Hirdetés
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
01andris
tag
válasz Csabroncka #13305 üzenetére
Köszönöm a választ.Ennyi van most rá 10 éves Electrolux mosógépünk,ami nem volt akkoriban olcsó,és elég sokat költöttünk rá,úgy hogy saját magunk szereltük,teljesen megadta magát.Mit ajánlotok ennyiért max:75000ft .Csak felültöltős .
-
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #13305 üzenetére
Csak egy Miele legolcsóbb gép ára 340 körül van(felültöltős), ami kb 4,5 szerese egy ilyen gépnek.
Ha 3 évet meg minden ilyen olcsó gép akkor is 3 évente veszel egy új gépet ami azt jelenti 12-13 évig ebből a pénzből mindig lesz egy 3 évnél nem idősebb géped.Erős túlzás ez az ajánlás, szerintem az ilyen jellegűeket hagyd meg a mozis topikba... Ott szokás ez nektek...
-
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #13312 üzenetére
Mivel minősítettem a személyedet? Ha megbántottam a kis buksidat bocsánat
Mi nem segítség azon, hogy leírtam, hogy egy új Mielegép árán 3 évente tud új gépet venni 12-13 évig.
Ezt írtad:
Ha tartós és jó mosógép kell akkor pedig össze kell spórolni egy Miele-re. Pénzben gyakorlatilag mindig ugyan ott vagy.
Ha össze kell spórólni egy gépre, mert neki elméletileg egy Candyre lenne pénze akkor új gépet értesz ez alatt. Pénzben gyakorlatilag mindig ugyan ott vagy Ha használtat vesz akkor lenne de akkor arra nem kell spórolni, mert arra van pénze. Ez valahol nekem ellentmondás.
Nem azt akartad te mondani, hogy ugyan ennyi pénzből tudna venni egy jó Miele gépet? -
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #13315 üzenetére
Látod csak te személyeskedsz, mert te teszel a személyi állapotomra utaló megjegyzéseket.
Nagyon sajnálom, hogy nem bírod elviselni amikor ellent mernek mondani neked és megmerik kérdezni, hogy akkor most mi is van.
A kötekedés nem itt kezdődik, mert gondolataidat akartam megérteni mert számomra nem egyértelmű. Ha ez téged zavar akkor magadba keresd a hibát.
Attól, hogy nem értek egyet valakivel, jelen esetben a te gondolatmeneteddel le is lehetett volna írni, hogy bocsi de én ezt így értettem.(#13316) mate3553ezeket olvasd el:
[link][ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Csabroncka #13329 üzenetére
Csak azóta jelentősen nőtt az átlag-életszínvonal, brutálisan fejlődött az ipar, a szocializmust váltotta a kapitalizmus, meg amúgy is kb. mindenre igaz, nem csak mosógépre. A Miele ettől függetlenül high-end háztartási gépeket gyárt, és LEHET, hogy elmegy 10-15 évet (ezt sem te, sem más nem tudhatja előre, mert mondjuk a régi zanussi meg electrolux is elment 10-15 évet, a mostaniak viszont már nem valószínű, ugyanígy semmi garancia nincs az aktuális Miele-k ilyen nagy élettartamára), de az árából simán tudsz venni 3 középkategóriásat, amik szintén elmennek 10-15 évet együttesen (akár többet is), plusz az újabb modellekkel megkapod a technikai újítások egy részét, pl. energiatakarékosabb működés, meg nem áll benne előre a pénzed 10-15 évre. Sajnos a Miele bizony luxustermék, jelen piaci körülmények között mindenképpen. Ha te nyugodtabban alszol Miele mosógéppel az a saját döntésed, nekem teljesen megfelel az Electrolux is, sőt, az albérletes Fagor is simán jó volt és kb. 6 éves volt amikor eljöttem, pedig az inkább alsóbb kategória.
-
Lipton
őstag
válasz Csabroncka #13329 üzenetére
A ferrari nem luxus termek hanem auto...
Akar tetszik akar nem a miele a haztartasi gepek luxus terulete es ezt tukrozi az arazasa is. A draga kerdes pedig nagyon relativ de ugye azert az remelem tiszta hogy az atlagos magyar haztartasok jovedelmebol realisan nem lesz miele gep, sot, meg a vadkapitalista nyugaton sem csak miele gepet vesz a nep.
Nekunk minden gepunk whirlpool (fuj-fuj), nem is alszom jol. Mondjuk 6 eve lenyegeben minden nap megy, csendes, mos rendesen, 1400-es centrifuga mellett is normal hangja van es nem ugral el de sajnos Wh...[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #13413 üzenetére
Én ezekkel az 5 éves garanciákkal10 éve sem találkoztam,csak ha külön vettem hozzá.
-
törölt tag
válasz Csabroncka #13413 üzenetére
Azt mindenki elfelejti, hogy a legtöbb felültöltősnek igencsak macerás takarítani a mosószeradagolóját.
-
canniball
nagyúr
válasz Csabroncka #13465 üzenetére
No offense, de ha az egyik legdrágábbat linkeled akkor persze hogy nem nagy a diffi; lehet fele annyiért is kapni...
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #13465 üzenetére
Egy Bialetti brikkával igen jó kávékat lehet főzni, bár nem olcsó mulatság.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
canniball
nagyúr
válasz Csabroncka #13468 üzenetére
Dehogy műanyag, pont ilyen volt a szüleimnek anno, annak is alu a bele (meg amit eddig láttam mindegyiké). Tudom: az is kerülendő, de amit te linkeltél az is az; csak azt azért mérik kétszeres áron mert az 12 adagos (a többi 6).
luimapeiz!
Akkor a probléma letudva...és még pénzbe sem került.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz Csabroncka #13492 üzenetére
Ezt most 190-ert latom nincs mar akció? Én is minél egyszerübbet akarok venni no frost-os volt az elözö de kb 7 évesen elromlott eléggé boszantó. Liebherr marka jó media marktba nézelödök én is.
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #13565 üzenetére
Nem tudom mennyibe kerül a por zsák,viszont a vizes gépet csak egyszer kell megvenni.Nekem Samu van kb 5-6 éves,39K volt az MM ben,ha teljes erőre állítom felemeli a szőnyeget.Ami a lényeg, azóta nem kellett hozzá semmi.
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #13567 üzenetére
Nekem végül is semmi bajom a por zsákos gépekkel,csak mindig olyan égett por szag marad utána,mert a nagyon finom por átmegy a szűrőn.Hozzá értők szerint(nem én)a vizesen nem megy át szinte semmi.Ja és az egyszerűség:kiveszem a tartályt kiöntöm a wc be kiöblítem azt is kiöntöm a wc be és kész.
-
Midway
senior tag
válasz Csabroncka #13590 üzenetére
Az porzsákos amit linkeltem.
Az a lényeg. Volt már vízes porszívónk, de az kinlódás télen. -
veterán
válasz Csabroncka #13604 üzenetére
Holnap jön meg elvileg, nagyon kíváncsi vagyok rá hogy mit tud. Rendeltem hozzá +1 év garit. Így akkor 3 évre lesz egy elvileg tuti porszívónk.
iPhone 13 Pro Max
-
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #13622 üzenetére
LIEBHERR CUP 3221-et vettem, sztem csak a színe más. Mall.hu-n utsó darab lehetett, vmi 169900 helyett 93990-ért, gyors le is csaptam rá.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Mate
nagyúr
válasz Csabroncka #13622 üzenetére
Én vagyok vak, vagy nem írják mennyi garancia van rá?Vak voltam 2 év.
[ Szerkesztve ]
-
megi10
csendes tag
válasz Csabroncka #13604 üzenetére
Szia én őt tudnám ajánlani én nagyon szeretem megéri igaz mi kb. 37000 ft vettük tavaly Decemberben
http://www.arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/samsung/sd-9420-vcd9420-p42600669/
-
426os
őstag
válasz Csabroncka #13806 üzenetére
Semmiképpen nem akarok nagyobb költségbe bonyolódni, mert gyakorlatilag csak hétvégi házként funkcionál már a ház. Az ablakokkal nincs gond egyébként, kb 4-5 éve voltak cserélve. A szigetelés hiányzik a házról. Nem igazán érdekel a villany fűtés többletköltsége, mert tényleg csak ezekben az átmeneti időkben kellene, mint pl most is (napközben felkúszik a hőmérséklet akár huszonpár fokig is, éjjel viszont lehűl - ilyenkor a többi helyiség nyitott ablakoknál szépen felmelegszik napközben, csak ez az egy szoba nem). És ilyenkor is csak 2-3 hetente 1-2 estére/éjszakára kellene picit felfűteni.
Most van valami 1000+1 éves "parabolás-fűtőszálas" hősugárzó, amit ilyenkor beüzemelek, de se nem túl biztonságos, se nem túl hatékony, sok idő kell neki mire felfűti a szobát, de egy este azért elég neki, hogy utána éjszaka ne fázzon az ember.
[ Szerkesztve ]
.
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #13845 üzenetére
Pár hónapos gyerekről volt szó.Én csak tejet írtam,lehet az anya tej is.
-
Apollo17hu
őstag
válasz Csabroncka #13845 üzenetére
Igazából nem ragaszkodom a porzsáknélküliséghez. A lényeg, hogy legyen benne erő a szíváshoz, és könnyen tisztítható legyen. Persze olcsón.
Erre esetleg tipp?
[ Szerkesztve ]
-
csemberlen
őstag
válasz Csabroncka #13877 üzenetére
Vízszűrő kancsót, és az elektromos vízkőmentesítőt, mért nem ajánlod? Mért nem jobb a megelőzés, mint a következmények elhárítása?
[ Szerkesztve ]
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
csemberlen
őstag
válasz Csabroncka #13884 üzenetére
Ha bakteriológián megbukik akkor miért lehet forgalomba hozni?
A vízszűrő havi 1200 pénz, abból nem jutok messzire.
-
cekkk
veterán
Én pl azért vettem víztisztítót mert Debrecenben és itthon is most már a víznek ihatatlul rossz az íze. Nem klór szagú Több helyen kostóltam és minden hol ilyen volt. Az aktív szén mwg legalább ezt az ízt elvette.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #13895 üzenetére
Én ilyet használok, ennem áll a víz. Akkor ezek szerint ezt fertőtleníti valamilyen szinten a klór.
Mondom én nem azért vettem, mert mindent kiszűr és ez a trendi, hanem az aktív szenes rész miatt, Kancsót mi nem használunk.
-
csemberlen
őstag
válasz Csabroncka #13908 üzenetére
Havonta cserélem benne a szűrő egységet, naponta használatban van többször is
-
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #13908 üzenetére
Ha hinnék ezekbe a dolgokba nem ilyet vettem volna, hanem sok százezres csoda MLMes tisztítót.
Annyi a lényeg, hogy a víznek jó íze van és nem kell palackos vizet inni.
-
batagy
őstag
Köszi az infókat.
Otthon én néha Brita Maxtra kancsós szűrt vizet szoktam inni.
De sokszor csak sima csapvizet.Arra vigyázni szoktam, hogy ne legyen túl sokáig tárolva a szűrt víz, mert klór hiányában felszaporodnak a vízben a bacik. Ráadásul a hűtött vizet nem szeretem, túl hideg a torkomnak, így mindig szobahőmérsékleten tartom a vizet.
Tulajdonképpen, az egy fő kérdés, hogy a kiengedett vizet (akár csapból kiengedett, akár szűrt víz) mennyi ideig szabad egy pohárban vagy kancsóban tartani, szobahőmérsékleten, ha azt akarjuk hogy a bacik azalatt ne szaporodjanak föl?
"ahol a széntölteten 3 nap alatt felszaporodnak a bacik"
Amennyire tudom, ezekben a szűrőkben ezüstözés van , hogy megfelelő szinten tartsa a bacikat. Ez mennyire véd?
De az is igaz, hogy az ezüst meg rossz a vesének, ha jut belőle kicsit a vízbe is?A Maxtra és ezzel kompatibilis típusoknál úgy van kialakítva a szűrő, hogy az alja mindig vízbe ér. Ez mire jó?
A csapvizet érdemes 10 percig állva tárolni akkor, hogy a klór távozzon?
-
Real_Necro
veterán
válasz Csabroncka #13935 üzenetére
Első tartályosom Electrolux (Progress) volt és sok évig kitartott. A márkát szeretem, ezért is vonz, csak most porzsákosban mert ahogy néztem sokkal nagyobb szívóerőre képes. A Philips az ereje miatt vonz, de pl nem régen mikor a Samsung tartályos tönkre ment apósom kölcsön adta a jó pár éves Electrolux 1600W-os s-bag porzsákost és meglepően jó volt. A max teljesítményére nem volt szükség, ezért is lehet túlzás pl az említett Philips a brutál szívóerővel. Aztán fene tudja...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Csabroncka #13937 üzenetére
Az Electroluxom 2006-os volt, a Samsung 2013.
A Philips hosszú sörtéje nem rossz, csak mennyi idő után hajlik meg kopik el...?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Csabroncka #13939 üzenetére
Most még csak 50-et, de jövőre már 130-140-et szeretnék.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Csabroncka #13948 üzenetére
köszönjük
-
batagy
őstag
válasz Csabroncka #13948 üzenetére
-
Real_Necro
veterán
válasz Csabroncka #13965 üzenetére
Nekünk is kézi mixerben egy Bosch van, csak majd szeretne párom egy olyat ami bolygómechanikás. Pl krémek keveréséhez stb.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #13970 üzenetére
Ez ugyanolyan hobbi mint a hifi. Ott is sokan megveszik a több százezres kábeleket és az sem termeli ki magát soha. Ki mire költi a pénzét.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Csabroncka #14027 üzenetére
Dede.
A szívó teljesítmény lényegtelen mert azt hazudnak amit csak akarnak, és hazudnak is rendesen.
A felvett teljesítménynél nem tudnak akármit összehazudni. Minél erősebbet kell venni a kereten belül.Viszont a felvett teljesítménnyel nagyjából arányos a szívó teljesítmény azonos technológia esetén. És as is lehet tudni, hogy egy ciklonos/vizes jobban fog szívni mint egy zsákos.
-
FullGas
aktív tag
válasz Csabroncka #14050 üzenetére
Értem!
Akkor annyit változtatnék a kérdésemen hogy a keret legyen max 20000Ft.
Tudnátok ajánlani ebben az árban porszákos és porzsák nélküli verziót.
A porzsákosnál fontos lenne hogy 1 év múlva is könnyen lehessen venni hozzá zsákot, és ne kerüljön 5 ezrekbe hozzá. -
SG3rg0
őstag
válasz Csabroncka #14055 üzenetére
Sóval töltöttem fel, betét nem rögzítettem.
-
Dave™
nagyúr
válasz Csabroncka #14084 üzenetére
Kb. 60kWh, ami több, mint 2000 Ft/év, és nem csak erről van szó, hanem a jobb szigetelésről, illetve a halkabb üzemről. Az A++ még lehet racionális döntés, a 3+ felára viszont már túl sok.
lancerboy a Bosch/Siemens is benyúlós, az Elux fogantyúja pedig tényleg gagyi. Illetve nézd még meg a Gorenjeket, tiszta Bosch dizájn.
[ Szerkesztve ]
-
berek21
őstag
válasz Csabroncka #14264 üzenetére
Köszi a gyors választ. A mi házunk egy könnyűszerkezetes építmény. Csak amiatt gondolkodunk szárítógépben, mert nemrég volt egy csőtörésünk ami rendesen megmutatta hogy mi az hogy "penészesedés". Öt főre mosunk, és általában hétvégén, amikor mindenki itthon van. A száradó ruháktól alig lehet elférni ősztől tavaszig. Lehet hogy több lenne a fogyasztás de amikor meglátom az ablakokon a párát, rám jön a sikítófrász. Lehet hogy mégis megkockáztatom a vételt. Lehet tudni hogy mely márka melyik típusa a legmegfelelőbb, a feljebb említett kondíciókkal?
[ Szerkesztve ]
Lancia Delta III eladó!
-
Intel fan11
őstag
Ezzel nem értek 1et! Nagyon is jó a szárítógép! nem kell a halom ruhát kerülgetni! Nem kell vasalni!Pöszmetet kiszedi! A jelenlegi A++ osztályba tartozók évente 260 alkalmú használat esetén kb 9000 ft-al növeli meg az áram számlát! Ja és persze hőszivattyús kivitelűre gondolom. Akár 50%-al kevesebbet fogyaszt a kondenzációshoz képest! Mondjuk májustól - szeptig meg szabadba teregetünk! Szóval sztem nagyon megéri beruházni 1 ilyen gépre! Ja és amit télen kiadnánk szárítógép villanszámlájára az bejön a locsolás villany árából!
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
cekkk
veterán
Iszonyú mennyiségű energiát emészt fel, és jellemzően a mosógép-kapacitás felét, háromnegyedét képes fogadni, feltételezve, hogy MAX ruhamenyiséggel mosol.
Ezt én erős túlzásnak tartom, nekem egy Siemens WT66B200BY ami 8 kilós pamutból és 1.79 kWh a fogyasztása.
Klímát használsz?Lehet ezekbe rendesen pakolni és legalább nem a lakást párásítja az ember.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #14277 üzenetére
Én megutáltam a szárítás, kerülgetni kell sokat nem tudsz mosni, mert akkor az egész lakást akár elfoglalja a ruha.
Az hogy vasalni sem kell utána a ruhákat, nekem ez új dolog
Ki kell próbálni, de egyébként a jobbak tényleg nem gyűrik össze a ruhát.Venni kell ezt is egyet kipróbálni úgy mint a tápkábelt, van akinek bejön van akinek nem, nekem az nem jött be a szárítógépet meg semmi pénzért nem adnám oda.
Ismerős párnak is vettünk egyet, nekik 2 óvodás gyerek van, iszonyat sokat mosnak és így azóta ilyen rossz időben nem kell bent szárítani.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #14306 üzenetére
Akkor ezek szerint ez a helyes működés?
Köszönöm.20 éve a Prohardveren
-
Acef
addikt
válasz Csabroncka #14320 üzenetére
Külön szer van hozzá. Szakkerben, vagy ahol vetted ott keresd.
Intel fan11
Mit szerettél volna linkelni? -
Met
nagyúr
válasz Csabroncka #14480 üzenetére
Mikor kihozzák a terméket lehet kártyával is fizetni a futárnak?
Ez elég egyértelmű...Lehet neten fizetni online, előre utalással és kp-val átvételkor.
Én amikor a hűtőt vettem kp-ba a futárnak fizettem."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Intel fan11
őstag
válasz Csabroncka #14482 üzenetére
igen valószínű! Csak hát ekkora összeget nem szívesen fizet vagy utal előre az ember! kp-t felvenni meg sokba kerül!
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
válasz Csabroncka #14488 üzenetére
Tudom túl reagálom ezt az egészet, de ilyen vagyok. Szeretek átrágni mindent! Hisz nem mindennap vásárol az ember ilyen gépeket és nem 1-2 évre tervez!
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik