Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen videókártyát?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
nno, [ebbe] mi lehet belül
-
bajnokpityu
félisten
ma ki akartam próbálni másik kábellel az xfit digitálisan.
úgy brummolt,h azonnal ki kellett húznom.nullára levéve a hangerőt is üvöltött.a DAC a ludas,mert analógon nem csinálta.hangot rá sem küldtem a hangkarira.mi a fene?
-
zsozso1
tag
A jó múltkor én is leveleztem velük (stremaudio) ez ügyben és az UMC1-UPA7 párosra 600e körüli árat mondtak az árfolyamtól függően. Tudom nem kevés de ha megnézzük a konkurencia hasonló párosait akkor szinte csak a harmada. Nem beszélve arról hogy egy darabig elfelejtheti az ember az ez irányú fejlesztéseket. Plusz még sztereoban is biztos hogy jól teljesít.
Ez ügyben azért kíváncsi lennék BBéci fórumtárs véleményére is. -
cekkk
veterán
Ma írtam az emotivának kíváncsiságból, hogy mennyi lenne.
Ezt kaptam a válaszban:
Xpa-5,Umc-1 $1598.00Freight $432.57 FedEx economy
Total $2030.57
Akkor erre jön még a +25% áfa + a VÁM.
Kellene egy vámos ismerős és egyből jó áron lenne -
kimi02
őstag
Hol lehet rendelni Emotivát ?
Melyik országból jönne ? -
zsozso1
tag
válasz
xtremetuning #28288 üzenetére
Igen tudom hogy a kábelek nagyon fontosak de biztos hogy ebben is tudnátok segíteni. Nagyon erősen gondolkodom az ilyen megoldáson mert egyszerre nagyon sok lenne számomra. Viszont így javulna a hangzás, megoldódna a HDMI kérdés HD hangok és nem kéne egyszerre kifizetni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
zsozso1 #28284 üzenetére
""Az ekkora cucc nem való kis helységbe" témáról meg azt gondolom hogy nem kell ezt tökig hajtani viszont halkan is meg tud mutatni mindent ami kell""
Maximálisan egyetértek. Jól összeállított konfiguráció erről (is) felismerhető. Kis hangerőn is részletezően, dinamikusan kell zenélnie.
És igen, szerintem ideiglenes megoldásnak nem rossz, a hangja tuti javulni fog, bár az interconnect kábelek minősége erőteljesen befolyásolni fogja. Ha 5 db egyforma, jó minőségű rca-t össze tudsz szedni, nem hibázhatsz.
SzvszPersze a saját végfokjával lenne az igazi.
-
-
hekkerman
tag
Csáó
Van egy yamaha rx v-365-ös erősítőm. Most egy vidi dc 2550 pár van rajta, de van pár jobb hangfalam is.
A kérdésem az, hogy hány ohmos hangfalakat köthetek rá? A papírján, a házán, és neten is más értékeket lehet fellelni. -
zsozso1
tag
Én még vissza térnék a tegnapi Emotiva témához egy kérdés erejéig. Mi lenne ha egy Emotiva procit kötnék egy denon elé és az analog 5.1 bemenetére kötném?? Így mekkora javulás lenne hangban? Persze csak addig amíg nem lesz meg a hozzá való végfok.
"Az ekkora cucc nem való kis helységbe" témáról meg azt gondolom hogy nem kell ezt tökig hajtani viszont halkan is meg tud mutatni mindent ami kell. A vele egy árban lévő integrált erősítőket biztos hogy alázza minden tekintetben. -
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #28282 üzenetére
Upssz 'fanatikus tag' lettem - oda vagyok + vissza....
-
bajnokpityu
félisten
nah,ma meghallgattam Xfi analóg kimenetét a rotelre egy 5 méteres Inakustik Patmos mk II kábellel. (ilyen szép neve van,pedig a kocsiba vettem eredetileg MMben,hirtelen felindulásból)
hát a 2106DACa ócsó külső hangkari+optikai 5 méteressel eléggé übereli.nemtom ehhez képest a mostani alsó kategóriás denonok milyenek.
valahogy jobbra emlékeztem,elnézést.sávszél nulla,se mély,se magas,de legalább mintha mono lenne.nemtom, maga a kábel sem egy nagy durranás.
elkeni a hangokat, minden lágy rajta. elsőre nem tűnne fel,mert nem rossz hallgatni, csak tudom,h a denon mit tud. -
python1
veterán
2.2.1 Hangminőség javulása
A DAB hangfrekvenciás átviteli minősége attól függ, hogy a multiplex szolgáltató mit állít be az
adásjellemzőkön (lásd a 3. és 7. fejezetet).
A hangminőség több szempontból javulhat:
• megszűnik az analógra jellemző sercegés, mely minden nem tökéletes vétel esetén
(vételkörzet határon), különösen sztereó vételkor jelentkezik;
• megszűnik a visszavert jelekből eredő torzulás, különösen városi környezetben, ill. az
adóhoz közeli vételi helyeken;
• megszűnnek a légköri vagy más elektromos (pl. konyhai gépek, számítógép)
berendezésektől eredő zavarokból eredő zajok;
• a hangfrekvenciás jellemzői jobbak lehetnek az FM adásnál is, megfelelően magas
adatsebesség esetén.
Több helyi rádiós is említette, hogy a nagyvárosi agglomerációkban, a helyi rádiók
vételkörzetének határán erős sercegéssel fogható az (analóg FM) rádió, mely csökkenti az országos
állomásokkal szembeni versenyképességüket (Bajomi-Lázár 2004). A DAB-on a vételkörzet
határáig kiváló minőségű a vétel, azaz nincs sistergés.
A jobb hangminőség szinte minden DAB kampány eleme, valószínűleg ennek is eredménye,
hogy 2001-ben a megkérdezettek 46%-a, 2003-ban pedig 62%-a említette ezt a DAB előnyeként,
ezzel első helyen szerepel az „előny-listán” ez a tulajdonság. Ehhez azonban az is hozzájárul, hogy
sokan jobb, drágább rádión hallgatják a DAB adásokat, míg az FM adásokat rossz minőségű
kisrádióval, másrészt pl. a BBC esetében a kisugárzott jel hangfrekvenciás minősége az alacsony
adatsebesség miatt nem haladja meg az analóg adásét. A kezdeti, elsősorban jobb hangminősége.Itt az egész tanulmány[link] -
nebulo5
senior tag
válasz
Gabor970 #28276 üzenetére
Amit a jupici szolgáltat rádióadást, annak minősége igen messze van a digitális rádióadástól. (a különbséget személy szerint nem hallottam, de egy szavahihető szakitól jött a minősítés)
Véleményem szerint, ha a rádió adók (főleg a jó zenét szolgáltatók) teljesen átállnak a digi műsor szórásra, rá lesznek kényszerülve hallgatóik megtartása okán, a minőségi "adás" prezentálására.
(habár, ebben az országban minden lehetséges... majd a királyunk megmondja, hogy mit hallgassunk!előfordulhat majd, hogy jó áron lehet feketén értékesíteni a "szabadeurópa" adó kódját....)
-
-
Gabor970
addikt
válasz
nebulo5 #28258 üzenetére
a digitális TV műsorszórás tetszik. Ellenben nem annyira örülnék, ha megszünne az analóg rádióadás. Küldjetek el a francba az analóg audio mániámmal, de nekem akkor is jobban tetszik az FM tunerem hangja, mint amit a TV-m fog a digitátils TV sávokon (MR1-2-3 kísérleti) illetve annál ami a UPC beltérivel jön műholdas digitális MR1-2.
-
Dorian
félisten
A régi Marantzom minimálisan melegedett, a tetején volt a dvd évekig, semmi problémája nem volt. A mostani Denon felett elég meleg van, de átrendeztem a dolgaim, semmi sincs rajta úgyhogy szellőzhet kedvére.
-
nebulo5
senior tag
javítva!
-
nebulo5
senior tag
A mai világban mindenkinek joga van leírni a véleményét.Személy szerint nem mindenben értek egyet a szerzővel, de hasznos olvasmány. [link]
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28269 üzenetére
Én még egy D kategóriásra sem pakolnék semmit... vétek lenne!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28269 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm,pont ezt akartam írni,hogy szellős helyen van-e vagy van-e valamilyen készülék a tetején.
-
python1
veterán
-
jericho69
tag
Eladtam tegnap egyik ismerősömnek a régi házimozi erősítőm (Sony STR-DG510) és ma arra panaszkodott, hogy használat közben nagyon felforrósodott, majd egy idő után ki írta, hogy "hoy protekt" és kikapcsolt. Ez mitől lehet szerintetek?
-
nyurga82
tag
Ha valaki tudja, hogy mire jó ez
akkor légyszi írja meg. Annyit tudok, hogy az Onkyo 608-hoz lehet csatlakoztatni. De az erősítőben van rádiótuner. Akkor ez mivel tud többet? -
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #28233 üzenetére
Akkor jó. Volt azért itt vita egykét dologban, kíváncsi lettem volna a véleményedre. Néha azért "röfögj" ide valamit
. Na majd jól kifaggatom Sirfer kollégát milyennek látta azokat a csoda nuforce-okat.
-
szabinyo
csendes tag
válasz
#09634560 #28221 üzenetére
Szar-szar-szar.nem müxik.Vettem dugot.összekötöttem.de ha a tv-t átnyomom av1 re vagy másra akkor az adás nem jön be.csak antenna c" bemenetnél jön az adás.bármi másra átkapcsolom akkor nincs adás.van dvd ha arra nyomom,de adás nincs sehogyse csak antenna modba.nem lehet 1szerre antenna is meg av1 is.mit csináljak?közel vagyok az idegbajhoz....
-
sirbag
csendes tag
Sziasztok érdekelne a véleményetek.
Egy Onkyo TX-SR508-as házimozi erösitöt cserélnék le egy Onkyo TX-SR608-ra. Az erösitö egy Polkaudio Tsi400-as szettre lenne kötve. Azért gondolkodom az erösitö cserén, mert a 608-ban van egy-két olyan szolgáltatás, lehetőség, kényelmi funkció, ami nincs az 508-ban, és jól jönne. De ez miatt még nem biztos, hogy cserélnék. De ha az upgrade halható javulást is hozna a hangminőségben, akkor lehet, hogy meglépném a cserét.
Tehát a kérdés menyivel jobb a 608 az 508-hoz képest és van e halható különbség a kettő közt?
Menyivel jobb a 608-as hangja az 508-hoz képest?
Ha jobb a hangja a 608-nak, akkor ez kimutatkozik e egy Tsi400-as szetten halgatva. -
-
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #28243 üzenetére
annak "csak" koaxiális inputja van, jól tudom? (mármint, hogy nincs optikai)
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #28241 üzenetére
milyen viba dac-od van? Nekem is dac kellene, csak kínlódok nélküle. Kell az optikai input és boldog lennék, ha USB is lenne!
Nincs véletlen fórumtárs Nagykanizsa, Zalaegerszeg, esetleg Szántód-Siófok helyekhez közel? Szívesen összehasonlítanám a sztereó erősítőmet bármilyen hm erősítő sztereó hangjával. (kezdek beszarni, hogy a DAC meg az erősítő árán, kijött volna pl István most árult pioja, és ha annak sem rosszabb a hangja.......... hm-hm)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #28239 üzenetére
akkor csak driver lehet a különbség,mert nem érzem rosszabbnak a fatalitym(music+rammal),mint a 2106DACát.
igazsághoz hozzátartozik, A-B meghallgatást nem tudok csinálni, mert az Xfiből most csak akg k55ös fülesen tudok kiszedni hangot, a digit kábelem meghalt.
a denon füleserősitője meg ennél a fülesnél is rosszabba vibát lassan megszokom,van ami már tetszik rajta
-
Gabor970
addikt
válasz
#09634560 #28238 üzenetére
a polk? két nap alatt elkelt vakerán, 40e Ft áron.
Nem ott ütötték le, több helyen hirdettem, amit tudtára adtam a vakerás érdeklődőnek, ő meg vette a lapot. Helybe jöttek érte, pontosabban ki kellett vinnem egy kanizsai benzinkútra. Érdekes volt, átadtam a dobozt, szinte csak kidugták a pénzt az ablakon, és elrobogtak vele. Szerencsére a pénz sem fénymásolt volt
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #28237 üzenetére
Nekem volt creative x-fi xtreme music és x-fi titanium is, a maga kategóriájában nagyon jó de a hangja nem közelíti meg a mostani belépő erősítőm hangját.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #28235 üzenetére
én ebben azért nem vagyok teljesen biztos.
mármint,h a creative DACa gyengébb lenne a 13-16os sorozatú denonokétól. -
bajnokpityu
félisten
-
Gabor970
addikt
"Egyébként méla undorral tekintek az effajta kütyükre."
gondolod, hogy pl denon 13, 16-os sorozat, vagy bármely alsó kategóriás yamaha, onkyo stb erősítőben jobb dekóder lenne? Mondjuk nem a leggagyibb mostani kínai daraboknál, hanem pl mint a creative 96kHz/24bites külső hangkártyáiban?
-
Ego007
csendes tag
válasz
kalgabika #28230 üzenetére
Pedig meghallgatás nélkül nem biztos, hogy olyan rendszert fogsz kapni ami feküdni fog az ízlésednek, én cirka 300km-rt utaztam, hogy meghallgassam a kiszemelt hangfalakat, és megérte, mert enélkül egy olyan hangfalat vettem volna ami drágább és gyengébben muzsikált mint amit végül vettem, szóval érdemes rászánni egy napot
-
kalgabika
csendes tag
Sziasztok a segítségeteket kérném, egy 18m2-es napaliba szeretnék házimozi rendszert összerakni.
A felhasználási terület így oszlana meg kb:
40%-ban zene (Flac Mp3 médiaplayeröl),
30%-ban koncert felvételek (DVD, Blu-Ray,1080p-720p-s felvételek HD hanggal médiaplayeröl),
25%-ban mozi (DVD, Blu-Ray, 1080p-720p-s felvételek HD hanggal médiaplayeröl),
5%-ban játék PS3-ról,
Két hangfal szett közt vacillálok:Q Acoustics 1050i szett
[link]Polkaudio Tsi 400 szett
[link]Van valakinek tapasztalata ezekkel a hangfalakkal, ha igen leírhatná a véleményét. Az erösitö egy Onkxo TX-SR608 vagy egy Denon AVR 1911 lesz. Elsösörban Pop-rock zenét hallgatnék a rendszeren de más műfajt is hallgatok (Lorrenna Mckenith, Muzsikás, Sebestyén Márta, Népzenék, stb.)
Nekem úgy tűnik hogy a polkadiónál előny az azonos méretű hangszórókészlet. Ezen kívül a center és hátér falaknál a Q acoustics-hoz képest nagyobb hangszóró méret, és robosztusabb megépités. A Qacoustics nagyon kicsinek tünik a 10cm-es membránjaival.
A Q acoustics viszont sokkal jobban megépített igényesen összerakott falaknak tűnnek a Polkaudio-hoz képest, főleg a front hangfalak. Ezen kívül a frontokban a Polkaudio-hoz képest nagyobb méretű hangszórók vannak. Valamint sokkal szebb is mint a Polkaudio.
Tehát ha a jelenlegi árat nem nézzük, csak a megszólaltatott hangminőséget, melyik lehet a jobb választás. Elképzelhető hogy a Qacoustics jobb a polk-nál az olcsó ára ellenére is. Ha valaki használta vagy van tapasztalata bármelyik hangfalszettel kapcsolatban, az leírhatná a véleményét.
Meghallgatni sajnos nem tudom egyiket sem, nagyon messze lakok Budapestöl, és emiatt nem szeretnék felutazni rengeteg idöm menne el.
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat. -
cekkk
veterán
-
törölt tag
válasz
JEEMBO #28225 üzenetére
Az sztem mindegy hogy DPL 1 vagy 2... egyik sem diszkrét elemekből,hanem sztereóból létrehozottt audiokodek,amely mátrixolással alakitja át a sztereót térhangzássá,közel-mesze nem éri el az igazi 5.1-et amely diszkrét csatornákból áll.
Nekem nem jött le a PDF.De ez se tünik rossznak,hangerőt lehet szabályozni, DD és.DTS van benne,felér majdnem egy igazival. -
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
#09634560 #28211 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam, csak olcsóbban:
http://www.argep.hu/trend/51DE/5-1-dekoder.html
vagy esetleg:
http://elektronika.vatera.hu/hazimozi_rendszer/egyeb_kiegeszitok/minton_5_1_dekoder_1447507447.html
Csak nincs róluk túl sok infóm, hogy valóban tudják-e, amit kell.... -
törölt tag
válasz
szabinyo #28220 üzenetére
Egyetlen egyet vegyél és hozzá egyetlen egy megfelelő hosszú vezetéket.3-400 ft az egész,helytől függően. A soklábú(21!) végét dugd az Av 1-be,tévén állisd az AV 1 csatlakozót RGB vagy EXT állásba a tévéd options(vayg tipusnak megfelelően pl csatlakozók,stb lehet a neve) menüjében,utána a bedugott csatlakozót kapcsold out állásba az adapter(átalakitó,amit a tévébe bedugsz)tetején található kapcsolóját,vezetéket meg beledugod a fehér+piros dugóba,míg a vezeték másik felét a házimozi AUX dugójába csatlakoztatod. A házimozit bekapcsolás után AUX-ra kapcsolod. és a tévé tunerre(tehát a fogott adások valamelyikére) állitod.A Scart kiadja,tehát a házimozin hallhatod: tuner,és analóg adások, valamint az analóg módon rákötött(Av2,3,4,stb,PC in, YYbPr csatlakozó mellett bedugott RCA csatlakozók) hangját. Nem adja ki,tehát ilyen módon egyáltalán nem halgatható: USB-n található fájlok és HDMI-n csatlakoztatott készülékek hangját..
-
-
python1
veterán
Veszek agy kis kunyhót az óceán partján és ganját szívok ,egyész nap csak focizunk a gyerekekkel az asszony meg hordja a sört meg pálma levéllel legyezget, miközben egy hintaágyban ringatózom.
Aztán hirtelen csattan valami a fejemen, panel 3.szintjén ébredek miközben a 2-éves fiam biliébe ér a kezem, az asszony meg légycsapóval csapkodja a fejemet.
De a sör ott lesz!Ezzel a csattanóval búcsúzok mára.
Jó Éjt Mindenkinek! -
python1
veterán
válasz
ricsik #28210 üzenetére
Igen sztereó "hátránya" még abban is rejlik,hogy egyszemélyes dolog inkább és elég elvetemültnek kell lenned hozzá,hogy tökéletesen beállítgasd. Ha nem a háromszög csúcsán ülsz akkor bukott a hangkép,ha meg 5.1-be építed be akkor meg más akadályokba ütközhetsz,hangfalak beforgatása más a filmeknél ill zenénél.
Megoldás két külön álló rendszer,szerintem.Nálam most ez a probléma,hogy műszaki áruházhoz hasonlatos a nappali,pedig úgy indult a dolog,hogy rejtve lesz minden és egy erősítő és kész.De ez már is vita téma lett.
Azt hiszem húzok is aludni míg..... -
törölt tag
válasz
JEEMBO #28207 üzenetére
Szerintem keresse meg a legolcsóbb pre-outos, HM erősitőt. Mert gondolom vonali kimenet kell neki... mire azt nem firtatom.
Kütyükre kiváncsi lennék... vannak de azok vagy digi analóg átalakitók vagy dekóderekde csak 1 formátummal,de amit felsoroltál azt csak egy AV erősitő tudja. -
JEEMBO
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek kellene egy olyan 5.1-es (DD, DTS) dekóder, ami fogad analóg sztereó jelet, digitális koaxiális jelet és digitális optikait, majd ezekből sztereó jel esetén Dolby Pro Logic II.-t dekódolást vagy 5.1 esetén 5.1 "megjelenítést" végez az analóg kimenetein. Lehet erősítős megoldás is, de a lényeg, hogy 10 ezer alatt legyen. Láttam hasonló kütyüket a neten, de kíváncsi vagyok ki, s mit ajánl.
Köszi!
-
python1
veterán
Igen ezt nem is vitatom,de mi áron?
Megér-e annyi többletet amit nyújtani tud és akkor még nem is beszéltünk a kábelekről,hangfalakról,forráskomponensekről.
Mekkora a lehallgatási tér ahol ez egyáltalán érzékelhető lenne,teremakusztika.
Egy jól eltalált,tervezett moziszobában ahol majdnem teljesen tökéletes a teremcsillapítása,ott ezek futják ki jobban magukat, egyértelmű.Mondjuk nem kizárt Sanci ezen nemű törekvése sem.
Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen program, ami...?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest