Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Flat-top
csendes tag
Heló mindenki,
bocs hogy ide piszkolok, de ma csúnyán leszivattak. Úgy volt hogy elviszik a 435-ös harmanom, de visszamonták. A baj az hogy holnap megvennék egy 460-ast, de hiányzik a 435-ös ára hozzá.
Szóval ha valakit sos érdekel egy 435-ös vagy egy dpr2005-ös, holnap házhoz tudom vinni Budapesten.
Fél év gari jár hozzájuk, 90K/db
-
holden72
tag
Sziasztok,
kb. azonos beszerzési ár mellett melyik erősítőt választanátok?
Onkyo TX-NR509 vs. Pioneer VSX-920
Nagyon köszönöm!
Üdv.
-
Ego007
csendes tag
Nem, félreértettél, éppen azért vettem sub-ot mert filmeknél, egyes jeleneteknél hiányoltam a tényleg durva mély-et...
Volt nemrég nálam kölcsönben egy minden szempontból gyengébb bejáratott sub, éppen azért hogy felmérjem mire van szükségem, szóval a proson teljesen ki fog szolgálni amint megtalálom a helyét, és be lesz járatva, ebben teljesen biztos vagyok
(csak tegnap nem sok időm volt a próbálgatásra)
-
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #29187 üzenetére
Mindegyik hangdoboz elhelyezésénél az a legfontosabb szempont, hogy jól szóljon.
Sarokba mélyládát tenni semmiképp nem ajánlott. Nem baj, ha nem látod a membránt, illetve a ládát.
Az nem meglepő, hogy a szubláda távolságát többnek méri, az esetek többségében ez szokott történni. Az Audyssey leírása szerint hány pozícióba tudod illetve lehet elhelyezni a mérőmikrofont? Legalább 3 kellene (a komolyabbaké 5-8) és az egész mérést is illik legalább háromszor végigfuttatni. -
Ego007
csendes tag
válasz
#09634560 #29186 üzenetére
Ok értem, nekem ez marad 0-n akkor.
Amúgy a sub elhelyezésénél mi az igazán fontos?
Az hogy legyen tere minden irányban a subnak, vagy hogy a membrán az én pozícióm felé nézzen?Mert sajna két helyre tudom elhelyezni a mélyet, vagy jobb oldalt ahol a front mellé megy be a sarokba, ahol max 15cm-re van mindentől, de felém néz, vagy a bal front elé ahol jóval tágasabb a tér. viszont az ágyam takarja... Gondolom egyik sem tökéletes megoldás, de hogy tudom a legjobban kihasználni a sub-ot?
-
törölt tag
válasz
Ego007 #29184 üzenetére
Phase: arra való hogy az esetlegel kioltódásokat megszüntesse. beállitását többször leirtam. Idézem magam:
"0-180 fok: ez a fázist állitja a többi hangszóróhoz nehogy kioltásba(hullámhegy a hullámvölggyel) találkozzanak. tedd a következőt: mérd le a center és a te hallgatóhelyed távolságát,azután pedig a mélynyomó és ugyancsak a hallgatói távolságod,és ha másfél méternyi vagy nagyobb a különbség akkor kapcsold át 180-ra.Akkor jó,amikor erősebbbnek hallod a mélyet."
Egyébként a fázist tolja el 180 fokkal,így pl hullámvölgy helyett hullámheggyel inditja a hanghullámot. Létezik 4 fokozatú (0-90-180-270) foba állitható is. -
törölt tag
válasz
Ego007 #29180 üzenetére
Biztosan a rossz szobaakusztika. Vedd fel 3/4-re a sub hangerejét eletleg változtass a helyén és indits új bemérést.
Ha töbszörre is ezt tenné,akkkor asszonypajtás segitségét kérheted új drapériák, függönyök, virágok, stb. felhelyezéséhez.
És manuálisan is át tudod álitani a távolságot és a szintet is, ha többedikre is ez jönne ki.. -
Ego007
csendes tag
Tegnapi tanácsokat megfogadva csináltam bemérést immár a sub-al, érdekes lett a végeredmény.
A hangzás jó lett, bár talán picit kevés a mély...Ami érdekes hogy az álló frontokat is monitornak rakta be, és a sub a bemérő szerint 8 méterre van, a 16nm-es szobában
Ezeknek mi az oka?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29177 üzenetére
Ugye ezt viccnek szántad? Azért kérdezem, mert a telefonom, Operával nem jeleníti meg az arcocskákat.
-
Dorian
félisten
Pythonnal [erről] beszélgettünk, mint esztétikus megoldás, de Zoli szerint (és logikusan átgondolva is) nem jó megoldás, az elején a fa lap, hiába vannak rajta rések, valami légáteresztő esztétikus anyag kéne oda.
Zoli a saját késztermékei mellett említette pl. őket ahol normális áron lehet méretre vágva beszerezni ilyesmit, ha valaki barkácsolni akar. A habszivacsnál biztos vannak profibb megoldások, de költséghatékonyság erősen befigyel, és talán felöltöztetve egy kerettel, elé valami esztétikus anyaggal még jól is néz ki. -
Dorian
félisten
De akkor a pure direct-módnak mi az értelme? Így tulajdonképpen egyenlő a sztereó móddal? Nem hasonlítgattam még össze ezeket...
Ill. szobaakusztika:
Tegnap megnéztem az említett "PHONEWELL csendlap"-ot, beszélgettem egy építész akusztikus szakmérnökkel és Hivox "Fülelek" Zolival is. Szóval sűrű volt a nap, még mindig emésztem
Szóval ez valóban nem igazán való visszhang-csökkentésre, ill. hangdobozok alá sem.
Hangdobozok alá (közvetlenül tüskék nélkül, vagy tüskékkel gránit alá) a parafát fogom kipróbálni, falra hangcsillapításra pedig valamilyen habszivacs lesz a nyerő valamilyen esztétikus keretben, Python kollégával már beszélgettünk róla. -
Thuglife
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29158 üzenetére
Dehogynincs pure direct mód, zenét úgy hallgatok.
Viszont a bemérés eredményeképpen (nálam lecsökkentett) dB értékek érdekes módon ebben a módban is érvényesek, talán Béci tudja mi ennek az oka. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29164 üzenetére
Zenét Direct, vagy Pure Audio módban szoktam hallgatni, de egész jó bekapcsolt EQ-val is.
-
Thuglife
senior tag
A Roth Audio OLI hangdoboz sorozatáról tudunk vmi érdemlegeset? Nagyon jó árban vannak most a kifutó darabok
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29161 üzenetére
A szobaakusztika alaphelyzetben általában vacak, rendesen elrontja a legjobb rendszerek hangzását is, azon hivatott javítani az erősítők önbemérő EQ-ja. Legtöbben az Audysseyt használják, ennek okát most ne elemezzük, lényeg, hogy hatékony és az esetek döntő többségében javít a hangzáson.
A Streamaudio moziszobájában egy ilyen működik [link], de hallottam ugyanezt a gépet máshol, hangmérnök által tervezett, dedikált moziszobában is, ahol szintén megdöbbentő mértékben javította a hangzást. Ki-be kapcsolgatással otthon is bárki eldöntheti, jobb, vagy sem. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29161 üzenetére
Rossz szobaakusztika estén hasznos is tud lenni.
Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
Ego007 #29152 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy bemérés nélkül állítsd 80 hertzre, hanem utána próbáld ki úgy is, manuálisan megváltoztatva a keresztezési pontot. Az automata EQ nem csak a távolságokat, hangerőket és vágásokat állít, hanem ekvalizál is, benne van a nevében.
(#29153) bajnokpityu
Audyssey -
-
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #29141 üzenetére
Ezt nem értem, miért kapcsolja ki az Audyssey EQ-t???
(#29136) Ego007
Magától értetődik, hogy annyi hangdobozzal kell a mérést elvégeztetni, amennyit használsz, tehát indítsd el a most beillesztett szubládával.
Bármit állít be az erősítő, egy próbát megér a 80 hertzes vágás. Csak nem hülyék a THX mérnökei. -
Ego007
csendes tag
Egy kis tanácsra lenne szükségem: ma megjött a sub-om a rendszeremhez, a hangfalaim 40hz-re vannak állítva, akkor a subon a vágást valamivel 40hz fölé kell állítanom, jól tudom?
-
Dorian
félisten
Elment a center is Hivoxos továbbképzésre. Főleg koncert dvd-knél volt érezhető, hogy gyengébb, mint a már tuningolt frontok.
-
törölt tag
válasz
vaksi8 #29127 üzenetére
Először is nézd meg,melyik bementhez van hozzárendelve az a dugalj ahova dugtad a kábeled,és azt nevezd el,/rendeld hozzá. Azutána beállitásokban az optikai kimeneten(S/PDIF néven is futhat) engedd a bitstream kimenetet. Ha kihuzod az erősitődből az optikai vezetéket,akkor fénnyalábnak kell kijönnie,akkor az asus kiküldi a jelet.
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
lenne egy kérdésem nagyon amatőr vagyok a témában!
Van egy asus R3 as médialejátszóm és ezt szeretném összekötni optikai kábellel a házimozimmal,de nem jön ki rajta semmi hang.hogy lehetne megszólaltatni? -
Dorian
félisten
Fontosnak tartom ezzel kapcsolatban, hogy szerintem ez a magassugárzók magasságára vonatkozik. Nálam a fülmagasság + 70 cm = magassugárzó magassága (padlótól 155cm) adta a legmegfelelőbb pozíciót, a surround doboz alja ettől 25 cm-rel lejjebb van.
És az is fontos, hogy minél messzebb van a surround, annál magasabbra lehet helyezni. Nálam ez a távolság átlóban 130 cm, (fejtől hangdobozig) tehát nem túl sok. -
BBéci
legenda
A THX ajánlás legalább 60 centit, vagy annál magasabbat ír, abba a 2,15 méter is belefér. Ha van más lehetőséged, akkor inkább 1,6-1,8 méter magasságba szereld. Attól is függ, milyen távolságban lesznek a füleidtől. Minél messzebb, annál elfogadhatóbb a magasabb elhelyezés.
-
Thuglife
senior tag
válasz
#09634560 #29116 üzenetére
Esetleg még olcsó kategória ez a Mordaunt Short 5.1 de ez nem álló frontokkal és ez is már 100e...
-
törölt tag
válasz
petrovicslas #29112 üzenetére
Legolcsóbb állóhangfalas szetttek az Onkyo SKF4700,Proson Event szett(a szett 2 már 5.1!),Wharfedale Cristal és a mission Cinema pack. Milyen erősitőhöz?
-
robi0604
őstag
válasz
Gyűjtögess még, hogy minimum a 1.5x annyi legyen, akkor már vannak lehetőségeid.
Ha maradni akarsz a keretnél, akkor max. használtan egy sztereo rendszer -
BBéci
legenda
válasz
Annyiért egy pár belépő kategóriás hangdobozt kapsz, nem 5.1 szettet, aztán az erősítőről se feledkezz meg, anélkül nem fog működni!
-
petrovicslas
csendes tag
Sziasztok!
Hangfal vásárlásn töröm a fejem, ebben kérnék segítséget.
5.1 es rendszert szeretnék, de nem kell dvd lejátszó meg ilyenek, mert gépről nézem a filmeket. A keret olyan 40-50 ezer ft lenne, a szoba ahol a tv is van alapvetően olyan 20-25 négyzetméter.Tudnátok ajánlani pár típust, ami jó vételnek számít?
Ja és ha olyat is tudtok, aminek 2 hangfala magas álló, akkor az külön jó lenne, de nem ez az alapvető szempont.
Kösz
-
bajnokpityu
félisten
milyenk se kutya.
a frontok mögött félig tényleg üveg van.mondjuk 2 függöny mögött.a bal háttér mögött dúsul a mély, a jobb oldalinál meg teljesen elvész.oda kell tenni egy széket,h megszólaljon. -
sirfer
aktív tag
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #29102 üzenetére
Asztalosnak kellett volna mennem, azóta is várom az árajánlatot a kanapé mögötti szekrényre-könyvespolcra, most legutóbbi ígéret szerint holnapra...
sirfer:
Én igazán az akusztikus bemérés során döbbentem rá, hogy mennyire visszhangos. Addig is tudtam, de a frontok csettintő bemérő-hangjának a magas tartományát majdnem olyan hangosan hallottam a kanapé mögül, mint a hangfalakból. Érdekes viszont, hogy az oldalsó majdnem-teljesen-üveg-fal, ami előtt csak egy vékony organza van, nem zavaró. -
sirfer
aktív tag
-
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest