- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
nismoka #14399 üzenetére
Azt én is aláirom hogy beállitás kérdése,ott nemigen állitgattak semmit. magyarul az alapbeálllitáson ment minden kb félhangerőn,de épp a 920 feletti modelleknél már az MCAAC-vel szinte mindent lehet korrigálni a hangképben és szgépre menteni.
Fázis korrekciót azt kb.a center-subwofer távolságkülönbség ;>180cm.-nél kell csak átkapcsolni. -
Itt is megkérdezem, hátha előbb kapok választ...
Az természetes jelenség az LCD TVknél, hogy clouding effect lép fel. Kérdésem az lenne, hogy ez idővel erősebbé válik vagy válhat? Most már 1 éves a TVm és mintha könnyebben észreveszem ezeket a világosabb részeket. Ez ellen nem lehet semmit se tenni, ugye?
Üdv,
Vik -
Vidala
senior tag
-
k.t.a.
senior tag
Sziasztok!
Véleményt és tanácsot szeretnék kérni. Szükségem lenne egy házimozi erősítőre, abból a célból, hogy ne kelljen olyan sok távirányítót markolászni ha átváltok egyik forrásról a másikra, illetve egy kicsit jobb hangminőség sem ártana. Jó lenne még ha bluetouth kihangosítóként is tudna működni, illetve ha lenne rajta beszédhang kiemelés filmnézéshez. Jelenleg kettő HDMI 1080p képbemenetem lenne, és egy HDMI kimenet kellene a képnek. Jó lenne ha maradna még egy HDMI bemenet szabadon fényképezőnek, mobilnak, stb. Hangbemenetből sem kell semmi extra, csak a PC-t kötném rá, illetve a képpel együtt jönne a hang is HDMI-n (T-home beltéri NetTV). Hangkimenet egy 5.1-es rendszert hajtana meg. Jelenleg egy aktív Genius számítógépes rendszerem van, amiből a mélyet ki akarom cserélni kezdetben (ez jelenleg egyben van az erősítővel), később néznék hozzá rendes settet is. Az már csak álom lenne, ha még PIP-et is tudna két HDMI-ből a készülék, bár gyanítom az már nem az én pénztárcámnak való.
Apámnak vettem egy Yamaha erősítőt még régebben (talán RX-V365) ami hangminőségben és árban számomra is megfelelő lenne, csak funkciókban nem az igazi. Most a Yamaha RX-V367 és 467 között gondolkodom. Nem tartom túl felhasználó barátnak a menürendszerét, de ezen kívül nincs bajom a Yamahával. Szerintetek valamelyik megfelelne nekem, vagy van jobb választás akár olcsóbban (nagyon max 100eFt)?
Előre is köszönöm a segítséget.Szerk.: Még annyi hogy nincs 3D-s TV-m csak egy alap fullHD Samsung LE37M87BD.
-
törölt tag
válasz
Vidala #14378 üzenetére
Egyelőre fülhallgatót.
( De ott lesz véve a erősitő és a hangfalak is,ha összejön a rávaló.Még azt sem tudom mennyiért menne el a Yamaha 1300 RDS..
Élmények:
Pio nem annyira, de a többi tetszett,különösen a NAd,de az drága volt és kevesebb szolgáltatásokkal bir.Kissebb.olcsóbb Misssionokra és dalikra nem való a nad,csak minőségibbre,(ezért is nem az lett választva a vásárló által) de ott kihozza az igazti,audiofil hangzása lesz,állitom,jobb mint a Rotelnek pl a mission 794-el.Onkyo 608 jobban szolt mint az 508..(sorry,tapasztalatot kértél).Tehát nem csak szolgáltatásbeli különbség van közöttük.JBL E80 és az ES80 között jól kihallható volt Onkyó 608-on a ES80 erősebb magasabban és mélyebben is tisztább hangja.Az ES80 és a M35,,M6 MX és a 794 missionok cslilngeltek érezni lehetettt hogy a magasabb hangok is jelen vannak a hangképben. nem lettek fojtottak.Utána a vásárló kérdezte a kifutók közül van-e jobb erősitő igy lett 200 ért a 707 megvásárolva + meghallgatva vele a M35i pár.
-
törölt tag
válasz
redhunter #14374 üzenetére
Igen.Kezeli de nem hozza létre pl.a DD true és a DTS HR 7.1-hez szükséges +2 csatornát,csak 5.1-et. A DTS HD és a DD EX amugy is 5.1 core-t (azaz magot) tartalmaz és az kerül csak dekódolásra. és mivel a DDplus nem kompatibilis a hagyományos DD-al igy nem "hallgat" hanem dekodolva lesz az is.
-
redhunter
senior tag
Hello érdeklödnék hogyha veszek egy olyan erösitöt amiben van dts hd dekoder tehát tudja a nagy felbontásu hangot de csak 6 csatornás akkor jol értem hogy kezelni tudja, de 5.1 csatornán küldi a jelet ellentétben a 7.1 erösitökkel?
-
Zozzy
aktív tag
válasz
#09634560 #14359 üzenetére
Konkrétan a Denon 1911-et nem ajánlanám, múltkor megmutatta a Media Marktban az eladó a hátulját, mellette a 1910-est is. Mit ne mondjak, eléggé spórolósra sikerült. Fele annyi csatlakoztatási lehetőség sincs rajta, mint az elődjén, annyi újdonságot mutat, hogy van rajta egy USB port elől, meg 1.4-es HDMI-t is tud már.
Szvsz abszolút nem éri meg a többlet kiadást a 1910-hez képest. -
törölt tag
válasz
Levin01 #14371 üzenetére
Én épp a héten hallgattam több más szetttel Onkyón,denonon NAD-on és pion Missiont és polkot,plussz még Onkyon JBL-t és dalit.Kihasználtam hogy vki vásárolni akart.így sokmindent volt időm hallani,elöttem állt a sorban.Tehát hallás után ajánlom.(végül Onkyo-707,mission M35 pack és sub mellett döntött kb 400 alatt volt alkuval.
-
Levin01
őstag
válasz
#09634560 #14370 üzenetére
Nincs semmi bajom vele, de mivel nem tudok/akarok többszázezret rákölteni a dologra, ezért megnézem, hogy 60 és 100K között mi a felhozatal. Ha lehet 60-ért is jót venni akkor miért 90-ért vegyek?
Ettől függetlenül eddig a Mission a legesélyesebb mert nagyon arra buzdít a fórum -
eviktor
tag
Nem szokott lenni véletlenül valamilyen vakteszt-rendezvény az igazán elhivatott audiofil rajongóknak?
Bekötött szemmel hallgatva erősítőt, hangfalat, tényleg észrevesznek-e minden különbséget, és ami talán fontosabb: arányban vannak ezek-e az árkülönbségekkel?
Másképp megfogalmazva, ha nem látod a dobozt, meg tudod e mondani 100e, vagy 200e az ára? -
Levin01
őstag
Erről vélemény?
Echotech E-808
[link] -
Levin01
őstag
Erről valami vélemény?
Sony SS-FCR6000
[link] -
BBéci
legenda
válasz
Mustármag #14354 üzenetére
1. A SAL termékek kifejezetten olcsóak.
2. 10-25 milliós rendszereken edzem a hallásomat, talán akkor is tudnék használható tanácsot adni, ha két nullát tennél a szóbanforgó szett árának végére.Hocsa és Levin01!
Olvassatok vissza párszáz hozzászólást, naponta adunk válaszokat hasonló kérdésekre.
A mélynyómóra vonatkozóra is. -
Mustármag
őstag
Elnézést kérek mindenkitől, én félre olvastam a SAL-ok árát!!
Nem sértésnek szántam, egyszerűn "megcsalt" a szemem plusz egy nullát láttam!És azért írtam amit írtam! -
Vidala
senior tag
válasz
Vikthor #14351 üzenetére
Épp nemrég írtam, hogy egy barátom egy pár 400-ast vett - ami ugye épp a kettő kötött van - számomra már az is elég megyőző, de kicsi szobában van. Igazából ezzel azt akarom mondani, hogy én is a nagyobbak felé hajlanék, de ha tudod hallgasd meg őket (minő meglepő tanács
), és a szoba méretéhez + a füledhez igazodva válaszd ki a legmegfeleőbbet.
-
eviktor
tag
válasz
Mustármag #14331 üzenetére
Én annak idején - mielőtt elkezdtem volna költekezni - megfogadva a sokszor ismételt tanácsotokat több helyen is voltam "hallgatózni", és volt egy olyan cég, ahol gyakorlatilag megaláztak mikor egyértelművé vált, hogy nincs 350e forintom az általuk megjelölt minimális belépő szintű szettre. Gyorsan leültettek egy nagy vászon elé, nézhettem negyed óra transzformerszt, oszt kulloghattam el. A legtöbb segítséget itt, és egy Saturnban kaptam.
-
válasz
jones965 #14350 üzenetére
Bár a TSI sorozat nem high-end, elég rendesen szól már a legkisebb állóhangfal tagja is. Rosszat nem tudok róla mondani, ha teheted és a pénztárcád engedi akkor inkáb az 500-ast válaszd, mert jobban jársz vele hosszabb távon (magasabban vannak a magashangszórói és mélyebbre mennek le).
Üdv,
Vik -
jones965
Modder
válasz
Vikthor #14349 üzenetére
Azért szvsz van egy kis különbség az előd, és a jelenlegi pio között, már csak ha a HDMI-t, valamint a dekóderek tudását vesszük alapul. A beépített advanced MCACC-ről már nem is beszélve. ezért gondoltam, hogy az erősítő tudását egy hozzá aránylag méltó minőséget képviselő hangfal szettel lássam el.
A véleményetekből és tapasztalataitokból azt szűröm le ( remélem nem rózsaszín szmüveg van előttem), hogy nagyon megéri lecserélni a jelenlegi magnatot a polkaudio-ra. -
válasz
jones965 #14348 üzenetére
az az igazság, hogy majdnem azonos árkategóriás AVR erősítő csere esetében ugyanazokkal a hangfalakkal, alig hallható vagy semmi különbség nem lesz észlelhető. Én éppen egy 300-es H/K házimozi erősítőn hallgattam meg először és utána ugyanazta zenét egy sima 100-es NAD-on és ég és föld volt a különbség a NAD javára a hangminőség terén. Igaz ez már a zenei téma, mert itt csak 2.0 van. Házimozira meg ugye minimum 5.1 csatorna kell... az megint más.
-
jones965
Modder
válasz
Vikthor #14345 üzenetére
Köszönöm, kérdésem olyan irányú volt, hogy nemrég cseréltem le az erősítőmet a jelenlegire ( az előd yamaha vrx 440 volt), és a hangzástéren kívül más minőségbeli javulást nem igazán tapasztaltam. Ez az ár elég barátinak mondható, valamint a hellyel is gazdálkodnom kell, és ez a szett pont alkalmas lenne a jelenlegi kiváltására.
(#14347) Vidala :- úgy érzem, kezdtek meggyőzni a minőségi váltásról.
-
Vidala
senior tag
válasz
Mustármag #14331 üzenetére
Nem sikerült túl hízelgőre a megfogalmazásod néhány fórumtársra nézve (nem magamra gondolok).
Amúgy a javaslatod támogatom, mert nem árt előzetesen meghallgatni néhány cuccot, és erre a stream-es fiúk csak ajánlhatók. Viszont az sem árt, ha nem tanácstalanul állítasz be, hanem van már valami elképzelésed, fogalmad a dolgokról. Plusz magam részéről hallgatnék a nálam tapasztaltabbakra, és elraknám a jótanácsaikat a tarisznyámba. -
válasz
jones965 #14344 üzenetére
Magnatot nem amit írtál, de ezt a Polk settet hallottam és lehidaltam tőle. Tetszett a hangzása, a magastartománya és a sztereóképe is renben volt a TSI300-nak. Igaz egy stereo NAD erősítővel teszteltem és úgy szólt, mint a mostani TSI500-am a jelenlegi házimozi erősítőmmel...
-
jones965
Modder
Ettől a szettől jelentős változást érhetek el pozitív irányba a meglévő magnat 880 motion szetthez képest?
Az erősítő egy pio vs-x920. -
Thuglife
senior tag
válasz
Levin01 #14341 üzenetére
Ha picit visszolvasnál láthatnád h ennyi pénzért a Wharfedale helyett a Mission MV Cinema Pack-ot ajánlja több fórumtárs is (saját tapasztalat alapján is)
Nem rossz belépő az a Pio sem, de van még jó néhány másik márka is ennyi pénzért!
Pl.:Onkyo TX-SR308,vagy Yamaha RX-V367 stb... -
Levin01
őstag
Köszönöm a kiigazítást
Amiket belinkeltem Pioneer erősítő és Wharfadale hangfalszett arról mi a vélemyéned?A kettő együtt cirka 150K-ból megáll. Többet nem nagyon szánnék rá.
Eddig egy Genius Home Theater 5.1-es hangfalszettem volt integrált hangkarira kötve. Ahhoz képest már ez is hatalmas minőségbeli javulás lenne. -
hocsa
csendes tag
Sziasztok
Ötleteket szeretnék gyűjteni házimozi vásáráshoz.
200k-ból szeretnék 2 frontot és egy erősítőt venni.Miket ajánltok?
Válaszotokat előre is köszi -
Levin01
őstag
Ja, erősítőnek meg ezt néztem ki:
[link]PIONEER - VSX-519V
-
ricsik
őstag
Az normális jelenség ha a tüskéket teljesen becsavarom és billeg a hangfal? Mintha a 4-ből 3 egy síkban lenne, de a 4.-et 1 milivel beljebb lehetne csavarni.
Levin01: alakul
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a 16m2-es szobámba egy kellemes hangzású hangrendszert.
SoundBlaster X-Fi hangkártyára szeretnék egy 5.1-es házimozi erősítőt kötni optikai kábellel és a következő hangfalszettet néztem ki.
[link]Szerintetek megfelelően beszólná ez a szett a szobát szép minőségben?
Ehhez a hangfalszetthez szükséges mélyláda?Előre is köszönöm a válaszokat
-
bozont
veterán
Ez lehet hülye kérdés lesz, de van valami különbség ha a hangfalakat ilyen vagy ilyen módon kötöm az erősítőre? Csak mert először az utóbbi módon voltak bekötve, és ekkor jelentkezett a recsegés a magas hangoknál amire panaszkodtam nemrég, de most átkötöttem úgy ahogy az első képen ábrázoltam és most rendben szól minden úgy ahogy "kell".
-
Dorian
félisten
Akinek rágcsálói vannak, érdemes lehet lapos (szőtt) kábeleket venni, azt nem nézik növénynek
Én mindenesetre baromira örültem neki, hogy a hangfalkábeleket békén hagyták. A telefonkábelt meg egy lámpa 230-as kábelét bezzeg összerágták.
Szerencséjükre csak a 0-t, a fázist nem
-
törölt tag
Én úgy értelmeztem hogy 3 egyforma hosszú kábelt kell-e használni a front-center trióhoz.
"Jól emlékszem, hogy a centernek ugyanolyan hosszú kábel kell, mint a frontoknak?"
Arra ment a válaszom.Ami a nem THX dobozok kivételével igaz is.De tudomásom szerint ott sem kötelező. -
Slax
senior tag
Azon agyaltam épp, hogy elviszem a saját kábeleimet, többé kevésbé stimmelnek a hosszok, meghallgatjuk azzal. Ha a fura hangzás megszűnik, akkor is megvetetek vele egy készletre valót (uszkve 30 méternyit), ha a nyaka köré kell is csavarni.
Amúgy jut eszembe. Jól emlékszem, hogy a centernek ugyanolyan hosszú kábel kell, mint a frontoknak?
-
Slax
senior tag
Szóval akár még jó is lehet. A sima hangfalkábelekkel szemben nem valószínű a hallható különbség, de egy jó középkategóriás kábellel szemben már elvérezne. Mivel a srácnál nem egy márkájú szett van (szubbal együtt 4 márkából áll össze, és szerintem kissé nem is összeillő, valahogy fura a hangzása, olyan mosott, szűrt, néha meglepően tiszta mégis, szal fura), akkor maradhat. Hm. Pedig majdnem sikerült rábeszélni, hogy váltsa le őket, bár a méterár hallatán hülyének nézett (pár száz küvecs per méter). Pedig ha tudná, hogy szerelt kábelből akad 200k méteréért. Köszönöm szépen a véleményeket. Újat tudtam meg.
-
törölt tag
válasz
ToxLee #14301 üzenetére
Igen, pontosan. Cimborámnak FullHD felbontású TV-je van, de ott is hagyott egy fekete keretet. Nálam is megnézük a kártyát, ugyanez. Már majdnem visszavitte, hogy hibás, de aztán rátalált a neten, mit kell beállítani: a Catalystben van egy Overlay csúszka, ha azt 0-ra állítod, Nálad is el fog tűnni a keret.
A másikra: Dali Concept Subom van, ha visszakeresel, írtam már róla a topicban, nagyon meg vagyok elégedve a hangjával. Annyi a nyűgje, hogy ha bedugom a konnektorba, egyszerre elkezd búgni. Ha sokat megy, akkor erősebben. Elvittem garanciába, mert ez elég zavaró, de egy hét után visszadobták azzal, hogy biztos valamelyik kábelem rossz. Hitvány egy banda, biztos nem vizsgálták meg rendesen és persze nem is nyúltak hozzá. A Yamahát nem ismerem, de ha Conceptet vennél és ilyet tapasztalnál vele, 3 napon belül vidd vissza.
Én azt tervezem, hogy megjavíttatom a Hivoxnál, ott legalább úgy néz ki, értenek is ahhoz, amit csinálnak.Egyébként az AVX-en van Ikon Sub, 120 ezer körül, érdemes lehet megnézned (megvenned).
-
Vidala
senior tag
Végül is a kábel jó lehet (sodort, 2,5-es réz kábel, max. annyi, hogy nem nagy tisztaságú, de az legyen a legkevesebb). A bekötésük módja már más kérdés: én a 3-ból csak 2 eret használnék, mert a jelenlegi módon az egyik dupla olyan vastag, mint a másik. Mindehhez a földeléses megmagyarázás meg
Viszont ahogy előttem már mondták, meg kell hallgatni... -
Slax
senior tag
Üdv.
Olyasmit láttam, amiről nem tudom, hogy érvelhetek ellene. A teljes szett, a sub kivételével, sima sodrott 220-as, háromeres, 2.5 mm2-es vezetékkel van bekábelezve, a háromból kettő a pozitívra van bekötve. Magyarázat az volt, hogy olcsóbb, ugyanolyan vastag, a világos háttér előtt kevésbé látszik, mint a piros-fekete. A kettős bekötésre meg az, hogy azon megy a jel, a másik a föld, a jel jobb, ha vastagabb, hiszen vannak bikábelezett hangfalak gyárilag is. A bikábelezést ismerem, láttam, hallottam, audiofil szint alatt nem igen látom értelmét, de tényleg nincs különbség a hálózati és a hangfal 2.5 mm2-es vezetéke között? A frekvenciaátvitel, eddig úgy tudtam, ég és föld a két vezeték között anyaguk különbözősége miatt. Véleményeket kérnék. -
ToxLee
őstag
Szerintetek egy Yamaha YST-SW515-ös subot érdemes lecserélni egy DALI Concept subra?
-
Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged