Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szép napot!
ITT HiFi 8051C-hez keresek kapcsolási rajzot(de nem minden áron).Előre is köszi ha tud valaki segíteni -
donzoli
aktív tag
válasz
Lompos48 #12993 üzenetére
"vagy higanyrelék miliohmos kontaktusellenállásokkal"
nah ez az
mégis van ellenállása, meg azt is táplálni kell, a tekercs meghajtása is "ront" az áram "képen"
#12996:
ps: nem kötekedni akarok, mert nyilvánvaló számomra, hogy sokkal jobban értetek hozzá mint én.. csak Olibácsi mottója lebeg a szemem előtt
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz
donzoli #12991 üzenetére
Hát (amivel nem kezdünk - ugye - mondatot) erre csak annyit, hogy reléje válogatja. Nem olyan csattogó istennyilára gondoltam, mint a trolikban (
), hanem vannak finom aranyozott kontaktusokkal, vagy higanyrelék miliohmos kontaktusellenállásokkal, de hagyjuk ezt.
a relé mágneses tere..
Ezen nevetnem kell.
Hol? A relé egy zárt mágneses körrel rendelkezik és nem szór. Ha szór, mit befolyásol, a hangszórókat? Vagy Hall-efektussal a tranzisztorokat. Ezt felejteném.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
donzoli #12991 üzenetére
A felhasznált általános célú alkatrészek mellett egy relé már nem fogja érdekelni az áramkört, akkor sem, ha esetleg a jel menne át rajta. Viszont a kimeneten gyak. tényleg nem fog belerondítani a jelbe semmit.
Egyébként a kis sárga mütyür kondikkal milyen a hangja? Mert a rajz kiemeli egyiknél, hogy MKP-t, vagyis tömbkondit kellene használni. Én nálam mindenre tömbkondit használtam, megérte.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
donzoli #12987 üzenetére
Igen, koppanni fog.
A koppanást az erősítőben kell "intézni" tervezéskor. Ha olyan IC hajtja meg, akkor az tudja, ha nem akkor a relével a hangszórókat kell_lehet be- és kikapcsolni olyankor, amikor az erősítő kimenete már egy stabil állapotban van.
Ha sikerül megtalálnom, majd beteszek egy ilyen kapcsolást, ami a második megoldást használja. Igaz... harminc éves. -
donzoli
aktív tag
ha szilárdtest relét használok a JHL erősítőm bekapcsolásához, akkor is koppanni fog
találtam itthon egy 220V 25A -es példányt, gondolom ez elég lehet -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na halad a szekér.
Ma beszereztem a kellő ellenállásokat, aztán vettem egy nyák lapot, panelfúrót (fúrószár még kell bele, de azt is intézem)A kis nyákokat úgy tervezem megcsinálni, ahogy Cirokl kolléga csinálta: [link]
Valószínűleg filccel megrajzolom, aztán kimarom és kifúrom, és kész. Banálisan egyszerű az áramkör rajzolata, nem igényel nagyobb felhajtást.
-
válasz
CPT.Pirk #12970 üzenetére
Rá kell kérdezni,hogy megvan-e....
Abba gondolkodtam,hogy a (már)2db MV3-ból majd lesz 2 mono blokk de lehet elvetem ezt az ötletet ha nem találok még 1 erősítőt.Sajnos a fekete és fehér előlapos közt több eltérés van ami miatt nem lenne szerencsés pl 1-1 erősítőt jobb és bal oldalnak betenni.
Majd inkább átépítem ezt a végfokot:
Nagyon rendbe van a hangja
A horganyzott lemez helyett pl. egy vörösréz lemez jól mutatna -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
totya694 #12967 üzenetére
Az derék!
Én egyik ismerősöm kapcsolási rajzára hagyatkoztam, az miatt nem akart elsőre menni a dolog, aztán pihent jó ideig.
Miről hajtod meg, és megvan még a kapcsirajz?
Én a HE-n készítettem el a kellő 5+1 kimenőt és a hálózati trafót, megérte, szép munkát kaptam, megfelelően nagy vaskeresztmetszettel.
-
válasz
CPT.Pirk #12965 üzenetére
Hali!
Nekem is van elektroncső atlaszom és én még manapság is belelapozgatok.Briliáns dolog a net de azért néha be csúsznak fals adatok is.
Én elsőnek egy ECL86 SE sztereo erősítőt építettem kb. 1 hónap alatt.Ebbe bele tartozott annak a 2db csöves rádiónak a beszerzése is amikből kibontottam a tápokat és csöveket.Kimenőnek 2db egyforma TV-ből kibontott PCL86 trafót használtam fel. -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12962 üzenetére
...amit kérdezek, soha sehol nem írták le szakkönyvekben...
Dehogynem, csak ahogy megjelentek a számítógépek (szándékosan nem írtam félvezetőket, mert 2 különböző éra), gyorsan kidobtuk a kukába. Nekem a könyvespolcon eléggé díszhelyen van még mindig ez az 1960-as kiadás:
A harmadéves elektroncsőkurzusom az egyik legszebb (kaligráfiai szempontból) emlék abból az időből.
...itt idős szaki sincs a környéken...
Dehogy nincs.
De ezek az ismeretek nem olyanok, mint a biciklizés, az emberek még el is felejtik, az agynak az a zónája rozsdásodik, megjelennek a bad sector-ok.
-
válasz
CPT.Pirk #12958 üzenetére
Én is olvasgatom a HE-n a fórumot de lassan már egyre ritkábban.
-kinézek egy rajzot,utána olvasgatok
-megépítem azt ha jó akkor jó...
Néha már úgy túl vannak beszélve a témák,hogy semmit nem lehet belőle érteni.Úgy is általában magának épít az ember csöves ÁK-ket.Ha tetszik a hangja pl. egy erősítőnek akkor megmarad ha meg nem tetszik akkor átépítem vagy elbontom. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #12959 üzenetére
Ha régebben jobban vágtam volna a témát, akkor csináltam volna egy kisebb feszültségű leágazást a hálózati trafónál, mert akkor kisebb anód ellenállás is elég lett volna, 47k körül már nem is kellett volna leosztani semmit.
Am. majd délután még tinába mögé teszem az EL-84 -et, ezzel lehet modellezni nagyjából a pcl pentódáját, aztán nézegetem tovább a dolgokat. Igazán lehetne egy pcl86 a tinában, elég elterjedt cső.
Ahányszor megnézek egy ilyen rajzot mindig rácsodálkozom, hogy 260V-os felhajtás (anódkörben) egy vacak 3.47Vrms miatt. - mióta hallottam szólni a csöveket, megadok én neki 5000000V-t is!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12958 üzenetére
Elvileg egy elemet hozzáérintve a bemenethez, kifelé kell mozdulnia a membránnak, ha nem kifelé megy, akkor fordítani kell a bekötésen.
Vagy az elemet...
Pentóda rácslevezetője nyugodtan módosulhat
Amíg negatívabb marad a katódnál és nincs rácsáram, addig igaz.
Ahányszor megnézek egy ilyen rajzot mindig rácsodálkozom, hogy 260V-os felhajtás (anódkörben) egy vacak 3.47Vrms miatt. De félvezetőkBEN éltem le életem 99%-át, innen a szakmai elhajlás arrafelé.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #12957 üzenetére
Nem baj, egyszer ha nagyon ráérek, megcsinálom a napelememet.
No, így néz ki most a kapcsolás:
Fázisfordítás természetes, majd a végén a hangszóró bekötéssel helyreállítom a dolgot. Elvileg egy elemet hozzáérintve a bemenethez, kifelé kell mozdulnia a membránnak, ha nem kifelé megy, akkor fordítani kell a bekötésen.
Viszont írtak még egy ilyet HE-n, ezt nem igazán értem: "Pentóda rácslevezetője nyugodtan módosulhat (rács mehet a test felé gond nélkül), azt is meg lehet osztani." Majd rákérdezek ott.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12956 üzenetére
...van 100 sárga és 100 piros ledem, és nekem lesz a legfaszább túrázós telefontöltőm...
Kitűnő ötlet, de figyelj, mert a pirosak csak naplementekor fognak működni. Gondolj a napfény spektrumára.
még az induktivitása stb. nem szól bele a magas átvitelbe úgy, mintha a jelúttal sorban lenne az 1,5Mohmos ellenállás.
Ötletnek érdekes. Igaz ez az induktivitás-mese kicsit szőrszálhasogatásnak tűnik nekem.
Most nincs előttem a rajzod, de gondolom a 180 fokos fáziskülönbség anód- és katód között nem zavar (ha már A-osztályúról beszélünk). -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #12955 üzenetére
Egyszer elgondolkodtam rajta, hogy összeforrasztok pl. 10-es párhuzamos csoportokban azonos ledeket, és csinálok házi napelemet, mert van 100 sárga és 100 piros ledem, és nekem lesz a legfaszább túrázós telefontöltőm.
Am. HE csöves topicban arra jutottunk, hogy osszam meg a trióda katód ellenállását, 30-40k és 130k-ra, ha az alsó tagról viszem tovább a jelet, akkor annak még az induktivitása stb. nem szól bele a magas átvitelbe úgy, mintha a jelúttal sorban lenne az 1,5Mohmos ellenállás.
-
Lompos48
nagyúr
-
dvdbackuper
őstag
köszi mindenkinek a segítséget, kivágom a régi erősítő paneljéből az egyenirányító részt, az biztosan jó lesz
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Matthew #12950 üzenetére
Hogy lásd merre van mozgáslehetőséged, nézd meg ezt.
Ehhez még végy hozzá egy akkumulátort, ami sötétben, borult időben táplálja a ventiket (2 nap borult idő lehet már autóakkut igényelne) és nem kizárt, hogy kell még hozzá valami töltőelektronika a napelemek és akku közé.
Nem biztos, hogy a 10W elég. Ez megcáfolható, de én egy saját - igaz 220V-os váltóáramú - 12 centis ventillátorból indulok ki, ami 9W-ot eszik.
Ebben már a töltő is benne van. -
joecontra
addikt
válasz
Peter789 #12932 üzenetére
Üdv!
Újfent köszönöm a reagálást!
Én arra gondoltam, hogy a sync input impedance egy monitornál 2.2 KOhm, ahogy az R, G, B input impedance 75 Ohm.
Ez a tv-nél is így van, leszámítva azt, hogy ott sync input impedance is 75 Ohm.Nem lehet, hogy azért nem ad a kártya szinkronjelet, mert 2.2 KOhm helyett 75 Ohm a szinkron impedancia?
Üdv,
J -
Matthew
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Egy pince állandó szellőzését szeretném megoldani két pici ventillátorral és napelemes működéssel.
Megoldható egyáltalán és ha igen akkor milyen napelem illetve milyen venti kellene hozzá?Köszi!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #12941 üzenetére
Ez így igaz. Még hozzáteszem, hogy ez olyan történelmi korszakban volt, amikor (legalábbis keleten) még csak az egyoldalas NYÁK-ot tudták elképzelni, ami felváltotta a drótokat, szó sem lehetett furatgalvanizálásról, hogy esetleg picit érintkezzen is, az alkatrészlábak elhajtását pedig tilosnak tartották (legalábbis a tanterv szerint).
-
A "nagy medveölő" is legyőzi a brummot
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12939 üzenetére
Erre egyetlen jó emlék jön fel a múltból: valamikor harmadéven kezdtük "hivatalosan" is fogdosni az alkatrészeket, NYÁK-ról tanulni stb. Eminens kolléganőt kérdeztek meg (ma nagyon menő üzletasszony elektronikában), hogy mit gondol miért kell az alkatrészeket beforrasztani a NYÁK-ba. A válasz: ha felfordítjuk a kártyát, akkor ne hulljanak ki!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
moha21 #12937 üzenetére
Jah igen, erről el is feledkeztem. Egyébként nem lett csúnya, csak nagyobb elkók kellenének bele.
Lompos48: mikor annak idején feleltünk belőle, egyik lány azt mondta, hogy "szkátcski dióda". No az már nem maradt meg bennem, hogy pontosan hogyan írják. Szóban meg sotki, oszt kész.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
dvdbackuper #12930 üzenetére
7805-öt felejtsd el, nem erre való, és itt nem is kell.
A trafó 33V AC-t csinál, egyenirányítást követően 46V DC lesz, de oda nem graetz híd kell, hanem 2 utas egyenirányítás.
Az optimális hangminőség érdekében javaslom a közönséges helyet a Shottkey diódák használatát, a nagy elkók lábaira meg kis kerámia kondit tenni, 100nF körüli értékkel, ami éppen van.
Azzal az erősítővel meg vigyázz, az a TDA IC nem túl sikeres széria, nálam ezek attól tönkrementek, hogy hozzáért a jelvezeték más fém felülethez, azonnal elfüstölt az IC. Mondjuk a hangminőség sem ezeknél kezdődik, de gettórombolóba jók.
-
plömplöm
őstag
sziasz
"telephone flasher/ringer"
a digi vonala nem bírja meghajtani, ügyfélszolgálat szerint ígyjárás esete.
kapna egy külön tápot a kütyü, csak a vezérlését (engedélyezését, azaz hogy villogjon-ordítson) venném a telfonvonalról a csengetéskor. de ehhez jó lenne tudnom, hogy igaz-e, miszerint készenlétkor feszkorlátos áramgenerátor és csengetéskor áramkorlátos feszgenerátor-e, vagy valami egészen más. esetleg valami konkrét tapasztalata nincs valakinek a digi vonalával?
a kütyü nem az enyém, nekem meg nem digim van hogy méregethetnék.kösz
-
moha21
veterán
válasz
dvdbackuper #12930 üzenetére
Te tudod megér-e neked annyit. Igazából nem sok az 1800 Ft gyors diódák rajta, kondik is jó minőségűek.
-
Peter789
senior tag
válasz
dvdbackuper #12928 üzenetére
gyártatva nem úsznád meg olcsóbban... levegőben forrasztásnál jobb megoldás egy ilyen proto nyák, pár százasért kapsz az elektronikai boltokban...
rézcsíkok, szabvány 2.54mm-en lyukak, ahol akarod ott átvághatod és lekaparhatod a rézfóliát egy késsel
-
moha21
veterán
válasz
dvdbackuper #12928 üzenetére
Ez ok, de stabkocka minek rá?
-
moha21
veterán
válasz
dvdbackuper #12926 üzenetére
Miért kell 2 pufferkondi? Mihez kell, hogy stabilizált feszt akarsz?
-
joecontra
addikt
válasz
Peter789 #12924 üzenetére
Hali!
Köszönöm a reagálást!
Egy kicsit utánaolvastam a dolgoknak és itt azt találtam, hogy az illetőnek Vista alatt csak az EDID-ből kinyert felbontásokat engedte használni, melyek kisebbek mint az amit XP-n használt.
Ezért kiszedte a PnP VGA pineket (gondolom itt a 12-re és 15-re céloz) és most általános monitorként tudja használni tetszőleges felbontáson.Valami trükknek kell lennie a dologban, ha DDC nélkül is megy egy monitor.
Üdv,
J -
Peter789
senior tag
válasz
joecontra #12921 üzenetére
chipcad, TME, stb stb - a 24LC01 már jó, nagyobb csak akkor kell ha kiterjesztett EDID kellene pl HDMI audio definiálásához, de az itt nincsen
a másodmonitor helyére kell dugni a bevezetékezett nyers csippet, és a PowerStrip-nek meg kell találnia - regisztrált verzió esetén megjelenik az Update EDID opció. úgy rémlik, hogy a win7-et nem szereti, XP alatt működött jól. ha valamiért mégse menne, akkor a ponyprog párhuzamos portos bekötésével érdemes megpróbálni
a csipp bekötése ennyi:
VGA csatiban: föld 5, 5V 9-es, SDA 12-es, SCL 15-ös tüskére
sw oldal: Phoenix EDID Designer 1.3 a szerkesztéshez, EDID_Converter by Tomasz Orczyk a dat és bin formátum közötti konvertáláshoz (DAT-ot generál az editor, BIN-t lehet égetni)
-
Peter789
senior tag
válasz
dvdbackuper #12917 üzenetére
kérdés hogy milyen minőségű nyákot is szeretnél... lehet játszani a lézernyomtatós-vasalós technikával is csak némi kísérletezés, türelem, vasaló és maratószer kell hozzá (utóbbi ~500 pénz szóval nem nagy befektetés) - de ezzel 2 oldalú nyák ill a TSSOP IC már elég problémás, inkább csak az 1 oldalú megy SO lábméretig. találtam már neten maszek gyártót is, aki relatív olcsón gyártott, de nem tudott furatgalvánozni és lakkozni. valamint elviheted gyártatni is profikhoz, a satronik-nál legutóbb 8-10 kis nyákot gyártattam összemontírozva ~200 cm2 lehetett, 2 oldalas, lakkos, furatgalvános, cnc vágott volt és valami 6-8e közötti összeget kértek érte...
-
Peter789
senior tag
válasz
joecontra #12865 üzenetére
elvileg nem más, de valamit mégis máshogy érzékel valószínűleg a kártya... esetleg érdemes volna megpróbálkozni saját EDID írásával, nem akkora mutatvány, én is hegesztettem már ilyesmit az autós HDMI-s monitoromhoz...
a 24LCxx DIP tokos eeprom filléres és könnyen bevezetékezheted a rendszeredbe, és a PowerStrip teljes verziója a VGA/DVI porton át írni is tudja, így nem kell hozzá égető hardver sem...
-
Lompos48
nagyúr
válasz
dvdbackuper #12917 üzenetére
Ha emékezetem nem csal Speeedfire volt, aki ilyesmiről írt és ajánlottam is már őt valakinek, amiért nem haraguttt meg.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
szabifotos #12914 üzenetére
Elméletileg minden koax árnyékolt, fordítva nem feltétlenül. A koax(iális) struktúra a keresztmetszetre vonatkozik koaxiális=közös tengely. A képen a szimmetriát a forrasztás rontotta el a hevítéssel, de csak a kábel végén, attól még koaxiális.
Mikrofonkábel esetén az árnyékolás a fontos a kis jel miatt és nem a geometria. Utóbbi nagyfrekvenciákon fontos, mert ott már hullámjellemzőket befolyásol a geometria. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szabifotos #12914 üzenetére
Ez a képen egy koax, ha megbontod a szigetelést rajta, akkor már látni fogod a réz hálót, amit itt kicsit megtépáztak, azért tűnik támasztónak.
A profibb mikrofonokhoz egyébként balanced line-hoz való vezeték megy, az is ilyen, csak két ér megy az árnyékolás alatt.
-
szabifotos
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szabifotos #12912 üzenetére
A réz, ami a csati külsejéhez van forrasztva, az az árnyékolása a képen lévő coaxnak.
-
szabifotos
senior tag
válasz
Lompos48 #12907 üzenetére
Értem.
És azt honnan látom, hogy a mostani kábelem árnyékolt-e?
Erről a képről megmondható? Ez egy gyári kábel, de nem látok a coaxokhoz használt árnyékoló "harisnyát". -
moha21
veterán
válasz
dvdbackuper #12910 üzenetére
veszel egy greatz hidat [link] / vagy 4 diódából összerakod. Meg egy pufferkondit nyilván a hidat kell hűteni.
-
dvdbackuper
őstag
egy erősítőbe keresek egyenirányító panelt. Létezik ilyen KIT, vagy tud vki nekem NYÁK-ot készíteni? Szimmetrikus 33V AC fesz van, ebből kellene +/- , 2x100W-os erősítő lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #12908 üzenetére
Megpróbáltam úgy is, de akkor meg a trióda munkapontja, az anód és katód áramok csesződtek el. Esetleg ha az osztó komplexummal együtt számolnám újra a munkapontot, ill. találgatnék, de akkor sem vagyok biztos ebben a megoldásban.
Jelenleg a soros ellenállás csak az erősítést csökkentette, de az nekem pont jó.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
szabifotos #12906 üzenetére
Lehetne, de nem szabad!
(Köz)tudott, hogy a mikrofonból nyert jel nagyon kicsi (általában). Emiatt szokás (kell/muszáj) árnyékolt kábelből készíteni. Elsősorban nem a keresztmetszet a gond.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy némileg ide tartozó kérdésem. Mikrofon kábelt szeretnék itthon készíteni, és az jutott eszembe, hogy nem e lehetne megcsinálni sima lengőkábelből (hosszabbító)?
Ebben is 3 ér van, különbség csak annyi, hogy nagyobb az erek keresztmetszete.
Lesz hallható minőségromlás ha nem "gyári" mikrofonkábelből van? Kell e valamire figyelnem? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, Tina szerint az a megoldás, hogy 1,5Mohmot sorba kötök a csatoló kondival, az alatt meg ott van a 470k-s. Így az erősítésem 20dB körülre adódik.
Tina file: [link]
Ez a soros ellenállás jó ötlet szerintetek? Átlagos fesz osztónál az alsó tag bezavarna a pentóda rács ellenállásába a párhuzamosság miatt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Noh, akkor már van mit terveznem.
Fel tudom használni a pentóda fokozat rács ellenállását, ami 470kOhm, mint egy osztó alsó tagja? Fölé menne akkor egy 82kOhmos ellenállás.
Majd lesz kis időm, Tinában is megcsinálom a szimulálást.
Viszont ami érdekes, hogy a neten lévő pcl86 SE kapcsolások nem hogy belső osztót nem tartalmaznak, de gyakran mind a trióda, mind a pentóda részen tartalmaznak áthidaló kondit, aminek a végeredménye valami batár nagy erősítés lesz.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12899 üzenetére
Igen, 0.316V RMS.
Ez vajon mennyire igaz számítógépes hangkari és asztali CD lejátszó esetén?
Asztali lejátszó be kellene tartsa ezt az értéket. A hangkártyák nem biztos. Sokszor a line out ugyanaz a füleskimenettel, ezeket pedig fennebb "húzzák".
A szükséges osztást én a trióda után/pentóda elé tenném.
Ha ősrégi emlékeim nem csalnak, a torzítás elkerüléséhez azt (is) figyelembe kell venni, hogy ne jelenjen meg a rácsáram, tehát nem menjen pozitívba a rács a katód "fölé" (?).
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motoros topic
- Hardcore café
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660 Ti 16GB 256GB NVMe + 500GB HDD magyar vbill gar
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe gar
- FULL CTO MACBOOK PRO 16" - APPLE M1 MAX - 64 GB RAM - 1 TB SSD - Garancia
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest