- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Aktív témák
-
-
python1
veterán
válasz
KisApám #28675 üzenetére
Milyen furcsa a sors fintora!?
Én kint vagyok vehetnék de most nincs rá pénzem,akinek meg lenne nem tud itt lenni.
Mondjuk kb 1-2-óra alatt elvisznek minden ilyen akciós dolgot.
Ha valami megtetszik azonnal a honom alá csapom mert lehet egy perc múlva már elviszik,ez így működik itt kint mindennel.
Próbáltam én is ilyenkor valamit venni de általában mire odaérek semmi,de már többen beszéltük,hogy lehet,hogy reklámfogás,vevőcsalogatás.
Sajnos ez egy matrica világ,átlátszó dolgokkal! -
cekkk
veterán
válasz
KisApám #28083 üzenetére
www.saturn.de én itt néztem az első berlini üzletüket, és ott is volt akcióban. De nézd meg a többi boltit is, amelyik neked közelben van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
KisApám #27982 üzenetére
nekem eddig a sima friss sodrás,fölösleg levágása jött be.szerintem minden fölös csatlakozás,fém-fém kontakt változtat a hangon,van,h semmit,van,h nagyon sokat.1 dolog miatt tettem enyémbe banándugót,egy időben csereberéltük a hangfalakat,és a sodrásos dolog ilyenkor kissé kényelmetlen.ha végre megtalálnám a tuti kábelt,tuti láncban,valszeg ujra csak beletekerném...
oxidált kábelből meg levágok 1cm-t.
-
törölt tag
válasz
KisApám #27705 üzenetére
Párszor megirtam: 1 catornét hajtnak meg és az összes töbit földelik. Ennek a csattornának adják meg a teljesitményét.Értelme: erre lehet a hanmgal kiválasztásá talapozni mivel ez a max előforduló tljesitmny amit egy hangfalra leadhat,,ez igen ritkáén de előfordulhat,pl.csak párbesszéd a centeren vagy jobbról jövö kocsi fékje-mindez teljes hangerőn.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
KisApám #27673 üzenetére
A hangsugárzók, meg maga a doboz is sokat számít. Egy Geniusba aztán pakolhatnál ilyen-olyan high-end alkatrészeket... Nem értem miért olyan nagy újdonság neked, hogy minél drágább valami annál jobb alkatrészekből van építve.
Nem értek az elektróhoz, de kimi által linkelt képen a kis kondi nem feltétlenül jelenti azt, hogy szar... -
Vidala
senior tag
válasz
KisApám #27491 üzenetére
Tényleg, már emlékszem.
Jó erősítő a 3311-es, sőt, talán már "túl jó" is a meglévőkhöz. A tervezetthez minimum az RTi-t választanám, de még jobb is elférne. Továbbra is azt gondolom, ha nem ragaszkodsz az összes újdonsághoz, akkor ennél olcsóbban vennék egy jó hangú erősítőt, és a különbözetet rádobnám a hangfalakra inkább. Persze azt is megértem, hogy a 3311-es modernebbnek, és időtállóbnak tűnik.Látom BBéci is megfejtette közben, csak lényegretörőbben. Még egy jó tanács: ha rám nem is, de rá hallgathatnál!
-
cekkk
veterán
válasz
KisApám #27473 üzenetére
Szia!
Bocsi, de nem figyeltem minden írásod. Neked milyen hangfalaid vannak? Mert itt árban az erősítőknél olyan szórás mutatkozik, hogy hihetetlen.
Nem lenne egyszerűbb, hogy bemész az egyik nagy boltba, és végig hallgatod az erősítőket, azokkal a hangfalakkal amiket venni akarsz?
Mert úgy is járhatsz, hogy megveszed a H/K 360asat és nem fog tetszeni a hangja. De a többinél is előfordulhat ez. Azért nem merek most én sem lépni, mert nem ismerem a Denonok hangját, és ha sikerül össze hozni hogy itthon meghallgassam, és jobbnak vélem akkor cserélnék, de látatlanban nem merném megvenni. Meg mint látom csepeli vagy, így neked nem lenne olyan nagy nehézség bemenni Pestre, mint nekem mondjuk Debrecenből felutazni.Dorian
Sajnos Debrecenben nem csinál senki ilyen tuningot. Pestre meg nem tudom felküldeni a hangfalakat, mert a kedves Saturn nem tartotta meg a dobozait, és így csak védő levegős fóliába volt betekerve vagy 3-4 rétegbe. De a félár kárpótolt ezért a hiányosságért, és így doboz nélkül nem merem elküldeni őket, pedig jó is lenne
-
Vidala
senior tag
válasz
KisApám #27433 üzenetére
Annyira szélsőségekben gondolkozol, hogy szerintem nálad már tényleg csak az segítene, ha elmennél valami komolyabb helyre meghallgatni néhány erősítőt. Ráadásul kicsit szélesebb spektumon, belépőtől akár a csúcsig, de a közép kategóriát nem kímélve.
Nem is tudom milyen jótanáccsal szolgálhatnék még. Tudom: azt kéne egyértelműen kitalálnod, hogy a modern feature-ök közül mire lenne igazán szükséged. 1.4-es HDMI, vagy HD dekóderek, vagy IPod csati???
Már egy 33xx-es Denon, vagy 360-as H/K sem egy kategória, és ráadásul a 609-es Onkyo megítélésére vársz??? Pedig már többen megmondták mire számíthatsz!
Bocs, de ezt nem értem. Ha nincs temérdek pénzed, akkor inkább megvennén a Kimi02 által linkelt 3806-os-t, és a megmaradt különbözetet a hangdobozokba ölném. A többi kombinációval szinte biztos ugyan több feature-öd lesz, de kevésbé jó hangot fogsz kapni. -
zolaas
senior tag
válasz
KisApám #27436 üzenetére
Öregem, ha ez sem teccik, hát....asszem kérek kőccsön azt megveszem, az enyim meg jól eladom. Kell e ? 2803 denon ezen sincs semmi csicsa csak szól..., nade, hogy?
Amúgy volt itt 1 Bd játékos, vmi pana, és az istennek nem sikerült belőle kicsalnom analógon a hangot. Sajnos nem volt itt sokáig, így nem tudtam sokáig nézegetni csak amúgy is a képére voltám kíváncsi, meg nem volt hozzá kezelési, gondolom vmit át kellet volna kapcsolni -
mike1978
tag
válasz
KisApám #27433 üzenetére
Ha megvan rá a pénzed ne agyalj....400000ftos erősítő 260ert...mit kell ezen gondolkodni...de ezek után nem értem, ha "gondolkodsz" egy 260e Ft-ős erositon akkor mit akarsz a 160e ftos kategoriatol? Abban a hitben ringatod magad, hogy majdnem olyan jó lesz....ne legyél naiv!
Sorry ha néha értelmetlen egy egy szó, de ez a hülye iPad kijavítani mindent a maga ötlete szerint -
mike1978
tag
válasz
KisApám #27428 üzenetére
Mar most verheted a fejed nyugodtan! Yamaha 1800 vs. Onkyo 608/609.... Olyan mintha arról beszélhetnénk, hogy opel corsa, vagy signum.... Mindegy...mar úgy is elkelt...látod ezért nem szabad tiprodni, várni a tanácsokat, stb, mert a jó dolgokról lemaradsz! Mellesleg hibába várod a teszteket, tapazstalatokat a 609el kapcsolatban....nem lesz jobb, hangban biztos nem, ...évről évre csak minimálisan varialnak, elsődleges a hülye oruletek meglovaglasa...3D, agyon skalazas, iPod vezérlés, és egyéb az erősítő hangját negatívan befolyásoló szarsagok fejlesztése, mert ez vezeti a trendeket...az, hogy hogy szól mar kevésbé érdekes, persze megütnek egy szintet de nem ez a fő szempont! Nézd meg annak idején 10-15 éve nem volt Ennyi ujjitas akkor az volt a lényeg, hogy jó...jobb hang jöjjön ki az adott dobozból...most meg tudjon hálózatot, 3D-t, 4k skalazast, USB-n minden szart lejátszani, iPod kutyuket kezelni....ja hogy szar a hangja, erősen alá méretezett a tapja, vacak, adott esetben ic-s a vegfok,...az nem lényeg!
-
python1
veterán
válasz
KisApám #27418 üzenetére
Figyelj én is kérdezgettem sok embert,de az az igazság mikor bementem az üzletbe kinyitottam a pénztárcám hirtelen büdzsé számolgatás,utána térképezés majd hallgatózás.
Hidd el a fülednél és az anyagi helyzetednél jobb tanácsadót nem fogsz találni!
Persze kérdezgetni is kell,főleg valami régebbi konstrukció vásárlása előtt, mivel nem mindig van alkalma az embernek a kipróbálásra. -
bajnokpityu
félisten
válasz
KisApám #27418 üzenetére
talán BBéla segit.
én nem tudnék. mindnek más a hibája,engem más dolgok zavarnak,de súlyozni az emberek hibatűrésével,statikisztikai alapon,hááát....sztem forditsd meg a problémát.hallgass meg minden márkából egy csúcsot.itt kiderül az adott márkára mi jellemző.az olcsóbbakra is jellemző ez,általában,csak kevéssé,és kapsz több hibát,és ami addig pozitiv volt,alatta átfordul.
nemtom másképp mondani
-
python1
veterán
válasz
KisApám #27415 üzenetére
Ha az első hsz-t elolvasod vagy olvassa akit ez érint, mindenre megkapja a választ meg egy kis google-zés.
Meg elég ha visszafelé olvasgat kicsit.
Persze azért biztosan kapnak választ is a kérdéseikre,de kicsit lehet előtte nézelődni,olvasgatni.Dorian:lehet,hogy én is használt hangfalat veszek és tuningolom.Nem biztos,hogy most építek,majd egyszer.
Próbálgass több anyagot is!Majd viszek neked gumikat.tüskéket is próba képen,addig semmi esetre sem likvidáld őket! -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27221 üzenetére
Már meséltem arról az élményemről, amikor tavaly ősszel hazahoztam a Denon PMA 2010AE erősítőt és bekötöttem a rendszerembe. Olyan szuperül szóltak a jó öreg Quadral Aurum frontsugárzóim, hogy alig akartam hinni a füleimnek. Pedig korábban volt elékötve néhány csúcskategóriás házimozi erősítő, Denon AVC-A1XV, Arcam előfok/végfok.
-
törölt tag
válasz
KisApám #27221 üzenetére
Minden hangsugárzó meghálálja, ha komolyabb forrás van előtte. Ettől függetlenül célszerű a leggyengébb láncszemet cserélni, csak hát ez nem mindig jön össze, illetve nem mindig tudja a tulajdonos, melyik cucc torka véres leginkább.
Amúgy meg ezekkel a csiriviri "modern" A/V erősítőkkel inkább csak a zsákutcába lehet betolatni.
-
ricsik
őstag
válasz
KisApám #27218 üzenetére
Az a hangzás amit képvisel pl egy Arcam és HD képes és Hdmi-s fél milla alatt nem kapni (inkább felette). Így akinek nincs ennyi pénze, vagy még a fele sem, áldozatot kell hoznia. Vagy egy régebbi készüléket kell venni, amiben nincsenek meg ezek, viszont jól szólnak, vagy venni kell egy újabbat, ami gyengébben szól. Mindenkinek és Neked is el kell döntened melyik utat választod. Olcsón Arcam hangzás HD képesen, HDMI-vel nem fog összejönni sajnos sokunknak. Szvsz.
-
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27216 üzenetére
A sajátom egy Denon AVR-3802, amit gyakran félreteszek, mert a tesztkészülékeket szoktam használni. Az AVR 600 kivételével az összes Arcam megfordult nálam, a 300-ast 10 hónapig használtam. Mindegyik jobban szólt, mint a 3802. Ez persze az áruk ismeretében nem is csoda.
Talán egy Denon 4311 már gondolkodóba ejtene, de az alatt egyértelmű, hogy Arcam AVR 280/300/350. -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27214 üzenetére
A H/K 760 lenne vele egy szinten, ami a hangminőséget illeti, viszont az sem 3D képes.
Azt is már számtalan esetben elmeséltem, hogy az általam látott igazán komoly rendszerekben nem HDMI-n, hanem analógon viszik a lejátszóból az erősítőbe a hangot.
Nem HD hangzás, hanem dekóderek nincsenek az Arcamban.
Ha lenne rá pénzem, már régen nem lenne ez téma, mert a hirdetés megjelenésének pillanatában rohantam volna érte.
A Yamaha 1800-as is jobb vétel 90-ért, mint bármelyik új Onkyo. -
Poplacsek
senior tag
válasz
KisApám #27203 üzenetére
Viszont a mezei CD minőséget kb. olyan minőségben játsza, mint egy hasonló árú HD-s AVR a TrueHD v. DTS-HD anyagokat! Én csak nézek mióta megvan a Primare-m, sima CD minőségű zenei anyagok is úgy szólanak, hogy öröm hallgatni!
Ráadásul egy normális mediaplayerrel (Dune) tudod kódoltatni (egy gombnyomás a menüben) a TrueHD-t és DTS-HD-t és úgy küldöd át az AVR-280-nak.
Szóval azt tanácsolom, hogy jól gondold meg mire használnád leginkább! -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27174 üzenetére
Arra ne vegyél mérget, hogy annyival jobb lesz a hangja, ugyanis akkor utolérné az eggyel magasabb sorozatszámú márkatársát.
Állítom, hogy az Arcam AVR 280 hangja az Onkyo TX-NR1008-nál is jobb. Nem kicsit! Talán a 3008 lehetne ellenfele.
A német Video magazin tesztje szerint 270 pontos a hangja, ami a H/K 745, Denon AVC A1 HD, NAD T765 szintje. -
ricsik
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
KisApám #27161 üzenetére
Az Onkyo szvsz a mostani hangfaladhoz túl jó az RTi-hez meg kevés, a másik észrevételem, hogy nem szerencsés keverni a hangfal márkákat, de még a családokat sem. Magyarul nem tudom mi fog kisülni abból, ha lesz egy baromi jó frontod egy minőségben hozzá alulméretezett erősítővel és más családból származó centerrel és sorrundokkal.
-
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27089 üzenetére
Az ezüstözés legalább annyira nem meghatározó egy kábel hangminőségét illetően, mint a vastagság.
Az autómba ezüstözött kábeleket szereltettem, plusz van belőle egy 2 x 5 méteres 2,5 négyzetmilliméteres tesztdarabom, bekötöttem itthon a teflonozott Kimber helyére, két percig tudtam elviselni a hangját. Nem a magastartomány kiemelése miatt, ami szerintem is előfordul, de nem feltétlen velejárója az ezüstnek. -
nebulo5
senior tag
válasz
KisApám #27089 üzenetére
Mint általában minden kábelre (keresztmetszettől függetlenül) jellemző, (az ezüstözött kábel is) beleszól a hangképbe/színbe. Az ezüstöt tartalmazó kábelekre jellemző, hogy a magas (nemritkán a középmagas hangokat is) kiemelik. Azaz, az egész hangszínnek ércesebb, markánsabb tónust képesek adni.
A keresztmetszetre jobb, ha keresel valahol egy táblázatot. Erősen függ az erősítő és hangszórók távolságától, illetve a kábelen közlendő teljesítménytől is. Illik figyelembe venni, hogy a kábel milyen formában sodrott, a sodrott szálak átmérője is lényeges, illetve hogy csak egy tömör szálból van-e. Hiszen a jelközlésre a kábel szálainak külső felülete a hívatott.
Komolyabb teljesítménynél, a kisebb keresztmetszetű és hosszabb kábel, mint ellenállás szerepelhet, ami jól "megizzasztja" az erősítő végfokát. -
Rederik
tag
válasz
KisApám #27077 üzenetére
Tuti, hogy megköveznek azért amit írok, de mindenképpen hallgasd meg a másik kábellel is, mielőtt kiadsz rá pénzt, mert nem biztos, hogy érezni fogod a különbséget, akkor meg minek.
Én pl a somogyis 300Ft-os kábel és a QED Silver Ann XT kábel közt sem igazán hallottam különbséget, de ez lehet a szoba, az erősítő meg a hangfalaim miatt van. De megadtam a rendszernek, amit kíván, így legalább a kábelre nem lehet panasz. Mondjuk egyelőre másra sincs.
Csak továbbra is azt mondom, hogy 10ezrek meg százezrek is röpködhetnek a bővítésekre, fejlesztésekre, de minek, ha nem adnak 10ezres, százezres élvezetnövekedést...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
KisApám #26936 üzenetére
mit lehet egy banándugón rosszul összerakni?
meg egyáltalán mi ez a Z banándugó?nem volt olcsó, aranyozott volt.nüansznyi volt a különbség,kb annyi,mintha odébb tettem volna.nem is vagyok teljesen biztos benne,szóval nem vok mérvadó.
azért kérdeztem ezt a preout témát,mert ismerősöm nem hitte el,nekem meg most nincs itt egy második erősitő,h kipróbáljam.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
KisApám #26900 üzenetére
lehet megköveztek, kácsában vettem anno banánokat,de jobban tetszett ezek nélkül,csupasz kábelt bekötve,mint banánnal.mélyek mintha elmosódtak volna.
most uj hangfalkábeleket is akarok venni, azokra nem fogok tenni csatit.én nem akarom sosem szétszedni,tehát a praktikus oldala elhanyagolható.
olvasom ezt a filléres témát.nem teheti ez tönkre a váltót? tannoy sysns egyébként nekem kedvencem volt, csak elborult drága lett volna 5.0t kihozni belőle.
-
-
válasz
KisApám #26550 üzenetére
Hangfalon belül, és 2,5-est kapott a hangfal és az erősítő közt.
Hangváltó maradt, de jobb fajta aranyozott csatit kapott a hátulja is.
Nem aranyozott volt ott...Vékony rossz minőségű madzag volt benne, sarukkal...
Hangváltóig 2,5-est használtam, a mélyközepeket és magasakat 1,5-össel (amit eddig használtam kábelként kívül) kötöttem be, azonos típusú kábelek.
Mélyek és közepek kinyíltak, magashangok pontosabbak, természetesebbek lettek.
Ahhoz képest, hogy alsó kategóriás doboz (yamaha ns-G40 MK2) egész jó lett. -
bajnokpityu
félisten
válasz
KisApám #26516 üzenetére
a mai hm erősitők lejátszák a flacot?sztem mp3 ogg és vége.
ha lejátszanák,akkor már nem olyan nagy hülyeség,de mi abból indultunk ki,h csak mp3,és egyé lossyt akarsz.
ilyen célra, tök mindegy milyen erősitőt veszel,egyértelműen a forrás a leggyengébb.egyébként most vettem 7ezeré külső hangkarit, van olyan hangja, mint egy sandisk sansanak, v ipodnak.sansám van,ipodok meg szerintem nem jobbak nála,ebből indltam ki.ezek természetesen játszanak flacot,és kihallani milyen kódolású az mp3.
de a sansa füleskimenetét eszembe nem jutna erősitőre rákötni,pláne zenét hallgatni róla.
ennél jobb megoldás a külső hangkari.ennél sokkal jobb megoldás a flacot jó minőségű lemezre CDnek irni,és venni egy használt asztali CDt 20-30ezerért.ezek ugyanis sokkal jobb DACot tartalmaznk, mint a HM erősitők.
én hol favorizáltam? én maximum véleményemet mondtam el, te meg v meghallgatod,v nem.
én abból indultam ki, amit én már elrontottam,h vettem egy aránylag drága uj HM erősitőt, 5 éves koráig kb egyáltalán nem hallgattam, annyira rühelltem a hangfalaimat, most meg van egy uj erősitőm ami kb 50-60ezret ha ér.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged