében is kissé sokallom a $60-t.
A kábelek és a csövek rendben vannak szerintem, egy másik inverterrel szépen elindultak. Bár azt nem tudom, hogy inverterek között mekkora lehet az eltérés, mind a kettő 17"-os monitorban volt.
Ami még gyanús a panelen az egy elko, ami nincs odaragasztva, de van mellette ragasztónyom, lehet egyszer már javították. A kapacitása rendben van, de menet közben nincs rajta feszültség.
Addig pötyögök míg a végén megtalálom a hibát, egy SMD biztosíték kiégett. Kíváncsi vagyok egy gyors csere után beindul-e. -
Jancsi
aktív tag
Üdv!
Találkozott már valaki DAC-19C025 típusú inverterrel? Sikerült olcsón szerezni egy monitort amiben csak ez hibás. A csöveket kipróbáltam egy másik inverterrel azok jók. Egy 250V-os kondin találtam két pici pöttyöt, olyan mintha a festés alatt lenne 2 porszem, de gyanítom átütött. A kondi cseréje utána sem akarja az igazságot. Érdemes ezzel vacakolni, vagy kis barkácsolás árán szereljem át egy másik monitorból az invertert?
-
Bohir
tag
Üdv!
A problémám a következő lenne (megint tranzisztor-helyettesítés)
Adott a következőerősítő:
A probléma hogy a T209-től T212-ig a tranyók meg vannak dögölve. A KF508 helyett -507 van benne.
Amikkel pótolni lehetne
KC148 = BC148 = BC238
KF507 = BC140
KF517 = BC160,
de már egyiket sem lehet kapni.nem tudnátok ajánlani valamit helyettük?
(Annyit már nem ér meg hogy szervízbe vigyem, de kidobni sincs szívem.) -
Batman2
őstag
válasz
atesss #14557 üzenetére
Ugyanez van nekünk is, mi is az Aldiban vettük, csak akkor még 4990-ért adták !
Már többszőr hazsnáltam, nagyon jól működik, töltöttem vele 44Ah-ás autó akkut és 12Ah-ás kötött elektrolitos akkut is, egyiket "autó", másikat "motor" módban és remekül tette a dolgát, sőt az ezzel feltöltött autó akku, azóta mgé jobban is bírja a kiképzést, mint előtte, pedig már ott voltunk, hogy cserélni kell !A kis akkut is kifogástalanul tölti, nincs vele gond.
Az egyetlen gond akkor van, mikor jól lemerül egy 12V-os akku és nem tudja felismerni, illetve rosszul ismeri fel és 6V-osként kezdi tölteni !
A múltkorában ezzel szembesültem, mivel elfelejtettem figyelni a kis akkut és lemerült egészen 6V-ig !!
Akkor tettem fel, de 6V-osként azonosította, ami így nem volt jó.
Ekkor kicsit nyomta az akkuba áramot egy trafóról, amivel még mindíg csak a köztes 8-9V-os tartományban ment fel, akkor pedig elkezdte az 1,5 perces próba töltést, amikor kevés áramot csorgat és ha a döntetlen állapot fölé emelkedik az akku feszültsége (talán 10,5V), akkor 12V-osként tölti tovább, ha pedig azt nem éri el, akkor a 6V-os program indul el.
Mivel ez nagyon le volt merülve, így nem csak csökkent a feszültsége és nem sikerült rávennem a 12V-os programra, még tovább kellett "kézileg" töltenem az akkut, és utána már rendben elindult és le is futott a 12V-os "motor" akku program.
Az akkura azóta jobban figyelek, egyébként nem lett cellazárlatos, tartja a feszültségét, rendben műúködik.Nagy akkut még nem töltöttem vele, de majd lesz mit, mert van egy 95Ah-ás indító akksink is, remélem, azt is gond nélkül fogja tölteni, bár ahhoz kicsit kevésnek tűnik a 3,6A töltőárama, mivel a kapacitás tizedével kellene töoteni, az pedig 9,5A !
De ettől eltekintve tudom ajánlani !
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
PH-User #14518 üzenetére
Én egy Fahrenheitet vettem vagy 3 éve, van neki egy doboza, abban van atrafó és a hőfokszabályozó és extra puha kábellel csatlakozik hozzá a páka rész.
Ez is 50W körül van.
A tűheggyel minden tmeg lehet csinálni, és mivel nagyobb teljesítményű, még nagyobb forrasztásokhoz is alkalmas.
Egyetlen hiába, hogy csakran leválik a hegyéről a cinfilm és akkor kínlódni kell vele.
Kis gyanta és noszogtatás (pucolás, majd dörzsölés egy cines felületen) és újra cines.
Mondjuk én mezei hangszerészeti kemény gyantát használok forrasztáthoz, ami SMD-hez nem igazán jó, legalábbis a forrasztó hegyére nem.
Korlátozottan alkalmas a CMOS eszközökhöz is, földelés az nincsen rajta, de kis feszültségű a hegy, nem 220.Amúgy merem ajánlani a készüléket.
Üdv.
-
And
veterán
(Szerintem nem kalkulál ez lópikulát sem. Egyszerűen ad valamekkora - a vezetékek keresztmetszete és a töltő mérete alapján nem túl nagy értékű - limitált töltőáramot, aztán jónapot. Az akku meg töltődik, bár a 100 Ah-s gondolom eléggé lassan, a nagyobb kapacitású típusokhoz inkább csak szinten tartásra való.)
-
mezis
félisten
válasz
Lompos48 #14559 üzenetére
Üdv.!
4 különböző töltési fokozat (autó, motor, hideg, 6 V)
Ez jelentheti azt, hogy egy gomb nyomkodásával lehet választani a funkciók között.
Mostanában formáztam "kézzel" egy 1.3 Ah-s zselés akkut. Egy töltési grafikon:
Elképzelhető, akár az is, hogy egy 12 V-os, nagyon lemerült akku kezdeti töltési diagramja alapján "rájön", hogy nem 6 V-os az akku, valami hasonló kalkulációval, ahogy a csepptöltésre vált át.
Az akku kapacitását pedig terhelési próbával kalkulálná ?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
atesss #14557 üzenetére
Első látásra nagyon ok-nek néz ki. Két, valószínűleg összefüggő dolgot nem értek:
teljesen automata terhelésszabályozás
1,2 Ah-tól 120 AhHonnan tudja, hogy mekkora kapacitású akkut tölt, hogy azt a szokásos tizedkapacitás-nyi árammal tegye? Mert azért ez nem mindegy. És hogy kapcsolhatóát 6 vagy 12V-os üzemmódra. Ha teljesen automatikus, akkor esetleg egy nagyon lemerült (tulképp halott) 12V-os akkut 6V-osnak "nézhet"?
Pedig nagyon hajlanék bizalmat szavazni neki.
-
atesss
addikt
Üdv !
Volt gond korábban apám kocsijában az akkuval, illetve az indítással (még mindig nem derült ki amúgy teljesen biztosra, hogy nem-e szívja valami az akksit).
Mindenesetre az ismét bebizonyosodott, hogy jó lenne egy autó-akksi töltő otthonra.
De a sima töltőket nem ajánlott a töltés vége után rajtahagyni sokáig. Ez egyébként miért is van, pontosan hogyan is működik ez ?
Ehhez kéne egy csepptöltős, ha jól gondolom.
Csak ezek ilyen 10e körül vannak álltalában.
Viszont most az aldi akciójában látok egyet: [link]AUTO XS
Autós akkumulátortöltő
3 999 Ft/darab*
minden 6 V-os vagy 12 V-os autó- vagy motorakkumulátorhoz alkalmazható
teljesen automata terhelésszabályozás
tartós és tároló töltőfunkció
LCD-kijelzővel
„újraélesztő” funkcióval
túlmelegedés és fordított polaritás elleni védelem
szigetelt csatlakozók
4 különböző töltési fokozat (autó, motor, hideg, 6 V)
lehetséges akkumulátortípusok: 12 V: 1,2 Ah-tól 120 Ah-ig,
6 V: 1,2 Ah-tól 14 Ah-igMi is lehet ez pontosan ?
Illetve tud 1,2Ah-tól is tölteni, ez pedig egy barátomnak is jól jöhetne néha, robogó akksihoz. -
moha21
veterán
válasz
Lompos48 #14555 üzenetére
Ja valami SMD cuccok voltak benne ( sajna nem volt idő nézegetni ), de úgy néz ki a dolog, hogy kap 18 V-ot egy adapterről és abból alakít át 5, 12 V-on ( ezeket biztos, mert sata hdd van benne ), Viszont azt sem tudom, hogy ő mitől mehetett tönkre...
Zárlatvédelemmel igazad lehet. Egyébként a dugalj után 2V volt a 12 V helyett..
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #14553 üzenetére
hogy a táp nem kapcsolt le zárlatkor...
Lehetett zárlatvédelemmel ellátott, még ha olcsó is. A legtöbb stabilizátor IC-ben ez benne van hővédelemmel, meg minden egyéb csicsával. Ahogy a zárlat megszűnik vidáman fűrészel tovább.
a rohadt drága cuccokban sincs..
És ha van, de nem a cserélhető ismert kialakításban, hanem mint a laptopokban, pici SMD vacak, amit csak három nap keresés után találsz meg vagy jössz rá, hogy mi az, amikor már közel vagy az emeletről kiugráshoz?
-
moha21
veterán
Kicsit off, de leírom ma hogy jártunk. 3 kamerát kellett beszerelni a lakásba meg ugye a cuccot ami rögzíti stb.. Mindegyik 12V-os 400mA-es max fogyasztással. Szépen kábelcsatornával elvezetve mind, normális csatlakozás stb..
Áramforrás stabilizált kapcs üzemű táp.Mikor mindent beszereltünk indítjuk a cuccot, hát csak az egyik kamera megy. Nézzük minden jól van bekötve. Utána az sem ment. Utána meg már a felvevő rendszer sem kapcsolt be...
A hiba egy 90 ft-os csatlakozóban volt és abban, hogy a táp nem kapcsolt le zárlatkor...
Szóval most úgy hagytuk ott a dolgot. Nem gondoltam volna semmi biztosíték nincs egyik cuccban sem. Mert az még talán OK, hogy 5 ezer forintos stabilizált 12V-os kapcs üzemű tápegységben ez kifelejtették, de a rohadt drága cuccokban sincs..
Új hozzászólás Aktív témák
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest