Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #15785 üzenetére
A hangdobozok bejáratása nem ördöngösség, sokkal egyszerűbb, mint egy plazmatévé esetében. Ha gyorsítani akarod a folyamatot, fordítsd egymással szembe a dobozokat, legyenek egymáshoz olyan közel, amennyire lehetséges. Az egyik vezetékeit kösd ellenfázisba! Ha rendelkezel teszt CD-vel, akkor azzal, de folyamatosan zenét sugárzó rádióadó is megteszi, menjen folyamatosan, cirka negyed hangerőn, vagy még halkabban, hogy ne legyen zavaró. Párszáz óra után sokat javul a hangjuk.
-
v.attis
őstag
Köszönöm mindenkinek! Tudom, hogy teljesen változó, nem lehet így megítélni a hangfalakat.
Viszont, ha elmegyek egyszer meghallgatásra, akkor tudom nagyjából, hogy honnan induljak. Egyébként ez a meghallgatás is becsaphat, nem? Mi a biztosíték, hogy az én lakásomban is jól fog szólni egy bizonyos rendszer? Semmi. -
-
Vidala
senior tag
válasz
Festina86 #15766 üzenetére
A fokozatos építgetéssel semmi gond. Bármikor hozzá lehet csapni egy sub-ot, ha igényled.
Nem könnyű eset a szobád, igen dícsérendő, hogy ennyire igyekszel minnél jobban kialakítani.
Sajnos ilyenkor a THX ajánlás már csak iránymutatásnak jó, mert az adottságokat nem lehet teljesen áthágni.
Az sem jó, ha a "plafonhoz" van túl közel, viszont ez a te esetedben csak félg zavar be, mivel ferde. Én leginkább egy 80cm-es állványon tudnám elképzelni a dobozokat, ha már kialakítottad, hogy kissé hátra-oldalra tudod tenni őket.
Az ES 30-asok talán a legjobban passzolnak a 80-asokhoz (gyakorlatilag ugyanazok, csak nem állók). Ettől még a 20-assal sem lenne semmi gond, főleg, ha kis térben, közel lehet csak elhelyezni őket. -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #15768 üzenetére
Így van (ezt írja a kézikönyv is). Lényegében ez is egyfajta virtuális térhatás egy pár front esetében, amik ráadásul még közel is vannak egymáshoz.
A sorround modes menüben tudod állítani. Ha nem szeretnéd, tedd "auto select"-re az erősítőt, akkor az eredeti blu-ray hangsávot kell (pl. dolby tru HD, vagy DTS HD-MA) megszólaltatnia (ez jelenik meg a kijelzőn). -
törölt tag
válasz
v.attis #15769 üzenetére
Ez csak egyfajta felsorolás a sok közül mondjuk abszolut kategória, tehát prémium modellek...
JBL
Dali
Polk
Quadral
Mission
Heco
Wharfedale.
Nem semmi kérdés,szinte csak szubjektív válaszok lehetségesek... Mivel mindegyik külön kategóriában mást-mást gyárt,pl JBL-nek is van jobb és rosszabb hangfala a Polktól.És a Mission is megelőzheti a JBL-t egy kategórián belül. Tehát ez nem azt jelenti hogy a Warfi mindenben rosszabb,kategóriája válogatja...Dali pl nem is gyárt Mission MV vagy 3.mal megegyező kategóriát és vice versa..
-
v.attis
őstag
Tudná valaki rangsorolni a hangfalakat gyártó szerint? Természetesen ugyanabban a kategóriában szereplő hangfalakat. Mondjuk ezeket a gyártókat:
JBL
Wharfedale
Heco
Mission
Infinity
Dali
Polk
QuadralTermészetesen, ha van még említésre méltó, akkor szívesen fogadom...
-
törölt tag
-
puskas_z
csendes tag
Sziasztok,
elsősoroban a harman tulajokhoz fordúlnék, de bárki válaszolhat aki tudja miről van szó.
Szóval tegnap az avatart néztem blu-ray -en, és amikor kiválasztottam a dolby 5.1es hangot, akkor az erősítőn "dolby vs wide" felirat jelent meg. Mi lehet ez? Szerintem egyébként dolby digitalt hallottam, de akkor is fura. Egyébként volt ez már így máskor is 1-2 filmnél vagy ps3-on játék közben. h/k avr 142 egyébként.Köszi.
-
Festina86
tag
Az a bajom, hogy én egy 15mm tetőtéri szobába próbálom betuszkolni ezt a rendszert. Ennek érdekében már kitettem a koplett szekrénysort, hogy elférjenek a front hangfalak. Most gondoltam behúzom a franciaágyat a szoba közepére és akkor eltudom úgy helyezni a háttérsugárzókat, hogy mögöttem-mellettem legyen. Viszont a hangfal teteje max. 120cm magassan lehet a fal végett. Tudom, hogy elég rossz ez a szoba ilyen célra, de azért valahogy szeretném megoldani. Várom a továbi javaslatokat, hogyan lehetne megodani ezt a helyzetet. Subot is veszek majd a későbbiekben, csak arra majd csak jövőre lesz keret. Gondoltam Viadala is elvan 5.0-ban, nekem is megfog felelni pár hónapig. Köszönöm az eddigi segítséget! Ha lenne valami tipped, azt szívesen várom!
-
BBéci
legenda
Kiegészítve az előzőt: drámai különbségnek nem szabadna lennie a két készülék sztereó hangja között. Szerintem a HK AVR760 és a Denon PMA-1510AE megközelítőleg azonos szinten kell zenéljen. Ergo, nincs sok értelme beiktatni ezt a kétcsatornás gépet, pláne az eltérő hangkarakter miatt.
De ha a tisztességes, szakszerű összehasonlítás során mást hallasz, akkor nincs és nem is lehet ellenvetésem. -
Termi16
őstag
Az mennyire probléma, ha a hátsó hangfalak falra vannak akasztva? (és ugye ott lenne a reflex nyílás...)
Vagy kérdezhetném úgy is, hogy ha "lelógnak" a falról egy 10cm-t, az elég? Így még meg tudnám oldani.
-
BBéci
legenda
válasz
Festina86 #15760 üzenetére
Az ES80-as frontokhoz nem is lehetne jobb háttérsugárzókat találni a 30-asoknál, viszont az elhelyezésüket a THX ajánlás szerint javaslom, fülmagasságnál 60-80 centivel följebb.Ez állvánnyal nehezen megoldható.
A centert ne tedd a frontok vonalánál hátrább, szerintem amúgy sem lenne jó falhoz közel elhelyezni.
Mélyládát is tegyél a rendszerbe, anélkül félkarú óriás lenne! -
Festina86
tag
Hello Mindenkinek!
Ismét lenne egy csomó kérdésem. Karácsonyra tervezem a rendszerem 5.0-ba bővítését ( jelenleg onkyo tx-sr608, jbl es80-as frontok), és gondoltam jó előre tájékozódom ez ügyben. Háttérsugárzónak az es30-ra gondoltam. Jó lenne-e ez a frontokkal vagy ezt már inkább az es90 és es100 találták ki? Tudom, hogy egy családból származnak csak gondoltam biztosra megyek és megkérdezem, nehogy boruljon az a bizonyos egyensúly. A háttérsugárzók elhelyezésénél lenne egy olyan problémán, hogy a közelbe van egy radiátor (kb 50-60 cm-re). Okozhat-e ez vmi problémát vagy kárt (most nem a forró radiátorra gondolok, mert azt sejtem, hogy nem tesz jót)? A másik gondom, hogy az es30-okat szeretném állványra rakni, de nem igazán tudom milyet kéne keresnem. Valaki esetleg nem tudna konkrét állványt ajánlani, vagy vmi honlapot ahonnan elindulhatnék? Nem tudom, hogy nekem mien paraméterű állványokat kéne keresnem a missionokhoz találtam de jbl-hez nem. Magyar honlapokon állványokat is nehéz találni, vmi leírást róluk meg végképp. A hangfal méretei (H x W x D) 387mm x 223mm x 330mm, súly 8.9kg, fülmagasság 85cm. Remélem tudtok nekem vmit ajánlani.
Centernek a JBL ES25C gondoltam, mert nincs is más választás. A tv a falon van, és a centert is szeretném valahogy a falhoz rögzíteni. Ehhez vmi konzol létezik? Esetleg szereljek fel egy polcot?
Most így hirtelen ennyi lenne, bocsánat ha nagy balgaságokat kérdeztem volna. A válaszokat előre is Köszönöm! -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #15704 üzenetére
Azt terveztem, hogy előbb végigolvasom a lemaradásomat, de erre azonnal reagálnom kell.
Az összehasonlításod semmire sem jó, legfeljebb saját magad és a többiek félrevezetésére, összezavarására!
Amennyiben az erősítőid zenei képességeit akarod összehasonlítani, mindkettőhöz közvetlenül csatlakoztasd a lejátszót és a hangdobozokat is! A HK-t sztereóra állítsd! -
csigafej
tag
válasz
#09634560 #15741 üzenetére
köszi szépen!
esetleg azt nem tudod hogy ez Heco melyik hangfala, mert az oldalukon nem találtam róla...
[link]szerinted érdemes egy ilyet megpróbálni? megér ennyit?
Mission-t, JBL-t ebben az árkategóriában nem találtam még (esetleg típusokat tudnál mondani), Wharfedale-ből vr400-at ajánlották, olyat pedig megintcsak nem találtam még ebben az árkategóriában.
köszi előre is
(ha túl sok a kérdés, abbahagyom...)
-
Termi16
őstag
válasz
baluka26 #15751 üzenetére
Nehéz ezekből olyan mondani, ami nagyon jó.
Főleg ennyire "olcsón".
Ha nem tudsz/akarsz többet rászánni, akkor vedd azt, amelyik szimpatikus, nincs túl nagy különbség ebben az árkategóriában. (Persze azt mindenképp nézd meg, hogy a neked fontos csatlakozókkal rendelkezik-e a kinézett cucc) -
baluka26
veterán
Ez jó lehet, rossz lehet?
Nem kell másra tényleg, csak tv nézésre, meg filmezésre, de nincsenek magas elvárások -
MaTTeS
senior tag
válasz
hdcsaba87 #15748 üzenetére
K-lite codec packot használom. Eddig tökéletesen bevált nálam. [link]
Rakd fel, kimenetre állítsd be, hogy S/pdif-en adja ki a Dolby és DTS hangokat (telepítés utáni kalibrációban lehet beállítani). Én a hozzá mellékelt Media Player Classicot használom. Azon is állítsd be, hogy a kimenet (output) s/pdif legyen, ha optikain van összekötve a gépeddel.
Értelemszerűen, ha HDMI-vel használod akkor a HDMI-re kell rakni -
hdcsaba87
aktív tag
Nah végre megvettem a Polkaudio TSI 300 at. Most próbálgatom... bár még olcsó kábelekkel.
A centert kikapcsoltam, és így ha jól tudom a frontok kapják meg a centernek szánt hangokat.
A régi két jamomat bekötöttem háttérnek, de valamiért nem akarnak megszólalni a hátsó hangfalak mkv fájl lejátszásakor.
Régebben ajánlotta valaki, hogy DIRECT-re állítsam az erősítőt... de így se szólalnak meg.
Biztos valami codec probléma lehet, esetleg valaki járt már hasonló cipőben? -
Termi16
őstag
Szerintem valami ilyesmire gondolt, másra nem tudok gondolni
Ez 53e. -
baluka26
veterán
Sziasztok!
Házimozi rendszert tudnátok ajánlani maximum 50ezerért?
Egy egész rendszer kéne, szóval DVD lejátszóstúl, hangfalastúl (5.1). Az egyetlen kitétel, h nagy, álló hangfalai legyenek, ne ilyen kicsik. A szoba amiben lesz nem nagy, nagy "hi-fi" elvárások sincsenek.
-
csigafej
tag
válasz
#09634560 #15736 üzenetére
köszi a gyors választ, a képet csak illusztrációnak raktam be, nem pont erről a falról lenne szó, csak ugyanaz a típus...
írtad hogy újonnan hasonlóakat lehet venni, milyen hangfalat tudnál ajánlani ebben az árkategóriában (30e környékén)? használt vagy új mindegy, fontos hogy basszusa viszonylag jó legyen, nem vagyok egy vájtfülű de valahogy mégis szóljon...
köszi
Gyuri -
törölt tag
válasz
csigafej #15734 üzenetére
Névlegesen ugy 120-150 mert zeneit annyit irnak amennyi jólesik,vagyis mekkora az a kivezérlés amit még károsodás nélkül elvisel rövid távon.
Hallgasd és nézd meg előtte,ilyen korúak már biztosan átestek kondenzátorcserén vagy hasonlón,pl tekercselés.Ha jó akkor megveheted. Nézd meg hogy mennyire van kifáradva az anyaga,ha tul könyen jár vagy kis mozditásra is kotyog és szét van szakadozva a membrán,felejtsd elLaza csavart,porlódó tömétést még ügyes kézzle cserélhetsz.Látom el van dugitva a bassreflex nyílása,tehát javithattták(ami nem baj). árát tekintve vedd figyelembe hogy hasonlót vehetsz ujat Általános zenei célokra kb 20-30-ból.
Szerintem. -
daytonka1
tag
Marantz SR 7300 erölködő. Vélemények? Milyen hangfalszettet szeret?
-
csigafej
tag
sziasztok,
Pioneer cs-9030 hangfalat ismeri valaki? 220 W zenei teljesítmény, névlegesen mennyit takarhat?
érdemes szerintetek ilyen régi hangfalat venni?
köszi,
Gyuri -
v.attis
őstag
válasz
jones965 #15725 üzenetére
Na erre már a többiek fognak érdemleges választ adni. Egyszer valaki azt válaszolta nekem, hogy a Magnat nem a legjobb, ezt viszont többen dícsérik. Az a helyzet, hogy még én is csak tájékozódom és nagyon figyelem a történéseket itt a fórumon.
Szóval a szó a többieké... -
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #15712 üzenetére
Igen, látom, fáj is a szivem. Hát ezt most kihagyom. Az a helyzet, hogy adtam magamnak 1-2 évet, mire meglesz a rendszerem és jelenleg sehol sem vagyok a pénzgyűjtésben.
Minden érdeklődésem a tanulás részét képezi. Azért érdeklődöm mindenről részletesen, mert minden hasznos dolgot kinyomtatok és amikor a vásárlás előtt állok, akkor újra átolvasom és mérlegelek. -
törölt tag
-
811
csendes tag
Szerintetek melyik erősítő a legjobb vétel 90-100 eFt környékén? Denon AVR1610, Yamaha RX-V565, Yamaha RX-V467, Onkyo TX-SR508?
-
törölt tag
válasz
Thuglife #15707 üzenetére
Én a 80-100 ezres darabárnál húznám meg azt a határt ahol értelmet nyer a zene,a HD hang és filmek megfelelő élvezete,természetesen front tekintetében,tehát ennyi az összeghatár,ahonnan már érzékelhető.. Ez természetesen függ a felépitéstől alsó-és különösen a felső- frekvenciák nagyságától és a jelleggörbétől. Mivelhogy elméletileg minél nagyobba felső frekvenciahatr,annál jobban lesugárzódnak az alatta lévő frekvenciák is.Az általad kedvelt zenékhez inkább teljesitmény és dinamikaigény társul,mint jobb részletvisszaadás és a tér pontos leképezése. Így én a 60 alsó 100 felső kategóriát/front jelölném meg számodra felső az érzékegységre és a membránátmérőre helyezve a hangsúlyt.Mig a Jazz élvezete kissebb érzékenységgel és membránnal de nagyobb tömeggel,azonos impedancián a teljes spectrumkép minél lineárisabb leadás képeségével (tehát minél egyenletesebb jelleggörbével) így minél kissebb tozritással kell birjanak. Valójában egy hangszórót rengeteg paraméter jellemez és nem csak elektromos szempontból, pl jóság,eqivalens térfogat,engedékenység,mozgatott tömeg,stb.. ebből a gyártók elég keveset osztanak meg velünk. Ezért is mondjuk hogy hallgatni,hallgatni...
-
Vidala
senior tag
válasz
Thuglife #15707 üzenetére
Szvsz ez az egyik legnehezebb kérdés a "hi-fizésben", és kizárólag a saját értékítéleted / pénztárcád alapján tudod igazán eldönteni.
Én pl. ha lenne sok pénzem (mondjuk nyernék a lottón, és már a repülőre is felültem volna) akkor biztosan vennék akár több milliós rendszert is. Pl. egy olyasmit, amit úgy 10 éve hallgatgattam időnként az azóta itthon megszűnt T+A márkaboltban. Kb. akkor ~8mFt volt a sztereo "zászlóshajójuk" (CD lejátszó, [elő]erősítő, egy pár aktív állódoboz). Azóta bármit hallgatok, ez nálam a referencia.
Persze a lottónyereményem még várat magára... -
Vidala
senior tag
válasz
Vidala #15708 üzenetére
Illetve tulajdonképpen nem is tudom pontosan miből adódó különbséget hallottál, mert közben törtem a fejem, de nem tiszta a kép.
Igazából nem kizárólag a saját kíváncsiságom miatt érdekelene a dolog, hanem azért is, hogy ténylegesen van-e értelme ennyire bonyolítanod a rendszered?
-
Vidala
senior tag
válasz
sirfer #15704 üzenetére
Ez most nekem nem egészen tiszta, pedig nagyon kíváncsi lennék (gondolom nem egyedül) az összemérésükre.
Tehát jelenleg úgy hallgattad, hogy a sztereó erősítő az AVR pre-out-ján van? Így tulképp "csak" a DAC-ok különbségét hallottad (ha jól matekoztam). Ráadásul a Logic 7 nagyon szép dolog, de én a sztereó vs. sztereó hangzás összehasonlításának látnám igazi értelmét. Ja és a műsorforrás, az AVR-en keresztül ment minden esetben?
Szvsz úgy lenne korrekt, ha egyszer csak a Denon sztereón menne tisztán minden, egyszer pedig csak az AVR-en.
Persze nem akarom megmondani mit csinálj a szabadidődben, de már nagyon türelmetlen vagyok! -
Thuglife
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, főleg a jobban hozzáértőkhöz, hogy szerintetek mi az a határ hangfalszettben és erősíítőben amit még érdemes kifizetni annak érdekében, hogy tisztán hallható változás legyen filmek és zene terén is? Fontos megjegyeznem, hogy nem hallgatok komoly zenét, ezért vagyok kiváncsi h Hiphop, modern RnB és disco zenékre érdemes-e 2-300ezres hangfalszettet venni! Már évek óta fórumtag vagyok, sok mindent tudok a házimoziról és egyelőre meg vagyok elégedve a Mission MV8 szettemmel, de később szeretném továbbfejleszteni... ezért gondolkoztam el, hogy meddig érdemes "elszállni" árban ilyen kevésbé "finom" zenénél! Köszi ha segítetek
-
puskas_z
csendes tag
Sziasztok,
tudtok ajánlani álló hangfalpárt, ami jó lehet stereo és házimozi erősítőhöz is? 110-120k közt gondolkodom.
-
madgie
titán
válasz
#09634560 #15702 üzenetére
A múltkor offba tett Musical Fidelity cuccot (HTP előfok- HT600 5.1 vég - DVD1 dvd játszó) kompletten odaadta volna a srác szerintem max 350-ért, de akárhol hirdette eddig itthon, mindenki beszámítósdit játszott, neki meg a pénz kéne. Fent van most az ebay-en az egész, ha valakit érdekel: HTP, HT600, DVD1
-
sirfer
aktív tag
válasz
Dictator^ #15701 üzenetére
Én sem azért írtam....
Az a helyzet, hogy sohasem volt stereo erősítőm és ez a hangzásvilág meglepett.
Az AVR hiába magas ketegóriás, vhogy nem olyan a hangzás, mint az önálló stereónál.
Az is hozzátartozik, hogy az AVR-nél csak a Logic7 módot használtam, mert a stereo módnak sok értelme nem lenne, mivel a stereó erősítőn keresztül megy a front.
Így lehet, hogy az összehasonlítás is egy kicsit fals-nak tűnik.Az összes beállítás hiányában még nem tudom megmondani, hogy hallok-e olyan kopogást, amit te hallottál, remélem,hogy hétvégére meglesz minden cucc és beállítás.
Az is lehet, hogy hozzászoktam a "dübörgéshez" és ezt kerestem a stereónál is.
Ezek csak pillanatnyi tapasztalatok, még sokat kell hallgatnom, hogy a végleges véleményem kialakuljon. -
törölt tag
Sztereót nem találsz. Még tunerest is csak olcsóbat,nem minőségi darabot. Házimozi erősitőből high-end olyan 4-500 ezer körül kezdődik. Nem tudom mennyi a rávalód de külön házimozi előerősitő- előfok és sztereó erősitő kombinációban látom az igényeid megvalósulását.Előfokok kb.400-tól kezdődnek erősítők pedig hozzájuk izlés szerint.
-
Dictator^
veterán
válasz
sirfer #15699 üzenetére
Nem rosszindulatból írtam, csak 3an hallgattuk és mind3unk véleménye az volt, hogy a mély az igen erőteljes. (Nekem nagyon bejött az Ikon 6, cimbinek inkább a Polk RTI a7 tetszett.
A Dali Ikon 2 MK2nél meg olyan volt a mély, mintha picit kopogna. A magas-közepek gyönyörüek voltak!
De meg kell még1x hallgatnom, más és más zenékkel, most én is azon vagyok, hogy VR400-akat lecseréljem Ikon 6-ra
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile 2
- Tesla topik
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Gitáros topic
- Overwatch 2
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest