Hirdetés
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohir
tag
válasz Kernel #40357 üzenetére
Komoly műszerek híján feltöltöttem egyszerre mind a kettőt a tápegységről, majd a -terheletlen, vezérlés nélküli- végfokokra csatlakoztattam mindkettőt (a biztosítékon keresztül), kb ugyanannyi idő alatt sültek ki 39V-ről indulva 2V-ig . A hang semmit sem változott az újabb kondival hangerőt is ugyanúgy kb. 70%-ig tekerhetem fel, szóval inkább visszarakom a régi TESLA-t. Velem egyidős (megnéztem 84-85-ig gyártották). Ha ennyit kibírt akkor nem hiszem hogy valami ócska szar lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Bohir
tag
A két kondi között mi okozza ezt a méretbeli különbséget? Pusztán a 25+ év korkülönbség, vagy a felépítésükben van jelentős eltérés?
A régi egy TESLA TC937a 2000uF/50V, az újabb egy YAGEO 2200uF/50V pontos típust nem tudom.
Egy erősítő tápegységének (40V max 1,25A) a pufferkondija.Bocs hogy nem látszanak a feliratok, de beépítés után jutott eszembe hogy lefényképezzem, a régit meg nem is figyeltem hogy raktam mellé.
-
Bohir
tag
válasz krisztianAMG #26510 üzenetére
"...a potmétereket meg kell locsolni kontatkt sprével, eléggé betegek..."
Azt szerintem zsírozni kéne.
Én egyszer kitakarítottam a potikból a zsírt és utána recsegtek mint a fene.
Akkor jöttem rá mi az értelme. -
Bohir
tag
válasz Lompos48 #26337 üzenetére
Megpróbálkoztam az alkatrészek mozgatásával, de a hiba nem jött elő.
Csak annyit értem el hogy néhány alkatrész lábának megérintésével befogtam a Kossuth rádiót, csak hát nem ez volt a cél.
Viszont a magnókimenet C251-252 kivezetései ki vannak kötve és szabadon lengtek, és az egyik belógott R229-232 ellenállásokhoz (egymás mellett vannak) így akár csatlakozhatott is T203 vagy 204 bázisához vagy kollektorához.
Ez okozhat ilyen problémát?[ Szerkesztve ]
-
Bohir
tag
válasz Lompos48 #26330 üzenetére
Erről a kapcsolásról van szó.
Ki-és bekapcsolás után egy-két másodpercig tartó sistergés jött a jobb csatornából, (kb. mint amikor közvetlen közelről kurva erősen belefújok egy mikrofonba) aztán pár másodperc alatt folyamatosan elhalkult.
Most visszaraktam az előző helyére, hátha ott zavarja valami de megint nem produkálta a hibát.
Először a kb. 30 éves kondikra gyanakodtam (lehet nem ártana őket is cserélni), de mivel most megszűnt, tanácstalan vagyok.
Lehet esetleg a rádiórészben van a hiba és az okoz gerjedést?[ Szerkesztve ]
-
Bohir
tag
B.U.ÉK.
Az erősítőm ki és bekapcsolása után pár másodpercig iszonyat szélvihar jön a jobboldali hangfalból, amely szép lassan elhalkul.
Cseréljem benne az elektrolit kondikat, vagy más lehet az oka? -
-
Bohir
tag
Üdv
KC149-et pótolhatom BC548B-vel? -
Bohir
tag
-
Bohir
tag
Akkor még annyit megkérdeznék, hogy van ez az oldal, ahol megadom a típust, és kiírja hogy mivel helyettesíthető, de nem tudom mennyire lehet komolyan venni.
[ Szerkesztve ]
-
Bohir
tag
Sziasztok
BC238 helyére berakhatok BC237-et
-
Bohir
tag
Sziasztok
Azt meg lehet-e akadályozni valahogy, hogy az előlapi audió-csatlakozó gépházon átmenő vezetéke összeszedje az összes zajt?
-
Bohir
tag
Köszönöm a válaszokat.
-
Bohir
tag
Annak van valami jelentősége hogy milyen gyártmányú egy tranzisztor?
Kellene BD139, de van CDIL, ST valamint Fairchild, és ezen elakadtam. -
Bohir
tag
Üdv!
A problémám a következő lenne (megint tranzisztor-helyettesítés)
Adott a következőerősítő:
A probléma hogy a T209-től T212-ig a tranyók meg vannak dögölve. A KF508 helyett -507 van benne.
Amikkel pótolni lehetne
KC148 = BC148 = BC238
KF507 = BC140
KF517 = BC160,
de már egyiket sem lehet kapni.nem tudnátok ajánlani valamit helyettük?
(Annyit már nem ér meg hogy szervízbe vigyem, de kidobni sincs szívem.)[ Szerkesztve ]
-
Bohir
tag
Üdv
Nem tudom jó helyre írok-e?
Azt szeretném megtudakolni, hogy a KD333 tranzisztor helyettesíthető-e BD233-mal?
Néhány táblázat alapján úgy vettem ki hogy igen, de nem tudom hogy valóban így van-e, mert KD333-hoz nem találtam normális adatlapot, ami alapján rendesen össze tudnám hasonlítani.
Ha beépíthető a helyére át kell-e építeni az elektronikát, vagy elég utánállítani az erre szolgáló potikkal?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Microsoft Excel topic
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- Digitális Állampolgárság Program
- iPhone topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kertészet, mezőgazdaság topik