Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Gondolom egy túlképzett bölcsész ücsörög a helpdesken, mert valamivel pénzt is kell keresnie, és annyit látott a kérdésből, hogy HDMI, arra meg a válasz: IGEN.
Sajnos a bögreszettek többsége már tényleg csak ilyen. Javaslom az anti-bögreszett lovagrend megalapítását ezen felbuzdulva!
A bölcsészektől előre is elnézést, csak olyan szakmát kerestem, ami nem témába vág. A példa sajnos emellett nem életidegen.
-
Vidala
senior tag
válasz
zolaas #27395 üzenetére
Úgy látom a többiek nagyjából megfejtették (nekem nem volt időm kitúrni az adatlapját).
HDMI-vel nem fog menni, hacsak az "Audiobemenet (elülső, mini)" nem egy mini HDMI, amit kétlek. Inkább jack lesz tippre, mivel olyan informatív a leírás: "IGEN"
Szóval a legvalószínűbb, hogy analóg fog csak menni a dolog (még azon is csodálkoznék, ha 5.1 lenne, inkább csak sztereó).
A Sony support meg kap egy fekete pontot.
-
zolaas
senior tag
Audiobemenet (elülső, mini)
IGEN---ez mi ? Milyen csatlakozó van rajta? Ezen talán be tudsz vinni vmi audiót a gépbe a pc-ről. A hdmi sose jön össze azon sajnos. Mivel az csak kimenet.
Egyébként a w7-ben itt találod: Vezérlőpult/Hardver és Hang/Hang/Ablak felugrik és ott az első fülön kell a megfelelő hdmit vagy más audio kimenetet aktiválni, alapértelmezetté tenni. Ati kártyáknál ez ATI HDMI oputput, nVidanaál pedig Realtek blabla
-
Tuib
aktív tag
Szia!
Bocsánat a kérdésért, de hátha: ahova ezen a Sony-n dugod a hdmi-t az biztos bemenet?
Csak mert Ezen az oldalon én nem látok HDMI bemenetet... Ha jól veszem ki a leírást, akkor sima analóg hangbemenetei vannak (SCART-on, meg elöl azt írja) -
Z0mbi
senior tag
Najo itt jon a dokumentacio...:
......
The EndEzt az alkatreszek most jobb minoseguek mint regen tortenetet elegge alltalanositottam. Szoval sajat multamat nezve:
Elektrotechnikusnak tanultam majd villamos mernoknek. Es nem ez lettem (hal' Istennek)
De arra emlekszem mikor elmentem a Garay elektronikaba es 5% os ellenallasokat vettem... valamint a leheto legkisebb 'meg eleg' elko-kat. (mert dragak voltak)
Ma megnezitek a lomexben csak viccbol hogy az alkatreszek turese sokkal kisebb (1% os ellenallasok 0.25ft/db +afa kornyeken mozognak. Elkokat megnezitek... hat emlekszem hogy akkor a farad ot csak uF ban lattam. Ma mar az 1F os kondi nem luxus. (ez tapreszen rohadtul nem elhanyagolhato de most ez nem errol szol)
Egyszo mint szaz. Olcsobban jobbat csinalunk ma. Emelett sok szart is! (aranyosan tobbet ez utobbibol) Itt jon be az a kepbe hogy olcso husnak hig a leve. Ezert kategorian belul osszehasonlitva egesz biztos hogy jobb termeket talalunk ma mint 20 eve.
Erdekes viszont hogy sokan a jobb termek alatt azt ertik hogy 20 evig jo volt es ment....
Fater 25 eves fekete feher Orionja ma is megy. Akkor az jo?
Ki a lo...sz szeretne a mai TV jet 10 ev mulva nezni? (en ugyan mar 5 ev mulva egy nagyobbat, jobbat, kevesebbet fogyasztot, jobb szinhusegut szeretnek nezni mint ma. Beepitett fekete anyaggal hogy jobb legyen a feketeje 0cd nel!)
-
Vidala
senior tag
Hmmm. Milyen erősítőd van?
Sajnos nem vagyok otthon, ezért nem tudom pontosan a menüneveket:
vezérlőpult -> hangbeállítások-nál kell keresned.
Ott van felsorolva nem tudom már melyik fülön, hogy milyen kimetek vannak, úgy mint analóg, S/PDIF (digitális koax vagy optikai), illetve HDMI. Utóbbiból egy Realtek High Definition Media Interface elnevezést fogsz valószínűsíthetően találni. Ezt kell alapértelmezetté tenni, és innentől elvileg ha bedugod a HDMI kábelt, akkor azon megy a hang/kép. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #27380 üzenetére
Nekem a Thomson képe sosem tetszett, már a "lapostv" korszakban. A grungig is hasonló, egy fokkal jobb talán, ők sztem még előtte voltak jobbak.
Nekem is egy CCFL samum van, de ugye nem a belépő kategóriából.Ezt is hosszas válogatás után vállaltam be, mert mind TV-n, mind digitális forráson elég jó a képe. Nem azt mondom, hogy tökéletes, pedig be is kalibráltam, mert a gyári értékek messze nem sz igaziak. Mondjuk ettől (lényegesen) jobbat vagy a mai LED-es TV-k némelyikénél láttam, de azok nagyon drágák (még), vagy jobb plazmákon. Sajnos anno még a FullHD plazma nagyon drága alternatíva volt, egy darabig meg nem cserélek, mert a különbözet/bukta még nem érné meg. A legsúlyosabb "gondom" viszont az, hogy egy 42"-es Pana plazma 1cm híján nem férne be a szekrénybe a helyére...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27380 üzenetére
Régen a Thomson francia, a Grundig német volt, ma mindkettő távol-keleti.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vidala #27375 üzenetére
ezek még jobb thomsonok voltak, a maiak valóban ipari hulladékok.
a falban anno 50készülék volt analóg TVn,ennek volt 2. legjobb képe a 100zesek közül.egy grundig volt anno,amit szivesebben vettem volna azonos áron, de épp elfogyott.egyébként a mai grundigok is thomson szintűek,de régebben azért nem voltak ennyire tescosak.
mi most samu LCDt vettünk,abszolut nem tetszik a képe TV adáson,de filmezni gépről elmegy.cserébe rohadt olcsó volt méretéhez képest.nem tudom ilyen minőségűek,eladó szerint a ccflek még statisztikailag megbizhatóbbak,mint a friss ledesek.
-
tween
őstag
Csatlakoztattam az aztali pc-m (win7) a házimozival hdmi kábellel,de nem tudom a zenét előcsalogatni a házimoziból
Valaki tudna segíteni? Köszönöm!
-
BBéci
legenda
"Hasonlits ossze harmonikus torzitast egy 20 eves csucserositon meg egy mai 20000 ft os gyatra akarmin."
Ha ezt írod, bizonyára összehasonlítottad, pontos műszerekkel, szakszerűen mérve. Várjuk a dokumentációt, az eredményeket!
Amíg ezeket nem prezentálod, azt mondom rá, nem igaz! -
törölt tag
válasz
Vidala #27374 üzenetére
Én pl témánál maradva még hallottam (nem csak láttam) mostanában Concert 2000 lemezjátszót egy nagyon régi fadobozos orionon(mind erősitő,minf hangfal fadobozos), ettöl az enyém jobban szólt, és Tesla lemezjátszót Onkyo sztereón,Tannoy hangfalon,(ezen utóbbiak valóban nem belépő darabok voltak),nos ezt a láncot már elfogadnám. És egyik lemezjátszótól sem válna meg a gazdájuk (sajnos).
Tévét felénk meg amelyik a kaphatók közül olcsóbb volt,azt vették alapon vásárolták,nem volt "belépő" vagy "alap" kategória. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #27372 üzenetére
A Thomson az egy hulladék, viszont a kb. elmúlt 4-5 év Samsung készülékek (leginkább TV) minőségére nem vennék mérget (mármint, hogy olyan rosszak lennének). Ma ők a korábbi japán, de ugye csak az idő fogja ezt eldönteni, hogy mennyire...
Mondjuk szvsz egy 15 éves jól működő TV már elég jó cucc... -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #27370 üzenetére
Én egy picit azért máshogy gondolkozom, és ezért nem is vagyok ennyire "régen jobb volt" párti. Ennél azért jóval árnyaltabb a kép.
Szerintem az egész alapja valahol ott van, hogy a minőségnek mindig is megkérték az árát. Régebben egy TV még sokkal inkább volt "presztízs termék", mint ma. Ma már azt könnyebb összeszámolni, hogy kinek nincs. Ez a HM erősítőkre még inkább igaz szvsz.
Azt kell figyelembe venni a mai cuccoknál, hogy bizony jóval több minden van bennük, mint néhány évvel ezelőtt - köszönhetően a technológia fejlődésének - ugyanakkor mininum nem drágábbak, és a belépő kategória is ismerti már az összes aktuális szabványt, kodeket stb. Ugyanannyiért ez inkább a többi alakatrész kárára építhető be, tehát aki ugyanazt a minőséget szeretné, az bizony feljebb kell keresgéljen a palettán.A másik, hogy én - részben a fentiekből kiindulva, illetve az eddigi tapasztalataim alapján - már nem szívesen vennék semmiből alap/belépő kategóriát. Az valahol fapados lesz, nem tartós stb. Olcsóbb alkatrészekből nem lehet csodát művelni.
Amit ma jónak és olcsónak ítélünk a régi cuccok közül, azok a maguk idejében bizony nem a belépő kategóriát képviselték jellemzően. Az a szerencsés része (a vevőnek), hogy sokat veszítenek az értékükből és ezért valóban jó vételeket lehet csinálni. Én mondjuk nagyon megszerettem a HDMI-t, de az is igaz, hogy nélküle is lehet élni.
A harmadik része, ami megintcsak a belépő kategória negatívumai közé tartozik, hogy lehet benne HD dekóder, meg bemérőmikrofon, stb de felesleges, ha képtelen megfelelő hang (és kép) minőség előállítására. Valóban: egy régebbi jó hangú lánc nem emlegethető egy napon egy mai belépő szettel, hiába van utóbbi mindenféle matricával ellátva.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27371 üzenetére
Sirferrrel egyezkedj.. A Denonon meghallgathatod.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #27370 üzenetére
volt 15éves samunk, 5 éves thomsonunk döglött.mind sorkimenőben halt meg,és utána hiába cseréltük, nem lett olyan,mint gyárilag.tehát szememben végkimerültek.
ellenben fater 20éves videotonja mai napig működne,ha még használná.
és mi napi átlag 20percet néztük,ő meg átalussza az éjszakát előtte -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #27368 üzenetére
nem túloztok kicsit a dalikkal kapcsolatban?
tudom,h kisebbségben vok,de nekem nem tetszenek ANNYIRA,mint amennyire odáig vagytok értük.lehet azokat a helyeket jellemzi, ahol eddig hallottam,de nekem mozis a hangjuk.óriási kedvem lenne egy profin összeállitott láncban meghallgatni egy jól bejáratott, elhelyezett ikont, olyan zenéken, amikre való.hátha
-
törölt tag
válasz
nebulo5 #27367 üzenetére
Mást ne vegyünk alapul: létezik felénk nem 1 müködő Videoton,ITT Nokia,Sony trinitron,Samsung,Grundig,Thomson televíziók 15-20 vagy az feletti életartammal. Kiváncsi vagyok hogy a mai televiziók elmennek-e idáig,elég ha 15 év mulva 2016ban,2 éves felezési idővel számolva legkevesebbkb 800 darab LCD tévének és 95 db plazmatévének kellene üzemelnie a 2010-es évjáratból,(na Béci: elég jól számoltam?).É szerintem erősitő fronton valamivel jobb arányt kellene képviselni. Lehet 15 év mulva kincset ér a maiak szemében pl egy Onkyo 608-as is akr hanginőséget tekintve egyáltalán ha még lesz belőle működőképes példány.
-
nebulo5
senior tag
Csak néhány észrevételt fűznék a régi vs. új ill. fejlődik az elektronika vs. jobb-e a régebbi hangleképzési áramkőr. És persze a teljesség/definiálhatóság nélkül.
Néhány évvel ezelőtt a nemzetközi normatívákban (környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyezve) törvény erejű rendelet született, hogy az iparban és a kereskedelmi forgalomban nem használható tovább, az ólom tartalmú cin (cink ??) . Ezzel kapcsolatosan, az iparban érintett cégek szakemberei egyértelműen kijelentették, hogy a rendelet kapcsán olyan összetételű forrasztó anyagok felhasználására kényszerültek, amelynek révén a forrasztási technológia minőségi és időtállósági tendenciáját technológiai szempontból 10évre visszadobta!
Egy másik, talán még fontosabb tényező: az újabbnál újabb elektronikai fejlesztések biztos, hogy nem csak a miniatűrizálásra törekednek, hanem a minőségi fejlődést is fő szempontnak tartják. DE! Szinte minden fejlesztéssel foglalkozó cégnél igenis fontos szempont a sorozatgyártás révén, értékesítésből befolyó jövedelem. Ezért nyilvánvaló, hogy olyan terméket kell gyártaniuk, amelynek (a garanciális időintervallum lejárta után) rövid időn belül "illő" dolog elromlania. Hiszen egy másik (akár ugyanolyan tudású) készülék értékesítésével bevételhez jut a gyártó. És itt még szó sincs újításról.
Természetesen gyártanak olyan elektronikai ketyeréket (témánál maradva: HM és stereo erősítőket) amelyekben a legújab és valóban jobb hang leképzésére alkalmas kütyük vannak! Ám azoknak a vételára nagyon sok (a fórumot látogató) "mezítlábas földi halandónak" megfizethetetlen.
Talán hasonló gondolatmenet (akár érthetőbben is megfogalmazva) vezérli mindazt a mozi és zene rajongó tábort, aki a jó minőségért törekedve, a financiális helyzetének tudatában, a használt (akár 1 - 2 évtizeddel korábban gyártott) készülékeket szerzi be magának.
Mellesleg, a most zajló HDMI őrület is a multé lesz néhány év múlva.Kicsit hosszúra sikeredett, és bizonyára első olvasatra nem is teljesen érthető amit mondani akartam. Elnézést, ha már harmadjára olvasnád az érthetőség kedvéért!
-
törölt tag
Szerintem tudják, mit hagynak ki, én legalábbis nem mazochistának ismerem őket. Nálam is járt AV erősítő (egy nem éppen alapkategóriás Yamaha és H/K), de kínszenvedés volt a zenehallgatás vele egy 25 évvel ezelőtti alapszintű Denon PMA-hoz képest is. Példákat sokáig lehetne még sorolni, de nem ez a lényeg. Az általad hivatkozott fenenagy félvezetős újítások (amikre továbbra is várnék példát), fejlődéseket én valamiért nem látom és nem is hallom. Ettől függetlenül ma is gyártanak nagyszerű készülékeket, csak itt jellemzően nem azokról folyik a csevegés.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
#92251648 #27364 üzenetére
Ez igy van. Es az is igaz hogy aki igazi autobuzi az is a regire eskuszik. De attol az uj nem rossz. 3 eve tortent hogy 2 orara kaptam kolcson egy Mustang Fastback kis blokkos gepet. 1967 eset. Na az auto. A kedvencem,. Megis elmondom hogy a mostani suzukim fekje 100x jobb, az alacsonyabb fordulaton jobban huz, a kormany... hat a mustang et nem is neveznem kormanynak. Megkis kurvanagy elmeny vezetni. Egesz egyszeruen mas. 4.7l is V8. Valahogy ez a hasonlat illik szerintem ide is. (es igen ha tehetnem becserelnem 1:1 be a suzukim a mustangra! annak ellenere hogy ergonomiailag 0 es hogy a szervok szinte mindenhol kemenyek. De megis... no kb ugyan ezert ragaszkodnak sokan a regi hificuccokhoz. Van ismerosom aki meg mindig a Quad ra eskuszik. Es koti az ebet a karohoz hogy a sztereo orultek nem tudjak mit hagynak ki. Es hogy igy szol jol meg ugy szol jol...)
-
törölt tag
Az eredmény nem kétséges, de talán Neked meglepetést okozna. Egyszerűbbet mondok: egy 20 évvel ezelőtti középkategóriás sztereó erősítőt tegyél egy mai középkategóriás AV erősítő mellé és hallgasd meg őket egymás után ugyanabban a rendszerben. Ez is nagy csodálkozást okozhat. Talán nem véletlen, hogy a hifistáknál nem látsz csilivili AV receivert.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
bajnokpityu #27356 üzenetére
Erdekes sokaknak nem veszi be a begyuk a terhatasu hangokat...
Egyre tobbtol hallom hogy bezzeg a sztereo. Kicsit olyan ez mikor egy imprezzabol visszaulsz a suzukiba es azt mondod mennyivel jobb ez a ketkerek meghajtas
Na jo egyebkent izlesek es pofonok. En nem mondom hogy a sztereo nem lehet jo. De az. Csak nem lehet az uj dolgokra is rogton azt mondani hogy szar mert csak marketing fogas. (biztos van az is benne jo nagy adaggal de ott marad mindig egy pici es ha valakinek azert erdemes akkor miert ne)
Es egyebkent rohadtul az az igazsag hogy nem az ar a lenyeg hanem az hogy te hogy eled meg. (erre tok jo pelda az LED es edge lit es LCD tvk. sokan azt latjak sokkal szebbnek sokan meg azt mondjak hogy milyen tulszaturalt, fos, foltos kep, clouding,,,,bla bla bla. en azt mondom senkinek nincs igazakinek mi tetszik azt veszi!)
-
bajnokpityu
félisten
-
Z0mbi
senior tag
válasz
python1 #27348 üzenetére
Dehogy nem jo irany!
Most nem trollkodni akarok de sajnos az elektronikaban sokszor ervenyes az hogy a legujabb a legjobb. Egy ev alatt eleg sok dolog valtozhat mondjuk a diskret elemek gyartaval kapcsolatban, uj technologiak jonnek, ua a tranzisztor kevesebb hot disszipal, kevesebbet torzit, nagyobb tisztasagu anyagokat tudnak hasznalni, stb stb,... lehetne sorolni. Van azert egy ellentabor is akik meg arra eskusznek hogy minen ami regen volt az volt a franko... ugyhogy mindenki azt hisz amit akar. Az eletbe nem vennek 2-3 evnel regebbi erositot meg akkor sem ha a csovekhez a futoszal anyagat geshak banyasztak a holdon es 100 zsilio forintba kerult a cucc anno. Bizony van sok dolog ami igen hasznos az uj csatlakozasokkal, bizony a BD Strauss 96Khzen 14000kb/s en sokkal jobban szol 7.1 csatornan mint 2on. stb...
Fogyaszto tarsadalom vagyunk, fogyasztani kell,. Ha nem teszuk osszeomlunk. Ennyi. He... lehet hogy meg buntetnem is azokat akik nem cserelik a cuccaikat rendszeresen! Sot aki hasznaltat vesz azt meg kellene kovezni!(ez csak szarkazmus volt most
)
-
törölt tag
válasz
python1 #27348 üzenetére
Valahol jól mondod.. mert ugye lehet hogy rövidesen felváltja az RJ45 Ethernet csatlakozó. Vayg pedig le kell váltani az ujabb verziók miatt. Miközben pl egy Dune vagy Popi lejátszónak sokkal jobb dekódere lehet egy belépő vagy alap erősitőnél.Onnan pedig lehet analóg vagy PCM-ben tolni az erőlködőre.
-
python1
veterán
válasz
kimi02 #27347 üzenetére
Hát igen egyetértek teljesen!!!
Ez a sz@r hdmi csatlakozó erősítőre,mindenkit,hogy megkavart,pedig nem más mint egy újabb pénzkihúzás az emberek zsebéből!Még a digitális kábelek ki sem futották magukat,hdmi még mi jön utána 1.2,1.3,1.4,1.5,1.6,1.7,1.8,1.9,1.......,hogy ez milyen sz@r.Kíváncsi leszek ,hogy mikor ébrednek öntudatukra az emberek és kezdenek passzív ellenállásba.Annyi "régebbi nagy értékű erősítőket" szinte filléres használt dolgokká alacsonyítják le.Pedig ez nem jó irány!
-
kimi02
őstag
válasz
bendeguz76 #27346 üzenetére
Sajnos a mai erősitőknél szolgáltatás az van dögivel, de hangminőség az nincs.
-
bendeguz76
aktív tag
hát igen el kellene dönteni,hogy a valoszinű jobb hang szemben az ultramodern,haver elött felvágo iphone vezérelt kismillo hangképpel megtámogatott "kütyü"erősitő.nehéz kérdés.
-
kimi02
őstag
válasz
bendeguz76 #27337 üzenetére
Meg kockáztatom , hogy a Denon AVR-3806 110k-ért, jobb hangminőséget ad a 3311-es denontól.
-
ricsik
őstag
válasz
bendeguz76 #27340 üzenetére
Ezt meg tudom érteni
,
pf, nem tudom mért hittem, hogy Gál Istvánnak írtad, hogy vegye meg, bocs, arra válaszoltam. -
ricsik
őstag
válasz
bendeguz76 #27331 üzenetére
Szerintem Gál úr felméri az igényeket, hogy el tudná e adni, nem venni akar.
Más: Már mindenki gyárt mindent : [link] pf.. -
bendeguz76
aktív tag
komoly cucc lehet az a denon már szerintem.bár ezt ugy mondom,hogy hallani még nem hallottam saját fülemmel.
-
törölt tag
válasz
kingljames6 #27329 üzenetére
Mozira jobb az 508.És csatlakozókkal is bővebben el van látva.
Jamótol jobb a Wharfi. -
bendeguz76
aktív tag
válasz
Gál István #27330 üzenetére
jobban jársz ha az rs8-akat megbontod és páronként eladod.
-
Gál István
senior tag
Előre bocsájtom ez durva lesz!
Szerintetek volna olyan ember ebben az országban aki megvenné tőlem a következő összeállítást? Nevezzük el mondjuk "álmaid házimozijának"
erősítő: Denon AVR-4308a
Front: 1pár Monitor Audio RS8
Háttér: 1pár Monitor Audio RS8
Center: Monitor Audio RS LCR
Hangfalkábel: kb 20 méter QED Silver Anniversary XT bi-wiring
Új áron kicsit több mint 1,5M ez a cucc. Érdekelhet valakit használtan de abszolút újszerűen mondjuk 700k-val olcsóbban, úgy 790.000-ért?
-
törölt tag
válasz
kingljames6 #27314 üzenetére
Onkyo a Wharfival.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27315 üzenetére
Sajna szar a netem és már nem fértem bele a szerkesztésbe.
Örülök,hogy örülsz!
Valami hasonló projekten gondolkodom én is,jó lenne valami régi de felsőkategoriás sztereó erősítőt szerválni,csak még nem tudom,hogy milyen márkák képviselnek igazi értékeket.ricsik:köztük én is!
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Egy használt DENON 3311-es megér 280 000-at?
Vagy ennyi pénzért inkább mást? (Garanciálisan)
-
python1
veterán
válasz
#92251648 #27318 üzenetére
De éppen azt próbálnám sugalni,hogy igazi stúdiófelvételt készíteni ssd-re és azt ssd-re továbbvinni,sokszorosítani házi alkalmazásra.
Nekem is van ssd-m, és külső CD meghajtóval ami kis mahagóni asztalkán van arról szoktam be grabbelni a CD hanganyagokat,EAC-al ami 98%-os minőségben grabbel.
Nem vettünk észre a gyári és a begrabbelt hanganyag között minőségi eltérést,ezért lennék kíváncsi eredeti stúdió minőségre,hogy hogy szólna. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #27320 üzenetére
nekem mondjuk volt szerencsém 1 hétig egyszerre birtokolni az alsó kategóriás sztereo denonomat, és az uj szuper HMet.hát sápadtam,hogy mostantól ez lesz a "zene"...
amikor meg rákötöttem digitálisan,szörnyűlködtem.2 hete viszont nem tudom mi van,de újra szeretem a 2106ot.valszeg a rubik zenélnek helyette,de nem érzem most azokat a hibákat.rubikat amúgy sztem be fogom zoknizni...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27319 üzenetére
Akkoriban a hangminőség kevésbé érdekelt, sokpontegyet akartam.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27315 üzenetére
Olyanom volt, szerettem!
Teljesen más, mint mondjuk egy Denon sztereó, inkább a szárazabb, levegősebb hangzás jellemző rá (Ezt hívják talán "angolosnak"?) -
bajnokpityu
félisten
válasz
kingljames6 #27314 üzenetére
a 70% film miatt talán inkább onkyo
-
kingljames6
csendes tag
Sziasztok!
segitsetek légyszi kb 30 m2 re melyik erősitőt vegyem:
onkyo 508
denon 1610hangfal jamo 506 hcs3 vagy wh obsidian 600
kb 70% film, 30% zene.
köszi
-
jobnlk
csendes tag
Sziasztok tudnátok segíteni nekem? Ma megrendeltem a Polk Audio TSI 400-as szettet, több helyen is meghallgattam és erre eset a választásom. A kérdésem Polk Audio CS10-es center hangfallal kapcsolatban lenne.
Eddig azt hittem, hogy a hangfal felső felén kialakítót kb 30 fokos letörés csak a dizájn miatt van, de ma azt mondta valaki hogy nem így van. Ha a hangfalat a képernyő alá helyezem, akkor egyes esetekben túl alacsonyan lehet, és fügölegesen nagy lesz az eltérés a frontsugárzókhoz, és a hallgatási pozícióhoz mérten. Ennek kiküszöbölésére van a letörés, mivel megfordítva kb. a hallgatási pozícióra van irányítva a center hangfal is, és nem feltűnő az eltérés. Az Interneten próbáltam erről keresni valamit, de csak pár képet találtam. (a belinkelt oldal alján vannak a képek)
Valóban így van ez, fordítva is elhelyezhető ez a hangfal, tud erről valaki valamit?
-
Gaben360
senior tag
válasz
bajnokpityu #27309 üzenetére
Akkor már a marantz sem jó....
Engem az érdekelt hogy a réginél(denon 1306)-ról feljebb tudjak lépni. -
Gaben360
senior tag
válasz
Dorian #27302 üzenetére
Szóval akkor jól döntöttem,árban 5000 ft volt a különbség a H/K javára.
Az gondolom nem gáz ha régebbi kontsrukció?
Lett volna egy yamaha rx-v367 is ebben az árfekvésben,csillivilli 3d meg minden,de a súlya alapján nem lehet valami nagy eresztés,a marantz majdnem 2x olyan nehéz.
Egyébként mennyire megbízhatóak a marantzok?
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Opel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest