Hirdetés
- Notebook hibák
- Logitech Z906
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz DonThomasino #15094 üzenetére
Bizonyára. Próbáld meg óvatosan "bemérni". (Nem szereti a nagy pofonokat.)
Indulj el 10 mikroA-től (1.5 V: 150 kOhm)mezis
-
őstag
-
moha21
veterán
válasz joecontra #15093 üzenetére
Nálam 100-ból 99 akármilyen márkájú DVD, ha nem kontakt vagy táphibás, akkor IC hal meg,----> kuka. Ill. a táp jó belőle, meg esetleg motor, mikrokapcsolók, led-ek és aljzatok.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
-
joecontra
addikt
Hali!
Van egy teszkós (nem röhögni ) DVD lejátszó, ami egy darabig ment, aztán egyszer már csak arra hajlandó, hogy bekapcsolom, a Power led világít, de nem reagál semmilyen gombnyomásra és kép sincs a tévén.
Az összes vezetéket felforrasztottam a nyák-ra, hátha csak kontakthibája volt, de nem. Így se akar jó lenni. Merre keressem még a hibát?
Üdv,
J -
őstag
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #15087 üzenetére
Jó lenne tudni, mekkora a végkitéréshez szükséges áram (feltételezve, hogy semmi nincs már beleszerelve). Abból lehetne simán számolni söntöt és előtétellenállást a 2 méréshatárra. Ha van még egy műszered megpróbálhatnád egy elemmel meg egy sorbakötött potenciométerrel megmérni.
A műszer egyértelműen Deprez típus, mert a skálája tökéletesen lineáris beosztású. Dobozából kiemelve kellene látsszon a lengőtekercse.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Leírták előttem, hogy, ha áramot akarsz mérni akkor párhuzamosan kapcsolsz ellenállást ( sönt ), ha feszültséget akkor sorosan kapcsolsz ellenállást ( előtét ellenállás ). Deprez mérőkné a legnagyobb pontosság ~ 0.1 % lehet U és I-nél is, ha jól emlékszem.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
őstag
Csak azért kérdeztem mert egyszer kaptam egy hasonló fizimiskájú műszert csak az enyém 30cm átmérőjű volt
A tápodon jelenleg nincs műszer?Esetleg arról tudsz egy linket felrakni?Csak azért lenne jó mert akkor többen is láthatnánk,hogy "jól mutatna-e" rajta vagy sem.Üdv:Attila
-
őstag
válasz DonThomasino #15085 üzenetére
Így szép.Mire akarod használni és mekkora a fizikai méretei?
Üdv:Attila
-
moha21
veterán
válasz DonThomasino #15082 üzenetére
Az sem mindegy , hogy milyen feszültséget akarsz mérni.
Belső ellenállása minden műszernek van, adatlapon fel van tüntetve.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
őstag
válasz DonThomasino #15082 üzenetére
Egy alap deprez(vagy hogy kell írni) műszer 100,200,500uA-es vagy akár mA-es lehet ezt felszokták tüntetni(soxor nagyon apró betűkkel) és az alapján tudod kiszámítani,hogy a Te általad mérni kívánt tartományba hány kOhmos ellenállást kell sorba kötnöd a műszerrel,hogy mondjuk 25V legyen a mutató végkitérése.A kalibrálásnál legjobb ha fix feszültség forrást alkalmazol(pl. szárazelemek)ja és természetesen az ilyen helyre nem ártana legalább 1%-os tűrésű ellenállásokat rakni(de az igazi műszer R közt vannak 0,1-0,2%-os pontosságúak is.
Az Amper mérő esetében meg egy sönt ellenállást kell párhuzamosan kötnöd az alap műszerrel.
Ha otthoni stabilizált tápot akarsz építeni és ahhoz akarsz műszert lehet egyszerűbb lenne külön V és A mérőt kialakítani mert akkor mind 2 értéket látod egy áramkör próbálása során.
Nem nagy pénzekért be lehet szerezni ilyen műszereket(amik már gyárilag kalibrálva vannak)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz DonThomasino #15080 üzenetére
Létezik az általad említett alap műszer "csak" a feszültség mérő belső ellenállása megközelítőleg végtelem(maradjunk annyiba,hogy nagy) ezért párhuzamosan kötjük a feszültség forrásra.Viszont az ampermérő belső ellenállása meg megközelítően 0 ohm így sorba kötjük a feszültség forrás és a fogyasztó közé.Tehát egyszerre nem tudsz egy műszert V és A mérésre használni(kapcsolóval szokták megoldani)
-
DonThomasino
veterán
Van alap mérő műszer ami mér feszültséget és áramot. 0-5 ig van skálázva.
Mi kell hozzá hogy mérjen 0-5 A ig?
Illetve mérjen 0-25V ig?
Beépítésnél ez akár egyszerre is megoldható?Köszi DT
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
pumatom
aktív tag
válasz Lompos48 #15073 üzenetére
Igen, megköszönném a segítséget!
CPT.Pirk: Nem villogást, hanem például a nagyobb épületek tornyain vannak ilyen lágy felkapcsolódású lámpák. Ugyanezt a hatást szeretném elérni egy leddel!
Találtam egy videót, ilyesmire gondoltam egy piros leddel, csak 12v-ról üzemelne, mert előtte lenne egy két normál led is!
Szerk.: Lenne 5-7 simán világító led, + ez a lágyan pulzáló led, erre a 6voltos adapter is elég?
Vagy akkor a fényerő gyengébb lenne?
Elnézést, ha nem túl profi a kérdés, megcsinálni megtudom, az ehhez szükséges számításokhoz nem értek!
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz pumatom #15072 üzenetére
Csak simán "ledes villogó" néven találsz csomót, pl itt rögtön 4 félét: [link]
A legegyszerűbbek sima astabil multivibrátoros kapcsolások, minimális alkatrészigénnyel.
*már ha jól értem, és erre van szükséged.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
pumatom
aktív tag
válasz Lompos48 #15069 üzenetére
Akkor egy sima leddel feltételezem meglehet
Azt gondoltam, hogy egy nagyobb ellenállással veszítene annyit, hogy azt elérjem.
Ahhoz milyen alkatrészek szükségesek?
Esetleg így rajz nélkül letudod írni nekem?
A forrasztás, kialakítás menne, csak nem ismerem ezeket az alkatrészeket sajnos. -
mezis
félisten
válasz totya694 #15060 üzenetére
A 80 kg bruttó az lehetett, faládával együtt. Én legalábbis 63 kg-ra emlékszem a Raduga 716 esetében. (Erre azért emlékszem pontosan, mert jó 30 évvel ezelőtt gyorsan kellet döntenem, hogy pokrócot terítek az éppen lángolni kezdő TV-mre, vagy ki tudom dobni a IX. emeletről az ablakon. A pokróc mellett döntöttem, ami kevés volt, kellet víz is az oltáshoz...)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
atollox
csendes tag
válasz Lompos48 #15053 üzenetére
Elsőre én is azt gondoltam, hogy "fizikai erőszak" eredménye. Bár furcsállottam a dolgot, lévén nem vagyok egy barbár; jó ideje foglalkozok számítógépekkel, de elektronika témában laikus vagyok, arra nem gondoltam volna, hogy egy láb csak úgy elpárolog.
A történethez hozzátartozik, hogy az alaplapom 2 pci busza megadta magát, a hangkártya mellett a másik slotban lévő wifi kártya is tönkrement. Az alaplapot garanciában javították. Jól gondolom, hgoy az alaplap hibája miatt ment tönkre a két eszköz és nem fodítva; azaz a hangkártya vagy wifi kártya tette tönkre az alaplapot? És ha mindez igaz, akkor kukázhatom a hangkártyát? Esélytelen a javítása? Sajnálnám, mert garancia már nincs rá és nem volt olcsó.
Köszönöm a segítséget.
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyárilag villogó led elé milyen alkatrészt kell kötni, hogy a sebessége lassabb legyen?
Lágy, lassú felvillanásúra szeretném átalakítani. Kb., mint egy lélegzetvétel .
Előre is köszönöm!
Üdv!
-
őstag
válasz totya694 #15059 üzenetére
De azért remélem mindenki figyelte az egy kori Orosz gyártás technológiai megoldásokat és a sok-sok egyedi kivitelű alkatrészt.
Ugyan ilyen igényesség mellet raktak össze egy 80kg-os színes TV-t is igaz ott vegyítették az alkatrészeket mert csövek,tranyók,IC-k is megtalálhatóak voltak az Elektrinika nevű színes TV sorozat közt.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz CPT.Pirk #15058 üzenetére
A ruszki rádiókba lévő azért szólt nagyot mert az nem volt kikönnyítve mint a más országokból származó kondik.Itt lehet látni melyik típusú elkóra gondolok.:-)
Az alján valami epoxigyanta szerűvel volt kiöntve így aztán jól le volt fojtva.Üdv:Attila
-
őstag
-
Lompos48
nagyúr
válasz atollox #15052 üzenetére
Ennek 2 változata lehet. Ha van akkora szerencséd, hogy csak valami fizikai erőltetés eredménye, akkor megkeresve az alaplapon azt, ahova a konnektor megfelelő lába tart, akkor egy nagyon rövid szállal direkt oda kábelezhető. A lap ettől a pillanattól nem lesz cserélhető egyszerúen. Ennek elég kicsi az esélye, mert nagyon úgy néz ki, hogy egy túláram miatt egyszerűen elpárolgott (szublimált ) az a láb. Ha ez az utóbbi feltételezés az igaz, akkor valószínű, hogy egyéb/egyebek is sérültek, alaposan.
-
atollox
csendes tag
Hello!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e a kérdésemmel, de remélem (ha nem; nem kell leharapni a fejem, újonc vagyok, még csak ismerkedem a fórummal).
Adott egy SB X-Fi Gamer hangkártya, aminek az egyik lába így néz ki:
A kérdésem, hogy javítható-e, ha igen mennyiért és tudtok-e ajánlani olyan emberkét aki mindezt megcsinálná.
Előre is köszönöm, üdv,
atollox -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz PH-User #15048 üzenetére
Nézz bele, nincs-e benne pár púpos, vagy belét kihányt elektrolit kondenzátor, lehet csak elszállt a táp szűrése.
Nekünk egy konyhai sütő kijelzőjén futkosnak a számok, ha éppen egy áramszünet után olyanja van, akkor a köv. áramtalanításig megállás nélkül ez van.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Adott egy Millenium MN9130 rádiós ébresztőóra, s teljesen össze-vissza jelzi ki a karaktereket, mi gondja lehet?
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
PHM
addikt
válasz CPT.Pirk #15029 üzenetére
Jelen esetben nincs túl nagy jelentősége az ellenállásoknak,
mivel ekkora eltérés a kondenzátorok között valószínűtlen.
De például, amikor a 230 V-os hálózati feszültséget szűrik
(egyenirányítás után persze) 2db 200 V-os kondival,
ott igenis fontos a szerepük.
Arról sem árt megfeledkezni, hogy az ellenállások egyúttal
kikapcsolás után kisütik a kondikat.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
artiny
őstag
Tudnátok segíteni abban,hogy legyen áttekintésem áramkörök rajzában.
HA látok valmit akkor tudjam mi mit jelent.... -
PH-User
addikt
válasz totya694 #15036 üzenetére
Ezért szoktak 1db nagy (fizikai) méretű és nagy kapacitású kondenzátort használni.
Egyébként csak halkan súgom meg, hogy autóhifizéshez jó akkumulátor kell, nem kondenzátor. Ezt biztos forrásból tudom, komolyabb (minőségileg) rendszereknél nincs kondi.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
őstag
válasz 14adam #15024 üzenetére
Ahol komolyabb áramok folynak ott pl. így is szokták kötni a kondikat.Én személy szerint inkább nagyobb kapacitású kondikat használnék és db számra kevesebbet(de ez csak egy vélemény) ugyan is ha összekötsz mondjuk 50-100db és ebből 1 átmegy zárlatba mert gyári hibás akkor lehet keresgélni.
-
őstag
válasz szabifotos #15030 üzenetére
Nem ártana azt a dobozt méretezni mi után a hangszóró meg lett mérve itt segítenek.Egy nagyon jó hangszóró képességeit is el ehet rontani egy elméretezett dobozzal.
Ha beépítesz valamibe egy új csatlakozót akkor az inkább RCA legyen mint Jack.A sok-sok bóvli közt szerintem még mindig jobb az RCA csatik kontaktusai mint pl. azon olcsó 6,3-as Jack-eknél ahol már újonnan sem szór az egyik oldal természetesen sztereóra gondoltam.
Meg pl. létezik olyan csatlakozó amit mono 6,3-as Jack-be dugsz és RCA a vége.Üdv:Attila
-
dany27
őstag
Üdv!
Valaki ismeri a TIna nevű szimulátor progit?
Építettem számláló áramköröket... JK illetve D Flip Flop segítségel...
Jól is működnek de amikor közös óra jelel vezérlem őket akkor valamiért csúszik egy ütemet az egyik... Ugyan azt a számot adja csak egy ütemmel később. Ez miért lehet??
Előre is köszi!
-
PHM
addikt
válasz szabifotos #15030 üzenetére
A 2 csatlakozó párhuzamos kötésének semmi akadálya, csak arra
figyelj oda, hogy egyszerre csak az egyik készülékhez csatlakoztasd.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
szabifotos
senior tag
Egy régi TV-Hifi kombóból szedtem ki a hangszórókat. Papír membránosak, szerintem kb 40 W körüliek. Ezeknek építenék ládát. Néha olyan eszközzel használnám amin csak RCA vagy csak Jack kimenet van ezért kéne közösíteni és azt használnám amelyik éppen kell. A végfokokon is van ilyen hogy többféle csatlakozó van.
Szóval mind a két csati bemenet lenne a hangszórók hátulján. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Milyen eltéréseket egyenlít ki az a kettő ellenállás az elkókkal párhuzamban, az alábbi elrendezés? Nem magyarázzák meg az Audiofil varázs c. könyvben, csak annyit írnak, hogy kiegyenlítik az eltéréseket a két kondi között.
-
fero02
nagyúr
válasz 14adam #15024 üzenetére
Láttam már ilyet komolyabb, megszállottabb hangnyomásb@zi emberkék kocsijában.
Mondjuk azok fizikailag nagyobb kondik voltak, ezáltal gondolom a kapacitásuk is más volt, de ők egy fa lapra ragasztották és rá és a lábaik egy jó vastag réz dróthoz voltak hozzáforrasztva.
Amúgy egy ilyen hatalmas kapacitás a tápágban nem tehet kárt az erősítőben?
-
14adam
addikt
üdv
egy érdekes ötleten töröm a fejem. Mivel a kocsiba van mélyláda ezért az aksi meg a generátort szeretném megóvni. Szoktak betenni kondit. láttam már 5Faradosat de az 5 000 000uF.... (olyan mint számítógép tápnál ráírnak minél nagyobb számokat... )
De Én szeretném ezt házilag megcsinálni. Mivel van rengeteg még nem is használt kondim itthon ezért azon gondolkoztam,hogy NYÁK-ra ráteszem őket párhuzamosan kötve.
Valahogy így (kicsi kondik 1500uF-ak)
Mivel a nyákot nem ekkora terhelésre tervezték ezért a vezető rétegre drótot forrasztanék, hogy az legyen megterhelve (nem egy kis vékony drótra kell gondolni )
Ez kb 90 000uF körül lenne,nem szívesen sütném ki xD
Valakinek valami ötlete,hogy hogyan kéne összekötni őket vagy eleve nagy hülyeség az egész és vegyek a boltba egy olyan kínai "kondért"? -
PH-User
addikt
Köszönöm a segítségeket!
Megkérdezem majd milyen idős az akksi, aztán megpróbálom.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
őstag
válasz PH-User #15020 üzenetére
Szia!
Nem sok esély van rá.Én valamikor lelkes fiatal koromba kimostam az aksit de talán ha 20-ból 1x ha bejött de akkor is csak 1-2 hónap amit nyertem vele.
20-30 évvel ez előtt még gyártottak olyan aksikat amikbe cellákat lehetett cserélni és ha 1 behalt akkor kicserélték azt az 1 cellát és mehetett tovább....
Ma napság kukába kerül mert "jól élünk"(helyesebben megy újra hasznosításra)Üdv:Attila
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Ólom akkuhoz létezik valami regeneráló készülék?
Értem ezalatt azt, hogy ha egy akkumulátor hamar lemerül, akkor azt lehet valahogy "gyógyítani" ? Ha nincs ilyen mód, akkor gondolom új vásárlása...''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz CPT.Pirk #15016 üzenetére
Na végre megtaláltam a logikáját a dolognak, belső állapot jelző szignálokkal egy impulzust csak egyszer számol meg a cucc, és nem annyiszor, ahány órajel impulzus bejön a külső impulzus alatt. Furcsa h. mennyire nehéz volt megtalálni, bár így végiggondolva baromi logikus a megoldás.
entity udcounter is
generic ( WIDTH : integer := 8);
port (CLK, UP, DOWN, RESET : in std_logic;
Q : out unsigned(WIDTH-1 downto 0) );
end entity udcounter;
architecture udcounter_a of udcounter is
signal cnt : unsigned(WIDTH-1 downto 0);
signal up1, dw1 : std_logic;
begin
process(RESET, CLK)
begin
if RESET = '1' then
cnt <= (others => '0');
elsif rising_edge(CLK) then
if (UP='1' and up1='0' and DOWN='0') then
cnt <= cnt + 1;
elsif (DOWN='1' and dw1='0' and UP='0') then
cnt <= cnt - 1;
--else leave cnt unchanged
end if;
up1 <= UP;
dw1 <= DOWN;
end if;
end process;
Q <= cnt;
end architecture udcounter_a;Már csak át kell alakítanom a saját céljaimra.
-
PHM
addikt
válasz szabifotos #15017 üzenetére
Konkrétan milyen hangszóróról van szó?
A jack csatlakozónak mi a funkciója?
Az RCA csati most a bemenet?Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
szabifotos
senior tag
Lenne egy amatőr kérdésem: Hogyan tudom megoldani azt hangszórónál ,hogy a hátuljára rakott RCA és 6.3 jack csatlakozókat közösítsem. Arra gondolok, hogy ha éppen az RCA ra van szükségem azt használom, ha a jack re akkor abba csatlakoztatom a hangforrást.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem tudom ki foglalkozott itt VHDL kóddal, de lenne egy kérdésem.
Kellene egy 24 bites fel / le számláló CPLD nekem, ami nem a rendszer órajelét számolja, hanem az egyik bemeneten érkező impulzusra felfelé számol, a másikon érkezőre meg lefelé.
Csináltam egy while ciklusos megoldást, de ez nem igazán HW-re való megoldás, a top modul implementációnál le is akad, mert a while ciklusnak nincs vége.library IEEE;
use IEEE.STD_LOGIC_1164.ALL;
use IEEE.STD_LOGIC_UNSIGNED.ALL;
entity updown is
GENERIC(X : INTEGER := 24);
port(CLR, UP, DOWN : in STD_LOGIC;
Q : out STD_LOGIC_VECTOR ( (X-1) downto 0));
end updown;
architecture Behavioral of updown is
signal tmp: STD_LOGIC_VECTOR ( (X-1) downto 0);
begin
process (CLR, UP, DOWN)
begin
while (1=1) loop
if (CLR='1') then
tmp <= "000000000000000000000000";
elsif (UP = '1' and DOWN = '0') then
tmp <= tmp + 1;
elsif (UP = '0' and DOWN = '1') then
tmp <= tmp - 1;
end if;
Q <= tmp;
end loop;
end process;
end Behavioral;Ez az elgondolás a programozásból fakad, valakinek van valami jobb ötlete? Googliztam már a témában, de leginkább az óra jelet számolgatják, nem impulzusokat.
-
moha21
veterán
válasz moha21 #15014 üzenetére
Megoldódott, a Tr bázisán volt egy ellenállás ami zárlatos volt, DVD-re kötve szép képed ad a melegedésre leszek kíváncsi bár idáig bírta. Így is fillérekből megúsztam.
-
moha21
veterán
válasz Lompos48 #15011 üzenetére
Szóval be lett építve [link] lemerült a fényképező, pont egy képet tudtam csinálni.
A borda amin van is fél óra alatt eléggé felforrósodott, ez kb. annyit jelent, hogy kézzel még éppen tapintható. 1 órát ment. Annyi baj van, hogy picit ugrál a kép. Sorkimenőn próbáltam állítani, de csak élességet sikerült, estére lesz tükör majd akkor jobban látom, hogy mi történik.
Ja és ki lesz porolva, szóval a képért elnézést.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hali!
Érdekesség ként megemlíteném,hogy "régi"(akár ISA-s,PCI-os) hangkártyákon is fel lehet lelni végfok tranyókat,TDA IC-ket.Azért említettem a "régi" variánsokat mert ott még volt sok olyan hangkari ami egyben végfokot is tartalmazott csak át kellett jamper-elni és már lehetett is rákötni a hangszórót.Most akadt a kezembe egy CT4700 és ezen is ott van egy TDA7360.Az ilyen kártyáknál még akár újra is lehet hasznosítani pl. az IC-t de az SMD-s cuccokat leszedni újra felrakni egy kicsit már macerásabb.
-
moha21
veterán
válasz Lompos48 #15008 üzenetére
Rendben, köszönöm! Látod az az egy paraméter sikeresen elkerülte a figyelmem már annyi adatlapot átnéztem. Ki szoktam nyomtatni őket csak kifogyott a toner és alt+tab néha kavarodást okoz ( főleg így 6-7 majd egyforma adatlap után ). Holnap majd megírom mi történt.
-
moha21
veterán
válasz Lompos48 #15008 üzenetére
Rendben, köszönöm! Látod az az egy paraméter sikeresen elkerülte a figyelmem már annyi adatlapot átnéztem. Ki szoktam nyomtatni őket csak kifogyott a toner és alt+tab néha kavarodást okoz ( főleg így 6-7 majd egyforma adatlap után ). Holnap majd megírom mi történt.
-
Lompos48
nagyúr
válasz moha21 #15007 üzenetére
Majdnem (vagy teljesen) jó. Ahol sántít az a disszipált teljesítmény. Az alkalmazás a kérdés: kell neki a 125W vagy elég a kevesebb. Tedd jól pasztázva a hűtőbordára, aztán 5 perc után kikapcsolva tapogasd. Gondolom a borda szigetelt. Ha igen, akkor széken ülve felemelt lábakkal egy ujjal menet közben is tapenyolhatod. De csak ha tudod mit csinálsz!
-
moha21
veterán
válasz moha21 #14991 üzenetére
s2000n típusú tr-t sikerült beszerezni, ő is eléggé hasonló, kérdés, hogy jó lesz vajon helyette?
Egyébként előtte van egy 400V 100uF elkó, totálkáros volt.
-
moha21
veterán
-
moha21
veterán
válasz D.Orion #15002 üzenetére
Szuper. Én azt látom csapat fejlesztette nem egy ember.
Mellesleg a KERS névre elkeresztelt dolog, megtalálható a metrókban is, egyenáramú motorok visszatápláló fékezése megtalálható az internet-en. Aksit is úgy láttam valami Li-polimer biztosít.
Szerinted hol találsz ilyen motort? Mert mondjuk villamosban, mozdonyban van, de az sem ez a kategória.
Én is tudok linkelni pl. Thrust 2-őt ( biztos van már gyorsabb ), de az sem otthoni kategória. Illetve az lehet, ha van némi felesleges kp-d otthon.
-
őstag
válasz D.Orion #14998 üzenetére
A technológiai részleteket szerintem nem osszák meg a nagy közönséggel mint ahogy a F1 autókról se lehet mindent tudni.
Ha jobban belegondolunk a már sok éve forgalomból kivont kecses kinézetű Concord utasszállítókról sem hinném,hogy túl sok infót szolgáltatnának pedig már kihaltak mint a dínók.
1x javítottam egy átlagos elektromos bicajt aminek a vezérlő elektronikája halt be és be volt öntve epoxigyantával,hogy még bele se lehessen nézniÜdv:Attila
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest