Hirdetés
- HDMI topic
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dave567 #69595 üzenetére
Én nem tudok konkrét példányt ajánlani. Az se hülyeség ha megtartod a H/K-t. 60ból nem sok mindent veszel, főleg nem HDMI-set.
Nem tudom ki volt az az okos aki 15m2-re ES100-at ajánlott. Vagy lehet félreértettél valamit. Olyan kis helyre még az ES80 is határeset méretben. -
Dave567
addikt
Köszönöm!
És merre fele keresgéljek?
Nem akarok drágábbat venni mint ez volt, olyan 60000 ft környékére gondoltam, és persze majd a hangfalak is ki jöjjenek hozzá, kompletten 150000 ft körül.
Üdv(#69582) Dorian: Első körbe én is így gondoltam, de a hangfalak ára elszomorított és biztos vagyok benne, hogy a büdös életbe nem fogok venni JBl ES 100-as hangfal rendszert, amit ajánlottak hozzá, mert nekem büdös drága ez.
Meg az egyszerűség végett gondoltam azt, hogy akkor csak egy kábelen menjen minden, HDMI-n meg át mennek ezek a dolgok.
Üdv -
TCr
veterán
-
-
Teng
aktív tag
Supra PLY2.0 hoz képest a Supra PLY3.4 amennyivel drágább annyival jobb is? És mi a különbség a kettő között, mert nem tudok rájönni...
-
Warter
addikt
válasz axwel18 #69584 üzenetére
Vegyél használtan Titan I-et, az lenne szerintem a legjobb talán vagy a Supra.
[ Szerkesztve ]
-
axwel18
senior tag
Sziasztok. Volna felétek egy kábeles kérdésem.
Vajon ezek közül melyik kábel lehet a legjobb:Supra PLY3.4 ebből a 2x2+1 méter 20.000Ft lenne szereletlenül.
Excalibur ebből a 2x2+1 méter szerelve 29.000Ft.
Néhai Titan STD II 2x2+1 méter szerelve 32.000Ft
vagy
Néhai Titan I 2x2+1 méter szerelve 35.000FtTudom hogy rendszere válogatja de ha valaki tudna segíteni megköszönném. Néhai és Excalibur kábeleket tudnám tesztelni de a Suprát nem, ezért a kérdés. Vagy esetleg ebben az árban valami más kábel van ?
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Szerintetek megérné lecserélnem egy belépő szintű Pioneer vsx 422-es erősítőre a HK 255-öt?
A baj az, hogy +d át vitel miatt gondolom a cserét, meg nem biztos, hogy megtudom majd fizetni a JBL hangfalakat, és inkább vennék el olcsóbbat, kb 15 nm-re lenne. -
hétalvó
addikt
válasz #09634560 #69564 üzenetére
Marantzon nem latsz semmit felhajtott elolappal. Nalam kiesett. Ipad erosen ajanlott hozza.
Viszont, ha elajult a 3000-tol akkor meg kell vennie. A 4000 es a marantz pedig meg jobb lesz.
Tapkabelt is nagyon erdemes venni hozzajuk. Alpha3-at imadjak a denonok.
Egyebkent a denon elcsusztatta a kategoriait. 331x bol 4000 lett ami kb marantz 7xxx.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
robi-k
őstag
válasz Norbi 72 #69570 üzenetére
Parancsolj, hátha sikerül jó áron megcsípned: Denon AVR A100 "100 Jahre Denon"
-
ricsik
őstag
válasz Norbi 72 #69565 üzenetére
Amúgy az, hogy kevesebb bemenet van az új erősítőkön, még nem jelent semmit, mert már sok cucc hdmi-vel megy, a maradékra meg nem elég az 5 db analóg, és 2-2 digi bemenet?
A lényeg nem az, hogy a bemeneteken spórolnak, hanem hogy más sokkal fontosabb dolgon is.
Amúgy tényleg bizalomgerjesztőbb, ha roskadásig van a hátulja, jobban szeretem én is, de ez maradiság.
Különben marketing szempontból tömik dugig, ha már 2-300 ezerért adják a jobb gépeket, akkor lássa már a nép, hogy az egyel kisebb géphez képest jobban tele van a segge.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
-
törölt tag
Ha nem is akkora de mindenkép érzékelhető lesz. Azt szoktuk javasolni: akkor érdemes mikor már minden más (akusztika, lejátszók, egyéb kábelek) rendben vannak. Dugóforgatás is jó eredményt hozhat azon a szinten, én is próbáltam a denonnal anno annyi hogy az enyém "véletlenül" jól volt bedugva anno...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ebből a pénzből vegyél inkább rendes erősítőt, Marantz SR7005-öt vagy Denon AVR-3312-t... ha lehet, persze...
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
skoos
őstag
Voltam ma a Streamaudióban. Meghallgattam a Denon X3000-t, hát hűha. Azt a tanácsot adták, hogy ezen a szinten már tényleg van értelme az extra tápkábelnek. Tényleg így van? Lesz olyan változás, mint a sztereókábelek közt?
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #69554 üzenetére
Nem hiszem. Meg nem eladó. Plus e-penisem nem hagyna nyugodni, hogy egy 55N súlyú cuccra cserélem el a 10-12kg tömegű cuccomat. Elég tré megépítettségű, ahhoz képest, hogy mibe fáj.
Új árakon számolva kb hétszeres árkülönbség van a mostanimmal szemben. És nem is a cső a poen ebben, mert abszolút nincs csöves hangja, sőt, a jelenlegi eskü csövesebb stílusú, hanem valami elképesztően jól hifizik. Akármilyen zenéket raktam be, csöpögött a nyálam, miután bemelegedett.(hidegen nagyon rossz) Hozzám képest üvölthetett a focal, vagy 60-70Won biztos hajtottam ma is őket.
Patice: egyszer majdcsak. Vagy egy BAT, vagy egy LS27, Ref3-am remélem lesz az életben.
Most nézd meg ezt....
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Filmajánló:Szupercella,remek film!
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #69552 üzenetére
A végén még ott marad ?
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #69552 üzenetére
Netán lesz egy jó audio research előfokod?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #69108 üzenetére
Hát ezt nem kellett volna. Valami kegyetlen jó ez a cucc..
-
bigdee888
tag
válasz #09634560 #69546 üzenetére
Amikor a TV-n csak sztereo a jel (akar TV adas, akar a bepitett lejatszoe), PCM-et ir a TV, hogy azt kuldi vissza (a hangbeallitasoknal neztem).
Ha 5.1-es jelu a forras, akkor atvalt Dolby Digital-ra (szinten a TV hangbeallitasainal neztem).Azzal hogy a CEC a TV-n aktivalva van, az ARC-t vagy Auto-ra tudom rakni vagy Off-ra. Az erositon is be van kapvsolva.
A legbosszantobb, hogy amikor a TV-n allitom a hangerot, az erosito koveti az utasitast, csak epp hang nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
bigdee888
tag
Sziasztok!
Belefutottam egy erdekes problemaba...
Van egy Onkyo HT-R558-as AV erositom, es egy Samsung F6320-as LED TV-m.
Elviekben mind a ketto ARC es CEC kepes eszkoz.
Bekotottem (High Speed HDMI kabel), be is kapcsoltam mind a ket gepen amiket kellett, de nem akar mukodni...
A CEC mukodik, mert ha az erositon hangositok, az megjelenik a TV-n, vagy ha a TV-t bekapcsolom, bekapcsol vele az erosito is. DE: nincs hang...
Se a TV beepitett medialejatszojaval, se a TV-nezes kozben.
Az erosito erzekel valamit, mert vilagit a HDMI es a PCM felirat (PCM-ben tolja elvileg a TV az erosito fele vissza a hangot), de ennyi, meg se mukkan.
Van valami otletetek mit nezhettem el vagy mi maradhatott ki?
Ideiglenesen optikai kabellel megy a TV-tol a jel, de jo lenne attol a +1 dologtol is megszabadulni, ha nem muszaj, ne legyen ott.Elore is koszi!
-
igenén
újonc
Sziasztok!
Új reg vagyok és a témához sem nagyon értek, emiatt kérem a helpeteket. Van itt két hirdetés (bár az egyik zárva, ezt nem tom mit jelent) [link], [link] érdekelne a véleményetek melyiket érdemesebb megvenni.
Zenére is, mozira is tervezem, időnként mikrofont is csatlakoztatnék - házi karaoke miatt - , és vmi hangfalszett is kell, ilyesmit láttam itt ajánlásként: [link]
Ha van jobb ötlet/tanács használt erősítő és új hangfal szett kombóban 150-160E körül, szívesen fogadom!Előre is köszi!
-
Patice
nagyúr
válasz Dorian #69541 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül.
Igaz, hogy ellenfázisban mozog, de segíti az aktív mebrán levegő mozgatását.
Egy okos megoldás a reflex és a zárt ládák között.
Egyik kedvenc monitorom is passzív membrános, amiket eddig hallottam.
-
Dorian
félisten
Suboknál a +1passzív membrános megoldást nehezen tudom értelmezni. Értem én, hogy erősebb meg több mély lesz, de ez a + pont ellenfázisban működik mindennel, így a pontosság rovására megy, nem?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Norbi 72
veterán
válasz pokerarcsuny #69526 üzenetére
Csinálni kell-e valamit előtte ?
Én a Vilmos+hideg sör kombóra esküszök.
Ha nem bögreszettet vettél(ahhoz nem értünk),leírhatnád a tipust,előrébb lennénk..
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #69513 üzenetére
A center vagy a normális kábelek lennének fontosabbak?
Mindkettő.
Ja igen,és ne gyötörd magad a használati böngészésével,csak lapozz a 62.oldalra,Using Stream Direkt-től olvass:Távirányító Auto/Alc/Direkt gombot addig nyomkodd,amíg a Pure Direkt-hez érsz.
Ma jó kedvem van!
-
Oldfighter
senior tag
válasz pokerarcsuny #69526 üzenetére
El kell olvasni a Kezelési Útmutatót az összeszerelés előtt. Ennyi. Abban minden benne van.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
MasterMark
titán
Ezt én nem merném így bevállalni.
Switch Tax
-
Játékos
addikt
Háááhh...baromi jó, miket kitalálnak mostanában.
Reggel 05:40-kor nem akartam elkezdeni a subnak a járatását, mert a kiscsalád kitagadott volna. Bejöttem dolgozni, megvártam, hogy mindenki elmenjen otthonról, és a munkahelyi gépemről bekapcsoltam az otthoni erősítőt, levettem a frontokat -15 dB-re, a subot feltoltam bőven, és elindítottam egy kis zenét. Csak brummogjon magában nyugodtan...
Hülye mérnökök! Miket kitalálnak az ilyen bolondoknak...Csak úgy mondtam...
Járatás során adhatok neki hangerőt? Vagy inkább semennyire se sokat?????
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
pokerarcsuny
tag
Hey !
Megvettem életem első "házimozi" szetjét .
Egyelőre még várom , hogy megjöjjön .Van valami amire oda kell figyeljek az összerelésnél.Csinálni kell-e valamit előtte ?Mint például a PlazmaTV-nél be kell járatni és ajánlatos bekalibráltatni utánna, ilyesmire gondolok.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz z123456789 #69520 üzenetére
Kapcsold már Pure Direct-be vagy nem tudom hogy hívják azon. Már ezt mondtam amikor megvetted is.
-
ricsik
őstag
válasz bajnokpityu #69516 üzenetére
Amúgy ebbe szörnyen bele lehet menni. Ha pl. megnézed egy ismertebb előadó discogs oldalát, akkor láthatod, hogy egyetlen album hány különböző országban, hány kiadáson és hány újra kiadáson esett át. Ezeknek mind különbözhet a minősége, sőt egy kiadványon belül is, hogy éppen hogy nyomták a lemezt és hányadik volt a sorban. Dögöljek meg, ha ezzel valaha ilyen mélységben fogok foglalkozni.
-
bajnokpityu
félisten
Nézd, lehet hallani a wav, meg flac, meg m4a között különbséget. De ez inkább a programokban, készülékekben levő codecek "hangja", ugyanis egyik készülék egyikkel szól jobban,másik másikkal.
szvsz majd 6-8ráköltött millió, és nagyon jó akusztika után lesz érdekes a különbség. addig nüanszokkal nem foglalkozunk, inkább azt hallgatjuk,ami van.
egyébként nekem azért kellett összes zenémet m4a-ba átalakítani, mert csak azt tudom megoldani, hogy telefonról browseoljam, az, hogy osx-en egy hajszálnyit,mintha jobb lenne, nem befolyásolt. a különböző grabbelések között 1 nagyságrenddel nagyobb a differencia.
-
Dorian
félisten
Milyen elnyomásról van szó?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
z123456789
addikt
Nagyon is örülök hogy belevauzol.
Amíg ennek a pure audio-nak nem nézek utána, nem is akarok találgatni.
Csak mert az elnyomások is elég zavaróak, és az meg nem csak zene közben van.
Viszont Norbi azt kérdezte: ugye Pure Audio-ban hallgatsz zenét?
Ergo ha ez a probléma akkor csak zenén lesz jó(bb) a hangom, mozinál ugyan úgy lesz elnyomás?(#69519) Patice
Apropó! Ha wav-val próbálnám?[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
És a kábel sem mindegy milyen a külső ház és a gép között... állítólag...
Én is kísérleteztem pár kört ezzel. Otthon, az én gépemen és fejesemmel egymás után hallgatva a két WAV-ot nüansznyi különbséget véltem csak felfedezni a jobb kábel javára. AB-zni nem lehetne.
Érzékenyebb láncon lehet jobban kijönne a különbség.
-
ricsik
őstag
válasz Dorian #69514 üzenetére
MM-ben hallottam, ami nem mérvadó, ill. teszteket olvastam, állítólag nem rossz. Erőben rendben van, de a minőségről nem tudok nyilatkozni. A kisebb Jamok szerintem szörnyűek, de ez egy próbát megérne.
Bocs amiről beszélek az a 650-es, 660-ról fogalmam sincs, gondolom nem sok változott.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz z123456789 #69513 üzenetére
bocsi,h belevau,de az,hogy eredeti forrásról készült grab, az szinte semmit nem jelent. az csak annyit, hogy akár jó is lehet a végeredmény
ismerősök heteket játszottak EACal, külső plextor olvasóval, és az EAC ezernyi beállításával sokféle hangot értek el... Logikus is, a CD kiolvasása az analóg módon történik, hasonló az spdif jitteréhez. -
Dorian
félisten
Ezt hallotta már valaki?
Jamo SUB 660Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
z123456789
addikt
válasz Toobee #69477 üzenetére
(#69477) Toobee
-Hangfal: Audio Research S30
-Forrás: MED800 (HDMI)
-Forrásanyag: 2 perccel előtte készített flac eredeti CD-ről
-Kábel?
Akár a gyenge HDMI miatt is lehet?
-Hangfal kábelek: Excalibur
-AVR: Pioneer SC LX 72(#69485) Norbi 72
Hát szégyellem, de nem tudom azt hogyan kell beállítani (még).
Vasárnap este volt pár órám foglalkozni vele, hétköznap meg nem nagyon érek rá, még a használati olvasására sem. De akkor ezt kikeresem, és utána leírom javult-e.
A center vagy a normális kábelek lennének fontosabbak?Fú, mindenre nem tudok reagálni. Az akkusztikai problémákat még nemhallom, a "pattogást", "elnyomást" tuti nem ez okozza. Egyébként kicsi szoba, és van elég berendezési tárgy ami fogja a hangot...sőt!
A surround dologban lehet valami, mert én csak benyomtam hogy sztereó, hogy halljam a beszédet is a filmeken. Más egyebet nem állítottam még.(#69478) adamka36
Az.[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz bajnokpityu #69459 üzenetére
HDMI átvitelnél is érdemes lehet ezeket megcsinálni Win 8.1-nél? Csak mert látom a leírásában, hogy van USB DAC-hoz kapcsolódó lépés is.
-
hétalvó
addikt
ezzel a taviranyito kerdessel, teljesen egyetertek. ugy kell este guberalni mi micsoda es a bd-nek nem lehet allitani a felirat reszet.
a masik amire nem reg jottem ra, hogy ki lehet kapcsolni a vegfokot az lx-bol es meg jobban is szol tole, lehet lassan tenyleg csak egy procinak lesz hasznalva.
a ma reggeli kerdes, ha jobban szol a koax kimenete, akkor talan jobb lesz sima dts-ben a hangja mozin az ma-hoz kepest? csunya lenne.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
nagyúr
van itt esetleg XBMC guru? nem jutok dűlőre jelenleg egy problémán.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz bigdady #69503 üzenetére
A Pioneer távirányítókat gyakran szidják (én is) a rengeteg apró gomb miatt, de van előnye is, mint például az Audio parameter közvetlen elérhetősége.
(#69504) Toobee
Mennék szívesen, de lakóhelyemen nincs tömegközlekedés, a vasútállomás messze van, ha autóval megyek, akkor nem szittyózhatok, ezért majd itthon teszem meg és gondolok rátok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
Srácok! A közös iszogatás-szavazáson 9 ember nyomott a most péntekre, így ez a nap nyert. Aki tényleg el tud jönni, az írjon már rám légyszíves, meg jöhet az ötletelés a helyszínt illetően is. Köszi!
-
bigdady
nagyúr
Igazabol ha jobban megnezed akkor latod hogy már amire valaszoltal abbol nekem meg volt a megoldas (audio parameter gomb). Irtam is hogy taviranyitoval kell. (Én elotte a tv gui menuben kerestem) De koszonom hogy kikerested
Ui: atolvastam az egeszet multkor de ez a resz nem remlett amugy. Gondolom azert mert nem tudtam mit olvasok, hiszen eddig azt sem tudtam mi az a lipsync meg audio delay
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz bigdady #69501 üzenetére
Egy perc alatt megtaláltam a leírásban, ezt Te is megtehetted volna. Azért morgok, mert amíg magát a kezelésit előguberáltam, az több időbe telt, Nálad meg (feltételezem) kéznél van.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HDMI topic
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen videókártyát?
- Politika
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest