- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
#09634560 #14870 üzenetére
nem nekem kell, hanem leányzónak, így az én véleményem nem mérvadó ebben, elégedett vagyok a sajátommal. amúgy igen, az onkyo nem tudna nálam labdábarúgni a h/k design mellett
szóval 25m2-es szobába kellene a csajszinak, és 3 gombnál többet is letudna nyomni, úgyhogy talán valamit lehetne szerválni a minőség/egyszerű kezelhetőség középmezőnyből -
holden72
tag
Sziaszok,
Ezt a szettet hallotta már valaki?
http://www.netdepo.hu/wharfedale-crystal-cr-304-+-301-+-30c-1846.html/hun/
Milyen az ár/érték aránya? Érdemes?
Köszönettel!
-
Gabor970
addikt
Nagykanizsán ez nem ennyire egyszerű. Van vagy egy hely, ahol mellékesen nem tilos a dohányzás. Na nekem itt vége is a dalnak én nem tudok dohányzókkal egy zárt helyen lenni, mert utálom a dohányfüstöt. Játszottam pár alkalommal Keszthelyen élőben cash-game-et, ott hihetetlen lazán tolták. Minden alkalommal simán feszes játékkal 20-30-50e Ft plusszal jöttem el, de akármilyen hülyén hangzik rosszul éreztem magam. Láthatóan összeszokott társaság, -nyilvános hely- jövök én, és leveszem őket zsinórban több alkalommal. Nem megyek többé, online nincs lelkiismeretfurdalásom. Havi egy alkalommal baráti társasággal szoktunk játszani versenyt 2000-es beugróval, na az tuti jó, de hát havi egy alkalom..... Szóval marad a monitor. Sajna kell ez a kis kiegészítés.
-
törölt tag
válasz
nismoka #14894 üzenetére
Ebben igazad van..
. De abszolut értékben véve inkább monitorozok és a család többi tagja addig tévézhet.Gáz lenne ha a net miatt elvenném a tévét előlük. És kissebb helyet is foglal el,nem is fogyaszt annyit. És ha elpusztul hamarabb tudom pótolni,mint a százakárhány ezres tévét,mert kissebbet mnem érdemes venni. Ebben a monitor verhetetlen.
De ízlések és pofonok... nem vagyunk egyformák. -
nismoka
addikt
Miért is? Egy LCD TV-ben sokkal jobb panel van mint a többségben TN paneles monitorokban. Jelenleg egy 40"-os bravia-t használok monitornak, le nem cserélném valami kis betekintési szögü, fakó képü TN paneles monitorra. Kép-hang mehet HDMI-n az erősítőn keresztül, mi azzal a gond?
-
Dictator^
veterán
válasz
Vikthor #14884 üzenetére
Hát azért bocs, hogy nem minden eszközöm up-to-date.
Sajna annyit nem tudok rá költeni amit szeretnék.A 17"-est is azért tettem félre mert már undoritóan kicsi volt.. igen az már több mint 6 éves sztem, az LCDTv meg kb 3 , nem hinném , hogy több. Az erősitőt most vettem újonnan, nem tudom hány éves? 1-2?
De örülök, hogy azért neked futotta azokra amikre..
-
Dictator^
veterán
válasz
Vidala #14879 üzenetére
Igen , arra már rájöttem, hogy csak azonos bemenetű jelet továbbit az azonos kimeneten.
Sajna erre nem figyeltem amikor vettem, persze nem emiatt válaszottam, de jó lett volna ha minden átment volna az 1 db HDMI Outon.
A plusz monitor kilőve, fogyasztás szempontjából még meg is érné, de, hogy a 17"-es moncsit visszadugom az ki van zárva.
Igazából a probléma megoldva, akár úgy, ahogy Vikthor írja, akár HDMI Thru.
-
Dictator^
veterán
válasz
Vikthor #14878 üzenetére
Igazából már mind1, a lényeg, hogy HD hang jöjjön.
Akár úgy, hogy az erősitő viszi a képet a PC-nek, akár a PC a TV-nek. Csak a HD hang jöjjön át.
Külön monitort szerintem nem fogok használni, egyszerűen néha nagyobb felületre van szükségem, mint tökölni 1280x1024be a 17"-esemen. Meg hát már szerintem vissza se tudnék szokni.
Mindent a TV-n tolok, akár ha valami szerkesztek, játszok (ritkán), filmet nézek.. stb.Szerintem a 82cm-esen is élvezhető minden, persze igen, örülnék egy nagyobbnak, de jelenleg nincs keret rá.. így marad az ami van.
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #14872 üzenetére
Végigolvastam még egyszer a vesszőfutásod, mert itt-ott elveszettem a fonalat.
A zene / internet használati szokásaid alapján jónak tűnik a kérdéses megoldás:
PC-TV /DVi-HDMi/ és PC-AVR /Hdmi-Hdmi/ így lehet HD hangod is.Még nem világos, hogy megfejtettétek-e a manulat, csak ezért segítségképpen:
Az 508-asod a képjelből csak azonos csatlakozótípus esetén továbbítja a jelet (tehát kompozitot csak kompoziton, HDMI-n csak a bejövő HDMI jel megy ki stb.)
Az audioval variálhatsz annyi megkötéssel, hogy digitális jelet nem konvertál analóg vonalkimenetté v. fordítva.Vikthor: Úgy érzem, nem érted Dictator-t, amúgy igazad van (és még meg is győzheted, hogy a TV mellett kössön rá egy monitort is a PC-re)
Én továbbra is az utolsó elképzelését látom jónak, ha így akarja használni. -
válasz
"PC-TV /Hdmi-Hdmi/ + PC-AVR Optika-optika."
Sztem nem kell oda optikai kábel, mert a HDMI-n átmegy minden, kép-hang. Mondom 1 kábel tökéletesen elég. Én nem kötném külön kábellel a PC-t a TV-vel össze.
Én sem használom a TV-met monitorként, nem azon netezek, arra ott a Samsung TFT PC monitor. Az igaz, hogy Battlefield Bad Company-t meg a COD4-et a nagy TV-n tolom, de akkor meg simán kikapcsolom a TFT monitort. Ahhoz, hogy a TV-t használd monitorként minimum egy 65 inches kell 2 max 2,5 méterről.
-
törölt tag
válasz
"Zavaró, hogyha csak valamit megnéznék gyorsan neten, az erősitő bekapcsolása nélkül nincs képem"
Onkyonak van HDMI Thru szolgáltatása,ami kikapcsolt állapotában is elküldi a képet.Ezt kapcsold be akkor,ha használni szeretnéd.
És az is lehet neked, hogy elég lenne neked az optika bevitel,ha 5.1 ben használod.Sztem. -
Dictator^
veterán
Eddigi tapasztalat a PC-AVR | AVR-TVről.
Tudom nem ezen kéne zenéthallgatni ha már komolyabban belemegyünk, de képernyő lekapcsolásánál (10perc után) leáll a zene, amig nem mozditom meg az egeret/ütök le billt.
Persze átkapcsolhatnám, hogy ne kapcsoljon ki.
Zavaró, hogyha csak valamit megnéznék gyorsan neten, az erősitő bekapcsolása nélkül nincs képem.Szóval lehet hülyeség lehet nem, vagy váltok arra, hogy PC-TV /DVi-HDMi/ és PC-AVR /Hdmi-Hdmi/ Ez hülyeség nagyon? És legalább a kijelző is directbe megy a TV-be.
Vagy maradok a PC-TV /Hdmi-Hdmi/ + PC-AVR Optika-optika.
-
Thuglife
senior tag
válasz
Integra #14858 üzenetére
A szokásos JBL SCS178 mellett most sztem ez a Pioneer 5.0 is elég jó árban van... Max segítesz neki még egy használt erőlködőt (30-40k) beszerezni mellé és máris nedves lesz
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Integra #14858 üzenetére
Csajnak lesz,akkor lehet egyberendszer kellene mégis (sirva írom le..
) mert a csajoknak számit erősen a kinézet és az egyszerű kezelhetőség. Én inkább Philips és Samsung -esetleg Sony,ha van jó árban- blu-ray-es megoldásait ajánlanám.A legtöbb ami ezekbőt láttam,1-2 bementtel bővithető és létezik tévé audio in-es változat is scart vagy HDMI 1.4a bekötés esetén.
-
bozont
veterán
válasz
#09634560 #14856 üzenetére
Huh, pont a napokban merült fel a dolog, hogy majd lehet egy PS2 is rá lesz kötve az erősítőre és így majd a monitorra, de ha jól látom ez a Yamaha 467-es sem tudja HDMI-n kiküldeni a komponens vagy analóg videó jelet.
Na mindegy, majd találok valami más megoldást rá.
-
Integra
titán
80ezerért mit lehet venni kis házimoziból?
egy barátnőm keresgél, de ebben az árkategóriában én semmit sem tudok mondani, tök segghülye vagyok hozzá...
vagy érdemes egy használt receivert nézni egy újabb hangfal szettel? de az se jön ki ennyiből...
150ezerből már lenne szett amivel érdemes foglalkozni? -
P.Zoli22
tag
Sziasztok!
Ha esetleg érdekel valakit egy kedvező árú házimozi szett, ajánlanám figyelmébe ismerősöm Onkyo HT-S580S típusú összeállítását: [link]
Teljesen rendben van a cucc, jár hozzá még egy falikonzol garntúra is.
Érdeklődni: Nálam
Köszi
-
Dictator^
veterán
Onkyo TX-NR808:
Na ez tuti átviszi, még sztem a 608as se képes átvinni ott mindent.
-
Dictator^
veterán
válasz
robi0604 #14847 üzenetére
Elírtam bazzeg, sztem logikus, hogy az megy a TV-be különben nem lenne megjelenítőm...
A LÉNYEG, HOGY AZ RCA-s PLAYSTATION NEM VISZI ÁT HDMI OUTON.
/Kép frissítve, így már minden jó.. csak az nem, hogy hdmi outon nem viszi át a PS-t pl./
Szerk: Tökmind1 hova van dugva, kép sosincs.. ergó lehet ezt már nem viszi át hdmi outon?
-
Dictator^
veterán
válasz
#09634560 #14845 üzenetére
Nos igen, amint látom, a rádugott hdmi-ket továbbiviszi hdmi outon, de az rca-s részt, csak azzal a videó outtal képes kivinni.. most jött össze..
608 picit drága, meg lecserélni is az lenne..
az 578 tuti mindent kivisz hdmin?
bár az 578nál is ott egy videó out, lehet az se viszi tovább? -
törölt tag
válasz
Dictator^ #14844 üzenetére
Sajna az angol használatin a 19.oldalon lévő video connection formats és az az alatti alatti ábra szerint nem fog működni a képjelek egyesitése HDMI-be:azt csak az 578 de inkább a 608 tudja,Irtam ugyanezt tegnap is.
Láttam a képeket is, 1 a HDMi hozzárendelést, 2 kép a képhozzárendelést a komponens bemenethez 3. pedig az audiobemenetek hozzárendelését kell állitani. -
Vidala
senior tag
válasz
zozy84 #14768 üzenetére
Úgy látom még eddig "kimaradtál"
Erősítőből a Denon-t ajánlanám inkább, mert emlékeim szerint szélesebb a szolgáltatásainak a köre, a 155-ből meg hiányzik egy-két olyan dolog, ami jól jöhet. Hangra nem tudom melyik lehet a jobb, mert a 1611-est nem hallottam, de úgy gondolom megfelelőnek kell lennie a kérdéses hangfalszettekhez.
A JBL vs Jamo kérdésben meg igen nehéz annál jobb tanácsot adni, mint hogy lehetőség szerint meg kéne hallgatnod őket. Kompromisszumokat minden esetben kell kötni, ami itt még jobban érvényesül, mivel mindkettő még belépő kategória, teljesen más hangképpel.
A JBL mintha olcsóbb lenne, mert ha jól látom sub-bal együtt kb. annyi, mint a Jamo sub nélkül.
Érdemes azt a részét is meggondolnod, hogy a Balboa front reflex nyílású, míg a Jamo oldalsó mélysugárzókkal bír, ez pedig igen sokat számíthat az elhelyezésénél.
Amúgy meg azt kéne venned, amelyik jobban tetszik. -
kimi02
őstag
Ha valakinek H/K 445-ös erősitője van , vagy tud akinek van az kérem jelezzen nekem.
-
Bbéci, van vmi sejtésed, mikor jelenki meg a Digitális Házimozi magazin szeptemberi száma?
-
törölt tag
-
Dictator^
veterán
Esetleg leszel valamikor gépközelbe, hogy megtekintsd? Nagyon jó lenne, mert az ideg szét..sz!
Még 1 hülye kérdés:
A BD/DVD résznél, ha HDMI-n kötök valamit, egy másik eszközt meg a komponens részre ugyancsak BD/DVDnél.. akkor mind a két bementet is használni tudnám a BD/DVD -s bemeneten?
Tehát a HDMI-s bementet és a komponens bementet is ? -
Dictator^
veterán
Igy lehet beállitani őket.
Más dologra még nem jöttem rá.
-
Dictator^
veterán
Ment RCA-val és Optikaival is.. az egész csak teszt lenne, mert készülök venni és szeretném a képet is akkor tovább vinni azon az 1 hdmi outon.
Mindkettővel szólt, szól RCA-val is és optikával is, de kép nem jelenik meg..
Itt a magyar utmutató előttem és mutatja, hogy a kib@szott dvd-t RCA-val köti a videó részt is az erősitőbe.. különben mi a f@szom értelme lenne videó jelet is kötni az erősitőbe, ha nem tudná továbbvinni a 1 db kib@szott HDMI OUTon át?
-
Dictator^
veterán
válasz
#09634560 #14830 üzenetére
TV-n?
Annyi, hogy a HDMi2-re vagyok kötve mást a TV-n szvsz nem kell beállítani.. vagy igen ?
Az erősitőn a HDMI setupba, a gamehez van egy HDMI4 rendelve, onnan jelenik meg a PC-m.
A DVD lejátszót már átdugtam AUXba BD-DVD részre, és semmi, hang megy kép nem.
Sajna nem , mert az papir formájában van meg, kb 60 oldal.
Valami beállitás lesz, de nem jövök rá...
-
törölt tag
válasz
Dictator^ #14829 üzenetére
Tippek: Azért nézd meg közvetlen a tévén hogy milyen kimeneten üzemelnek az eszközeid.Állitsd azokat 1080p-re. Nézz be az erősitő HDMI setupba is.(addig jó a kompozit is,szükség törvényt bont..),nem-e ott vmi disabled... Magyar linket ha átküldöd megköszönném.(Ráér!)
-
Dictator^
veterán
válasz
#09634560 #14828 üzenetére
Nem tudom, se DVD se Playstation nem akar képet kiadni, csak hangot.. Már faszom 2 órája ezzel szenvedek és semmi kép nem akar kijönni..
Samsungon néztem az ANYNET-et, megtalálja, hogy TX-SR 508.. majd RECIVER On, de kép még mindig nincs..
van egy SVideo a DVD lejátszón amit ugye nem tudok az erősitőbe dugni, RCA-val..
hang megy, erősitő vált a bementi eszközre majd kép még mindig nincs... pedig kéne lennie.(#14826) vtechun: köszi! várom a tapasztalatokat illetve a végeredményt.
-
-
Dictator^
veterán
Itt az e-Manual: Onkyo TX-SR 508
Mivel sok minden van amit nem értek benne, ha nektek nyilvánvaló, tudassátok már ezt velem.
De én gyanítom azzal az egy outtal, ki kéne vinni a többi eszköz képeit.
Találtam magyar manualt:
a HDMI in aljzatra kapcsolt digitális videó jelek általában változtatás nélkül jelennek meg a HDMI out kimeneten, így azok megjeleníthetők a hozzá csatlakozott TV készüléken vagy megjelenítő eszközön.
Tehát mennie kéne...
-
Dictator^
veterán
RCA kábelnek csak a videó része van kötve, de ez csak egy TESZT.
Nem sikerült, nincs kép HDMI-n át...
Csak a kékség, illetve a hang jön..
Onkyo TX-SR 508.
Samsung LE32A551 LCdtv.(ismerösöm ugyanilyen erősitőt akar venni, ővé a PS 1 és a DVD lejátszó is.. de a kép nem megy át....)
-
-
Dictator^
veterán
Lehet retardált vagyok, de nem értelek.. a konkrét kérdéseimre nem válaszolsz, pedig egy igen vagy egy nem, elég lényegretörő lenne most nekem..
Jelenlegi setup:
PC-AVR - Hdmi-hdmi kábellel
AVR-TV - Hdmi-hdmi kábellel.
Windows 7 betöltése alatt fekete képernyő helyett zöldes képernyő... ez igen jelentős..
De betöltés után korrektnek tünik.Következő probléma:
Setup:
PC-AVR - Hdmi-hdmi kábellel
AVR-TV - Hdmi-hdmi kábellelPlaystation-AVR Ps-RCA kábellel.
DVD lejátszó-AVR RCA-RCA kábellel.Most a kérdés: AVR-TV ugye HDMI outból megy a TV-be..
Ezeket a megjelentiőket mint a Playstation és DVD lejátszó, képbe nem tudná továbbvinni a TV-re ezzel a HDMI kötéssel?
-
válasz
balu333 #14814 üzenetére
Teljesen meg vagyok vele elégedve, hozza azt a szintet, amit a StreamAudionál hallottam. Igazából én a Polknak a DSW Pro 600-as subját akartam volna megvenni, de sehol sem lehetett meghallgatni, csak úgy, hogy berendelik és meg kell vennem... elég szánalmas na mind1, több helyen is dícsérték az új Proson Sub szériáját, mert az árához képest elég jó teljesítményt nyújt. Most már jól be van állítva, eleinte egy kicsit sok hangerőt adtam neki...
-
válasz
Johnny1982 #14804 üzenetére
leveszi
-
Johnny1982
csendes tag
Nem tudja valaki, hogy a Denon AVR 1610 leveszi a hangot a HDMI-ről?
-
McSico
senior tag
válasz
zozy84 #14768 üzenetére
Üdv!
Nekem egy Harman/Kardon AVR132 és JBL Balboa 5.1-es párosításom van.
Nagyon meg vagyok elégedve. Utólagos hangszínszabályzáshoz nem kellett hozzányúlnom, mivel az erősítő és a hangfalak elég egyenletesen adják vissza a frekvencia tartományukat.
De ha lehetőséged van rá, akkor próbáld ki a különböző párosításokat, és hallgass a füledre.
Aktív témák
Hirdetés
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest