- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
madgie #49262 üzenetére
A JBL új ára anno olyan 70-75 körül volt ha jól emlékszem. Arról nem tehetünk, hogy ilyen olcsón adták már az elején is ezt a szettet. Kivételek pedig mindig vannak.
H/K-t csak azért írtam mellé látatlanban, mert a JBL-el közös a tulajdonos cég, ezért az szinte egy biztosan jó páros. (A linkelt tesztben s drágább az erősítő...)
-
Patice
nagyúr
válasz
madgie #49258 üzenetére
Akkor megjegyzem ezt a párosítást.
De hogy hogy sok? Miben?
A 7x7-es helyiségbe ilyen összegből nem fog tudni megfelelő teljesítményt és minőséget összehozni.
Ha ez a helyiség pont négyzet alakú, akkor még az akusztikával is gond lesz.
Ezért gondoltam egy olyan megoldásra, amit még szoktak javasolni, hogy egy nagyobb helyiségben egy kisebb részen kialakítani a házimozit.
-
ricsik
őstag
válasz
madgie #49170 üzenetére
Ez pláne azééé
érdekes, mert már a Ph is aláhúzza a hibásan, vagy helytelenül gépelt szöveget. Elég rápillantani. Egyeseknek az egész egy nagy piros hullám. A lustaság fél egészség című nótát máshol kéne alkalmazni...
A másik kedvencem, mikor az angol szöveg magyarral van kombinálva és ha két három szó egybe van írva. Nem hozok példát, nehogy valakit megbántsak.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
madgie #48349 üzenetére
Ez volt az én bajom is, az onkyo-n a középső csatornára raktam 6-8dB-t és érthetőbb lett a film,a régi puffogó mélyládát eladtam,mert a betonpanelba mindenki hallgatta velem a filmeket
Az onkyo amúgy is mélyben elég harsány volt(608) a mostani denon visszafogottabb,itt nem kell emelni a centeren,valahogy jobban megoldja. -
python1
veterán
válasz
madgie #48349 üzenetére
Én egyszerűen kikapcsolom a + mély csatornát vagy a center hangerejét veszem feljebb,hiszen este amúgy sem lehet annyira élvezni a mozihatást panelben.
Megmondom őszintén a DRC.t mint funkciót én sem szeretem,de a hangerő tekergetést még jobban utálom,meg az asszony sem szereti.
-
Zanik
addikt
válasz
madgie #46918 üzenetére
Hát, ezt neked kell tudnod, hogy megéri-e a plusz költséget és a hangminőségbeli (esetleges) visszalépést a kevesebb kábel kényelme. Én mondjuk pont azért döntöttem új erősítő mellett (a használt helyett), mert ki akarom használni az HDMI 1.4 nyújtotta ARC-ot. Meg hát ugye Karácsonyra kaptam, kicsit fura lett volna egy használtat a fa alá rakni.
-
Zanik
addikt
válasz
madgie #46910 üzenetére
Hát, azért ezek a Yamahák eléggé belépőkategóriájúak, szóval nem kell tőlük csodát várni! Én pl. kifejezetten filmre vettem, ezért nem is nagyon izgat, hogy nem kapok csúcsminőségű hifi hangzást. A lényeg, hogy rá tudjak kötni egy szintén belépő szintű 5.1-es szettet, amitől azért jobb hangzást remélhetek mint egy tejfölösdobozos egybe házimozitól. Pénztárcához mérten szerintem jó vétel, később - ha fussa rá - lehet magasabb kategóriára cserélni.
-
BBéci
legenda
válasz
madgie #46884 üzenetére
Találkoztam pár házimozi erősítővel, de OSD nélkülinek a beállítására nem vállalkoznék. Azokból nem csak a képernyőmenü hiányzik, hanem a beállítási lehetőségek száma, a személyreszabhatóság is sokkal kevesebb.
Például a H/K 142-től egyenesen idegbajt kaptam.
Az adott gyártó egymás alatti/feletti modelljei között hangminőségben is van különbség, bár néha eléggé csekély mértékű. Szerintem érdemes a 471-est választani. -
Zanik
addikt
válasz
madgie #46825 üzenetére
Szintén friss RX-V371 tulaj. Nekem egyelőre csak faterom 2 régi Videotonjára van rákötve (kipróbáláshoz megteszi), de így se szól rosszul. Új hangfalakat majd csak akkor kap, ha kész lesz a szoba, ahova beköltözik, de már nézegetem a használt polcsugárzókat, hátha felbukkan egy nekem tetsző pár vagy akár teljes szett.
Szabikaa20: neked nem szokott néha kattani egyet a cucc, mikor forrást váltasz (pl. TV -> rádió)?
-
Szabikaa20
őstag
válasz
madgie #46825 üzenetére
Ja...És most neztem már nálunk is megint 229Euro!Es sok helyen az van irva hogy 5x100W pedig (6/4/2 Ω) 110/130/150 W...Hát a hangja szerintem nagyon jó!!!Én jelenleg ugy hasznalom,hogy ra van kötve a TV-re a TV-re pedig egy hordozhato USB HDD amin vannak az MP3-asok és optikai kábellel van összekötve a TV-vel.A maximum ameddig rakhatom a hangot az 0.0 esetleg +1.0db (-80.0db-től +16.5db-ig van a skála +0.5db-ként)....Ja es a trebble +10db a bass +6db....És szerintem kristálytistán szól!Amit hianyolok rajta az az USB!De a tv-n van ugyhogy elhanyagolhato,meg ha veszek hozzá lejatszok akkor olyat amin van USB is!
-
Szabikaa20
őstag
válasz
madgie #46816 üzenetére
En most vettem egy Yamaha RX-V371-est nagyon megvagyok vele elegedve!Jelenleg csak 2 JBL Control 5 szól róla,de már igy is brutális!Lehet csak azért mondom,mert életem elsö ilyenfajta erositoje.(Elotte egy Crown 660A volt,amit sikeresen kiegettem!!!
)
Meg csak azért vettem meg,mert nálunk átszámítva +- 43000FT-ba(137Euro) jön most ki,mert -40% karácsonyi kiárusítás van!
Am a rendes ára 72000FT (230Euro) körül mozog nálunk.Még hangfalaim nincsenek hozzá,most keszülök subwoofert venni.Jelenleg egy Samsung LE32D5000 TV-vel van osszekötve optikai kábellel.Ha esetleg érdekelne róla valami,akkor megtudom neked nézni kimenetek vagy akármit!
-
Warter
addikt
válasz
madgie #19342 üzenetére
Ez igaz, valóban kell frissíteni kb 2 havonta 1x. Ami max 1 perc és semmit nem kell se előtte se utána csinálni. Van otthon 1-2 gép, de inkább 1 firmware, mint egy rakat biztonsági frissítés, lejátszó és driver frissítés minden hónapban.
Vikthor: És mennyit költöttél rá? És mennyit költesz rá minden évben?
Speciel én az Asus-t megvettem 2 éve, azóta egy fillérbe se került. Teljesen hangtalan és nem kell rajta semmit állítgatni vagy frissíteni max néhány havonta 1 firmware-t.Ja és nem utolsó sorban a fogyasztásról még nem is beszéltünk, ami ugye ég és föld.
-
Gabor970
addikt
válasz
madgie #18457 üzenetére
két és fél éve használok egy MSI Wind U100-at, a legelső hivatalos importból való. Már nem tudnék meglenni netbook nélkül. Lassan megérett az újítás. Ez a 1215N-es asus amire azt mondom, na igen, ezt szeretném utódnak. A Wind kitűnően helyt állt nálam, pedig néha kapott pár pofont (pókerezek rajt leginkább) volt, hogy összecsaptam, és magam mögé vágtam. Ez kibír mindent
leginkább a winchesterét kicsinyellem (80Gb) Persze tetszik az asusban az is, hogy van HDMI és a leírások alapján megbirkózik a media tartalmakkal is. Már látom szomorú sorsom, hogy ha megveszem ezt, akkor feladhatom a használt HM erősítő vásárlási szándékom, mert kelleni fog a HDMI is
és az inkább az újakban van csak.
-
KTTech
veterán
válasz
madgie #18373 üzenetére
Melyik új?
Naponta frissül...:
http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64
-
Vidala
senior tag
válasz
madgie #18160 üzenetére
Én többek között ezért sem sietem el a sub vásárlást. Pedig nem panelban lakom, de társasház, és csak egy közvetlen szomszédom van felfelé. Viszont lekopogom, mert eddig még bírták a hangnyomást
pedig már így is néha a határon mozgok saját érzésre is.
Ebből a szempontból ugye pont a mély hangok a legkritikusabbak, a hanghullámok tulajdonságai miatt. Ugye nem kell senkinek ecsetelni, hogy mondjuk egy közeledő "diszkóautóból" mit hallunk meg legelőször, pedig lehet, hogy a beltérben kiegyensúlyozottan szól.
Sajnos ez van, még ha nem is kérdés, hogy a .1 milyen fontos egy mozinál.
-
Dictator^
veterán
válasz
madgie #16583 üzenetére
Gondolom nálatok is 24/7ben megy a PC akkor
Ha egyszer meglesnéd örülnék, mégiscsak Onkyo!
(#16582) MaTTeS: köszi, majd írd meg, igazából egy 307 tulajt már megkérdeztem, Ő aztmondta, nála nincs ilyen.
Igen mondhatom, hogy nem mély hangon persze, nálam egy picivel magasabb tartományba búg, mint az ismerösömnél.
-
BBéci
legenda
válasz
madgie #16390 üzenetére
Figyelmetlenül olvashattad az írásomat, mert a válaszodból sértődöttség sugárzik.
Elismétlem más szavakkal.
Egy, a tiédhez hasonló szub/szat rendszer esetén teljesen természetes, hogy zenehallgatáshoz is be van kapcsolva a mélynyomó, hiszen azzal együtt képeznek egységet.
Ez nem jelenti azt, hogy minden rendszerben jó, vagy szükséges sztereó zenehallgatáshoz a mélynyomó.(#16393) Dorian
Nem ismerem azt a Marantzot.
Szerinted hány hertzig mennek le a frontsugárzóid? Ugyanis onnan kellene indítani a szubot, még akkor is, ha a fontok nincsenek vágva. -
BBéci
legenda
válasz
madgie #16385 üzenetére
A jazzkedvelők jelentős része állványos dobozokon hallgat zenét, viszont mélyládát bottal sem piszkálnának meg, mégis elégedettek a hangzással.
Tehát általánosságban nem értek veled egyet.
A Te esetedben valahol 80 Hz táján vágva van a frekvenciatartomány, mert házimozira van beállítva, másrészt az átlagos zenehallgatásra alkalmas dobozokhoz képest szerény a mélyátvitelük, ami normális, hiszen sub/szat rendszer.(#16386) Dorian
Hány hertztől szólt a láda és milyen meredekségű a váltója???
Nálam általában 40 alatt jut szóhoz, meg nem mondod, hol van elhelyezve. -
dhcodoki
senior tag
válasz
madgie #15203 üzenetére
Én ezt is szeretem, nem csak tesztanyagként...
[Metallica] -
Dorian
félisten
-
-
-
madgie
titán
válasz
madgie #14674 üzenetére
Úgy értem, abban van igazad, hogy aki idejön, annak már fontos valamilyen szinten a minőség. Az utolsó mondatod viszont nem feltétlenül igaz sajna, van, aki egyáltalán nem hallaná ki a különbséget, főleg, ha abból indulunk ki, hogy a kommersz kategória miatt az a nézet uralkodik, hogy döng a mély oszt kész, akkor jó. Ugyanúgy, ahogy az LCD tévék gyári, túllőtt színvilágát szokták meg egyesek és mutathatjuk nekik a kalibrált, gyönyörű plazmákat, ha neki egyszerűen nem tetszik. Az átlag magyar is túlfűszerez mindent, aztán kell neki vagy negyed évszázad, míg rájön, hogy sokszor a kevesebb több. Sokan akkor sem...
Kifutottam szerkesztési időből, azért írtam külön.
-
BBéci
legenda
válasz
madgie #14671 üzenetére
"nem mindenki hallja/látja/érzi a különbséget, vagy csak egyszerűen nincs rá szüksége."
Akinek nincs szüksége jobb rendszerre, az nem jön a házimozi erősítős topikba. Aki viszont itt tesz fel kérdést, annak nyugodtan fel lehet nyitni a szemeit.
Nyilván nem megyek a géniusz topikba fikázni, semmi értelme nem lenne, hagyom őket dagonyázni a finom, meleg sárban.
Honnan tudhatjuk, hogy hallja-e valaki a különbséget, amikor az illető még sosem volt tisztességes házimozi közelében sem? -
törölt tag
válasz
madgie #14652 üzenetére
Így tisztább. De BBéci szerintem már nem vállal HDMI nélküli házimozi készülékeket tesztelni.
Vagy ha igen,(ritkán csúcsgépeknél) analóg módszerrel-RCA,LCR- köti inkább be. Sztereóhoz pedigFőleg analógót,vagy LCR-t,ha elérhető esetleg koaxiálist használ.
Koaxot előnyben részesiti az optikainál.(leszürve eddigi hozzászólásait). -
törölt tag
válasz
madgie #14587 üzenetére
Az ATT-t nem ismerem, viszont a havi Catalyst topicokba beleolvasok, s elég elkeserítő helyzetet vázolnak a kommentek. Pedig én is ATi-t nézegetek, mert maga a vas, ill. az AMD platform lehetősége meg nagyon tetszik.
Azért ha jól emlékszem a DP-vel sem két napja küzdesz, elég gáz, hogy ez még mindig nem oldódott meg.
BBéci: Sajnos nincsen HD passthrough-t tudó mobil GPU-juk.
-
törölt tag
válasz
madgie #13319 üzenetére
Fázist a centerhangfal és a subwofer távolságkülönbségéhez kell beállitani. Ha egyenlő távolságra vannak (Tehát tőled a center-sub távolságkülönbség=0),akkor nem kell bántani.Ha 180 fokkal lehet állllitani, akkor kb.75-210 centi különbségnél állitsd 180-ra-re vagy ha 90 fokkal állitható akkor 75-150-210 cm. a határértékek ahol állitani kell 90-180-270 fokra.Amugy ha igy nem tudnád eldönteni az a beállitás jó,ahol több mélyhangot hallasz a hallgatási pontból,tehát nem oltják ki egymást.
Ez természetesen nem érvényes a mérőmikrofonnal ellátott mélynyomókra!Azok beállitják magukat. -
törölt tag
válasz
madgie #12900 üzenetére
Na ja, most jött vissza a mélynyomó a garanciából. Telefonban mondta a hölgyemény, hogy mellékeltek egy papírt; valószínű valamelyik kábelem rossz. De érted, az volt a hiba, hogy bedugom a konnektorba és búg. Ezek után persze ne kapjak hülyét.
Valamit azért cseréltek benne, de nem tudom megoldódott-e a gond. Csak hétvégén lesz időm elmenni érte.
-
törölt tag
válasz
madgie #12879 üzenetére
Igen,elhajtja.De a legtöbb erősitön lehet állitani 6-esetleg még 4-ohmra is.Azt viszont tedd meg!.Annyi hogy nagyobb hangerőn hamarabb jelentkezik a torzitás,és kicsit zajosabb leszCsak nagyon nagy hangerőn torzul de ott mindegyik,csak a 4 ohm hamarabb,válasz a 2. kérdésedre.Megfőni nem fog,csak ha bezárod erösen a polcba és ugyis lekapcsol a védelme...Csak 4 ohm alá már nem szabad lemenni.
A hangfalat már hozhatod isÉs a többit is nyugodtan. Sőt:még kocsit is neked kell megvenned,mivel nincs nekem.
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged